Laʻau

Rosa Boscobel (Boscobel) - faʻamatalaga ma uiga o le aganuʻu

Na faʻatautaia e lana galuega, o le Faʻalapotopotoga Peretania D. Austin i le 2012 na tuʻuina mai ai se ituaiga o roli e fiafia i rosa, lea e iloga i le matagofie o le fugalaau ma uiga matagofie. Lalo o mea uma lava pe faʻafefea ona foliga mai le fugalaau, ma le auala e tausia ai.

Faailoga o le vasega

Rosa Boscousel (Boscousin) - o le mea muamua lava, e matua sili ona manaia le fugalaau o fugalaau saʻo. E mafai ona faamatalaina le lanu e pei o le koala ma se lanu mumu mumu. Petals o le foliga tutusa, o latou numera i le tasi pupu e mafai ona oʻo i le 78 pcs. Aʻo tatalaina le pua, e mafai ona e iloa le nofoaga tutotonu samasama. E pei o le tele o rosa moli, o Boscobel e fai ni faaputuga mataʻutia o le 3-5 i lalo ifo.

Rose Boscobel

O le maualuga o le vao e sili ona manaia ma e mafai ona oʻo i le 1.2-1.4 mita. O malosi malolosi e mafai ona oʻo i le vao, o lona lautele e le sili atu i le 1 mita. O loʻo i ai se manogi matagofie ma le manogi ma faʻamaumauga lelei.

O tulafono mo le tausiga o le Igilisi na tulai mai ituaiga eseese Boscobel

O le manuia o le tuputupu aʻe o lenei togavao matagofie e tele lava ina faalagolago i le lelei ma le tuufaatasiga o le eleele. O lenei laʻau e sili atu le suamalie, suamalie, oneone lelei, e maua ai le lelei alavai.

Rosa Lavaglut - uiga faaleaganuu

E le gata i lea, e le mafai e le laau ona toleniina tuaoi ma vao, o le mea lea, o la latou faʻaaogaina masani o le a maua ai punaoa faaopoopo mo le atinaʻe o le fugalaau.

Faʻalogo lelei! O le veleina ma le mulching o le a faʻaitiitia ai le numera o vao faataamilo i le vao.

E taua le manatuaina o se mulch e manaʻomia ona e faʻaaogaina ai le paʻu o laau o coniferous, lea, e faaopoopo atu i le puleaina o vao, e faʻafefeteina ai le eleele. O le faapalaga faapafeʻau, laʻau po o le manua mo nei faʻamoemoe e le talafeagai, aua e mafai ona avea ma punavai o faʻamaʻi eseese.

Malamalama ma fafaga

O nei laʻau e sili ona lelei le susulu. O le fugalaau o le a fiafia pe afai o le susulu o le la o le a susulu atu mo le 4 itula. Afai e umi le sunbaths, e mafai ona oʻo atu i le susunuina o petals ma lo latou vave faʻaitiitia. O le mea sili ona lelei mo le laau o le a avea ma nofoaga i le itu i sisifo ole saite.

Ae o le faʻamamaina o Boscobel, i le vaitau o le mafanafana e faia ai pei o le palapala ua mamae. Afai e mafai, o le vai e tatau ona timu pe sili atu ona tausia lelei.

Taua! O le tele o le suavai ua sasaaina i lalo o le faavae o le vao e le tatau ona sili atu i le 10 lita. O le matua o le togavao, o le telē o le lautele o le faʻaogaina o le faʻavaivai.

I aso vevela, e mafai ona e faia se vai mafanafana mo le rosa. Ae peitai, e taua le manatuaina o le susulu o le la i laulaau ma gaʻo pe a uma ona faʻavaivai e mafai ona mafua ai ni ogaumu mu.

Rose Boscobel

Taʻu ma fafaga

Rose Boscobel e manaʻomia le teuteuina masani o le tino. O loʻo faʻatinoina ma le faʻamoemoe o le aveesea o lālā mamago ona o le faʻaleagaina o soʻo se faʻamaʻi poʻo se meaola. I le faaopoopo atu i ai, o lala tuai po o le aisa ua aveeseina i le taimi o le teuteu mama. O lenei faʻatinoga e faʻatinoina i le amataga o le tautotogo ma e tele lava lona natura.

O le vevela o le taumafanafana, lea o le a paʻu ai i totonu ma lalafi, o lālā talavou e ola i totonu, ua aveesea, faʻaleleia le tuputupu aʻe, fugalaau, ma le faʻatulaga lelei o le togavao. O le teuteuina o le muaʻi taumalulu i le natura, e tatau ona faia i le 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le amataga o le tau malulu muamua.

Taua! E tatau i le fai togalaau ona manatua e na o le faʻaaogaina o mea mama, faʻamaʻi pipisi e mafai ona mautinoa ai le soifua maloloina o le fale.

Igilisi Rose Boscobel - o se tasi o na ituaiga o laʻau moli e manaʻomia le fafagaina masani. O le faʻaaoga muamua o meaʻai e faia pe a maeʻa le galu muamua o le fugalaau. I le avea ai o se tulafono, e filifilia ai fomaʻi faʻasaina. O lenei mea o le a mafai ai e le vao piniki ona maua se pale paleni ma faʻaleleia le matagofie o le vao.

Soo se isi lavalava mulimuli e faʻamoemoe i le faʻaleleia o fua o le vaomatua ma i ai i la latou tuufaatasiga, faʻaopoopoga i le vevela, potassium. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o mea faʻaaogaina ua faia i se taimi lata mai ao lei oʻo i le faaiuga o le taumafanafana O le faʻatulagaga e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le puipuiga o le laau ao leʻi oʻo i le taumalulu. O le Nitrogen ua matua aveesea mai le tuufaatasiga o le paluga o meaʻai. Afai o se fuafuaga faapena e foliga faigata tele mo se tagata fai togafitia, o lona uiga e mafai ona faʻaaoga se faʻaaogaina o le faʻalaʻau mo rosa.

Faʻamamaina se togavao lili

Tausiga o taumalulu

O le auala saʻo i le faʻapipiʻiina o le taumalulu o lenei rosa o le a mafai ai e le vao ona ola i le tau malulu e aunoa ma ni faʻafitauli. A o le i muaʻi tafe, e tatau ona e faʻamamaina le laau i le aveesea lea o vao, peti paʻu ma isi lapisi. Ma le isi, e tatau ona e togafitia le palapala ma le pito i lalo o le togavao faʻatasi ai ma tagata faʻamalolo ma mea iniseti ma vaʻaia lelei le palapala. A maeʻa nei puipuiga, e mafai ona e ufiufi le togavao i mea totino.

Faʻalogo lelei! Afai ua tupu aʻe le rosa i se vaega mafanafana mafanafana, o le a lava lea e ufiufi ai le pito i lalo o le vao ma le paʻu coniferous.

Rose Eden Rose (Eden Rose) - faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le toe gaosia o roses o le ituaiga Boscobel e mafai ona faia i le tele o auala:

  • toso;
  • lafoaʻi;
  • fatu.

Faʻapenaina e ala i le taoto

E mafai ona maua mea totino i le isi vaomatua. O le aʻa, lea o le a tuʻuina atu ai le aʻa, e tatau ona le itiiti ifo ma le taʻi tausaga le matua, lelei ma faʻamalosia. E tatau ona vavae ese ma le faaeteete se vaega o le meaʻai ma le aufaʻi, lea e tolu laʻau ola maloloina. Aʻo leʻi faʻalauteleina i le palapala, e tatau ona aveese le lua pito i lalo, ma tuʻu ai se tasi pito pito i luga.

O le nofoaga mo le totoina o weni laʻititi e tatau ona faʻamalamalama lelei e aunoa ma le susulu o le la ma faʻamalosi malosi. E tatau ona e totoina ma le faʻaeteete ma faʻamalo le eleele, aveeseina naʻo le mutia vao, ae aʻa foi aʻa. O le totōina o le seleselega e tatau ai, ma matauina se laasaga o le 25-30 cm. A uma ona totō le laau i le palapala, e tatau ona ufiufi ia seleselega i se pulou pipi tioata e fausia ai se gaosia o le greenhouse.

Taua! Mo le aʻafia o togalaau e ola ai i le tau malulu, e tatau ona faʻaeteete e vaʻaia ma le faʻaeteete talavou rosa i le faʻamoemoe o le amataina o muamua fulufulu. I le tautotogo, pe a lelei le mafanafana o le eleele, e mafai ona e fugalaau fugalaau i se nofoaga tumau.

O le auala pito sili ona faigofie e aʻafia ai le Boskobel o le faʻaaogaina lea o malosi e maua mai i le pito i lalo, ma punou i le eleele. O le nofoaga e faʻafesoʻotaʻi ai le eleele e tatau ona faʻamautuina i se togalaau ma faʻasusu i le eleele. A maeʻa le 12 masina, e mafai ona vavae ese ma le faaeteete ia fusi na maua mai le laau autu ma totōina i se nofoaga tumau.

Masalo o le tele o taimi e alu ai o le a tupu mai i fatu lenei Boscobel matagofie. "Boscobel, Peretania" - o le mea lenei, faapea foi ma se faʻamatalaga o le ituaiga ma tulafono o le tausiga e tatau ona tusia i luga o se ato o fatu. E foliga mai, o le totoina o mea totō ua maeʻa ma ua sauni mo le faʻaleleia. E sili atu le faʻaaogaina o koneteina taʻitasi, lea o le a faigofie ai ona aveese le laau, ma toe faʻapipiʻiina i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Faʻalogo lelei! O se mea le lelei tele o lenei auala o le totoina o rosa o le muamua fugalaau o le a sau i ni nai tausaga.

O le mea lea, e sili atu le faʻaogaina o le tipi, ona tuʻuina atu lea o le totogo talavou ma le tausiga manaomia, faʻamatalaina i luga. Ma i le isi tausaga na sosoo ai o le a fiafia le fugalaau i ona pulumu pulumu.