Laʻau

Weigela laau laʻau - teuteu teuteu o le totoina o le togalaau

O le Weigela o se laau laʻau e iai mea e le masani ai e pei o logo. O laʻau mumu ma lanu manulele e manaʻomia tele i totonu o faifaatoaga ma tagata fugalaau ona o lo latou faʻataunuʻu ma ituaiga eseese.

Le amataga ma le foliga mai o le laau

O Weigela o se togalaau faʻamaoni e mafai ona ausia le maualuga o le 1.5 m. O sui o nisi o ituaiga e 3 m le maualuga. O le laau ei ai laʻau faʻaloloa ma pito iʻu, ma o loʻo vaaia ai veins. O pito o laulaau e lamolemole. E faalagolago i ituaiga, o le lanu o le laʻau e lanumeamata ma le mumu.

Weigela - laʻau vaovao vave totogo

Fugalaau tetele o le vao e foliga mai o le logo. O Weigela e tele ona lanu, ae e masani lava ona tufatufa i le paʻepaʻe, o le paʻu mafiafia o le lanu piniki ma le mumu.

Mo faʻamatalaga! O le laau o loʻo faʻaalia i se suiga i le lanu o le corolla i le taimi o lona ola.

Faʻamatalaga o laau totogo

O le weigela o se vao e fuga faalua i le tasi vaitau. O le taimi muamua ua amata ona fuga mai i le ogatotonu o Mei. O fugalaau e masani lava ona tupu i le tausaga ua tea. O se vaega o le galau o lona pupula lea e tatala i luma o lau laau. O le fugalaau e foliga mai e le masani ma matagofie, ma le tele o inflorescences malamalama i luga o lala paʻu. O le uluai faʻatoʻaga e taofi i le ogatotonu o Iuni.

O le fuga lona lua e tupu mai ia Aokuso i Setema. O le mea mulimuli e le tele pei o le muamua, o fugalaau e na o luga lava o pamu o le tausaga oi ai.

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

Laʻau faʻamalo - fualaau teuteu teuteu

Ina ia mafai e le aiga ona ola ma le matagofie, e tatau ona totoina lelei i eleele tatala.

Taua! O le totōga e faia i le tautotogo, pe a faʻamafanafanaina le palapala ile luga ole nofoaga.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

A o lei totoina, e taua tele le faamamaina o mea faigaluega i le togalaau, a leai e mafai ona e aumaia se siama. E tatau ona saunia le alavai, aua o nei maʻa ma oneone e ave i le tutusa tutusa. E manaʻomia foi faʻamafanafana: humus, compost poʻo se sauniuniga faʻapitoa faapitoa mo mea teuteu teuteu o loʻo aofia ai le aofaiga talafeagai o vailaau oona ma meaola. O fualaau totō e tatau ona filifilia soifua maloloina, faʻatasi ai ma se aʻa aʻa.

Filifilia le nofoaga sili

O le nofoaga sili e lelei ai le eleele o le nofoaga maualuga lea. E tatau ona e filifilia se tasi o le a puipuia mai le malulu malosi o le itu i mātū. O le mea autu i le tausiga o le laufanua o le puipui lea o le vao mai faʻataʻitaʻiga e faaleagaina ai ana fugalaau lalelei. O le mea lea, e sili atu le filifilia o le itu i saute mo le totoina o le fugalaau, lea o le a susulu lelei e le la. O le palapala i luga o le saite e tatau ona matala ma mauoa i le humus.

A e totoina se fugalaau ile laufanua, ia aua le faaleagaina le aʻa

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

Ina ia totō fugalaau, e tatau ona e eli loloto ni pu i le afa mita. I le lautele, e tatau foi ona avea ma afa mita. O le mamao i le va o pu e 70-80 cm le pito i lalo o pu taitasi e tatau ona ufiufi i se alavai o le oneone ma le iliili. E tatau ona aloese mai le pala o le susu i le palapala. E tuʻuina le fuga i le pito i luga o le alavai, pe a uma ona tuu le fatu i totonu o le lua ma ufiufi ile palapala. Ona faʻamalūlūina ai lea o le vaomatua ma sina vai malulu ma susu.

Taua! E le mafai ona faʻamamaina le lalolagi pe a totoina, e tatau ona tumau le le iloa.

Tofiga

O Weigela o se laau laʻau e faʻalauteleina i le tele o auala: fatu ma tipi. Ae peitai, o le totoina o fatu i pusa e le fautuaina. O faufautua faʻapitoa e fautuaina le tutupu mai o toto mai fatu paʻu ina ia totoina i le tautotogo i le nofoaga manaomia. O lenei metotia e faʻaalu ma e le saogalemu, o le mea lea, o le faʻalauteleina o laau toto e ala i cuttings e tumau pea le taatele ma faʻamaonia. O le faʻamatalaga o lenei faʻatinoga e tatau ona tuʻuina atu faapitoa faapitoa.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Faʻafiafiaina o le taeao taeao - faʻapipiʻi laau teuteu

O seleni e tatau ona lanumeamata ma lignified. E sili ona lelei le faʻatinoga i le vaitau o le tautotogo ina ia leai se taimi e fai ai tumutumu. E vavae ese mai le pale o le vao, o lona umi e tatau ona tusa ma le 15 cm. Ona aveese lea o laulaʻau, e tatau ona tuua na o le 2-3 laulaau. E fautuaina e faia le togafitiga ma se mea e faaosofia ai le tuputupu aʻe o le tipi o le tipi.

O le sui mo le tuputupu ae e faia mai le oneone ma le paʻu. O le a sasaa atu i totonu o pusa, ona tuu lea o le au i le loloto o le 1 cm. O lea e tatau ai ona vavao le laau, o lea e ufiufi ai i se fagu pe afifiina i taga palasitika. E taua tele le faʻavaveina o le vai ma faʻamalo le 'au, ona oʻo lea i le 1-2 masina o le a mafai ai ona maua aʻa.

Taua! E tatau ona ola i luga o pusa otaota otaota mo le isi 1.5 tausaga, ona totoina lea i luga o le eleele.

Tausiga

E le faigata le tausia lelei o lauulu, o le mea autu o le tausisi i tulafono patino. Mo le tele ma le lauolaola vave, e manaʻomia ona tuʻuina atu i le laau le tele o malamalama masani ma siaki le vavae ese o le eleele.

Tulaga faʻatau

Bousena - o le vao mo le togalaau viburnum buldenezh

E le iloa le laau i se alofa o le susu. E manaomia ai le faʻafeinu masani i vaitau malulu. O vaipanoa mulve e faʻamamaina pe a manaʻomia le taimi e faʻamago ai le pito i lalo o le vao.

Taua! O le fugalaau e le tatau ona faʻafeinu i vai malulu. E tatau ona sili atu ona malulu ma vaivai. E lelei mo le faʻaleleia o timuga poʻo timuga.

Laʻei pito sili

O le Weigela o se laau e manaʻomia lelei faʻasusu ma mea e faʻaleleia ai minerale mo le ola lelei. Afai na faʻalauiloaina i le taimi o le totoina, e mafai e le laau ona fai e aunoa ma le fafagaina o le isi 1.5-2 tausaga.

O le togavao e faʻasaina ma ammophos ma diamamophos. O loʻo aofia ai le aofaʻiga talafeagai o mea 'aina oona: phosphorus, potassium, nitrogen, magnesium. O se sapalai lelei o meaʻai e maua ai le fualaau o Kemira Suite.

I le taimi o le fuga, e manaʻomia le tausiga faʻapitoa.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

Ina ia ola lelei le vaomatua, e tatau ona tuʻuina atu le tausiga faapitoa i le taimi o le fugalaau. E tatau ona faʻalauteleina le maualuga o le moli ma le potassium i le tuufaatasiga o laʻei pito i luga. O le tatalaina o le eleele e masani ona manaʻomia mo le maua o le okesene i aʻa.

I le taimi o le fugalaau, ona o matagi malulu malosi, o nisi taimi e le mafai ai ona fufulu a latou fugalaau. E fautuaina e nisi o fai togalaau le faia o se puipui puipui i le pito i matu o le togavao. Mo lenei mea, e lua koluma o loʻo tuʻuina ma o se mea faʻapitoa po o se ata tifaga e faʻasolo i le va oi latou.

Taua! I le taimi o le fugalaau, e tatau ona tuʻu le tumau le fafagaina o solofanua faʻatasi ai ma faʻamalosi faʻamaʻi. Latou te aʻafia ai le tulaga o le faʻava.

Vaega o le tausiga ile malologa

I le taimi o le taotoga, e le manaʻomia ona faʻanoanoa masani le fale. O le mataala tele o le faʻaaogaina lea o vao ma le vavalalata ile palapala. O le veleina e tatau ona matua faaeteete ina ia le faaleagaina le aʻa o le vao. Aʻo leʻi tupu aʻe ma mulimuli mai, teuteu o laʻau e talafeagai mo le fausiaina o se togavao.

Sauniga o le taumalulu

Talu ai o le vao o se laau faʻapitoa, e manaʻomia le mafanafana i le taumalulu. I le maeʻa o le autumn, aʻo leʻi amataina le kiona, o loʻo faʻasalaina le eleele i le maualuga o le 20 cm. O lālā o le vao na punou i lalo ma nonoa i se maea malosi. I lenei tulaga, e ufiufi le laau i le taualuga o mea ma faʻamautu lelei.

Mo faʻamatalaga! Weigela e mafai ona toe faʻafoʻiina, e oʻo lava i pine frostbitten i le taumalulu.

O le totōina ma le tausia o le vao Weigela e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, ae a maeʻa taga faigofie o le a maua ai se fugalaau susulu ma le tele. O se laau maualalo e teuteuina le togalaau ma o le a fiafia ia te oe i lona matagofie tulaga matagofie mo le tele o tausaga.