Laʻau

Hydrangea Vanilla Fraise (Vanille Fraise): faʻanoanoa, togalaau

O le atuatuvale o le hydrangea o le sili ona matagofie ma le umi o le totoina o laau. O le taʻutaʻua, ona o le le lava o faigata i le tausiga, e lauiloa i tagata o le mafanafana ma tagata e ona fale fale. E oʻo lava i se tagata fai togafiti poto e mafai ona tupu i lana togalaau le matagofie lea e fiafia i ai ma le tele o fua o le fugalaau.

Eseese Vanilla Freyz o se tasi o sui lauiloa o le atuatuvale o le hydrangea. E mafai ona faia se mea lelei e le gata i foliga o se togavao, ae faapena foi i le foliga o se laau.

Hydrangea Variety Vanilla Freyz

Faamatalaga o le Botanical

O le pani paned hydrangea Vanille Fraise sa fafagaina i le French nursery. O le toe faʻaleleia o galuega e uiga i lenei ituaiga o faʻataʻitaʻiga na amataina i le 1989. Ua tuʻuina e le au faʻatasi le galuega o le atinaʻeina o se ituaiga o le a mafai ona suia le lanu o le petals mai le paepae i le piniki i se taimi puupuu. Faafetai i le poto masani o faifaatoaga ma a latou galuega mamafa, ua vaaia e le lalolagi se laau manaia ma ni mea tetele e pei o se asikulimi ma se tele o fugalaau. O le faʻailoaina na tuʻuina atu i ai le igoa e faʻaaloalo i le lanu tele o le mea e tupu mai ai (o se tuufaatasiga o le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻepaʻe).

Fesoasoani! Sini ua faaliliuina mai fugalaau Farani.

E tusa ai ma le faʻamatalaga o loʻo faʻamaonia i le uiga, e oʻo atu i le maualuga o le 180-200 cm le paluga o le paluga o le panic hydrangea. Laʻau lanu meamata, faʻapipiʻi i lala, foliga tutusa ma foliga o se oval.

O le vaitau fuga, lea na amata i le amataga o le taumafanafana, e faaauau pea seia oʻo ia Oketopa. Inflorescences, o lona uumi i totonu o le 30-35 cm, e masani lava ona maua i le foliga o se pyramid. Paʻu paʻepaʻe e faasolosolo malie ona liu piniki, ma i le amataga o le tautoulu latou te maua ai se uila mumu. O fugalaau e fiafia i le tagata galue i le tausaga o le totoina. O le lauiloa e le lelei ma e mafai ona faʻafeiloaʻi gutu i -34 ° C.

Faʻalogo lelei! O Hydrangea Vanilla Freyz e faʻaaogaina e tagata tusiata i le mamanu o le paka, vaega o le togalaau, o le fale. A maeʻa ona vavaeeseina, ona tumau ai lea mo se taimi umi.

Suʻeina ina ua maeʻa faʻatau i fanua tatala o Vanilla Frey

Hydrangea Vanilla Freyz - totoina ma tausi ile fanua

O le vavalalata o le lanu e lanu ma lapoʻa, e tatau ona e tausia ma le lelei le laau. O le totoina o vao e tatau ona faia i le tautotogo po o le tautoulu. I le tulaga na faʻatau ai le fatu i totonu o le ogaumu, o le a mauaʻa aʻa i le taumafanafana.

Laʻau afu

Malamalama ma nofoa filifiliga

E manaʻomia e Hydrangea Vanilla Frize se malamalama lelei. O le tausisia o lenei tulaga e mafai ai e oe ona maua ni lapopoa tetele ma e le aveesea ai le saturation o le paolo o inflorescences. E tatau ona faataapeapeina le malamalama, ona o le faʻaalia i lau o le susulu o le la e mafua ai le mumu o le mu. O le a amata ona liu samasama ma vaivai. E sili ona lelei le tuʻuina atu o se mea e sili ona lelei i se vaega malulu.

Laʻau mo le tuputupu ae Vanilla Freyz

O le aganuu lauiloa e fiafia i le tino-tamaoaiga, sina suauu, eleele susu. E le taliaina le faʻaogaina o le eleele.

O tagata totō fualaau fugalaau e fautuaina e tutoatasi le saunia o se mea e fai mo le totoina, lea o le a aofia ai:

  • peat;
  • oneone;
  • humus;
  • laupepa palapala.

E taua! E fautuaina e le au atinaʻe le faʻamalositinoina o le eleele lea e totō ai le hydrangea i le loloto o le 6-7 cm.

Aua nei galo e uiga i le mulching o le eleele.

Vaʻa i fafo

O le Hydrangea Vanilla Freeze e le tatau ona totoina i lalo o laau, aua latou te sosolo lelei le susu. E sili ona lelei le totoina o se laau i totonu o se nofoaga avanoa e puipuia mai le susulu o le la. Afai e te le amanaiaina lenei fautuaga, o le a faʻagesegese le tuputupu aʻe o le laau, ma o le a itiiti lava le faʻaogaina.

Faʻamasinoga faʻalelei:

  1. O le totōina o le lua i totonu o le nofoaga ua filifilia e tumu i eleele laulelei. Afai e manaʻo ai, e mafai ona e aumaia i le eleele ni nila ua pau ma se vaega itiiti o le humus. E lelei le mumusu e faʻasalalau atu le malu, aua e le fiafia le aganuu.
  2. O le aʻa e tanumia i totonu o le lua ina ia i ai le ua i luga o le eleele. O le aʻa e tatau ona tufatufaina tutusa, o laasaga e tatau ona faʻamautu lelei.
  3. O le pu ua ufiufi i se palapala o palapala.
  4. E tele le vai e faʻamamaina ma mulimulu ile faʻaaogaina o se paʻu o peat, sawdust poʻo nilala pine. E tatau ona manatuaina e le itiiti ifo i le 10 l le vai e manaʻomia ina ia liligiina i lalo o laau taʻitasi.

E taua! O le taimi sili mo le totoina o se fatugaina ua manatu i le faaiuga o Me, pe a uma le taufaamatau o le po.

O le tolauapiga o le tau e toesea ai sikuea. Afai ua susu le palapala, tuu se alavai faʻavaivai o iliili ma piliki gau i le pito i lalo. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o fetuutuunaiga o se fatugala, e tatau ona faaopoopo i ai se vaega itiiti o le faatupuina o le tuputupu ae i le lua.

Hydrangea totoina

Ina ia maua le pasene manaomia o le faʻamaʻiina o le eleele, e tatau ona faʻaaoga le sulfur colloidal. E leai se tulaga e tatau ona faatagaina le paʻu o le ua. I luga o le nofoaga o aʻa, o le eleele e tatau ona fetaui ma le taua, e puipuia ai le foliga mai o vaalele.

I mataupu o loʻo i ai nei Vanilla Freise vine i luga o le 'upega tafaʻilagi, e le tatau ona e faʻaaluina se tupe i luga o le faʻatau o mea fou. E mafai ona faʻalauteleina Hydrangea e ala i le tatuʻuina o se fafie vavalo mamafa ma faʻapipiʻi le lala ua filifilia ile eleele. E ala i le tautotogo, o le lālā o le a aʻafia, ma o le a faʻaalia se fatuga fou o le faʻailoga i le fafie.

O le Hydrangea e totōina i ogaumu poʻo ipu e foliga mai e manaia. Ina ia faatelevave le tuputupu ae o Vanilla Freise, e tatau ona faaopoopo i ai sina vaega o oneone ma agroperlite i le palapala.

Vaʻaia Vanilla Freise

O Hydrangea Vanilla Freyz e mafai ona faʻasalalau i le tele o metotia:

  • toso;
  • lafoaia poʻo le vaevaega o vaʻavaʻa.
Hydrangea Limelight togalaau faʻafefe

O seleselega, e aofia ai 4-6 laina, e tatau ona tupu i le aso 20 Iuni. Ua totoina lala laau i totonu o se mea e gaosia ai le acidified, lea e aofia ai peʻa ma sina aofaiga o oneone.

O se atigipusa e iai se fatuga o loʻo tuʻuina i totonu o se fale paolo ma ufiufi i le polyethylene mea. O le fale tioata na faia e mafai ai ona faatelevave le tuputupu ae o le aʻa o laau toto. I le avea ai o se tulafono, i le aso 30, o faʻataunuuga e faʻataunuʻu ai le faʻavaeina o le faagasologa. O le taimi nei e mafai ona aveeseina le ata tifaga. E mafai ona totōina se laau toto i luga o le eleele avanoa poʻo totonu o se fagu.

Faʻaleleia e ala i le vaevaega o vaʻa fanau

Laasaga taʻitasi i le laʻasaga o le faʻalauteleina e ala i le tuʻuina atu:

  1. Filifili le pito sili ona malosi pito i lalo o le togavao.
  2. Tatou punou i le eleele.
  3. Tatou teliina i le loloto o le 13-14 cm.
  4. Matou te faʻapipiʻi le 'ie i totonu o le eleele ma soʻo se masini (e sili ona lelei le faʻaaogaina o se lauulu masani).
  5. Matou te susuina pea le eleele.

Faʻalogo lelei! A maeʻa le 4 vaiaso, ona amata lea o le aʻa i luga ole laulau. Faatasi ai ma le fesoasoani a se suo, e tatau ona e vavaeeseina le taoto mai le togavao tina. A maeʻa lenei mea, faʻavasega le fatuina i se nofoaga na saunia muamua.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

I le vaevaeina o le vaomatua, e masani ona faʻaleleia e tagata nonofo i le mafanafana le tauvaga. I le avea ai o se tulafono, o lenei faiga e faia i le taimi o le totoina o vao vao matutua i nofoaga fou. Mo le faapipiiina o laau, o laau toto e talafeagai, o ona tausaga e i le va o le 4-6 tausaga.

Ina ia mafai e le delenki ona mauaa aʻa i le nofoaga fou ma tumau ai i malulu malulu, e sili atu ona tolopo le fausiaina mo masina o le tautotogo.

O le ogalaau e matuā faʻaleleia ma le faʻaeteete. E le tatau lava ona faaleagaina le aʻa aʻa! Vaevaega e faia e se suo masani poʻo se faʻaupu. O vaevaega taitasi e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 3 fatuga.

Faʻafouina o le panicled hydrangea

E taua! Soo se laau totō e toto i le tautotogo e tatau ona malulu mo le taumalulu. O lenei mea o le a taofia ai le maalili. Mo le malutaga, e mafai ona e faʻaogaina lala o le laau.

Vanilla Freise Care

Faʻaauau le tausiga o Vanilla Frize, e mafai ona e saofagā i le fausiaina o mea vaivai. O lenei ituaiga uiga ese e manaomia ai taimi e tatau ai ona faʻasusu ma palapala palapala. E ala i le seleseleina o pupu, e mafai ona e fausia le foliga manaomia ole laau.

Na atuatuvale Hydrangea Great Star (Star Tele)

Ina ia puipuia le vao mai faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaoga fualaau faʻapitoa poʻo togafitiga faʻataʻitaʻi.

Suavai palapala

O Vanilla Frasi's panic hydrangea e fiafia i le susu. O le eleele i lalo o le togavao e tatau ona faʻamalulu ile 5-7 aso. E leai se mea e tatau ona faʻamamago mai le eleele ma le faʻaalia o se pulu i luga o le eleele.

Faʻalogo lelei! I lalo o laau taʻitasi, e manaʻomia ona faia le 10-12 lita o le vai i le 5-7 aso. O vai e muaʻi faʻamamaina e tatau ona i ai ile vevela vevela.

I taimi faapitoa lava, o le togavao e faʻamaʻaina i isi aso uma. O aʻa e tu latalata ane ile eleele, o lea e taua ai le gauai atu i ai. I le taimi o le faʻavaivai, e le tatau ona faʻaalia le aʻa. A uma le 10 l o le vai ua sasaa ifo i lalo o le hydrangea, e tatau ona amata le faapipiiina o le hydrangea ua paʻuvale Vanilla Freyz. I le faʻaitiitia o le susu o le eleele, e mafai ona e faʻaogaina le eleele ma peʻa pe humus.

Laʻei pito sili

Ina ia mafai ona maua i luga o vailaʻau o le Vanilla ituaiga o meaola, e tatau ai ona mautinoa le ulu atu o meaʻai i le palapala. E sili ona lelei le faʻaaogāina o se mea faʻapitoa poʻo mea maʻalaʻau mo lenei faʻamoemoe. Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai le suia o ituaiga uma o laei.

O le faʻailoga faʻapitoa e sili ona manaʻomia le laʻei pito i luga:

  • i le tautotogo i le taimi o le fuga o fatugaʻo;
  • i le vaitau o le a amata mai ai uluaʻi osofaʻiga;
  • i le taimi o le tele o le fugalaau;
  • i masina o le tautoulu, pe a sauni le vao mo le taumalulu.

Mo le uluai fafagaina, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le fugalaʻau, o lona faavae o mullein. Organics e faʻafefiloi ma le vai (1:15). O le fofo o loʻo faʻafefiloi lelei ma sasaa i lalo o le togavao o le laau.

I le tau mafanafana, o le faʻalauteleina e faʻamaʻaina ma faʻalavelave minerale. E mafai ona e kuka i ou lava lima. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaaoga:

  • superphosphate;
  • masima masima;
  • ammonium nitrate.

O vailaau ua lisiina, ua maua i vaega tutusa, ua solo i le vai.

Faʻalogo lelei! Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻatau se faʻalavelave faʻapitoa o laʻei mea pito i luga, lea e faʻamoemoe mo ituaiga o meaola e faʻafefe.

I le tautoulu, o le paluga o le superphosphate ma le sulfate sulfate e tatau ona faaopoopo i le palapala. Ina ia le faʻaosoosoina le tuputupu aʻe o le fana i luma o le taumalulu, e sili atu le lafoaia o le faʻaaogaina o laei o luga o le vevela i le tautoulu.

Fafagaina Vanilla Freise

Teuteu

Faʻafetai i le teuteuina, e mafai ona tuʻuina atu e le ogaumu le foliga manaʻomia. O le teuteuina e tatau ona faia i masina o le tautotogo aʻo leʻi amataina le tafe. O lala ua mama ma momotu e tatau ona aveese. E mafai ona faʻapuʻupuʻu puʻu i le 7-8 faʻava.

E taua! Ina ia mafai ona toe faafouina lenei laau, e tatau ai ona tipi pusi i lalo o aʻa. I luga o le eleele e tatau ona tumau lala, o lona umi e oʻo atu i le 8-10 cm.

I masina o le taumafanafana, o le teuteuina e le faatagaina. I le taimi lea, e sili atu ona lelei le tagofia o le aveeseina o fualaʻau mago ina ia mafai ai ona faatelevaveina le faagasologa o le faʻaalia mai o fou fou.

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Faʻasalaga Hydrangea Vanilla Freyz e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e masani ona aʻafia ai aʻa ma laʻau. Ina ia mafai ona feagai ma maʻi, e fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi, pei o Fundazole, Topaz ma Fitosporin. I le faaiuga o Oketopa, mo le faʻamoemoe o le puipuiga, e mafai ona e faʻamalolo le vao.

O le le atoatoa o meaʻai e mafua ai le tupu o chlorosis i Vanilla Freyz. I le taimi lava lea e tasi, o le lanu e amata ona lanu samasama ma laʻau. Ina ia taulimaina le faʻamaʻi, e tatau ona e faia se fugalaau faʻalavelave, lea e aofia ai le uʻamea.

Ina ia mafai ona taulimaina le osofaʻiga o gata, aphids ma spider mites, e tatau ona pupuʻu le laau ma se iniseti aoga e pei o Tanrek ma Akarin. E mafai foi ona e faʻaaoga le fusi lapisi kulimi. Faʻaaoga vailaau e faʻaaogaina togavao.

Panicle hydrangea

Nofoaga mo le taumalulu

O le eseesega o le hydrangea (vanille fraise i le Latina) e mafai ona tetee atu i malulu malulu malulu. O le mea lea, pe a faʻanatinati pepe i le itu i saute, e le mafai ona e ufiufi vao mo le taumalulu. Ina ia puipuia fugalaau mai le maalili, e tatau ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o peat or humus. Fautuaina le paleni o le mulch e 25-30 cm.

Faʻalogo lelei! I isi itulagi, e tatau ona ufiufi le faʻailoaina i le paʻu po o le vevela. I taimi o le kiona, e lafoina ai le kiona i luga o vao, lea e avea o se punavai faaopoopo o le faʻamalosi.

Faʻasalaga hydrangea O Vanilla Frize e masani ona faʻaaoga i le mamanu o le laufanua. O se laau o le chic, e fiafia i le tele o fugalaau, e mafai ona faaopoopo i ai le fiafia ma teuteuina soʻo se nofoaga. O se fugalaau e pei o le laau e masani ona faʻaaogaina e fai ma punavai autu mo fugalaau fugalaau. E le gata i lea, o laau totō e totoina i tafatafa o togalaau o roses.