Fualaau aina

Faatoaga i luga o le windowsill po o le faapaleo: mea uma e uiga i le auala e toto ai tamato faapelepele i le fale

Tomato faʻatoʻa o se ituaiga tele o tamato, e iloga i fua lelei ma fua lelei o fua.

E mafai ona tuʻuina faʻamau i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se fale lauʻeleʻele, ae mafai ona totoina i totonu o fagu i luga o le windowsill, loggia poʻo le faletua.

I nisi faʻamatalaga auiliili, faatasi ai ma fautuaga, fautuaga, faʻaaogaina faʻaoga ma nuances, faitau atili i le tusiga.

Laititi ae fua mai: o faamanuiaga o tamato faapelepele

Cherry Tomatoes na maua o latou igoa le masani ai e le gata mo o latou foliga vaaia, ae faapea foi mo lo latou tofo. O fua o lenei ituaiga o mea manogi, manogi suamalie, ma faʻamalamalama lelei fua.

Faatasi ai ma le lelei o le peleni:

  1. Totoga lelei. I le fale, e oʻo atu i le 20 fualaau aina e fai i luga o lala taʻitasi o le togavao. Latou te selesele i le taimi e tasi, o lea e masani ona seleseleina e paranesi atoa. E oʻo atu i le 1.5 kilokalama o tamato fualaau aina e mafai ona filifilia mai se vao i le vaitau..
  2. Faʻasologa umi o fua. I totonu o le avanoa, o fuamato e fua mai i le taumafanafana. O le atinaʻeina o ovaries e faʻasaʻo pe a pa'ū le vevela i le 8 tikeri. I le fale, e mafai ona selesele tomato seia oo i le tautoulu loloto ma e oo lava i le taumalulu, ona amata ai lea o se taimi malologa mo laau.
  3. Faʻaleleia o le tagata lava ia. E le manaʻomia e Tomatoes ni iniseti e ave ai pollen. O nisi taimi e faʻasaʻoina ai e le faifaatoaga le faiga o le palota, luluina le ulo poʻo le uila e ala i le faʻaogaina o le upega o le cotton e faʻaosofia ai le amataga o ovaries.
  4. Eseese ituaiga. Na aumaia e le au faʻatoʻa le tele o ituaiga o tamato peleati, e ese mai i le lanu, lanu, afaina o le fua.

Tomato tomato e mafai ona mumu, lanu samasama, moli, lanumeamata, piniki, cherry-brown. Faʻamau faʻatau ma fualaʻau eseese Thumbelina, Cherry, Cherry Lisa, Bonsai, Minibel, Balcony gold, Balcony red, Date, E talafeagai le laʻau mo le ola i le fale. E i ai foi ituaiga o ampelu ua totoina lelei i ato tautau.

Filifiliga mo le tuputupu ae o le aiga

E faʻapefea ona totoina tamato faapelepele i le fale? E mafai ona latou ola aʻei totonu o se falemaua poʻo le avanoa avanoa. O ni mea e sili ona manaia le maoaʻe o loʻo faʻapipiʻiina i le taʻavale. O ia togavao e oo i le 2.5 mita le maualuga.

O le tele o vavao faʻatasi ma le maualuga o le 1-1.5 m e masani lava ona tuʻuina i ogaumu poʻo ipu. O ia tamato e manuia i luga o verandas, loggias, balconies. O nisi tagata fai fualaau aina fua e faʻaaoga pakete fagu o se pusa mo tamato. E maitauina o tamato na totōina i totonu o ia ituaiga e le masani ai, e le afaina ai mai le paʻu, ola lelei ma maua ai le seleselega tele. I le fale, o tamato faapelepele e tuu i totonu o potopotoga maualuga. O se nofoaga lelei mo le totoina o le faamalama faamalama o se faamalama lanu, o se moli tioata po o se faletalimalo.

Ata

E mafai ona e matamata i tomati faapelepele i le fale ile ata oi lalo:

E faʻapefea ona totoina oe lava oe?

Ina ia totoina ma totō Tato Tomato i le fale, e manaʻomia ona e iloa ni nai faʻamalosi faigofie, lea o le a matou talanoaina i lalo. E mafai ona totoina fatulaʻau, ma totoina i luga o fatu laau, faapea foi aʻafiaga. E tatau i le amataina ona taumafai auala uma, ona nofo ai lea i le mea e sili ona fetaui. E masani lava, o le lūlūina o fatu e amata ia Mati, i le tulaga lea o le a tumau le fua o fualaau aina seia oo ia Tesema. Muamua e tatau ona e vavae ese fatu, lafoai ma le leaga.

Ina ia faʻavaveina le germination, o le fatu o loʻo faʻamalieina i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae mo le 12 itulaona fufuluina lea i vai mama ma afifi i le susu susu ina ia fufula. E le fetaui lelei laʻau o loʻo faʻapipiʻiina, e matua le lelei tele i le tuufaatasiga ma o le a le mautinoa le faʻaleleia masani o fualaau. O le eleele lelei e aofia ai le faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga, solo le humus, peʻa ma fufulu oneone.

Calcination poʻo le faʻamaligiina i se vaifofo vai o le copper sulphate o le a fesoasoani e faʻamaʻi le palapala. Mo le sili atu o le tau o le paleni o mea taumafa, o le pefu poʻo le faʻaaogaina faʻasamala o meaʻai e faʻaaoga i le eleele.. E taua le faaopoopoina o le malala. E faʻafefiloi ma faʻafefiloi le faʻafefiloi o le eleele. O fatu ua saunia e lūlūina i totonu o pusa ma faʻafefete i se palapala o le eleele ma le mafiafia o 8-10 mm. O le palapala eleele e sosolo i le vai mai se fagu moli, e mafai ona e faʻapalaina i se vaivaiga vaivai o le potassium. O koneteina ua tapuni i ata tifaga poʻo le tioata ma tuʻu i se nofoaga mafanafana ma pouliuli. A maeʻa le tulaʻi mai o le vaʻaia o avanoa e faʻaalia i le malamalama.

A maeʻa ona faʻaalia le pepa lona lua o laau toto. A faʻaleleia le vai, e fautuaina e sosoʻo lemu le pito o le aʻa e faaosofia ai le atinaʻe o aʻa. Ona faʻamaligi ai lea o le palapala i se vaifofo mafanafana o le potassium ma faʻafefeteina i oneone paʻu. O fualaau e manaʻomia ona faʻamalosi, faʻaalu ese le ata mai luga o le fagu. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona pau i lalo ifo o le 22 tikeri i le ao ma le 18 i le po. O le malamalama lelei o aso mo tamato e oʻo atu i le 16 itula, faatasi ai ma le amataga o le totoina o le po o le a tatau ona faʻamafaʻai ai moli.

E mafai ona e totoina fualaau e aunoa ma ni pikiapu. O le faia o lenei mea, ua totoina fatu ua fuga i totonu o ipu, 2 fasi vaega i totonu o le pusa e tasi. A maeʻa le germination ma le faʻatulagaina o laʻau moni e 3, ona aveeseina lea o le totogo vaivai. Ua sasaaina le eleele i totonu o ipu ao tuputupu ae le fatu ma atiina ae. E sili atu le faigofie le faʻapenaina o tamato. Lanu, vavae ese mai le matua matua, mauaa i se fagu vai. A maeʻa le vaiaso, e mafai ona gaosia ni laau i totonu o ipu. O le mea lea, e faigofie le faʻalauteleina o laau o le ituaiga e te fiafia i ai, faʻapea foi ma vave ona suia mea tuai.

Tausia fale mo tamato

O laau laiti e totoina i totonu o pusa lapisi uumi ma le maualuga o le 5 lita. I vavalalata ma tamai poti e maua ai se seleselega lelei o le a le aoga. O le pito i lalo o loʻo faʻalavaiina alavai. E le taliaina e Tomatoes vai inu i totonu o le eleele, ma le sasaa pea, e mafai ona latou le toe tupu. Ua tuʻu vaʻa i luga o papa ma tuu i totonu o se nofoaga lelei. Manatu lelei - faʻamalama poʻo loggia e feagai ma saute, saute sasaʻe poʻo saute sisifo.

O laʻau laiti laʻitiiti e totoina i totonu o ato loloto, o loʻo tumu foi le pito i lalo i se alavai. Faʻaitiitia le faʻaleleia o le faʻavaivai ma faʻamautinoa le susu o le eleele o le a fesoasoani i vaega o le suauu, tuʻu i totonu o pusa taitasi. E taua tele le ato ua filifilia e le o ni itu mataʻutia. E mafai ona motusia ia tafe. O tamato mumu ua taofia i se nofoaga lelei, puipuia mai matagi matagi.

Ma o le a le mea e tatau ona fai e tupu ai le pele i le fale i luga o windowsill i le taumalulu? I le tau malulu i luga o le togavao o le a tatau ona faʻapalapalaina le pito i tua. Faatasi ai ma le leai o se moli, o le aʻa ua liu paʻu ma ua tafa, ua taofiofi puaʻa ma le faia o ovaries. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona sili atu i le 28 tikeri ma pau i lalo ifo o le 18. Afai o laau toto e nonofo i luga o le faapaologa po o le faletua, faatasi ai ma le amataga o le po muamua o le kiona latou te manaomia ona siitia atu i totonu o le potu. Tomatoes, tuu i luga o le windowsill, e pei o le feaveaʻi pea ma vavave taimi i le vai mafanafana. I le vevela o le faamalama e sili ona lelei le tatalaina.

Tomato e pei o le maualuga o le suavai e aunoa ma se vai ma le eleele vevela. Suavai suamalie i le vevela o le potu e faʻaaoga mo le faʻaleleia. O le faʻasagaina o le laau i lalo o le aʻa e le fautuaina; fautuaina e faʻaaoga le faʻafeinu e mafai ai ona faʻaleleia le eleele. Faʻaauau le faʻaogaina o le vai e faalagolago i le tau. I le vevela ma le susulu o le la, e tatau ai ona faʻamauina le vao faʻalua i le vaiaso, i le timuga o le tau o le suāsusu e vaeluaina.

O fualaau mama e sili ona mataʻutia i le taua o le eleele. E le fautuaina le faʻafefeina o vao ma faʻamaʻi faʻasaina. Latou te faʻamalosia le tuputupu ae o le laumei lanumeamata i le afaina o ovaries. O fugalaau lelei mo tamato o le superphosphate, o le efuefu ma palau humus. I le vaitau o le fugalaau ma fualaau aina, o le faʻamafanafanaina e faia ile 2 vaiaso i le taimi lava e tasi ma le fafaga. I totonu o fualaau 'aina, e mafai ona faʻamaʻaina tomato faapelepele ma mullein diluted poʻo moa moa.

O lea na matou aʻoaʻoina ai: E mafai ona totoina tamato i le windowsill ma pe faapefea ona fai? O le faʻaaogaina o nei fautuaga faigofie, e mafai ai ona e fiafia i tomato moni pele.

Pe a tupu aʻe i luga o se faletalimalo, atonu e ono aʻafia tomato faapelepele e faʻamaʻi.. O le vaʻaia ma le faʻaauau pea ona lele mai o fale ma fale o le a laveaʻi mai aphids ma vaʻavaveleve. I tulaga ogaoga, e mafai ona suʻeina vao i ni iniseti e talafeagai mo fualaau aina, ae e le tatau ona e faʻaleagaina vailaʻau. Mai le leva o le paʻu e fesoasoani i medosoderzhaschie fualaau.

E manaʻomia e le vao tele le lagolago. O lālā mama e fesoʻotaʻi i le uʻamea malosi poʻo le paʻu palasitika, e mafai ona faʻapipiʻi ituaiga meaola i luga o le taamilosaga poʻo le tuʻuina atu e faʻavaivai. Se mea taua - o le fausiaina o le vao. I totonu o togalaau o togalaau tetele, e masani lava ona aveesea lala o le fanau laiti ina ia leai se malosi o le laau i le fausiaina o le tele o laumei lanumeamata. I le fale, o se vaega o le fanau teine ​​e tatau ona tuua.

Latou te tuʻuina atu le vao o se foliga manaia, ma le isi, o ovaries foi e faia i luga o auala ma fualaau aina. E taua le manatuaina o laʻau matagofie matagofie e eseese le maualalo o fua, ae e foliga mai e sili atu ona teuteuina.