Laʻau

Viburnum mumu o se laau laʻau poʻo se laau, - faʻamatalaga

O le laau, e pei o le viburnum mumu, poʻo le taatele, e patino i ituaiga eseese o Viburnum, vasega Dicotyledonous. Faʻatauaina mo ona fua ma le paʻu, faʻaaoga lautele i vailaau masani. I totonu o le vao, e maua i le tele o itulagi, ma o le tele o meaola ma matagofie matagofie o laʻau e faʻafefeteina i le aganuu.

Viburnum - laau poʻo le vao

E faʻalagolago pe faʻapefea ona fausia se pale i se amataga vave o le atinaʻe. Mo se laau, o se maualuga e oo atu i le 4 mita le masani, ma mo laau toto - e oo i le 1.5 mita. I itu uma e lua, o le vaeluaga pe tusa ma le 50 tausaga pe umi foi.

Fua o viburnum mumu

O le a le foliga o le viburnum mumu?

I le taimi muamua, o le laau na mafua i le aiga o Honeysuckle (Caprifoliaceae), e pei ona mafai ona maua i suesuega faasaienisi. I le taimi nei, o le viburnum laau, i le faʻamatalaga, o se vaega o le aiga o Adoxaceae.

O le paʻu e sinasina-enaena, lea e tele naua taimi umi. E lapotopoto solo, e le lavalava. O le laulaau o le gaʻo lanumeamata lanumeamata, e lautele lona maualuga e oo i le 10 cm le umi ma e oʻo atu i le 8 cm le lautele, e 3-5 ona lobes. O loʻo iai i le pito i lalo o laʻau moli le meaʻai. E masani lava o pua fugalaau e fuga mai i le amataga o Me ma e mafai ona fuga mo le 25 aso, ae tele taimi - e oʻo atu i le lua vaiaso. O le fua o se lanu mumu lanu mumu e oo i le 10 cm le lautele ma se ponaivi e tasi i totonu o se tofo suamalie-suamalie suamalie e amata mai ia Aokuso ia Oketopa. O fatu e tumau pea le aoga mo le lua tausaga.

Faamalologa meatotino

Bousena - o le vao mo le togalaau viburnum buldenezh

O fualaau suamalie e selesele ma mago, pe a uma ona faaaoga mo togafitiga faafomaʻi. Kalina o se tagata e umia faamaumauga i le numera o ituaiga uma o vitamini ma minerale (i le 100 g o vine):

  • ascorbic acid - e oo atu i le 80-135 mg;
  • nicotinic acid - e oo atu i le 1350 mg;
  • carotene - 2.5 mg;
  • Vitamin K - e oo atu i le 30 mg;
  • lipine acid - e oo atu i le 0.03 mg;
  • molybdenum - 240 mg;
  • seleni - 10 mg;
  • Manganese - 6 mg;
  • uʻamea - 0.3 mg.

Faʻalogo lelei! Kalina o se laau sili ona lelei o le meli, e oʻo atu i le 15 kilokalama o le nectar mai le 1 ha o le faʻaauau ona totoina.

O fua e fautuaina mo tagata o loʻo mafatia mai maʻi faʻaleagaga, faʻatasi ai ma maʻi o le cardiovascular system and digestive tract. E mafai e le tamaititi ona inu mea teuteu ma isi mea taumafa gaosiga ma viburnum e aunoa ma ni tapulaa.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

Pe o le sami buckthorn se laʻau poʻo se ogalaau? O le tuputupu ae o le sami buckthorn i le fale

O le faʻaaogaina o viburnum i vailaau faʻasoifua maloloina ma le kuka i le tele o seneturi. I totonu o Europa, o le vailaʻau o le XIV senituri, talu mai le XIV senituri, ma i Rusia anamua, o le fualaau suamalie na faʻaaogaina e avea o se vailaau anti-kanesa.

Mo faʻamatalaga! I tala masani a tagata ese, o le viburnum laau e taʻua o se faailoga o le alofa ma le matagofie.

O le filifilia o ituaiga o ituaiga o meaola sa i luga o le auala e faaleleia atili ai meatotino o fua. Pe a faatusatusa i vao vao, latou te maua le suamalie suamalie. I le teuteuga o togalaau ma le faʻasologa o le laufanua, o le Gordovina ituaiga (Viburnum Lantana) e lauiloa, o ona fua e le mafai ona tau, ae o le fuga ma le pale e matagofie tele. O le buldenez e le fua mai, ae i totonu o le masina e fiafia ai le mata i le tetele o le kiona-paʻepaʻe papaʻe. Faatasi ai ma ituaiga suamalie, o le sili ona lauiloa mo lenei uiga o le Red Coral.

Tausia Tulaga

O le lilac o se vao po o se laau? E faʻapefea ona tupu le lila i le fale

Talu ai ona o le totoina o laau e le o se mea e sili mamao ese mai tagata e tupuga mai i le vao, o le tausiga o se laau laʻau po o se laau e faigofie lava. I le tautotogo, a uma loa ona paʻu le kiona, e teu uma ia laau totō, ave ese lala paʻu ma mamago ma avatu le pale i le foliga manaomia.

Viburnum i le kiona

I lalo o laau taʻitasi i Me, e 50 g o nitroammophos ua faaopoopoina, ma o se laumei malulu o le mulch e sasaa foi ina ia susu le eleele i le umi e mafai ai. O le laei pito lua pito i luga e faia i le faaiuga o le fuga. E mafai ona e faʻaopopo mea faʻalaʻau, pefu laupapa, faʻalavelave faʻalavelave minerale. Afai o le aofaʻi o timuga i le taumafanafana e tele, o le mea lea e le manaʻomia le fausiaina, ma i nofoaga vevela, e faʻamaʻaina vai i vaiaso uma.

I le autumn, o fua e seleseleina i pulumu, faatalitali mo le matua lelei, e oo lava i le malulu. O se faailo o le matua o se suiga i le fausaga o vine. Pe a pipiʻi, latou te faʻamalamalama le suamalie mūmū.

Taua! O le suaina o fualaau i viburnum e leaga.

I le taimi lava e uma ai le seleselega, 20 g o masima masima ma superphosphate e faʻaaoga i lalo o laau.

O afea ma pe faapefea ona fuga mai le lanumumu viburnum (vao vao)

I le tele o eria, o fuga o viburnum e fuga mai i le sefulu tausaga mulimuli o Me poʻo sina taimi mulimuli ane, e faalagolago i le tau. O le totoina o petals e le gata i papaʻe, ae samasama foi pe piniki i ituaiga eseese.

I ituaiga teuteu o inflorescences ua i ai foliga o se polo e oo i le 20 cm le lautele. O lo latou manogi e faʻalogo mai mamao. O le umi o le vaitau e mafai ona oʻo i le 35 aso. I le taimi lea, o lafumanu e fafagaina laau totō mai i mea uma.

Le faʻaleleia o le viburnum mumu

I le tautotogo, e sili ona lelei le faʻatau o se fatuga fatuina i se vasega pepe. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona maua se laʻau matagofie poʻo fua taua i le tausaga muamua lava. I le faʻaopoopoga, viburnum o loʻo faʻaleleia e fatu ma tipi.

Taua! Kalina e fiafia i eleele eleʻele eleʻele (pH = 5.5-6.5), faʻapea foʻi ma mea e faʻafeoloolo poʻo ni nofoaga malulu.

Fatuina fatu

O le auala e seasea ona faʻaaoga ona o lona maualuga tele. O le poloaiga e faapea:

  1. O fatu fou e fefiloi ma le afu susu ma taofi mo le lua masina i le vevela o le potu, ma toe faʻamamaina ao latou malogo.
  2. O le taimi lava e pipiʻi ai uluaʻi ponaivi, e aoina uma le voluma ma tuʻuina atu i le pusaaisa, lea e teu ai mo le masina.
  3. O fatu ua faamaluina ua totoina i pusa i le eleele i le loloto o le 3-4 cm ma faatalitali mo le tupu mai o tupu.
  4. I le masina o Me, pe a uma le taufaamatau o le kiona, e totō laau totō io latou nofoaga tumau, faʻavafuina soo.

Faʻasogaina o ni afifi

O seleseleina e seleseleina ia Iuni pe a fai e ola, ae le o se mea e pala. Otioti pito i luga o le vaomatua 10-12 cm le umi ma 2-3 nusi. Ua aveeseina laulaau maualalo, ma ua faapuupuuina pito i luga e le afa.

Viburnum Shank

Toto le tipi i se paluga o peat ma oneone. Faʻamau le pito i luga 1-2 cm i le sikuea. Ona ufiufi lea i se pulou manino ma aofia i le vevela pe a ma le 27-30 ° C. Ma, 3-4 taimi i le aso, e faʻaputuina le pulou e sulu le viburnum i le vai mafanafana.

Taua! O le taina e ave i le 3-4 vaiaso, pe a maeʻa ona le toe manaʻomia lea o le pupuni. O le vao tupuga e tuua i le taumalulu i totonu o se potu mafanafana, ma i le tautotogo ua totoina i latou i le laufanua i le afa lona lua o Me.

Suiga

O se faatoaga i lalo ifo o le tolu-tausaga le fatuina ua eliina 50 × 50 cm i le lapoa ma le 50 cm le loloto 2.5-3.5 m tuua i le va o laau toto. Ua sasaa ifo i le pito i lalo le paluga o le eleele ma le humus ma le peat. E fa fagu vai ua sasaa ma tuu mo se vaiaso.

Ona sasaa lea o le eleele o loʻo totoe i se paʻu ina ia mafai ai e le pale ona afua mai i le lua. Lasaa aʻa o le fatu laau i luga ma faapipii se pine mo le puipui. Liligi le eleele o totoe i luga o aʻa ma sasaa 1-2 pakete vai. O le mafiafia o le paʻu o loʻo faʻafefiloi ma le faapalaga ma le humus ua liligiina i luga, ma o le a faʻauʻu le ua o le lima i le 5-6 cm.

O le togavao o viburnum na aʻafia i luga o le 'upega tafaʻilagi o le a iu lava ina manaʻomia le itiiti ifo o le gauai atu ia te ia lava, i tausaga taʻitasi e fiafia i le faʻateleina o fua o fualaau lelei. O le faapalepale faapalepale e mafai ai ona e faataatiaese soo se vaega saoloto i totonu o le togalaau, ma e toatele na totoina i tua o le pa, aua e matagofie le laau i le tausaga atoa.