Masini faʻapitoa

E faʻafefea ona filifili se tagata faʻatau, e taugofie ma faʻatuatuaina

O tagata e tele nofoaga e masani lava ona tilotilo i le "masini masini." O lenei metotia e sili ona lelei mo mataupu pe a oʻo ina mamafa avega a le tusi lesona, ma o loʻo vavalalata le taʻavale i luga o le saite. Ioe, ou te manao i ia ituaiga masini e aofia ai le tele o ituaiga o galuega. Matou te aʻoaʻo atili e uiga i le auala e filifilia ai se tagata galue lelei mo se fale tele.

Ituaiga o faifaatoʻaga

O le maketi e ofoina atu le tele o faʻataʻitaʻiga o ituaiga eseese. E le mafai i taimi uma ona vave filifilia se aofaʻiga talafeagai mai lenei ituaiga, o le mea lea o le a tatou mafaufau ai i ituaiga autu o ia faiga. Tatou amata i le faigofie.

Lima lima

O nei oloa pito sili ona taugata e mafai e se tasi ona togafitia. E i ai la latou mamanu faigofie e faafaigofie ai toe faaleleia. O se mea e sili atu le faaopoopoina o laʻititi laʻititi lea e mafai ai ona faigaluega i toetoe lava o tulimanu uma o le togalaau (pe a faʻapea e leʻo galue le masini afi). E faʻaaogaina i luga o mauga mauga Alpine, moega fugalaau, lata i le pa.

Mo le faʻaleleia o fanua laiti, e faʻaaogaina e le au fai togalaau le krot Krot ma le konekarate a le Tornado.

O masini tusi lesona e lua ituaiga:

  • Rotary (o latou fetu). O le mea moni, o se faʻaau ma faʻamau e faʻapipiʻi i ai. Faafetai i ona pito sili ona lelei ma foliga le talafeagai, e lelei le galue o le galue vine i le eleele, sii i luga ma liliu i luga. O le seti e masani ona aofia ai se naifi e seleseleina (o vao e seleseleina i le taimi e tasi). O se filifiliga sili mo eleele vaivai ma togalaau ma ni moega maualuga - kukama, pateta ma isi mea totō. O le galulue faatasi ma i latou e faigofie ona o le lima umi.
  • Tappers. O se mea faigaluega mo le mamafa ma le manino o laufanua e le o faʻataunuʻuina. O le mataupu faavae e faigofie - tutusa lava lima, ae 3-5 nifo mafiafia. A e galue, e tatau ona e faia se taʻavale tele ma faʻamalosi faʻaititia lenei masini i luga o le eleele, aua nei galo e toso i lau taʻitaʻaiga. E maua uma i totonu o le togalaau (lima uumi, 5 nifo), ma i le mama, e sili atu ona lelei mo greenhouses - e tolu ni tamai nifo ma se "tagata e umia" puupuu.
Ae o le fesili pe o le a le ituaiga o galue vine e sili atu le lelei e faʻatau mo se dacha tele, e masani ona alu i se isi vaalele. O tagata faʻatau tupe e sili atu ona fiafia i faʻataʻitaʻiga o le faʻatinoina o mea totino.

Mea gaosi masini

O tufuga uma o gaosia o lenei ituaiga e mafai ona vaevaeina i vasega e faʻatatau i le mamafa ma le mana.

O ē e ona nofoaga laiti, ae o le "faʻaaogaina" e masani lava ona vaʻaia vaʻaia taavale afi. O latou afi 2.5-4.5 hp, ma o le mamafa e mai le 20-40 kilokalama.

Mo le faʻatulagaga o galuega i luga o le togalaau ma le togalaau e manaʻomia meafaigaluega faʻapitoa: moa vao, moa, sulu.

O le "fanua" lelei mo ia meafaigaluega o se tacha o le tusa ma le 10 eka ma le eleele mama ma lelei. I le avea ai o se filifiliga, e masani ona ofoina atu se tagata vaʻavaʻai faʻapitoa, e tipi i totonu o pupu.

Faʻatasi ai ma vaivaiga, o le manaʻomia mo faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se vaʻavaʻavega o robots - o le "solipala" e aunoa ma se manava, o le afi ua le maua lana punaoa.

E te iloa? O le lauiloa "Mole" na amata ona faamatuu atu i le silia i le 30 tausaga talu ai. - i le 1983, o kopi muamua na tuua ai le fale gaosiga Moscow. I sina taimi mulimuli ane, na maua ai le gaosiga i Omsk.
Mai le aiga o le au faifaatoʻaga e faʻaalia foi se vaega o masini eletise laiti. Ona o la latou laititi maualalo, latou te faigofie mo le felauaiga, ae vaivai (e oʻo i le 3 hp) motusia ole a faʻaitiitia ai le loloto o le suotosina. Mo se togalaau ua le amanaiaina o le a le fetaui lelei, ae mo le fale laufanua o le a saʻo. O oloa o le vasega ogatotonu ua sili atu le mamana: 4.5-6 "solofanua" ma se mamafa o le 40-60 kilokalama. O le a latou taulimaina le eleele palapala, ae e le mafai ona suatia oneone papaʻe ona o masini faigofie. O iinei (e pei ona i ai i luga o le malamalama), e faia e le au taaalo se vaega lua - latou te tatalaina ma agai i luma le masini. I le vaʻaia o se faʻalavelave, e tatau ona e tosoina le taavale i le lua mita.

Faʻafaigofie le galuega o le i ai o se lagolago. O le seti o meafaigaluega e manaia tele - i le faaopoopo atu i le tagata masani masani, e mafai ona aofia ai se moa, se paluga ma se moa.

O le "pito i luga" o le faʻataʻitaʻiga o soʻo se ituaiga o mea mamafa o gatasi (e oo i le 9 hp). I a latou mea e fiafia i ai, e mafai ona e tuʻuina atu ia finauga e pei o le mana tele ma le suatia o le loloto, o le mafai ona faʻaaogaina e pei o se suotosina ma le faʻavaivai, faʻapea foʻi ma le felauaiga o oloa. O nisi o faʻataʻitaʻiga o lenei vaega pe a uma ona faʻatasi ma le faʻataʻavalevale e mafai ona faʻaogaina le 500-700 kilokalama o uta.

E taua! O oloa ma masini afi faʻalotoifale ua fuafua e galue i fafo. O le faʻamalosiina o se tagata galue i totonu o se fale lanu tele, e te ono lamatia ai le faʻamaina o laau toto ma le faʻaleagaina.
E i ai faʻafitauli. O le mea muamua lava, o le tele o le mamafa - mai le 60 kilokalama (o le tele lava oi latou e "osooso" i totonu o le centerner). O nisi ua le mautonu i le faateleina o le suauu ma le viia. O le mea moni, e faʻamalieina i latou i le faʻatupulaia o le gaioiga ma galuega umi mo soʻo se eleele.

O loʻo i ai se isi faʻavasegaina - e ala i le ituaiga o afi ma le mana. I luga o lenei tulaga, o gaosiga uma o nei ituaiga e mafai ona vaevaeina i vaega nei:

  • Faʻafouina. Mo o tatou pito e seasea. E tatau ona matua molia le pulu, ma soʻo se toilalo i le taimi o le "faʻaleleia" e mafai ona faʻaitiitia le punaoa.
  • Eletise. O taavale lelei, ae o le "laina" e gata i le umi o le maea. O le galulue faatasi ma le togalaau lata i le fale e talafeagai, aʻo i ai i le mea e matala ai e itiiti se lagona mai ai (seʻi vagana ua i ai se manava malosi i le lima).
  • Faʻatonu afi afi. Le pito sili ona mataʻina. O loʻo i ai i soo se mea - mai se nofoaga laititi i le taulaga i le fanua. O nei iunite e tatau ona vaʻavaʻai atili, aua o le tele o taimi latou te faʻatau ai.

O le a le mea e te suʻeina pe a filifilia se tagata galue

O tagata faʻatoʻaga ma faʻamafanafana i totonu e sili atu i latou e manaʻomia le vave gaosia o vaega tele. Ae ao le i faatauina atu, e aoga le manatua e uiga i foliga oa latou masini, aua o taimi faapena e tatau ona e gauai pe a filifilia se motolopaty.

Inisinia

O le "fatu" o le iunite e mafai ona 2- poʻo le 4-sikuea. O nei ituaiga uma ei ai ona lava uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afi afi lua:

  • Tele avanoa.
  • E sili atu le malosi nai lo le fa-metotia o tutusa lava itu.
  • Faʻalagolago ma faaauau pea.
  • E le taugata i taimi o tausiga masani.
E te iloa? E i ai foi se ituaiga o "vaomatua" o ia ituaiga, e talafeagai mo tulaga sili ona faigata. - tele o pamu ma eleele papa. O le fia iloa o le tele o nei iunite e maua mai e taumafaiga a le tasi kamupani, le Suetena "Laʻau vaʻaia".
O nei masini e masani ona faʻatau mai e i latou e foia le faafitauli - pe faapefea ona filifili se mea lelei ma faigofie faigofie le gaosiga e tuʻuina atu. Ae ei ai ni nuances. Masalo o le autu autu o le filifiliga o le suauu ma le saunia lelei o le paluga. E tatau ona e faʻatau mai le gasoline maualuga ("A-95") ma faʻafefiloi ma se suauʻu talafeagai e tusa ai ma faatonuga. O nisi ua le amanaia lenei tulafono faigofie ma sasaa "ivasefulu-lua" faatasi ma le suauu mai le fala i totonu o le faletaavale. O se taunuuga, e mafai e le fai togalaau ona alu i uta - o le toe faaleleia e taugofie.

E fa ni taamilosaga o le tele o vaega faʻalautele ma mamafa. O latou nei:

  • Maua se punaoa sili.
  • Galue sili atu ma le umi.
  • Aua le manaʻomia ni taofi umi mo le mafanafana. Lava ma ni nai minute.
  • E sili atu le faʻalolotoina o tagata tipi (e afaina ai le tele o mamafa).
  • Aua nei manaʻomia le sasaa masani o le paluga.
E i ai foi ni laasaga o le diesel ei ai o latou lava lelei, e pei o le lelei sili atu i le maualalo. Ae mo le faʻamafanafana, o le tele o iunite ua faʻatulagaina o "vaʻalele" masani. O le inisinia o loʻo faʻamalamalama mai latou te le manaʻomia moni se faʻaoga o le tino, talu ai e le mamao le mamafa o uta.

E taua! Aua e te uuina le fai togafiti ma le tipi i luma - e tatau ona e uuina le au ma lima uma ma le tele o taumafaiga, ae le galo e fetuunai le loloto o le suotosina. O faʻamalamalamaga, i le isi itu, e mafai ona 'oti i luga o le eleele, ma o le a tuleia luga.
Ua uma ona tatou iloa e uiga i le faalagolago tuusao o le gaosiga o le gaosiga i le afi afi. Ae e aafia ai le vaega o le "pueina". O le mea lea, mo le lua hectares 5-7 hp o le a lava. O nofoaga tetele atu (4-5 hectares) o le a manaʻomia ai se masini e 9-horsepower. I totonu o le tamai togalaau e mafai ona e maua i le 3-4 "solofanua".

Gearbox

E talitutusa foi le taua o le fesiitaiga o le paʻu mai le uila i uili po o auala faigaluega e ala i le pipii. O se matafaioi faapitoa e tofia i le na o le telefoni - i le tele o itu, o le faʻatuatuaina o le iunite atoa ma lona faʻatulagaina atoa o lona faʻatuatuaina. O le tele o feeseeseaiga e afua mai i le faafitauli, o le a le ituaiga mea e sili ona lelei, o se lauiloa lauiloa po o se tamai anufe. O le a tatou taumafai e faamanino, ae le galo e uiga i isi filifiliga.

Vaega o le faasoasoaina o filifili:

  • E tuʻuina i luga o masini e i ai se uila vavalalata.
  • E i ai se punaoa sili.
  • E mafai ona mausali pe faʻalavelave. I le tulaga lona lua, e sili atu ona faigofie le faatumauina o lenei iunite (o le faaleagaina e mafai ona faʻatutuina i ou lava lima).
  • Faʻataunuʻuina faafitauli o le "aiga" faʻapitoa e pei o vaeluaga ma le papa. E mafai foʻi ona faʻamaʻi faʻamaʻi, ma i nisi tulaga e oʻo atu ai le ki mai le oga taavale. E ui o nei sese uma e faigofie ona faʻapipiʻi.
Mo vailaau laupapa e sili atu le talafeagai "anufe", lea e:

  • E laʻititi lona mamafa ma laʻititi.
  • Faʻaaogaina na o mamanu laiti.
E te iloa? Siamani kamupani "Bungartz" I le 1937, na amata ai ona ia faia ni tillers afi faatasi ai ma masini e 8 ma le 10 o malosiaga. I tausaga o le taua, o lenei faailoga, e ui i le "resitala", e tatau ona tatalia le osofaiga a le au Nazis - na teena e ona taitai le faataunuuina o poloaiga a le militeli, o le faamatuu ese atu o oloa mama atoatoa.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, e itiiti lava lona lelei, e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i le le lelei o sea ituaiga mea. E le gafatia mamafa mamafa mamafa - o le suotosina, ma e sili atu, o le taʻavale e le toe talafeagai. E vave ona faʻaaogisi faʻamafanafana, ma o le mea e faʻaaogaina ai le tele o taimi e maua ai le toe faʻalogo. O foliga o "Inherent" e manatu o le "faʻaoga" e faʻaalu ai ma le tele o tupe gau. E le gata i lea, e talafeagai le faʻaaogaina o le malosi tele - o le tuleia o le masini atoa, e mafai ona e lagona o le a le liliu lava uili e tusa lava pe o loʻo faʻaaogaina le pusi. O lona "tuʻituʻi" e le o taimi uma e maua ai taunuuga.

E mafai ona fautuaina lenei filifiliga ia na oi latou o le a feagai ma eleele mama lelei.

O faifaatoaga sili ona mamana ua faʻapipiʻiina ma se mea e faʻaaogaina ai mea. E le o se faʻataʻitaʻiga sili atu ona taugata, ae o le punaʻoa latou te umi atu. Galue ma toetoe lava o se avega. O le muamua, ae o se filifili e seasea ona maua mai "filifili" e taugofie. O se ituaiga fetuutuunaiga i le va o le faʻalagolago i le faʻaaogaina o taimi umi ma le faigofie o le filifili. E fetaui, ae o le tautua o se fusi e aunoa ma le tomai o nisi taimi e faigata.

Faʻapipiʻi

E leai se metotia e mafai ona faia e aunoa ma lena. O fuafuaga nei e faʻaaogaina:

  • Faiga faʻapitoa faʻapitoa, faʻafeiloaʻi ma le tasi e le o faʻaaogaina filifili. Faʻaaogaina i vaega mama, faigofie ona sui i tulaga tau taavale;
E taua! Fesili e uiga i mea e faʻaaogaina ai eletise ma mamanu. O le maualuga malosi malosi e fetaui mo ia faamoemoega, aʻo gaosi apamemea o le a le umi le umi.
  • O le fusi faʻatasi ma se uila o loʻo maua i luga o faʻataʻitaʻiga o le vaega ogatotonu.
  • Faiga faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻiina o le faʻaaogaina o le "autotive" type. O se mea masani lenei o kopi sili ona mamana. O mamafa ei ai lapoa, ma o puʻu ma fusi e le mafai ona taulimaina. O le faaletonu o le faigata o le toe faaleleia ma le faʻapotopotoga.

Lau le lautele ma le loloto

O loʻo i luga o nei faʻamaumauga e vave ona gauai atu i ai tagata o le lumanai. O nei fuainumera o le a eseese e faʻalagolago i le vasega o le galue vine:

  • O oloa laiti o le a "pueina" se maualuga o le afa mita ma le loloto o le loloto o le 15-18 cm. O le a le sili atu i le 30 cm le fatuina o ata faataitai, ma tanumia ai i le 7-8 cm.
  • E mafai ona fetuutuunai ia ata o le ogatotonu i se lautele i le lautele o le 40-80 cm (mo nisi ua faateleina i le 85). Hilling e faia i le loloto o le 23-28 cm.
  • O lomiga mamafa ua fuafuaina mo le ulu i le 0.9-1 mita ma le loloto o le itiiti ifo ma le 30 cm.
Faʻaauau i le mafaufau le lautele lautele, aua nei galo e uiga i le uila lava ia. Ina ia aloese mai le mamafa, o lona mana e filifilia e pei ona taua i lalo:

  • 1 hp / 20 cm mo le fa-sikula.
  • 1 hp / 30 cm mo le 2-stroke.
O nei faʻatatauga faigofie o le a fesoasoani e aloese mai le toe faaleleia o taugata.

Faʻasagaga o le fesuiaiga

O lona faatasi mai o le a faaopoopo atu. O le avanoa e fesuiai ai, o le "avanoa" o le au faifaatoʻaga tele, e ui lava o ni nai masini ole vaeluaga o loʻo iai foi lenei filifiliga.

E te iloa? I le USSR, na amata ona aliali mai le tele-tractor i le afiafi o le 1980 - ao lei oo i le Olimipeka, na faatauina ai le tele o masini tumaoti TZ-4K. Sa matua faamanuiaina lava i latou na faʻaaogaina i soo se mea: mai le faʻamamāina o auala i le galue i le fanua.
O le vailaau eletise e tele lava ina fuafuaina mo ni vala se tolu: o le suotosina i le maualalo o le vitio (100-150 / min), le vave televave o le eleele ma le faʻaumatia o le vao (250-300 rpm) ma, i le mea moni, toe fesuiaʻi.

I faʻataʻitaʻiga ata, e mafai ona iloa manoa feaveaʻi - latou te le manaʻomia se isi faʻaopoopoga o le faʻasalalauga, ma e mafai ona faia ma le lima le gaoioiga.

Faʻasolo le lima

I le pito i tua o le pulupulu o loʻo faʻafeiloaʻiina i foliga o manoa. Latou te nafa ma le faʻaogaina o le pipiiina, taʻavale terevaʻa ma le fesuiaʻiga o le taʻavale. E i ai ni nai manaʻoga mo i latou. E tatau ona faʻalelei (faʻapipiʻiina) ma lelei. "Jamming" ma le faʻamavaeina o le faʻamavae.

A o leʻi faʻatau, ia vaʻavaʻai pe faʻapefea ona puipuia ia uaea i luga o le au. O le vave oʻo mai i luga o le palapala e mafai ona faʻalavelave ai le galuega.

Taua ma saʻo le fetuutuunaiga o le auʻau e aunoa ma se tau leai se totogi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona iloa se uaea "faʻalaloaʻi" pe a faʻaogaina le 'au - afai o loʻo tui pea ma o le vaega ua maeʻa agai i luma, e tatau ona e taulimaina lenei faafitauli (e ala i le faʻatusatusaina o se moto).

Faapipii Meafaigaluega

I le faaopoopo atu i le faʻataʻitaʻiga, o le faʻavasegaina o "faʻapipiʻi" e mafai ona aofia ai ia masini:

  • O le faʻamalosia o moli gapashny mo nofoaga mamafa.
  • Uili poʻo uili (mo faʻataʻitaʻiga), lea e faigofie ai le fegasoloaiga ma e le mafai ona "gau" i totonu o le eleele.
E taua! Ina ia ulufale atu i le ala, o loʻo manaʻomia se seti o mea faʻapitoa.
  • V o foliga o le suamalie (hiller), lea e tuia ai pupu mo le totoina ma tatala le eleele latalata i laau.
  • Laʻau o faʻalautelega eseese (tasi pe toʻalua tafatafa).
  • Pamu patato. O le suotosina lava e tasi, ae faʻatasi ma ana lava mea patino. I lalo o le faamamaina o fatu, toso i fafo. E ofoina atu mo na o mamanu mamana.
  • Vaʻa
  • Cutters ma faaputuga mo le fufuluina o laulaau tuai ma le kiona.
  • Grousers ma le mamafa o le uila.
  • Mowing machine
  • Taaloga po o se taʻavale laiti.
O le lisi e ofoofogia, ma e mafua ai le le faʻaaogaina o tala faʻatusatusa ma le taʻavale savali. O lenei mea e moni, ae o le faifaatoaga e iai sona lava "talitonuga", e ese mai i galuega o le poloka afi. O le mea mulimuli e sili atu ona vavalalata i ona uiga ile mini-tractor, ma o le masini malosi e mafai ai ona e faʻaaoga toetoe lava o soʻo se "faʻaoga". O le tagata e ona le fanua e tatau ona ia filifilia ma le faaeteete meafaigaluega ina ia aua le fafao le afi.

Faamasani oe lava i le tomai faapitoa o Neva MB 2, Salyut 100 ma Zubr JR-Q12E motusia motumotu.

Faiga faʻamalosi

I le faaopoopo atu i le lisi masani o meafaigaluega, e mafai e le tagata faatau ona ofoina atu isi, sili atu "mea faapitoa" masini. E aofia ai:

  • Aerator Se pupuʻu e seasea lava ona tupu, e toso ai le eleele mo le ea i le aʻa.
  • Faigofie le rake e galue i luga o apamemea pei o se mutia.
  • Sulu i le ituaiga o seleulu.
E te iloa? O le tele o masini masini i le vaitaimi o le Soviet na matua maualuga lava le taua, ma i le tele o itulagi ua leai. I le fuafuaina o le manaʻomia mo i latou, o pulega maualuga e pei o le Komiti o Fuafuaga a le Setete ma le Komiti o le Setete o le Setete na tuʻuina atu faʻamatalaga manino, maofa ma faiga faʻapitoa.
  • "Maʻi" knives mo le galulue i autafa o le mutia.
Aʻo leʻi faʻaaogaina, e fautuaina e aʻoaʻo e uiga i le fesoʻotaʻiga o se paso faapitoa ma lau iunite.

Foafoa lauiloa

Ina ia aua nei "alu atu i se itu tauagavale", ia gauai atu i oloa mai tagata gaosiga faamaonia. O oloa o ituaiga nei e tatau ona lauiloa:

  • "Mole". E masani le mamanu mai aso Soviet. Laiti laiti, faigofie-ona-pulea ia ata, e mafai ona tatala i le 20-25 cm e aunoa ma ni faʻafitauli faapitoa. O le laʻititi laitiiti e mafai ai e oe ona ave le masini i totonu o le pusa o se taavale.
  • "Neva" pule MK-100 e feagai ma le vaʻaia, veleina ma le faʻamaʻi. O iunite eletise mai fafo ua i ai se punaoa sili. Ua lelei le atinaʻeina o le 'auʻaunaga fesoʻotaʻiga, o lea e leai ni faʻafitauli i vaega faʻapitoa.
  • Taalo. O le iunite laʻititi e faʻapipiʻiina se motoa 6-horsepower American Pilgs & Stratton, lea e talafeagai ai mo le galue ma loma mamafa. Manatua foʻi le faʻaogaina o meaʻai "fafie".
  • "Viking". O le eletise lautele mai Ausetalia e iloga i se vaega talafeagai lelei o vaega ma meafaitino ma le malosi faateleina. O le tino e faia i luga o laupepa faʻalua polymer, ma o le "anufe" ua faia i le silasila. O le faʻaaogaina o le eletise e tuʻuina atu i ai se loka, lea e faʻaaogaina ai le faʻatatauga tutusa i ni auala se lua. O le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga 585 ua taʻua o le "Tarpan".
E taua! Faʻasolosolo taimi uma le i ai o le suauu i totonu o se mea e mafai ona paʻu.
  • Danimaka "Texas " mafai ona ave soʻo se masini ma ni meaʻai i ituaiga uma o togavao i eleele eseese. Manaomia le tausiga faʻapitoa - e ono faigata ona maua ni nai pito.
O le iloaina o nei vaega o le masini ma le galuega, e mafai ona faigofie ona e mauaina le tagata e tatau ai. Тогда и работа будет в радость, и сам аппарат будет "бегать" очень долго. Le seleselega lelei!