Fualaau aina

Auala e kuka ai tamato i le tiʻeli: se laasaga i lea laasaga ma fua o ata

Tomato faʻatoʻa i gelatin o le a fiafia i ē pele ia te oe ma malolo. Leoa, manaia, manogi, manogi - o nei mea uma e mafai ona mafua mai i tamato i le tila. E uiga i lenei mea teuteu sili ona lelei e talanoa mulimuli ane i le tusiga.

E uiga i le tofo

Aua e masani ona faʻaaoga fualaau tumato masani, atoa ma le lautele, ma faʻaogaina. E leʻi umi ae pala, vaeluaina, mumu - teena i le amataga o le taʻavale. O le fua o le sauniuniga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le gelatin e faʻatagaina ai ni tamato ma fai ai le masani masani o se meaʻai ese. O le tofo o uiga lelei o le feusuaʻiga e le itiiti ifo i lalo ifo o fua masani masani a tinamatua, ae o le pusa tele o tamato e faʻatautaia le faagasologa o le taumafa.

E te iloa? Seʻamea taua o le serotonin i totonu o tamato - "hormone o le fiafia" - sili atu ona fiafia i luga i se aso faanoanoa ma le le fiafia.

O fea tamato e sili ona lelei e ave mo le seleseleina

Tomato mo le fufuluina o le fufuluina, ave ese le meaʻai, tipi ese vaega uma e le lelei (nofoaga pala, meaʻai), tipiina lobule talafeagai: tamato o laʻititi laʻitiiti - i le afa, o isi mea - i faita. Mo se foliga manaia o le iuga iuga, isi tamato o lanu eseese. I le masani ai, e sili atu le seleselega o tamato fale, e sili atu ona manogi ma sili atu ona suamalie.

Aoao atili e uiga i auala eseese o le seleseleina o tamato mo le taumalulu.

Meafaigaluega i meaʻai

Mo le faasaoina o le a manaʻomia ai le lisi lenei:

  • umuku kuki;
  • lita fagu ipu (euro);
  • ufiufi;
  • avanoa lautele lautele mo le faʻamaonia o le oloa;
  • umukuka umukuka poʻo isi lavalava (tuʻu le pito i lalo o le pani).
A faʻaaogaina pusa masani, e manaʻomia se seamer. O le fagu ma le tapuni e tatau ona muamua faʻamaʻi i soo se auala faigofie mo oe.

E taua! O pusa uʻamea e le faʻamaʻiina ile microwave!
Aua neʻi galo o le faʻamaʻiina o pusa tioata o le a aoga na o le sauniuniga ma le faʻaeteete. O faletupe ma lids ua fufulu ese ma le suamalie, suʻesuʻeina mo vaʻa, meataalo, otaota. I le i ai o ni faaletonu e tatau ona lafo ese le fagu. O le faʻamalositino talafeagai o le a puipuia ai uiga o le oloa mo se taimi umi.
E mafai ona e 'ai tamato e ala i le saunia oi latou i auala eseese. Aoao pe faapefea ona piki piko, kuka i lau lava suasusu, jam, piko i se auala malulu, tao i totonu o le fala, faia vai tomati, ketchup ma fai se salati i tamato.

Igoa ole Igoa

Le lisi o mea tatou te tuʻuina atu i le lita le gafatia. O lea, o le a manaʻomia:

  • 1 l o vai;
  • 3 tbsp. l suka;
  • 1.5 Art. l sima;
  • 1 tbsp. l acetic acid 70%;
  • se lua fasipolo pasili;
  • faʻailoga;
  • fufuluina - ia tofo;
  • 2 cloves o le kālele;
  • 0.5 tbsp. l gelatin;
  • 1 siʻitiʻiti laʻitiiti.

E te iloa? E ese le tulaga ese, ae mo le taamilosaga, o faletupe lua e sili ona talafeagai. O le aafiaga o le fisiki tioata faamasani.

Gaosi kuka

Laasaga taʻitasi i le laasaga o loʻo mulimuli mai.

  1. Gelatin ua muaʻi faʻatumu mo le afa itula ma se ipu malamalama vai.
  2. Oona na tipi i totonu o mama. Pasili tele pasili.
  3. I le pito i lalo o le fagu matou te tuʻu ai le kulumu, keleti, sipisi, ata o le logo, pasili.
  4. Laʻu fasi tamato i totonu o palapala papaʻe i le pito o le fagu.
  5. Salu le suauu mai le vai o totoe, suka, masima.
  6. Faʻaopopo le gelatin fulafula ma toe faʻafefete le fofo (faʻapipiʻi, leai se mea).
  7. Aveese mai le vevela ma faaopoopo se sipuni sipuni o le vailaʻau oona, faʻafefiloi vave.
  8. O le vaifofo o le a sasaa atu i totonu o se fagu ma fasi keke.
  9. Ufiufi le fagu ma se tapuni ma tuu i le pito i lalo o le pusa mo le faʻamalosi.
  10. Liligi le vai mafanafana i totonu o le apa ina ia tumau 2-3 cm i le pito o le fagu.
  11. O le togafitiga e faia mo le 20 minute.
  12. Matou te aveeseina le faletupe ma viliina i Eurocap, liliu i luga ma faʻaliliu i lalo o se afifi mafanafana. Pe matou te toso i luga le pusa tioata masani i le fesoasoani a se sima, tataʻi ma afifi i luma o le mafanafana.
Afai e te manaʻo e faʻafiafia oe lava ma lou aiga i ipu suamalie, faitau pe faapefea ona kuka le isalaʻelu, galala ma beets, piko, vevehi adzhika, 'apu tao, Araisa Initia, marshmallow strawberries, fualaʻau, kapisi ma le gaʻo.

Vitio: Tomato i le fua o le tilo

E taua! Aua nei galo e uiga i le solo i le pito i lalo o le pani. O lenei fuataga e taofia ai le tosoina o le ipu malamalama i le maualuga o le kuka.

O fea e teuina ai faletupe

A o le i ai, e tatau ona tuʻuina i totonu o le pusaaisa e faʻamalosi ai le tilo. E mafai ona teuina i se nofoaga malulu masani i le vevela vevela, ese mai masini faʻavevela. Ae e sili atu le saogalemu le faasaoina o le faasao i se malulu, pogisa po o se potu mo le tusa o le tausaga.

Manatu faaalia mai tagata faʻaogaina fesoʻotaiga e uiga i aoga o tamato

I loʻu manatu, toetoe o tagata uma e fiafia i tamato.

O aoga o tamato ua lauiloa:

O se vaega o le tamato e matua aoga lava le lycopene antioxidant e mafai ona togafitia ai faʻamaʻi eseese. O Lycopene ei ai se faʻataʻitaʻiga e faasaga i le kanesa, e puipuia ai suiga ma vaevaega o sela o le kanesa. O le Lycopene e sili atu ona uuina e m i gaʻo fualaʻau, ma i le taimi o togafitiga vevela faʻatasi ai ma le suauu o le aofaʻi o lona aofaʻi e faʻapupulaina! Faafetai i le lycopene, o tamato e matagofie tele lanu. O le tuufaatasiga o tamato e aofia ai le fusi, glucose, suauu ma mea elemene: uʻamea, magnesium, iodine, sodium, zinc, ma le manganese. O loʻo i ai vitamini A (i le ituaiga o garotene), B2, B6, K, PP, E ma isi.

O tumato e lelei tele mo le tino o le tino ma avea o ni faʻamaʻi pipisi. Faʻafetai i le i ai o le serotonin, latou te faʻaleleia lagona. Ona o le mea o loʻo i ai i le phytoncides e iai le antibacterial ma le gaioiga.

O le mea moni, i le taumalulu ma le totogo totogo e le lelei tele. Ae i totonu o faleoloa e mafai ona e faʻatau ituaiga eseese, ma o nisi taimi e maua ai na mea e te fiafia i ai.

Sa amata ona ou faatauina tamato tomati. Latou te maua se tofo faapitoa, ma sili ona suamalie. O le mea moni, o laʻu tama aupito itiiti e le mafai ona latou iloa ... pei o tamato ona o lo latou suamalie ...

O na tamato faapelepele e matua faigofie lava ona tipi - mo faita, mo se faataitaiga. Lulu ma matagofie.

Lilika

//irecommend.ru/content/lyubimye-ovoshchi-na-kukhne

Masalo o le a ou amata i le mea moni e faapea o au o se tagata e fiafia tele i tamato. O le mea moni, suamalie, mea manogi, o le "taimi" na oo mai ia i matou e fufuluina fualaau mai fualaau faisua fou. O le tasi oi latou o se tamato, e alofagia e tagata uma. leai se tau seleni vevela. O le fuamoa lanumumu e aofia ai le tele o microele, vitamini, filo aoga mo le tino atoa. Ma mo le ata e aoga, o loʻo i ai foi sina kcaliki. Ioe, ma na o tomato e matua suamalie lava, sei vagana o le mea moni e le o se filifiliga "taumalulu". A uma mea uma, o le a se mea e sili atu le suamalie nai lo le maua o se tamato (ma isi fualaau faisua) mai le pusaaisa i le vevela ma le faia o se salati manogi manogi i lanu eseese, ma faʻatumu le mea atoa i le kirimulu muʻamuʻa! Ma o le mea e sili ona taua, o le a leai se pagatia i totonu o le manava, atonu, o fualaau faisua (tamato faapitoa) e aofia ai le vai, lea e vave ona alu ese. Ae! Ia faaeteete, o tamato e mafai ona mafua ai allergies, ae peitai, e pei o strawberries. Ia, afai e leai se faʻailogaina, ona e ai lea i luga o le soifua maloloina o tagata, aua o lona taimi e vave ona alu ...

Se ao

//irecommend.ru/content/salat-so-smetankoi-letnyaya-vkusnyatinafoto-ovoshcha