Laʻau

O le a le igoa o le lanu piniki, lanu moana, lanu viole ma isi

Violet (Saintpaulia) o se tasi o laʻau e sili ona lauiloa ma taatele e mafai ona ola i totonu. O le tausiga o nei fugalaau maaleale ma le maofa e matua faigata lava, ae o le tele o mea e tutupu mai, o le vaitau umi o le fugalaau ma le eseese o ituaiga eseese e uunaia ai le tele o tagata e totoina vine e ola lenei laau i le fale.

E uiga i le lanu lanu o le fuga o violets

O le violet totonu e sau i le tele o lanu ma lanu - mai le paʻepaʻe i le mūmū, mai le lanumoana ma le lanu viole. O le viole violē e foliga matagofie lava. I le faʻaopopo atu i lanu eseese, eseese eseese o le senpolia i le tulaga o inflorescences ma le tikeri o le terry. E lua ituaiga lua ma le tele o ituaiga o violets. O laʻau e mafai foʻi ona faʻamalieina lē e ona i ni faʻavaʻaiga ma ni lanu (mai le lanu lanumeamata ma le lanumeamata).

Lilac Saintpaulia i totonu o se ulo

O ituaiga eseese o ituaiga ma ituaiga eseese, o faifaatoaga na mafai ona avea ma se taunuuga o koluse ma ona o le natura masani o suiga.

E manaia lenei mea: faafetai i le tele o tausaga o galuega a le au faipese, na mafai ona aumai ni violetiti o le lua-tone, tele-lanu ma le mafaufau.

Senopolia i le taimi nei o loʻo i ai se ituaiga ituaiga eseese. E i ai ituaiga violeteni i fusi, mea lanu, mamanu, taʻavale, moli ma vavalalata tuaoi.

Se tele o senpolia i luga o le windowsill

Vaitafe i totonu: igoa ma faʻamatalaga o ituaiga taʻutaʻua

E mafai ona agavaa Senpolia i ni auala eseese: e tusa ai ma le tele o le laina, laulaau ma fugalaau, foliga, lanu, ituaiga o luga ma le pito i luga o lau.

O le a le mea e foliga i se violē - o se faʻamatalaga o le laau

O ituaiga taitasi e tu mai fafo mai isi ona o uiga iloga patino.

O filifiliga nei e iloga:

  • Half Terry. O petals e ufiufi i polo laiti lanu moana. E masani ona i ai ituaiga o laulaau e ufiufi lau laulaau i se mea vaivai. O le isi ituaiga ituaiga e taua o le vevevet. O le pito o le petals e vaʻavaʻa pe fai sina faʻasolosolo.
  • Terry. Faiga faʻapipiʻi faʻapipiʻi. E masani ona lapopoa - pe tusa ma le 2-9 centimita. Lanu o se ituaiga o lanu.
  • Violet Star. E i ai le tulaga maualuga o le gaʻo. E masani ona vavalalata i latou i le mea tonu.
  • Pansies. Senololia o lenei ituaiga e lima-petal bud. O peti laiti e tolu e sili atu le lapoa nai lo le lua pito i luga.
  • Bell O le vailaʻau e iloga e ala i paʻu faʻafefete i lalo. I foliga, o lenei laau e foliga tutusa lava ma se logo - aua e le tatalaina atoa.
  • Laʻau. O se uiga iloga o le ituaiga - e lima fugalaau fugalaau e matua vavaeeseina. O le lua o ia mea e gaugau i totonu o se paipa, ma tolu e faʻaloloa ma tautau i lalo.
  • Chimera. O lenei ituaiga e tuʻufaʻatasia ai le tele o ituaiga. O le lautele o le fugalaau e lanu i le leo autu, ma o le pito i luga e foliga mai o se vaega po o se laina manino.
  • Mini E mafai foi ona valaau se vaaiga laititi o violet. O le tele o inflorescences e le silia le 2-2.5 centimita. O latou lanu e sili ona eseese.
  • Toe faʻauma. O le vave ona ola ma e le manaʻomia ai se tausiga faapitoa Saintpaulia. O loʻo i ai ni mea mataʻutia ma faʻafefeteina. I luga o petals ei ai se mea e le masani ai vein-like pattern. E manino le iloa i luga o pou.
  • Vaʻaiga. O lenei manatu e eseese i le tulaga o petals i luga o lanu lanu e sili atu le mafiafia i foliga o se laiga laugatasia o laulaau.
  • Amene. O lenei ituaiga e talafeagai mo le ola i luga o faletito i le tautau o laau ma ipu. O Senpolias e foliga matagofie mai lenei meaola, lea e lanu moana le lanu paepae ma se lanu paʻepaʻe, aʻo latou i ai se nofoaga lanu meamata. O lenei ituaiga laau toto ei ai ni tulaga tuputupu ae. O le tele o taamilo laiti e faia i itu. O gaʻo e umi, paʻu, taʻitaʻia i lalo.
  • Paʻepaʻe. O lenei ituaiga meaola e tele, fuga, ma faʻalua fugalaau. O le soʻo e laʻititi.
  • Pink. E fuga lelei ma mo se taimi umi. O paina e vali lanu piniki. Latou te felelei, i luga o le pito o loʻo i ai la latou lanu lanumeamata. I luga o le pito o petals, o tamai lalac specks e mafai ona iloa.
  • Violet. E faigofie pe vaeluaina fugalaau lanu violē. O le faʻasolosolo e lautele, mālūlū, televave.

E manaia lenei mea: le igoa latina o lenei laau o Viola. O tagata matutua e fiafia i totonu o fugalaau i totonu e masani ona faʻaaogaina na o se igoa faapena - Viola.

O ituaiga eseese o violets

Laʻau viole bullfight - fugalaau faʻamatalaga
<

E i ai ituaiga eseese o senpolia, e eseese i le tele, foliga, tele ma le paolo o petals.

Viola ma fugalaau lanu piniki

Pink violet pe terry pe lua-faalua, pe i ai pe leai se fusi.

  • Georgia

E matua fuga, matagofie tele. O le violiti o le Terry purple e fiafia i fugalaau tetele. I tafatafa ane o le pito i luga o vailaau e iloa ai lanu viole. O petals e vavalo, i luga o le pito o loʻo latou maua ai se malamalama lanumeamata.

  • Matagi susulu

Laititi i le lapopoa - e le sili atu ma le fa senitimita le lautele, terry, e foliga tutusa lava i foliga vaaia o lapisi vao. O peti Viola e lanu piniki ma sinasina. Faʻasalaina itu, faʻasolosolo, e lanu moli ma pouliuli.

  • Maria

O le vailaʻau o loʻo i ai ni lauulu lapopoa ma ni fugalaau lanu piniki e foliga mai o se laʻau miti.

Pink saintpaulia

<

Violets ma fugalaau violē

O le viole violisa e tupu uma i se fusi o lanu eseese, ma a aunoa ma lea. E i ai avanoa mo semi-terry, terry pe faigofie.

  • Don Juan

E i ai le lanu violē lapopoa-faigofie poʻo se lua-faalua fugalaau. O le faʻataʻavaleina o le 'apamemea-lanu meamata, lanu, mafiafia tele.

Faʻatasi ma fuga lanu viole

<

Viola ma fugalaau paʻu

O le gasegase o le violetiti e tupu i fugalaau e lua-faalua, faatasi ai ma se fusi ma leai.

  • Macho

Semi-terry laau o le kiona-violet hue. E i ai se tuaoi paʻepaʻe paʻepaʻe latalata ane i le pito o le petals. I lalo o le malamalama faalenatura, e liua le lanu viole, toetoe lava auli.

  • Olesia

Semi-terry vevevety, fugalaau tetele. Le lanu e loloto, moli paʻu.

I fugalaau paʻu

<

Violets ma se lanu lanumeamata

O le violet violet ma se lauulu lanu meamata foliga matagofie tele. O fugalaau tetele, e lua-faalua ma faalua.

  • Ioeenia

O fugalaau e lua-faalua, lapoa papaʻe. O lanu violē e manino lelei i petals. O le pito o loʻo faia e se lanu lanumeamata lanumeamata.

  • Green

O fugalaau e tele, taʻilua taʻalua ma faalua. O le vaega o le togitogi e matua lanu meamata. A o fuga mai, o le a tupu tele le pua ma mama. O se laufanua lanu meamata lautele e tumau pea i le pito o le peti lace.

Ma se lanu lanumeamata

<

Violets ma se lanu paʻepaʻe

O ia ituaiga o falelaau e foliga matagofie tele, aemaise lava o ituaiga ia o violets latou te mumu.

  • Chateau Brion

O gafa ua gaosia, mamana. Fugalaau e foliga mai o pompons - tele, terry, uaina. O le pito o le petals ua teuteuina i se lautele lanu papaʻe lanu.

  • Amadeus

O loʻo i ai ni vevela mūmū mūmū mūmū faʻalua pe lua-faalua fugalaau. O le pito e faʻauluina. O le faʻataʻitaʻiga e manifinifi, paepae. O se lanu paepae e manino lava ona iloa i le ogatotonu.

Ma se tuaoi paepae

<

Violets ma le tuaoi o le lilac

  • Po i Saute

O le vanu o loʻo i ai ni fugalaau lanumoana lanumoana i le foliga o se fetu o loʻo i ai le vaʻaiga o le ratiberry pea ma se liʻo lalata.

  • Iceberg

Paʻu violē paʻepaʻe e faʻamatalaina e le lua-faalua ma le paʻepaʻe papaʻe i foliga o fetu.

Ma le tuaoi o le lilac

<

E tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga o violets i totonu ma e mafai e tagata taʻitoʻatasi taitasi ona filifili i latou i lona fiafia. O le tausiga lelei o le a mafai ai e oe ona faʻasaoina le uiga o se ituaiga faapitoa, ma faʻamalosia lona tulaga ese ma ese le matagofie.