Pear

Vailaʻau eseese "Hera": uiga, tulaga lelei ma mea le lelei

O fua suamalie lelei ua leva ona lauiloa. Ae ui i lea, o nei laau mo se taimi umi na latou tauaveina ai tulaga fesuiaiga o lo tatou itulagi, ma o le fua o le fua na vave ona pa'ū. I lenei itu, na tatau ai ona fai se fua o ituaiga o le taumalulu e le fefefe i le malulu ma e mafai ona teuina mo se taimi umi i tulaga talafeagai. Mai le mea e leʻi leva ona gaosia, e mafai ona iloa ai le ituaiga o "Hera", faatasi ai ma se faʻamatalaga ma foliga o le faʻatoʻaga sei tatou faamasani i lenei tusiga

Tala faasolopito

"Hera" na maua mai e saienitisi S. P. Yakovlev, A. P. Gribanovsky, N. I. Saveliev, M. Yu. Akimov mai le All-Russian Research Institute o Genetics ma le Fausiaina o Laau Fualaau aina na faaigoaina ia I. Michurin. Pear na maua e ala i le sopoia o ituaiga o "Daughter of Dawn" ma le "Real Turin". Talu mai le 2003, o lenei ituaiga na i ai i le faamasinoga.

O vailaau o le taumalulu e eseese ituaiga eseese e pei o le "Fairytale", "Krasulya", "Rogneda", "Kokinskaya", "Severyanka", "Lada", "Yakovleva Sili", "I le manatuaina o Zhegalov."

Laʻau faʻamatalaga

Paʻepaʻe fiva Fualaau aina "Hera" e pei o se pyramid, laitiiti, mumu-ola. E le mamafa, lanu enaena, lint-free, laiti lentils (pimples) i luga o lālā talavou.

Lea laiti, lanu meamata, susulu, foliga o manu, tapering i le pito, fao, i tafatafa ma ni tamai vaitusi. O lapisi e laʻititi tele, leai. Buds e lapotopoto, lamolemole, paʻu i lala.

E te iloa? O uluai manatuaga o le pa na tusia i le feagaiga a Cato le Elder "On Agriculture", lea e sili atu ma le 2,000 tausaga.

Fualaau Faʻamatalaga

Hera e fua mai fua ma fualaau lapoa, e oʻo atu i le 250 g o foliga lanu meamata atoatoa ma se lanu mumu lea e lanu samasama ao faasolosolo. O le fua ei ai se manogi manaia ma se paʻu-paʻu o le paʻu e ufiufi i se manulele lanu enaena.

Pipi tuputupu aʻe mai se tamai faʻaaloaloga ma faʻapipiʻi i le itu.

Fuga foliga lapotopoto, lanu enaena lanu enaena, laiti, tafe, nofo i totonu o potu tapunia.

Pulp fualaau suamalie lanu, mea malie, matala, manaia, ma fatu laititi, suamalie, ma sina gaioiga itiiti. I le tofoina, o le tofo o lenei paʻu na fuafua i le 4.3 itu i luga o le lima sikuea.

Manaomia o le malamalama

Totoina se pi "Hera" e sili atu mai le itu i saute po o sisifo, o lona uiga la, ae e le soona tele. Laʻau faapitoa i le malamalama i le vaitau o le vavao.

E taua! O le susulu o le la e sili ona afaina ai laau laiti; e mafai ona afaina ai le paʻu. Pe a le lava le malamalama, o fualaau o pears e faigata ma inu.
O nisi taimi o le pale i luga o se pi e mafai ona tupu malosi i le taumafanafana. Ma, ina ia mautinoa le malamalama lelei, e tatau ona vevela lala.

O le la e aafia ai le foliga o le palealii o le laau, ma lona le lava o laulaau na ola i tafatafa o le pito o lala, o le pale e agai i luga, o faavae o lala e leai ni laulaau, o laulaau e tutupu aʻe ma le vevela.

Manaomia eleele

O le eleele mo le totoina o pears "Hera" e manaomia ai le tamaoaiga, lumpy, ma le vaivai o le eleʻele, eleele sili ona lelei. E le taofia e le palapala oneone le susu, ona o fua o fualaau aina ma ua sili atu ona manogi i le tofo.

I le taumafanafana vevela, o se laau, ae maise lava o se talavou, e manaʻo e faʻamaʻa, a leai o le a vaeluaina ovaries ma lālā talavou. Ae o le tele o le susu e tau atu i se faʻamaʻi o aʻa.

Aua le masani ona faʻamaua le palapala mo pea, e mafai ona faʻaleagaina le tulaga o le fua. E mafai ona faʻaleleia le lelei o le palapala e ala i lona faʻaaloalo (tatalaina).

Aoao e uiga i le faʻalavelave o le totoina o pears i le tautotogo ma le autumn, teuteuina ma sauniuni mo le taumalulu.

Faʻasalaga

Mo le faia o ovaries fua manaʻomia le i ai o isi ituaiga o pears mo le palotaina.

E te iloa? E sili atu ma le lua vaetolu o fugalaau o le Hera pi o fugalaau lanu.
E mafai ona e faia ni fua o pears o isi ituaiga i luga o le laau. E le gata i lea, e le talafeagai le pollinate.

Fruiting

O lenei ituaiga o uiga ituaiga faʻafefiloipe a fua mai fua i lālā o vaitausaga eseese, mai i le pito i luga, i luga o tao. E amata ona fua i le 4-5 tausaga.

Gestation period

O le "Hera" e tupu mai i le aso 10 o Setema - e sau mai le matua matua. Pepa o tagata matutua o loʻo i ai le teuina lelei e oʻo atu ile 5 masina. I le taimi o le teuina, o loʻo fua pea le fua o fualaau 'aina ma lelei le tofo;

E taua! Mo le seleseleina o peʻa, e tatau ona e filifilia le timu vevela ma faʻaalu i le ogatotonu o le aso.

Tuuina atu

O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i fua maualuga, e mafai ona aʻafia 40 kilokalama mai se laau. O le seleselega e sili atu i totigilima e faia i laei, faʻasusu faatasi ma le au. Ufiufi le ato i se ie ina ia le sasaina le fua.

Malosiaga ma le teuina

"Hera" ua puipuia lelei i lalo o aiaiga nei:

  1. O fualaau aina e tatau ona teuina i totonu o se potu pogisa, malulu ma le vevela e oo atu i le +1 ° C ma le faʻamamaina o le 85%. Ona o le maualalo o le suamalie latou te leiloa ai le sua.
  2. O fua e sili ona teuina lelei i totonu o se atigipusa laupapa maualalo, e ufiufi i se ie, faʻafeiloaʻi i le anufe, oneone, lau, poʻo afifiina i pepa taitasi. E mafai ona faʻaaogaina se pusa tioata malulu pe a vaʻaia le ea.
  3. E le mafai ona e vavaeeseina le meaʻai, faleoloa e vevela pe fua tele.
  4. E le fautuaina e tuu fualaʻau i tafatafa o pears, e mafai ona faaleagaina ai lo latou tofo.
  5. I le vaitaimi o le teuina, e tatau ona filifilia le fua.
  6. "Hera" e mafai ona malulu, pe a faʻapea e te fufuluina, paʻu ma faʻamago muamua.
  7. 'Otiʻoti fualaau aina o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa e sili atu ma le aso.

E lauiloa foʻi ituaiga o kolonovidnye o pears.

Faʻamaʻi ma faʻafefe o manu

Pera "Hera" e faʻaalia i le ele ma le paʻu palapala.

Roto mafua mai i le siʻi ma faʻaalia ai ia lava i le fausiaina o se vevela, i totonu o loʻo i ai ni paʻu o se gaʻo lanu mumu. "Hera" e sili atu ona leaga, o le tofo o le fualaau aina ma le fatu ua leaga. Faʻatau le fuga i le togafiti ma togafitiga o fatu.

Mealy dew - o se maʻi afaina, e foliga mai o se paʻepaʻe paʻepaʻe luga o laulaʻau po o fua. O pipi maʻi e amata ona pala ma pala, o le laau ua faasolosolo ina le toe tupu ma ua mamae. O se taunuʻuga lelei i le tau faasaga i le faʻamaʻi e maua ai le faʻaleleia o lona uiga o loʻo faʻavae i luga o le sulfur poʻo le "Karatan".

O lenei ituaiga e le aʻafia i le paʻu, entomosporiosis, Septoria ma le vaʻaia.

Faatasi ai ma meaola faalafua o le "Hera" faatoilaloina:

  • sucker;
  • laumei;
  • moa;
  • fualaau suamalie;
  • apu o le apu;
  • motu malulu;
  • uʻamea;
  • sulu manogi ma isi

Pear Copper (listbloshki) suʻe le sua mai le laau, fai ai le 'apa o le copper, e mafua ai le faʻamamaina o fugalaau, laʻau ma faʻalavelave tupu aʻe.

Pee moth - O se pepe laʻitiiti laʻitiiti ma failaʻau taʻitaʻia. E faʻafeiloaʻi e anufe i totonu o fatu, e faʻaumatia ai.

Peina fualaau vao tuʻu fua i fugalaau O ona aʻa, pulou, 'ai le aano o le fua.

Fugalaau fugalaau Apple e seasea ona osofaia pears. O ona laʻau e fafagaina i luga, o fugalaau e le fuga.

Winter moth - o se tamai laumei uliuli, o anufe o ia mea na faaleagaina ai fugalaau, afifi, lau. Hawthorn - o se pepe ma papaʻe paʻepaʻe ma se mamanu uli, e tuʻuina atu i le 150 fuamoa i luga o lau o le "Hera". Paʻu sulu uaea - lanu samasama uliuli, anufe e gaosi lau ma fugalaau. O le pulea o pest e aofia ai le faʻaaogaina o iniseti.

Faʻafefe o le aisa

O le matua "Hera" e gafatia le lelei o le kiona, ma mafai ona faʻaleleia le malulu o le laʻau laupapa. E mafai ona e fufuluina fuālaʻau i le vaomalo seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana, ona faʻaaogaina lea o fugalaʻau ma le maika ma le potassium. Mai faʻamaʻi faʻasaina, ia muamua faia se fofo o le moa moa, ona fai ai lea - salu. E tatau ona faʻamautinoa e oʻo atu i le faaiuga o le taumafanafana na faʻagata le tupu o le laau.

Sapa mo le afifi o le taumalulu ma le vele ma le nonoa o lala coniferous, puipuia mai le malulu. O suʻega sa faia i suʻesuʻega suʻesuʻe na faʻaalia ai "Hera" e faʻasaga i le toʻa i le -38 ° C.

Faʻaaoga fua

I le masani ai, o pears e faʻaaogaina mo le kuka, jam, compote, tao pipi. O le faʻaleleia o le kuka na mafua ai le faʻaalia o salakeke, kulimi, rolls, sauga ma nei fua. Latou te faia le itu ipu mo manulele manufelelei, e mafai ona tao ma tao.

E tele suʻega ma auala e selesele ai pears mo le taumalulu.

I fualaau faʻataʻitaʻi, "Gera" e faʻaaogaina e fai ai se teuteuga diuretic, i le faʻagogo e faʻaaogaina e fai ai se vaifofo mo le manava, togafitia togafiti, ma taoina fualaau faʻamaʻi i maʻi mama, maʻisuka, gaʻo, maʻi cardiovascular, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

Fualaau aina e aveese mea leaga mai le tino, faʻaleleia le taʻavale toto ma le faʻaogaina o le tino, maualuga le maualuga o le cholesterol.

Ua fautuaina e le au togafitiga le faʻamamaina o maso mai le pulupulu gaʻo o le fualaau suamalie, sua o le vine ma le kirimigi. Mo le vaivai o le paʻu, suamalie o le lemon ma le fuamoa o fuamoa paʻepaʻe ua faaopoopo i le pulupulu.

E te iloa? I se fua e tasi, "Hera" e le sili atu ma le 45 kcal, o lona uiga e fetaui ma le taumafa a tagata o loʻo matamata i la latou ata.

Malosiaga ma vaivaiga

I le fausiaina o fualaau aina o lenei ituaiga, o loʻo i ai tulaga lelei ma le le lelei o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Faʻaauau

Faʻapitoa o le faʻaleleia o pi "Hera":

  1. Faʻafefe o le aisa.
  2. Faʻafitauli i nisi faʻamaʻi.
  3. O fua e le mafua ai allergies, e faʻaaogaina i vailaʻau masani ma cosmetology, e mauoa i le folic acid, potassium, iodine, tannins, arbutin.
  4. Maea, faaumiumi fua o fua.

Faʻasologa

Le lelei o le tuputupu aʻe o paʻu Hera:

  1. Le lava le tetee atu i meaola faalafua.
  2. Pe a sui lanu pe a teu lelei.
  3. O fua e le tatau ona faʻaumatia e tagata ei ai le ita i le gastrointestinal.
  4. O fua maualuga e mafai ona vaivai ai le laau.
  5. Faʻaitiitia le teteʻeina o fualaau.
O le tofo suamalie, ma le saogalemu o le kiona ma le ono mafai ona i ai se taimi umi e teuina ai ni tulaga mo le gaosia o le pi "Hera", e ui lava e leʻi maeʻa le suega.