Laʻau

Hamelacium - tausiga o le fale ma le fuga

Hamelatsium o se laau o le myrtle family. O ona aiga vavalalata o le lauti, feijoa, laau. O le laau e foliga mai e manaia ma matagofie, e masani ona faʻaaogaina i fugalaau, e talafeagai mo le faʻaleleia o fale.

Amataga ma foliga vaaia

O le myrtle chamelacium (chamelaucium uncinatum) o se laau toto i Ausetalia. O se laau mago po o se togavao. O le maualuga o ituaiga eseese e mai le 30 cm i le 3 m. O laulaau e manifinifi ma umi, lanumeamata lanumeamata i lanu, e tutusa ma nila. Ua ufiufiina i se ata vevela vevela, lea o lona lua lona lua o le laau e pei o le wax myrtle.

Hamelacium Snowflake

I tua atu o le vaitau o le vavao, e mafai ona faaseseina se togavao o le kalamaciu paʻepaʻe mo se tamai laau Kerisimasi. Ae pe a fuga mai, o lala e ufiufi i le tele o fugalaau manogi ae manogi, e masani ona paʻepaʻe, mumu, lanu piniki pe lanu viole.

Fiafia! Ua faʻamaonia mai o le gaʻo o le myrtle e faʻamamaina ai le ea ma fasi siama faʻamaʻi. Faatasi ai ma le fausiaina o le myrtle i le fale, o le puaʻa e amata ia Fepuari, ma le tausiga lelei, e mafai ona fiafia i ona fugalaau seia oʻo i le taumafanafana.

O le Hamelacium e masani ona faʻaaoga i fugalaau. Soo se faʻaipoipo o le a fiafia i se fugalaau teuteu i nei fugalaau faʻalelei. O se lala tipi o myrtle e mafai ona faatumauina le fou ma fiafia le mata mo le 10 aso.

Hamelatsium i le taumafataga o se faaipoipoga

O fugalaau ma lau o le suka myrtle e aofia ai le tele o suauu taua. O lau ma fua o lenei laau e seleseleina e ala i le tipi ma le faʻamago. O teuteuga ma mea faʻaleagaina e faʻaaogaina i fomaʻi faʻapitoa e togafitia ai le malulu. O le suāsusu taua e faʻaaogaina i le aromatherapy, mo le faʻamaʻaina, e avea o se mea oona.

I le aotelega, e 14 tele ituaiga ma ituaiga o meaola eseese. O nisi oi latou o loʻo lisiina i lalo:

  • Snowflake - o se laʻau laʻitiiti ma lanu paʻepaʻe poʻo le lanu piniki;
  • Paʻepaʻe - o laulaau o lenei ituaiga e sili atu ona umi nai lo o latou foliga, ma fugalaau paʻepaʻe e pei o foliga o se logo;
  • Faʻatoʻa vavalavavevave - faʻavavevave le totoina o laau. I le vao, o le maualuga o lenei togavao e silia ma le lua ma le afa mita. O lenei ituaiga meaʻai e taʻua i nisi taimi o le heraldon. O le fugalaau e mafua lona igoa i le aai na sau mai ai;
  • Hamelacium Strawberry;
  • Hamelatsium Sarah Delight;
  • Chamelacium o le ituaiga o Ophir.

Suʻeina pe a uma le faʻatau

Fugalaau aichrison: tausi ma fuga i le fale

E tatau ona totogi le tausiga i le filifilia ma le totoa o laau. O le vao e tatau ona foliga maloloina. E le tatau ona i ai ni stains po o se maa i luga o laulaau, ma e le tatau ona faanunumi ia pupu. A maeʻa le faʻatau, e tatau ona e filifilia se nofoaga i totonu o le fale mo se fagafao fou, saunia se ipu talafeagai ma le palapala mo ia.

Manatua! Filifilia o le nofoaga saʻo e sili ona taua. O le myrtle e paʻu mai i vevela, vevela, ma eleele papaʻe. E manaʻomia e ia le tele o le malamalama, e le fefe i le susulu o le la. O se nofoaga lelei o se faamalama po o se faletalimalo i le itu i saute.

O le nofoaga o le a tutu ai lenei fugalaau e tatau ona lelei le faʻaleleia e puipuia ai le faʻafefeteina o le pale, ae tatau ona aloese mai le malosi. E le fefe le siameka i le ea, e mafai ona tuʻuina saogalemu i potu ma mafanafana mafanafana. I se isi itu, o le tele o le susu e fesoasoani i le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.

Hamelatsium e fiafia tele i le malamalama

Ua faʻaleleia le eleele ina ia mama, vaʻaia, ma mafai ai ona pasi lelei le ea ma le susu. O le tuufaatasiga o le paluga sili ona lelei e aofia ai vaega nei:

  • peat;
  • oneone lapoʻa;
  • turf ma eleele lau;
  • humus;
  • sphagnum.

E taua le filifilia o le ipu saʻo

E masani ona fautuaina oe e filifili se vaʻa e sili atu lona lapoa nai lo le tasi muamua pe a ma le 3 cm. Ia mautinoa o loʻo i ai ni alavai faʻavai i lalo.

O le aso ao le i toe totoina, o le chamelacium o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa paʻu ma toe faʻaleleia i se mea malulu ma se malamalama lelei. O le faʻaaogāina e amata i le faʻaaogaina o se coma. Ina ia faia lenei mea, faʻapipiʻi le fagu i luga o se puipui mafolafola, ia mama le tapuni i luga o puipui, ia faia i se naifi i luga o le pito i totonu e faʻasili ai le eleele. Afai e manaʻomia, e mafai ona vaʻaia lelei le ulo tuai.

O se laulau o alavai ma nisi eleele fou ua sasaaina i lalo o le fagu fou. Ua faʻamamāina le eletise o le laau mai vaipuna tuai, o loʻo faʻapipiʻi ma le faaeteete le laulau eleele i luga ma tuʻu ai le faaputuga i totonu o se fagu fou. O va i le va o le omea ma puipui o le ulo e ufiufi i le lalolagi fou. A maeʻa le faʻavasegaga, ona tuʻu ai lea o le kalamaci i totonu o le kiona mo le isi 3-4 aso, faʻagasolo malie le tatalaina o le taga.

Tofiga

Tillandsia - tausiga i le fale ina ua uma ona faatauina, fuga ma totoina

I le tele o tulaga, e faʻalauteleina ai le galalaum. E leai ni aʻafiaga o aʻaʻaiga, o le mea lea e lelei ai le saunia oi latou i se pito. E masani ona faʻapipiʻiina le mea faigaluega ma teuteu le laau. O aʻafiaga o le aʻa e mafai uma i le vai ma vave i le palapala. O fualaau e tuʻuina i totonu o se potu susulu, mafanafana. Laʻau faʻaleleia 22-25 ° C. E masani ona ave le 3 vaiaso i le 2 masina.

Manatua! O aʻafiaga e aʻa ma maua aʻa vave pe a togafitia i ni faʻapitoa faapitoa e faʻaosofia ai le alualu i luma.

E mafai ona e faʻapipiʻi le chamelacium e faʻaaoga ai fatu, ae ia maua se taunuʻuga lelei i lenei auala e faigata. O fatu o le laau o loʻo i ai se fuainumera laiti o le germination, o le totogo e foliga mai e le aʻafia lelei, ma o meatotino a hybrids atonu e le mafai ona tuʻuina atu i ni augatupulaga. Mo mafuaʻaga nei, o le faʻalauteleina o le chamelacium i fatu e le o lauiloa.

Tausiga

Neomarica savali iris: tausi fale ma faataitaiga o ituaiga lauiloa

Afai oe fou e totoina le totoina ma maua ai le siameka, o le tausia i le fale e mafai ona avea ma se galuega faigata. O lenei mea totino e mataʻutia, maaleale i suiga, i tulaga le talafeagai, faʻasese le laisi pe musu e fuga. Ina ia maua le alualu i luma lelei ma le tele o fuālaau mai le myrtle, o le a manaʻomia nisi o tomai i le faʻatoʻaga.

Fugalaau vao o le siameki

Faʻasa

O le faʻasoaina o se kesilacium e tatau ona tuʻuina atu i ai le tele o le gauai. I le mafanafana o le taimi, e tatau ona tele le suavai, ae leai se tulaga e tatau ona faʻamalosia le suavai. O le maualuga o le susu e mafai ona oo atu ai i faʻamaʻi aʻa. O le fugalaau e sili atu ona puipuia i le lamala, ae o le vevela malosi e mafai foi ona faaleagaina ai aʻa.

I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai. Lelei e iloa: o le vai mo le fafagaina o le chamelacium e mafai ona faʻamamaluina atili e ala i le faaopoopoina o sina vinika poo le sua o le tipolo. O lenei mea o le a afaina ai le tulaga o le laau.

Laʻei pito sili

I le vaomatua, o le olalamemu e tupu i vaega e leai se eleele e ola ai, o lona uiga i le fale e le manaomia ai foi le tele o meaai. I se isi itu, o le eleele sili ona lelei ma fugalaʻau o loʻo iai fualaʻau e mafai ona aʻafia ai le soifua maloloina o le vailaʻau. E lava le fafagaina o le vao i lea masina i le masina i le taimi o le vavalaʻau, e faʻaaoga ai le faʻamalolo, faʻafefe 2-3 taimi sili atu ona malosi nai lo le fautuaina.

Manatua! Afai e mafai, i le taumafanafana e fautuaina e ave le fagu i le laau i luga o le faapaologa lautele poʻo le togalaau e tuʻuina atu pei o le susulu o le la ma le ea fou e mafai. E taua tele le faia o lenei mea pe a fulafula le myrtle.

Teuteu

A maeʻa ona faʻatoʻa, ona fautuaina lea o le togavao e teuteuina e faʻaleleia foliga matagofie o le laau ma le tele o lona pale. Ua aveeseina pusi tuai, o lala ua vaelua pe tusa ma le tolu o le umi. Hamelatsium e mafai ona i ai se foliga faʻapitoa, o lona uiga. pei o se tamai laau.

Ina ia faʻamalosia le faʻaalia o ni vaovao fou ma ia avea atili ma solo, teuteuina o lala ma le pineina o tipu e faʻaaogaina foi. O le Chamelacium e faʻafeoloolo le teuteuina lelei ma vave faʻafoʻisia le voluma muamua.

Chamelacium Stamp

Sauniga o le taumalulu

I le tautotogo, e lafoina le laau i se potu malulu ma se vevela pe a ma le 15 ° C. O le laau e ulu atu i se taimi malolo ina ia maua ai le malosi ma fuga i le tausaga e sosoo ai: o le suavai e tatau ona sili atu ona seasea ma e itiiti ifo, e le toe manaomia le fafaga.

Manatua! E oo lava i le taumalulu, e manaomia e le laau se malamalama lelei. O le ao o le ao mo le kulumalaum i le taumalulu e tatau ona 12-14 itula. Afai e tatau ai, e tatau ona faʻamalamalamaina le faʻaaogaina o masini malamalama.

O le Hamelacium o se laau faʻapitoa lea e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le faʻaeteete ile tausiga mai se tagata fomai fai togafiti poto. Ae peitai, afai e siakiina lelei, o le a fiafia i ona tagata ona o foliga matagofie, lalelei o le lafu umi ma se manogi le mafaagaloina.