Duck breed

Faʻamatalaga o le ituaiga o laʻau Cherry Valley

O pine o le Valley Valley mo le tele o tausaga e tumau pea le lauiloa sili ona lauiloa mo le fausiaina. O lenei koluse ma sina tau e mafai ai e oe ona maua ni tupe maua maualuga, aua o loʻo faʻaalia mai i le gaioiga ma le lelei gaioiga. O a mea taua o lenei ituaiga o pato ma pe faapefea ona tausia i latou - o le a matou taʻuina atu ia matou mea.

Amataga ma tufatufa

I lalo o lenei igoa e le masani ai natia se koluse o Peking breed cancks. O le sini autu o loʻo tuliloaina e le kamupani Peretania Cherry-velly i le taimi o le fausiaina o le faia lea o manulele e maualuga lona gaosiga ma vave tuputupu ae.

E taua! O faʻataʻitaʻiga o le gaosiga o laʻau e faʻalagolago i le lelei o le fafaga. O le mea lea, e tatau lava ona fou, fesuisuiai ma aofia ai se aofaiga o meaʻai e lava.
O le vanu o Valley Valley na tauivi ina ua uma ona foliga mai na tosina mai ai le tele o faatoʻaga moa i le teritori o le Soviet Union. I aso nei, o lenei koluse e sili ona lauiloa i le tulaga atoa o Soviet.

Tulaga faʻasologa ma faʻamatalaga pepe

O foliga vaaia o le togalaau o Cherry Valley e iloga i vaega nei:

  • lautele le pusa ma sina vaega o mea e faʻalanuina.
  • kulu mafiafia ma le pito i luma o le pito i luma.
  • mata lapopoa o lanu uliuli uliuli.
  • samasama lanu samasama-lanu moli o le tele tele.
  • uumi uumi uumi o lanu mumu-lanu moli.
  • lanu sinasina-paʻepaʻe.

E te iloa? O aano moa mumu ua i ai se tele o mea taua e maua ai fua ma vitamini.

Uiga o le gaosia o fua

O lenei vao moa e aofia ai aano o manu ma fuamoa. Mo le tausaga, e mafai e se patoti ona ave 120 i le 150 fuamoa. O sui o lenei atunuu lautele e vave ona maua le mamafa - i le 7 tausaga, o le mamafa o se tagata e mai le 2.6 i le 3 kilokalama. O le mamafa o se pato pepe ua tusa ma le 4 kilokalama. O le valea o Valley Valley e oʻo i le vave i le 6.5 masina.

O uiga mama o pato pato

Manulele o lenei satauro:

  • le lelei i tulaga soifua ma taumafa;
  • i le amataga (i le matua o le 1.5 masina, o le mamafa o le patofau e oʻo i le 3 kilokalama);
  • maualuga aano o manufasi ma fuamoa fuamoa;
  • maua se pasene maualuga o le ola o pepe pato.
Matou te fautuaina le faitau e uiga i ituaiga ituaiga o pato, po o a faʻamaʻi e lamatia mo pato, pe aisea e tafe ai le pato i luga o le vai, pe faapefea ona ese le pato mai se fagu, pe faʻapefea ona faʻapipiʻi puʻu apaʻau, pe o le a le umi e nofo ai le taifau i fuamoa mo le vele.

Faʻaletonu o Cherry Valley Ducks

E toetoe lava a leai ni mea leaga. Pau lava le faigata o le tuputupu ae o le tatau lea ona maua e le pato ni avanoa i vai ma savali.

Vaʻaia le Valley Valley i le fale

O nei manulele e le manaʻomia tele se gauai. O lo latou gaosia e mafai lava e oʻo lava i le amataina o faifaatoaga moa.

Meaʻai ma le fafaga

Cherry Valley e matua le lelei lava i meaai, latou te fiafia e 'ai fatu o vine, mash, aʻa, fualaau lanu meamata ma silasila. Fafaga ia i latou e tatau ona 2-3 taimi i le aso ma aua neʻi galo e tuʻuina atu se vai fou. Ia mautinoa e faʻaopoopo i le taumafataga o le silasila (o le faʻafefiloi o le mutia ma le kapisi) ma le fagaina o meaai.

Faitau atili pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei se mea taumafa mo pato i le fale, pe faʻafefea ona fafaga ni tamai pato, faʻapea foi pe faʻapefea ona saunia faʻapitoa meaai mo laʻau.

Faatasi ai ma le pato o pepe o lenei satauro o le a togi sina vaega, aemaise lava pe a iai se manaʻoga e fafagaina le fanau mai le aso muamua o le olaga. O iinei o le faamamafa autu e tatau ona tuu i luga o meaʻai o le protein - amata ona fafaga i fuamoa, kisisi ma lefir.

Vitio: o le fafagaina o le pato I le faaiuga o le vaiaso, e mafai ona e amata faʻaopopo meaʻai lanumeamata. I le lua-vaiaso o le matua i le taumafataga o pato pato, e mafai ona e faʻaopopo mash ma aʻa. Ia mautinoa o meaʻai uma mo pato o loʻo tipi ma e fou.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e faia ai pusa pusa mo tamaʻi pepe, o se ofaga ma se vaituloto mo pato, ma ia iloa pe faʻapefea ona fausia se falesa mo ponaivi i ou lava lima.

Lafo manu

Cherry Valley e tatau ona mafai ona savali. O le mea lea, fuafua o latou faʻatoʻaga, ia mautinoa e te tausia le fale. Ona o le alofa o lenei satauro i le vai, e talafeagai le tuʻuina o se vailaʻau faʻamalosi mo pato i luga o le vai.

O le faamamaina o le tamaʻi pato e tatau ona faia pe a manaʻomia. Aua nei faatagaina le malosi o le afaina, aua o se siosiomaga o le nofoaga aupito sili ona lelei mo le toe gaosia o siama. O le vailaau o le vanu o Valley Valley e malolosi le soifua maloloina, o lona uiga o le manaomia o le tui puipuia e faalagolago i le soifua lelei o le faatoaga e tusa ai ma faʻamaʻi masani.

E taua! I le amataga o le tau malulu, e tatau ona faamutaina le faʻaaogaina o vai mo manulele ina ia alofia ai le osooso i luga.

Tuutuuga o le taofia

O le tuputupu ae o pato o se faiga e sili ona faigata. O le mea moni, e tatau ona e iloa e uiga i lenei mataupu, nisi o faʻamatalaga faʻamatalaga ona faʻaaogaina lea:

  • le maualuga o tagata taitoatasi e le tatau ona sili atu i le 3 ulu i le 1 sikuea mita;
  • le malamalama mo nei manufelelei e tatau ona tumau pe a ma le 10-12 itula. O le malamalama e tatau ona tutusa ma le lanu. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina lamepa masani;
  • vevela i totonu o le totini e tatau ona tausia i le + 5 ° C faataamilo i le uati. Mo manu laiti, o le vevela o le vevela e tatau ona i totonu + 16-18 ° C;
  • Paʻu, vaovao ma le vao e sili ona lelei mo moega. O nei mea e faʻafefe lelei ai le susu ma faʻaleleia le vevela;
  • E tatau ona tuʻuina i totonu o le fale le faʻamaʻi, lea e puipuia ai le faaputuputuina o le carbon dioxide i totonu o le potu.
O lenei koluse o se filifiliga lelei mo le amataina o faifaatoaga moa e fia vave ausia ni taunuuga lelei.
E te iloa? O paʻu o le pato e leai ni aʻa, o lea e mafai ai e le manulele ona savali saogalemu i le kiona ma le aisa.
O le maualuga o le gaosiga o nei manu fefaʻatauaʻiga ma o latou faʻalauiloa e faatagaina ai i latou mo le tele o tausaga e avea ma taʻitaʻi i le faʻatoʻagaina i totonu o faatoaga tele ma i totonu o faatoaga taʻitasi.