Laʻau

Fugalaau Euphorbia: ituaiga masani ma tausiga i le fale

O le igoa matagofie, euphorbia o le isi, e masani ona faʻaaogaina synonym - euphorbia (Euphorbia). O punaoa eseese e faailoa mai mai i le 800 i le 2000 ituaiga o lenei ituaiga. I aganuʻu aganuʻu, o tafega taʻitasi ma le faʻalauiloaina, faʻapea foi ma vao, o loʻo faʻaleleia.

E masani ai le Tupulaga o le Fugalaau Euphorbia

O le mataupu faavae o le filifilia o laau totō mo le totoina i totonu o se togalaau poʻo se faʻalauiloaina o le pot e faigofie lava i le tausiga, faʻapea foi ma le fetuunaiga i atunuʻu o le atunuu. Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese o le milikeli - o se tagata masani o le subtropics - mo fale taitasi o loo i ai le tele o sui matagofie. O le tausiga o le Euphorbia i le fale e manaomia ai le faigofie, lea e alofagia ai e tagata fai togalaau.

Euphorbia Lactea F. Cristata

Taua! E toetoe lava o tagata uma e maua mai le suamalie (pei o le susu), lea e sili atu pe itiiti le oona. Galulue ma le euphorbia e tatau ona i totonu o totigilima e aloese mai le mu i luga o le paʻu ma le ita.

Euphorbia Kristata

O se sui o se ituaiga tele - euphorbia lacteya (Euphorbia Lactea F. Cristata). Homeland - Atunuʻu Asia. E faigofie lava i suiga ma foliga vaaia o mataupu faavae, o lea o le foliga mai e matua fesuisuiaʻi lava. Toeitiiti lava o taimi uma e faʻatau atu ai e faʻapipiʻiina i luga o isi vailaʻau.

E lua ituaiga o euphorbia Cristata e iloagofie: masani, e mafai ona ola i totonu o se ulo, ma le chlorophyll-free (Cristata F. Variegata) - e manaʻomia ai se sulu. E faigata tele ona faʻamatalaina le foliga o le laau, aua e masani lava e sili ona manaia ma o nisi taimi e matua ese lava i lalo o le malosi o le vaʻa. E masani ona foliga e pei o se paluga poʻo se kalama. O le sulu e masani lava o se vailaau e mafai ona faʻaaogaina o se foliga o le kolin e tusa ma le 5 cm pe sili atu foi. Fugalaau e mafai, ae e seasea lava.

Euphorbia Marginata

Suafa lauiloa - euphorbia e tafao ma snow snow. Vaʻaia tausaga taʻitasi ma laʻau eletise saʻo 60 -80 cm le maualuga. I le taimi o le fugalaau, o le paepae paʻepaʻe e aliali mai i le pito o lau. I le amataga o le taumafanafana, papaʻe papae, fugalaau fugalaau fugalaau. O le laau e taugata mo lona pale matagofie, e ese le eseesega o isi laau.

Euphorbia marginata

O se laau e sili ona mataga ua ola i togalaau i luga o moega fugalaau ma i luga o faamalama. O le maualuga o le vevela o le 22-24 ° C. E sili le fiafia i eleele mama ma le maualalo o le eletise. Vaʻaia le fusi ma le teuteuina, faʻasaʻo ese taʻavale fou. O lenei euphorbia ua faʻalauteleina e fatu ma tipi.

Euphorbia Decary

O se pupuu puupuu ma le matagofie o le galu e lalagaina ma se ata o le zigzag e masani lava i Aferika ma Madagascar. E maua ai ni teritori fou, faʻasalalau ma le fesoasoani o aʻa o loʻo fetolofi, o loʻo afaina i luga aʻe o le palapala. O se ufi mafiafia e pei o le toto, o luga o le pito i luga o loʻo i ai se laʻau laʻau. E lanumeamata le laulaau, ae mafai ona ave i luga se lanu mumu. O foliga vaaia i foliga vaaia e pei o logo o se beige hue.

Euphorbia decaryi

O lenei ituaiga o meaola e tupu tele lava e pei o se aganuu matagofie. Faʻasalaga ma le faʻaeteete, faʻatupulaia lemu. E sili le fiafia i le moli. I le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei e 25 ° C, ma i le taumalulu e tusa ma le 15 ° C. Faʻasalalau ona salalau i fatu, e mafai ona vavae.

O ituaiga eseese ituaiga euphorbia e matua eseese lava mai le tasi ma le isi, o nisi taimi, e faaopoopo atu i le malosi e faʻamalosi ai le sua susu, e faigata ona vaʻai i isi faʻailoga masani.

Euphorbia Obesa

O le igoa lona lua o le gaʻo gaʻo. O se tamaititi euphorbia, e talitutusa lava i foliga vaaia o le cactus. O le foliga o le aʻa o le lanu-lanumoana-lanu i lanu ma vaega eseese e valu. Paʻu mumu-lanu enaena po o le'ie violē, o loʻo i luga. E leai ni laau tuitui ma laʻau, ma afai e le o ola pea le pule, e vave lava ona magumago ma paʻu, ma tuʻu ai ni faʻasologa i luga o le iʻu. I le tumutumu o lea mea, e mafai ona tuputupu ae lala lapopoa. E mafai ona oʻo atu i le 30 cm le maualuga, ma e oo atu i le 10 cm le lautele, ma maua se foliga eli.

Euphorbia obesa

Mo faʻamatalaga! O lenei euphorbia e faʻapitoa. I le tau mafanafana na te faʻataunuʻu pedicels i le pale. O fugalaau Calyx e na o le 3 mm le lautele. E mafai ona e puʻeina se manogi manaia. Fua - tafatafa tafatafa ma le limite o le 7 mm. A uma ona matua, o le fua o le laau e pala, faataapeapeina fatu fatu, e lapotopoto (e oo i le 2 mm i le lautele) polo o lanu ulaula. A maeʻa lenei mea, e maeʻa uma le gaʻo ma e mou atu.

Euphorbia Enopla

Laʻau faʻapitoa i le pasefika i le Aferika i Saute. O le palealii o lenei euphorbia mai le faavae malosi malosi, e oʻo atu i se maualuga e le sili atu i le 1 mita. Fagu ua gaosia (6-8 ripa) mafiafia (e oo atu i le 3 cm i le lautele) lapisi lanumeamata mafiafia e ola e oo i le 30 cm le umi. meaʻai, lea e maua ai e le laau se foliga matagofie. Masalo e iai ni laupepa laiti. Laʻau lanu mumu-lanu samasama i luga o vae uʻamea i le vaega apical o tipu o le tane ma le fafine. A uma ona matua, o le fua e ave le foliga o se polo ma fatu i totonu. E lagona le manaia i luga o faamalama, ae manaʻomia se malulu, malamalama ma le malulu (vevela 4 ° C).

Euphorbia enopla

Euphorbia Gabizan

O se mea manaia ma e seasea tupu fua na o potopoto. O le ogalaau laʻititi, e oʻo atu i le 30 cm le maualuga, e foliga mai o se pineapa lanumeamata ma se foliga tutusa o lau lanu lanumeamata lafoaʻi umi i le pito. O "pulupulu" i luga o le fogaeleele e leai ni laau talatala. E pei o le paʻu tausaga, e liua ma enaena. Faʻapenaina e ala i le totogo i luga o le ogalaau poʻo le fatu.

Euphorbia gabizan

Euphorbia Ingens

O le dioctious euphorbia e sili atu ona lauiloa o le euphorbia, sili pe tutusa, le tala moni o le savannah. "Ingens" i le faa-Latina - o le "tele". Faʻalagolago i tuutuuga o le taofia, e mafai ona faʻalautele le maualuga mai le 15 cm i le 2 m ma le sili atu foi, i le avea ma foliga o se laau laʻau po o se togavao. E 5-mama mai i luga o le ogalaau, e maua ai le pale e pei o se candelabrum.

Euphorbia Ingens (Similis)

O loʻo i ai i totonu o laufanua uma o Aferika ma laufanua valevalenoa. E mafai ona ola i luga o papa ma e umi se taimi e faʻaalu atoa ai le vai. Laititi i tafatafa o le ivi o laʻau ma laulaau laititi, lea e iu lava ina mago ma pauu. E tupu fua mai fatugaʻo i luga o le ivi. O le faapipiiina o tumutumu na o le faaosofia ai o lenei faagasologa. E fuga mai le masani mo lanu samasama lanu mumu, e leai ni lanu samasama ma se manogi manaia. Faatasi ai ma le matua, o le totonugalemu o le ogalaau ua gase. O le kulimi suamalie e matua vevela lava, ma afai e oʻo atu i ou mata, e mafai ona mafua ai ni ogaoga ogaoga.

Euphorbia Martini

Faʻailoa teuteuina i totonu o togalaau. Tetee i le lamala ma le timuga muamua o le autumn. E mafai ona oʻo i le 50cm le maualuga. Laʻau faʻafefeteina faʻafefiloi ata o lanu meamata, lanumeamata lanumeamata, siliva, samasama ma e oʻo i le piniki.

Faʻalogo lelei! O le mālūlū o le tau, o le susulu o le euphorbia e tupu. Fuga i le taumafanafana ma fuga lanumeamata lanumeamata.

Euphorbia Martinii (Ascot Rainbow)

Euphorbia Diamond Frost

O le igoa "kiona taimiani" e le o tuuina atu i lenei euphorbia. O se kulupu o Euphorbia Hypericifolia. I luga o le faʻatauga na faʻaalia i le 2004. O se laʻau vao o lanu lanumeamata mumu e sili atu ona matagofie i totonu o fagu fugalaau. E fuga mai pea mai le tautotogo i le autumn ma fugalaau sinasina laiti. E sili atu le fiafia i le faʻasusu ma masani ona faʻafeinu, ae faʻafefe lelei le lāmala. O ia lava e pei o se lush lapisi vao, ae o le a mafai ona faia pe a manaʻo ai. Ia i ai se laau i le vevela mai le 5 ° C i le 25 ° C. Faigofie faʻaleleia e ala i le vaevaeina o vao ma vavae.

Euphorbia taimane

Euphorbia Akrurensis

E i ai isi igoa - Abyssinian (Acrurensis), Eretria (Erythraeae). O le laufanua lauiloa e tupuga mai i Aferika. O fafo e pei o le Ingen euphorbia, ae o ona ivi (mai le 4 i le 8) e faʻamaeʻa ma lautele, e foliga mai e foliga mai e faʻasalalau. E ola i luga o eleele mago ma papa, e pei foi o papa. O le 4.5-9 mita le maualuga. O le tele o fusi uila e maua i luga o le ivi. Afai o le tau e mafanafana ma susu, e ufiufi i lau lanu meamata lanu meamata. I Rusia, ua totoina e pei o se aganuu suamalie.

Euphorbia acrurensis

Euphorbia Trigon

Triangular poʻo le tripostral euphorbia, ma faʻaaogaina se foliga o se laau poʻo se vao. O le ogalaau e mafai ona oʻo i le 6 cm le lautele. Laina paʻu e oo atu i le 20 cm le umi. O le lanu e lanu meamata ma laʻau papaʻe. O laau tuai ma faʻavae o loʻo toto. O vili i luga o le ivi o le mumu-lanu enaena, e faigata ma le faʻamalosi o loʻo i lalo. Fleshy e oʻo i le 5 cm le umi e lanumeamata ma mumu. I totonu o pusa e vave ona ola vave ma e matua le lelei lava, e le gata i le tuufaatasiga o le palapala ma le moli.

Euphorbia trigona

Euphorbia Iapani

Faʻaavanoa mo le faʻatau atu i lalo o le igoa Euphorbia cv. Cocklebur, o se ituaiga o euphorbia e lua - Euphorbia Susannae ma Bupleurifolia. O aʻa mafiafia e alu atu i totonu o le terrestrial caudex. E foliga foliga tutusa lava ma le pineapple, e pei o le euphorbia Gabizan, ae o se laʻau enaena muamua, ma o se lau o laulaau lanu meamata e lanu meamata ma lanu mumu po o stains. E tupu malie tele. O le maualuga o le vevela e 20-24 ° C, e le faʻafefeina ai le vai. Lagona le lelei i le faʻasalalauina. Faʻapipiʻi faʻasolosolo.

Euphorbia japonica

Fugalaau o le Euphorbia: tausi fale

O le i ai o se masalosalo i le fale, o le a le tatau ona e matua gauai atu ia i latou. O le tele lava o le a tumau ma le toʻa e oʻo lava i le tele o masina o le galo atoatoa, aemaise lava o tagata matutua. E le masani ona afaina ai pests, aua o le sua oona.

Malamalama

Plectrantus: tausiga fale ma ituaiga masani

O le susulu atu o le la, o le sili atu foi o le lanu o loʻo maua e le au. Ae i se tulaga aoao, o le susulu malamalama susulu e talafeagai mo i latou. E le manaʻomia le tuʻuina o koneteina poʻo ipu i luga o faʻamalama. Soo se nofoaga e leai se totogi e lata ane i faamalama o le a fetaui ma latou.

Faʻalogo lelei! O le a tali le laau i le leai o se malamalama e ala i le faʻalauteleina o laʻau. Afai ei ai laulaau lanu meamata, ona amata lea ona mou ma malepelepe.

Lulu

O le taamilosaga atoa e mafai ona tuʻuina i le nofoaga lava e tasi i se vevela i le lautele o le 20-24 ° C. O le faʻavaivai i le 15 ° C ma faʻateleina e oʻo atu i le 34 ° C o le a latou mafatia e aunoa ma le faʻaalia o le faaleagaina o foliga vaaia. O le mea autu o le aloese lea mai le faʻaogaina o le eleele ma le eseesega o le vevela, talu ai o lenei mea e faʻavaivaia ai le puipuiga o le solomuli. O le tele o ituaiga meaʻai e manaʻomia se taumalulu malulu e faʻaleleia ai le fugalaau. E tatau ona faʻamalamalamaina le tulaga, ona o nisi o meaola e mafai ona faʻafitia se faʻaitiitia o le 5 ° C, aʻo isi e mafai ona oti i le 10 ° C.

Laʻau ma le fafagaina o le euphorbia

Afai tatou te faʻatusatusa le euphorbia ma isi suavai, cacti, ona leai ai lea o ni eseesega faavae i le filifilia o eleele mo i latou. O le eleele e tatau ona matitiva i meaʻai, faʻamalo (e oʻo lava i le tatalaina) i se faʻafitauli e le faaituau poʻo le malie. I lalo o le natura masani, e ola ai fua i savanna ma semi-desert, i papa, i luga o laufanua papa.

O susu ma susu o loʻo faʻasūsūina pe a faʻapala le palapala i le pito i lalo. I le taumafanafana 1-2 taimi i le vaiaso, i le taumalulu ia 1-2 taimi i le masina. O le a ola pea tagata ola i le le lava o le susu, ma mai le susu susu e faigofie lava ona pala ma feoti. O le mea muamua e mataʻutia ai le paʻu o le pale o laulaau poʻo luga o le itu.

Fertilizers mo fugalaau

O luga o laei e naʻo le taimi mafanafana e faia ai. O se faʻalavelave faʻapitoa o mea faʻapitoa e gaosi ai le suavai poʻo le cacti e talafeagai. O le vailaʻau ua vavaeina e le vailaʻau ua fautuaina e le kamupanī. O le tele o laei pito i luga e 1 le taimi i le 1-2 masina, e faʻatatau i tausaga. O le matua o le laau, o le itiiti ifo o le mea e manaʻomia ai le faʻaaogaina.

Auala e totoina ai le fugalaau o le Euphorbia

I luga o le faʻatau, e mafai ona e maua fatu fatu. E talafeagai le faʻatau ma faʻaaogaina mo le lulu. O le faʻamalositina i le tele o ituaiga meaola e sili ona lelei, ae naʻo pe afai e fou. E masani lava, o le tausaga muamua o le fua o le germination e oo atu i le 99%, ma i le tausaga lona lua e pa'ū ifo i le 2-3 taimi. O mea e masani ona faʻalauteleina e ala i le vavaeina poʻo le vaevaeina o le vao.

Laʻau

Eonium: tausiga ile ma ituaiga autu o le aiga

E mafai ona maua mai i le vavaeina o laʻau ma vavae ese le ape. O le vaega valavala o le laau o loʻo totoe e faʻamago seia oʻo ina le toe i fafo le sua susu, ma ua faapipiiina le paʻu faatasi ma se mea paʻu. A maeʻa lena, o le fana poʻo le pale o le a faʻatofuina le 1-2 cm i totonu o le eleele ua saunia ma ufiufiina i se pulou manino mai se pusa tioata pipi tioata, fagu tioata poʻo se pepa faʻatalanisi masani.

E masani ona faia le 2-4 vaiaso i aʻa. O le faagasologa e le afaina ai i lenei taimi, latou te na ona tatalaina le pulou i lea aso ma lea aso e faʻamalosi ai. Afai ole sili atu i le 60% le maualuga o le manogi i totonu o le potu, ona mafai loa lea ona e faia e aunoa ma se kati. E faʻamalosia le faʻaleleia e ala i le susuluina o le palapala pe a maeʻa ona mu. O le faʻaleleia lelei o le faʻamaoniga sili lea o le aʻafia lelei.

Faʻalogo lelei! Afai e le aʻaʻa le fana, ona amata lea ona mamae, liliu lanu samasama, pala, siaki se vaega, e sili atu le toe faia o le faʻataʻitaʻiga ma le isi lima.

Bush division

O le i ai o se tagata matua matua totō ma ni taʻai, e mafai ona e vaevaeina i ni vaega. Ina ia faia lenei mea, aveese le pulu mai le ulo, lulu lemu ina ia paʻu le eleele mai aʻa.

Taua! O le tafiesea o eleele tuai e ala i le fufuluina ma le gaoia o aʻa i totonu o se pesini vai ua matua lotovaivai.

Faatasi ai ma se meafaigaluega mataʻutia, pe a manaʻomia, e selesele le euphorbia i ni vaega i le aʻa. O nisi ituaiga e faigofie ona vaevaeina e aunoa ma ni vaega. O vaega taitasi e totoina i totonu o se fagu fou. O le ipu e filifilia e tusa ai ma le tulafono: o le lautele e 2-3 taimi sili atu nai lo le maualuga. Ae o le pito i lalo e tumu i iliili laititi po o piliki malepe, e le gata mo alavai, ae faapea foi mo le mamafa, aua a leai o le a matua le lelei lava.

E ui lava i le mea moni o le euphorbia e leai ni laumei, susulu ma le manogi fugalaau, latou te fiafia i le alofa sili o tagata fai togalaau. O le mafuaaga e le na o le le mafaatusalia o le le mafaatusalia o le laau o le euphorbia, ae faapena foi i se eseesega matagofie ma isi fale lauiloa i totonu.