Lafumanu

Lafumanu o le ituaiga o Poltava siliva: tulaga o le galueaina o fale

I lapiti o le poltava o le poltava, o le 'ie lelei ma le paʻu ua tuufaatasia, lea ua avea ai i latou ma se mea taua o le meaʻai manu laiti.

O lenei manu manaia e tatau ona maualuga lona tulaga i le lapisi o le lapiti.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O lenei ituaiga e le mafai ona fenumiai ma se isi lava mea, talu ai o le pulupulu o lanu paʻu siliva e masani lava mo lenei sui o le ituaiga. E ui lava, ona o le tele o isi igoa, o le fenumiai e ono tulai mai ma le faʻamatalaga o ituaiga meaola. "Poltavan" e taua foi o le siliva a le Soviet, siliva, siliva.

E te iloa? O le fulufulu o le lapiti o le ituaiga o tupe siliva a Poltava e taua o le toe foi, i lenei tulaga e mafai ona faaliliuina mai le Igilisi e ala i le upu mai taaloga taʻavale - "liliu i le 180 °". O iinei tatou te mafaufau ai i foliga o lauulu ina ia i ai se paolo o le lanu enaena i le faavae ma faʻapogisa loloto e oʻo i le iuga.

Tala faasolopito

O manu faʻatasi ai ma fulufulu siliva na maua i le Vaitausaga Tutotonu i Initia, ma aumai i Europa e taʻitaʻia tagata Sipaniolo, e sili ona fiafia i ai le Falani, oe na ala mai i se filifiliga umi na totoina le ituaiga Champagne. Sa amata ona galulue faatasi saienitisi a Soviet ma lenei ituaiga o meaola i le taimi nei i ni tausimai se lua - "Petrovsky" (Poltava region, Ukrainian SSR) ma le "Fur" (Tula region, RSFSR). O tagata Poltava i le 1952 oe na mafai ona fatuina se faʻanoanoa ma ni laʻei matagofie, o meaʻai manogi ma faʻasao ile tau malulu.

Foliga vaaia ma tino

O sui o poluva Poltava ua atiaʻe maso. O nei meaʻai e tele tele, o loʻo faʻamaʻesea ai i latou mai ituaiga o manu e pei ona fafagaina e isi faifaatoaga.

Ia faamasani lelei i sui sili ona lelei o aano o manufasi, i lalo ma fulu, faapea foi ma ituaiga o lapiti.
O uiga autu nei o le Silver:
  • Tino umi atu nai lo o uso a Europa, failele, felagolagomaʻi.
  • Lanu i pepe faatoa fananau mai, lapisi pepe pepe, ma i le masina lona 4 ua amata ona maua lona lanu siliva "pisinisi". A o tuputupu ae, o le lanu o le fulufulu e foliga mai e sili atu ma sili atu le mumu-lanu enaena, e avatu ai i le manu se "lauulu ulu lauulu".
  • Ulu o loʻo i ai se foliga lautele, lea, e le gata i lea, e le ogatasi ma le ulutala puupuu o analogoga a Europa.
  • Taliga e faʻatusatusa i le tino ma e aoga tele.
  • Mata enaena.
  • Tupa muscular, masani ona atiina ae.
  • Cheo O le ogatotonu ogatotonu, ma le pito i tua o le ogalaau na sosolo, faataamilo;
  • Tua tuusaʻo, mafolafola i totonu.

Gaoioiga aoga

O foliga matagofie o le manu ua faʻapipiʻiina i le vave faʻavavegaina, maualuga ma le lelei o le gaʻo o manu. O nei mea uma o loʻo faia ai le faʻasologa taua tele.

O uiga aoga e pei ona taʻua i lalo:

  • o le mamafa o se lapiti matua e tusa ma le 6 kilokalama;
  • O le umi o le tino e tusa ma le 55 cm, o nisi taimi e oʻo i le 60 cm;
  • O le tausaga fautuaina e fasioti tagata e 3-4 masina, pe a oʻo atu le tagata i le 1.5-2 kilokalama, talu ai ona o le tele o meaʻai e le aoga, ma e ese mai i lena tausaga, o le aano o manu e maua ai se tofo malosi;
  • aano o manufasi i le 3-4 masina le matutua mai le 55 i le 65% o le mamafa o le tino;
  • Faʻaaogaina i gaosiga filifilia na tutupu pe a ma le tasi le masina talu ona maeʻa (mai le 28 i le 33 aso) - o le talo e aumai i totonu o le 8-9, ma o nisi taimi 12 pepe.

Malosiaga ma vaivaiga

I le tautalagia o tupe siliva a Poltava, e taua le faailoaina na o le lelei o lenei ituaiga pe a faatusatusa i isi lapiti. Leai se ulavavale, o lona paʻu e toetoe lava tutusa le maualuga o le lelei ma lanu ma le chinchilla, ae o loʻo i ai se vaega tele. O nei faʻataʻitaʻiga e matua talisapaia e le au gaosiga o ofuvae fulufulu.

Faitau e uiga i isi sui o ituaiga o meaʻai a le lapiti ma faʻamaʻi peʻa: Rex ma Viennese blue.

E toetoe lava a leai ni faʻafitauli i lenei "tagatanuu Poltava", ae e tele naua mea lelei:

  • paleni mafaufauga ma le leai o se osofaʻiga;
  • amataga vave;
  • maualuga tele;
  • tele tele;
  • sosolo i le mafanafana ma le ono mafai ona teuina i totonu o nofoaga e leʻi faʻaolaina;
  • le lelei i le taumafataga;
  • meaʻai suamalie, meaʻai suamalie o lanu maneta mamalu;
  • faʻaaogaina i le aso masani ma tagata o loʻo auai;
  • mafiafia, matagofie ma le maualuga o le fulufulu.
Faatasi ai ma vaivaiga, e mafai e se tasi ona tuʻuina atu le mea moni o meaola e faigata ona faʻafefiloi le vevela ma le maualuga.

Tausiga ma le tausiga

O tagata taʻitoʻatasi o le ituaiga o tupe siliva a Poltava, e matua le talafeagai lava i aiaiga o le taofia ma faʻasalalau i lalo o le tau malulu. E le gata i lea, o le malulu malulu e maua ai o latou paʻu o se lalelei faapitoa.

E taua! O le toʻafilemu o lenei ituaiga mea e mafai ai ona tausia o ia o se fagafao i tulaga o se fale mautotogi. Ae ui i lea, o le gaioiga e taulaʻi i le toe gaosia o le a avea i lenei tulaga o se tagata e sili atu le fiafia nai lo se manu e leai se faʻaaogaina o le atamamai na tuʻuina i lalo e le natura.

Filifiliga ma le faatulagaina o sela

E le tatau ona vavalalata le pa, e manaʻomia e le manuʻa le saolotoga e faʻaalia ai le gaioiga (ia le itiiti ifo ma le 250 mm le mamao mai le tuaoi) - ia alu saʻo i le punavai, e faʻalautele ai vae. O mea sili ona lelei mo nei faʻamoemoe e talafeagai lelei, o ni fausaga e lua fale e iai se fua i itu uma e lua. Auala auala e tatau ona i ai se pupuni e puipuia ai fagafao mai le timu ma le la. Tulaga o le vevela mo sui o le ituaiga e tatau ona manaia 17-23 ° C. O nei fagafao e mafai ona faʻafefe masani ai le hani, ae i le vevela latou te le fiafia ma taumafai e lalafi i lalo o le malu o latou fale poʻo fale. O le maualuga o le toʻimamaʻi e afaina ai foi le soifua maloloina o le "Poltavtsy", o lea e tatau ai ona e mataʻituina le tulaga o le taoto ma suia i le taimi. O le toe suia o le mea e faʻaaogaina ai e taua foi mo le faʻamamaina o le faʻaputuina o mea manogi, lea e amata ai pamu. Faʻasalaga le susulu o le la e matua le manaomia mo manu e le o taliaina le vevela.

Saili po o le a le ituaiga cages mo lapiti ma o le a sili atu le lelei e filifili ai. Matou te fautua atu foi ia e faamasani ia oe lava i faatonuga o laasaga mo le faia o se pota lapiti e faaaoga ai le auala Solotukhin.

O le lelei, faʻavavevave ma le saoasaoa o le ea (wind, draft) ei ai sona aafiaga tele i le soifua maloloina o le lapiti. Ua faatelevaveina le manava ma e ui atu i le manava o le tino se tele o le malulu poʻo mea leaga e mafai ona faʻafefiloi ma le mea e inu. O le mea lea, i totonu o le potu o loʻo i ai nila, o le tafega o le ea ma le leai o ni faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻamautinoa (lapisi e taofi mai ia i latou). O le tele o le tele o le telefoni i le pito i luma o le fale e fuafua mo mafuaaga saogalemu, o lea e le afaina ai le lapiti ma le pito i lalo - o le faasologa ma le kilia o le 2.5 x 2.5 cm ma le telefoni e 1.8 i le 2.5 mm e masani ona faʻaaogaina. E tatau ona i ai i totonu o pa puipui ia palu vai inu (e tusa lava pe i totonu o se mea e faʻaleleia - e fai ma faʻataʻitaʻiga, mai se fagu pia pia) ma le avanoa i se mea e fafagaina ai le fafaga poʻo le lautele - faʻalagolago i le nofoaga o sulu.

Faitau e uiga i le faia o se tamaʻi lapiti i ou lava lima.

Tausi tausiga

O le faia o tulafono faigofie o le tumama o le a fesoasoani i lapiti e atiina ae masani ma lagona le mafanafana. Pe a ma le tasi i le vaiaso e tatau ona faia le fufuluina ma le toe faʻaleleia mulimuli o siama. Ua suia le mea e fai ai le mea e afaina ai, ma, o le mea e sili ona taua, o le susu - e pei ona taua i luga, e le taliaina e pets le susu tele.

E tatau foi ona e faaopoopo vai fou i taimi uma (pe suia atoa i totonu o le pesini vai), aveese mea totoe o meaʻai le lelei, vaaia manu, faailoa mai lo latou popole, ma aveese ona mafuaaga ile taimi. O se peti faatoa taunuu mai e tatau ona i ai i le puipuiga mai le itiiti ifo i le 14 aso e faʻamaeʻa ai le taimi e faʻamalosia ai faʻamaʻi pipisi. O aso muamua e tolu o le lapiti ua faʻamaofiofia i vailaau faʻamaʻi. Afai e masalomia se faʻamaʻi, o le a faʻasalalau se meaola ma tausia eseese i lalo o le vaavaaiga vavalalata.

Vaʻava

O le mea lelei lava, o le lapiti Poltava siliva e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomai manu - o se mea taua tele mo ituaiga uma o meaola ma meaʻai, ma mo le fausiaina. O faʻamaʻi autu o myxomatosis ma le maʻi lemorrhagic, muamua tui lea e faia i le 1.5 tausaga. I le faaopoopo i tui, o le antihistamines e faia i le lapiti. Afai e maʻi pea le manu, o lona uiga ua na o le fasi lava ina ia le salalau le faʻamaʻi i le lafu atoa. O tagata taʻitoʻatasi oe na faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma faʻamaʻi ua auina atu i le puipuiga.

E taua! O le manaʻoga e faʻaaoga vailaʻau e tatau ona faʻamaopoopoina ma le fomai manu, o le a fuafuaina le faasologa o le faʻaoga ma filifili le saʻo saʻo.

Fafagaina tulafono

O se manu ola maloloina e tatau ona i ai meaʻai talafeagai, o lea e tatau ai ona filifili le meaai mo lapiti, ia amanaʻia fautuaga a tagata atamamai ma uiga o vao i le eria.

E mafai

O sui o le ituaiga e le faʻapitoa e le gata i tulaga tau fesuiaiga ma tuutuuga o le taofia, ae faapena foi i meaai. O tupe siliva a Poltava e 'aina ai fua o fua o fatu, legumes, fruits, vegetables, twigs and green grass and hay hay. A fafaga, mafaufau i fautuaga nei:

  • vao fou po o le mutia (vaovao) e tatau ona i ai i le taumafataga i aso uma - o lenei vaega o fesoasoaniga fesoasoani i le faagasologa o le faʻaogaina o meaai e sili atu ona faigata;
  • e le mafai ona e faʻamaluina lapiti i le pata - e faʻaitiitia ai le fualaʻau, e taʻitaʻia ai le gaʻo ma le faʻaitiitia o gaioiga;
  • o lala laiti ma mama o laau mo le tipi ese o nifo o le lapiti e tatau ona i totonu o le fale.
I le taumalulu, ia faʻaleleia le leo o le manu, fafaga faatasi ma pi mai masini mai le faʻafefiloi o fualaʻau 'aina ma le ivi, lea e faʻaaoga ai vitamin-mineral complexes, e faʻaaogaina.

Matou te fautuaina oe ia iloa pe ono mafai ona tuʻuina atu peas, upega, sana, wormwood, vine, ma lālā pele i lapiti.

O le a le mea e le fafaga

E le o oloa uma e talafeagai mo lapiti, ma e le o mea uma foi o oloa faatagaina e talafeagai pe a fafagaina. O faʻamatalaga autu nei ma tapulaa ile fafagaina:

  • oloa e maua ai le palatini e talafeagai, ae e tatau ona avea o ni fualaau toto, o lona uiga ua faasaina le tuuina atu o "jelini";
  • e le o fualaau faisua uma e aoga mo lenei manu - i totonu o le lisi o mea faasaina o loʻo i ai laiti po o lanumeamata lanumeamata, kapisi lanumumu, fualaau faisua o le aiga o le nightshade (tamato ma le isalaʻelu), kukama, aniani, pusi laʻau;
  • fualaau 'aina e pei o avocados, mangoes, kiwi, ma isi. - faʻaaogaina mo le fafagaina e oʻo lava i le faʻalogo mai se manatu tau tupe;
  • O nisi o fualaʻau e mafai ona afaina ai le soifua maloloina, ae le o se mea lelei - e aofia ai le millet, araisa, rye, ao latou fusia faatasi le manava ma faateleina ai le tele o mea mucous i totonu;
  • lanumeamata lanumeamata, pea puree ma meaʻai saunia-o meaʻai e le o ni meaʻai mo le lapiti;
  • pe a oʻo i le falemaʻi, e taua le vaʻaia o le itu i tua, aua e le o laau uma e selesele e talafeagai mo le fafagaina o manu - o meaola e pei o le dope, celandine, mutu moe ma isi e mafai ona mafua ai le oona e mafai ona ulu atu i le fafaga;
  • o mea e alu ese mai le laulau, aemaise lava paluga, e matua leai lava se aoga e avatu i lapiti.
E te iloa? E tusa ai ma suesuega, o mata o lapiti e mafai ona iloa naʻo le lua lanu - lanu meamata ma lanu meamata.

Faiga faʻavae o manu laiti

O le taua o feusuaiga o le fafine o lenei ituaiga e sau i le matua pe a ma le 4 masina, pe a oʻo i le taimi e nofo ai i le potu i le tane. Aʻo leʻi faʻaipoipo e manaʻomia ona e iloa mea moni o loʻo tutupu mai le olaga o le lapiti:

  • o le umi o le estrus o le 5 aso, ma a maeʻa le 8 aso e toe fai mai - o le mafuaʻaga lenei o le maualuga o le gaosia o lapiti;
  • ua fautuaina e tatau ona tausia se tama tane mo le 5-6 tamaitai mo ni nai aso;
  • O le lapiti laʻitiiti o le ituaiga o tupe siliva a Poltava e mafai ona maua mai i le lima litters i le tausaga, ma o le numera o lapiti i totonu taitasi e mafai ona 8-12 tagata taitoatasi;
  • 1-2 aso pe a maeʻa, e sauni le tamaʻitaʻi mo le isi matā;
  • pepe e pepe i le fanau mai, ae i totonu o nai vaiaso latou te maua a latou lanu siliva.

O le maitaga o le lapiti e tusa ma le masina, pe a uma ona fananau pepe e tusa ma le 75 g. E tupu vave le lapisi ma le lagolago faifaipea a le fafine, lea na atiina ae ai lagona masani - e lelei lona fafagaina o tomai. I le 4-6 vaiaso o le ola, e vavae ese ai le tamaititi mai le tina ma amata ai se ola tutoʻatasi, faasolosolo malie ona faʻaaogaina i tulaga o le taofia ma le taumafa a le lapiti matutua.

O tupe siliva a Poltava o se ituaiga moni tulagaese, leai se lelei, feololo, o le lelei o aano o manu ma paʻu o vaega autu ia o lona lauiloa i le au faifaatoʻaga. Ma o le tetee malulu o lenei lapiti ua mafai ai ona tupu i le atunuu toetoe lava i soo se mea.

Vitio: O lapisi o le ituaiga o Poltava siliva