Laʻau

E faʻapefea ona tupu fua mai i fatu

Kataranthus (Catharanthus) - o se togalaau e ola pea, e patino i le aiga circle kutrovyh, e pei o se laau. E tusa ma le valu ituaiga. O nuʻu tauvaʻa ua taʻua o le atunuʻu: Sri Lanka, Initia, Madagascar Cuba, Java, Aferika, Indochina, Initonesia. E le mafai ona fuafuaina le nofoaga tonu o le amataga.

Faʻamatalaga

Katarantus o se fuga e tusa ma le 50 inisi le maualuga. I le pito i tua o ni mea e tutupu, e pei foi o laʻau mumu matagofie e ufitia i pimples. O le laau e matua fiafia lava i le mafanafana. O le tuputupu ae e mafai uma i totonu o le togalaau ma totonu o le ulo. I le faagasologa, e leai se mea faigata, e oʻo lava i se tagata fomai fai togafiti poto e mafai ona taulimaina. I lalo ifo o le eleele, o se laau e tupu i le 150 cm. O le matagofie o fugalaau e toe faaola ai taumafaiga faʻaalu ma faʻalauteleina le gauai.

Catharanthus fugalaau

E ala i le mulimuli i tulafono, e mafai ona faigofie ona e ola i se atunuʻu atoa o fugalaau o lenei ituaiga. O Katarantus e le mafaatusalia - o se laʻau faʻalelei, lelei mo le ola i ipu ma ipu, e pei ona faʻaalia i le ata. O laulaau ua faʻaloloa, ia i ai se lanu uliuli lanu me se foliga lautele. O le maualuga pito maualuga e mafai ona oʻo i ai e 1.5 mita le maualuga ma faʻamau. O fugalaau latou te 8 cm le lautele. I gaioiga e 5 petals. Latou te o mai papaʻe, piniki, ma le lanu violē poʻo le samasama.

Faʻalogo lelei! O le vaitau fuga e amata mai ia Me ia Oketopa.

Catharanthus e masani ona faʻatau i faleoloa. E mafai ona e totoina nei fugalaau matagofie oe lava ia. O sea faagasologa o le a aumaia ai le tele o le fiafia i lē e ona ma o le a tauia i lagona lelei, faʻafetai i le vavao o vao.

Vaʻaia o le teuteuina o le faʻailoga o le fale faʻatasi ai ma se fagu

Ampelous Catharanthus: tupu mai i fatu

Fatuina sauniuniga

Ina ia maua fatu fatu, e tatau ona e totoina se togavao i tulaga o le potu, i le vevela lelei, susu, susulu, faʻalauiloa o mea oona. O le taunuʻuga e mafai ona maua pe a uma le ono masina.

E faʻapefea ona tupu aʻe le lobelia amupe mai fatu i le fale

O le tuputupu ae o le cataractus mata mai fatu e le faigata. A o leʻi lūlū, e tatau ona vaʻaia fatu. O loʻo afifiina i se fasi gau ma togi i se vaivaiga vaivai o le manganese (ratio 2 g. Per 1 lita o le vai) mo le 30-40 minute. O le faʻaleleia o loʻo faia i le faaiuga o le taumalulu - o le amataga o le tautotogo. O le pusa mo laau toto o se pusa masani laupapa.

Faʻalogo lelei! Tui fatu i le loloto o le 2 cm. E tatau ona susu le palapala. Ulutala pito i luga i se taga uliuli po o se pepa.

O le maualuga o le vevela e 23 tikeri. A oʻo mai pupuu, ua aveeseina ata mai ipu ma ua tuʻu ifo le vevela i le 20 tikeri. A maeʻa le 2 vaiaso, ona faaopoopo lea o sina faʻalaʻau (fuluʻi). E pei ona aliali mai lau i luga o le ogalaau, e totoina le catharanthus i vine e tolu i le tasi ipu. O nei mea uma ua faia ina ia maua ai se vaomatua ma le lush. I le lumanai, o le fugalaau e teu i luga o le windowsill, ae le o le susulu o le la.

O le toe gaosia o le catharanthus ampel e mafai foi:

  • Laʻau
  • Vaeluaina o le vao

Faʻapenaina o le catharanthus e ala i le tipi

E faʻapefea ona tupu le fatu mai fatu ma fatu

O se auala faigofie e faʻaaogaina e le au faifaatoaga masani. O paranesi ua avea o ni tipi pe a uma ona teuteu ma ni mama i luga o le ogalaau. E tuʻuina i totonu o se ipu vai poʻo se tuusao i le susu. Latou te ufiufi foi i se taga uliuli ma matau le vevela i le potu 23 tikeri. I nai aso mulimuli ane, e tupu ai aʻa. O le tulaga o le faatupulaia o laau toto e 97 pasene.

Bush division

E faʻapefea ona tupu le fufulu mai fatu i le fale

I le ogatotonu o le tautotogo, o faiga faʻavae tutoatasi o loʻo i ai aʻa e vavaeese mai le mea autu. O totō taʻitasi e tuʻuina i totonu o se isi potopotoga ma faʻafeinu tele. E taua le manatuaina o le susulu o le la e mafai ona afaina ai le laau. A maeʻa ni nai aso, ona maua lea o aʻa, ma tuputupu ae manuia. O mea nei e fai pe a maeʻa ona totoina o le tausiga lelei lea ma le tausiga.

Faʻapena i le fale

Faʻatoʻaina ma le tausiga o faʻamaʻi ile fale

Katarantus e le mafaamatalaina, ae e tatau lava ona tausia. E tatau ona faʻafeinu i le taimi, mataʻituina le vevela.

Taua! E le mafai ona teuina se fugalaau i le susulu o le la. E mafai ona tupu i maʻi ma e oʻo lava i le oti.

Le malamalama lelei ma le vevela potu mafanafana

O le vevela manaʻomia e tatau ona maua i le 18 i le 23 tikeri. Aua nei galo e uiga i le gafa o le fugalaau (oona). I le tautotogo, e tatau ona e ave le laau i taimi uma i le togalaau pe na o le alu i totonu. O se tulaga taua mo lenei mea totino: mafanafana, filemu le tau.

O le fugalaau e masani ona tuʻuina i luga o le windowsill. Afai o le potu e leai ni pupuni po o sina la susulu, ia faia se moli uila. E tatau ona faʻaaogaina le mita 150-watt masani i mita sikuea. E lava lenei mea mo se mea faʻapitoa.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Faʻaleleia talafeagai ma talafeagai taimi ole palapala ma le ea i le nofoaga lona lua pe a uma le la. O le tele o le suālaʻau e faia ile tau vevela 2 taimi i le aso. E taua tele le mataʻituina o le susu ile eleele.

Faatasi ai ma le tele o le vai, o le aʻa o le aʻa e pala ma fuga le fugalaau. O le maualuga o le susu i totonu o le potu e mafai ona taofiofia le faʻaaogaina o se masini faapitoa (humidifier). Afai e le mafai, ona tatau lea ona e sola le laau i le vai mai se fagu suauʻu i aso uma.

 Faamatalaga faaopoopo! Liligi le faʻalautele o le kela i totonu o se fata ma se ulo, e mafai ona e teuina le susu i totonu o le potu mo se taimi umi.

O le cataranthus i totonu e manaomia ai le faateleina o le susu.

Se fugalaau i tulaga talafeagai.

Maʻi masani ma faʻatau

O foliga matagofie o se faailoga lea o se fale maloloina. Lafoaʻi, laʻau matutu, lanu paʻu - o nei mea uma e faʻaalia ai le le talafeagai ma le tausiga.

  • O foliga vaaia o laulaau ma pulupulu i luga o laulaau, faapea foi ma le mai i le pito i lalo. O le mafuaaga mo lenei mea o le faateleina o le vevela o le ea ma eleele.
  • Laʻau samasama po o lau vaʻa e muta - leai o le susu.
  • Se numera itiiti o fugalaau. E masani lava i le vaitau malulu.
  • Faateleina le gaioiga o le gaioiga - taimi mo le gafa.
  • Parasites, ticks, spider webs o ni fili matautia. E aumaia i latou e le matagi, o ese mai isi laau. O le auala sili e taulimaina ai latou o le faʻapalapala. E tatau ona faʻamama le pulumu i se vaifofo ma faʻaaogaina vaega uma e aʻafia i le vaiaso.

Katarantus Vaʻalele i le vaomatua

O ni faʻafitauli faʻafitauli pe a tupu Catharanthus

O Katarantus o se laau faʻapitoa. O lona manaoga autu o se mafanafana lelei i le potu poʻo fafo o le faamalama. Faʻalagolago i le nofoaga o le fugalaau. Faʻasaga lelei uma mea tau fugalaau, e leai ni faafitauli e tatau ona tulai mai. O le fugalaau fugalaau, o le catharanthus o le a tuʻuina atu ai i lona pule le matagofie o fugalaau lanu enaena ma se laau palu e fai ma faailoga o le agaga faʻafetai. O le a matagofie le tautau mai le maualuga o le 2 mita pe mai se windowsill masani. I le itu i saute, e mafai ona saogalemu le cataractus i luga o le ea, talu ai o le galueaiina ma le tausia i se ituaiga mafanafana o le a aoga ai le fugalaau, ma o le a le avea ma avega i lē e ana.

Faʻalogo lelei! Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o fugalaau o le catharanthus ua leaga, ua sili atu ona lautele ma suia le lanu.

O se fugalaau uiga ese o se matagofie matagofie o totonu o le fale e le gata o le fale poʻo le fale, ae o le faʻailoga foi o le fale.