Laʻau

Azarina - tausiga ma le totoina o vaʻa

O le fugaina o liana poʻo le aʻea aʻe o le azarin e faʻaaogaina i le faʻaogaina o fanua mo le faʻaogaina o vaomatua, faʻasalalauga, fausaga, falesa. I le vaomatua, e maua i totonugalemu ma itu i matu o Amerika, atunuu o Europa i saute sisifo. Faʻamalie i le vaʻaiga umi seia oʻo i le kiona.

Fualaau o Azarin: faʻamatalaga

O se vine malosi i Rusia ua tupu ae o se faatoaga faaletausaga. O Azarina o se laau mai le ituaiga fusi, o se aiga e leai ni vae. Faatasi ai ma tagata, o le tauvaga o Asaina e lauiloa foi o le moarandia.

Lena lelei lelei e Liana pa puipui, lala le fiafia

Faʻaaliga faʻamatalaga:

  • o le aʻa e ola e oo i le 5 mita le umi, i nisi o ituaiga ma le pubescence;
  • lau e tolu, petiolate, i foliga o se fatu;
  • O le gafa o loʻo i totonu o le laʻau;
  • o le puaa o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le aʻa ma se uumi umi; o loʻo i ai ituaiga meaola e tasi ma le gapope;
  • o le fuga o le azari o le tubular, o le petals e fusi, o le lapoa o le corolla e oʻo i le 6, ma o nisi 8 cm;
  • fualaau suamalie, pupuleina o fatu pusa, foliga ia Setema;
  • fatu e pefu, ave e le matagi.

Taua! O le totogo o le Liana e mafai ona vaaia i le taumafanafana i pito eseese o le togalaau, ae e le mafai ona e faatali mo latou e fuga seia oʻo i afa malulu. E talafeagai le totoina o se laau totō.

Totoga o laau

Wisteria - tausi ma tuputupu ae i le fale

O Moarandia e iloga i le lanu o petals, foliga o le kalama.

Aseta e alu aʻe

I le gasologa o le vaitau, o le liana e amata mai le 2.5 i le 5 mita, i le togavao vao e oʻo i le 10 mita le maualuga. Paʻu o le Corolla - 3 cm O le valivali eseese:

  • O Rose Rose e fai ma pulupulu lanumoana, moli malamalama;
  • Paʻepaʻe paepae - paʻepaʻe papaʻe;
  • Red dragon - ulaula po o le toto mumu;
  • Sky blue o se ituaiga lanumoana.

O le faʻafefeteina o pulupulu e foliga mai o fugalaau o le mailei

Asaina tatala

Feʻau - tafatafa tafatolu ma se pito faʻamau. O le lapisi e lapoa (6 cm), e ola i luga o se uumi umi ma se pito. O le umi o le kalama samasama e oʻo atu i le 4 cm. O le vaaiga e malulu, malupuipuia gutu, e le maeʻa seia oʻo ina faʻapipiʻi le kiona.

Azarina antirrilotsvetkovaya

Lagolago malosi, lala laau toto e oo i le 1.5 mita. O fugalaau e pei o le logo e pei o lanu mumu, lanu moana, piniki ma le lanu violē, e oo atu i le maualuga o le 3.5-4 cm, e faaauau pea ona ola seia oo i le ogatotonu o Oketopa.

Azarina Barclay

Faatauaina mo le tuputupu ae vave. E tupu mai i le 3.5 i le 5 mita, o laulaau e foliga mai i le fatu, e aunoa ma le gasologa. E lapopoʻa le tumutumu, e oʻo atu i le 7 cm. O pito o petals e eseese (lanu violē, ulaula poʻo le lanu violē). Fugalaau fugalaau i taimi uma i se paʻepaʻe paʻepaʻe.

E le paʻu i luga o le la ia faʻamaʻaʻau o fugalaau, faʻaauau pea seia oʻo i le kiona

Azarina e sulu

O le uiga ese o le faʻasalaga o le Erubescens liana o laʻau laʻau i foliga o fatu e oʻo i le 8 cm le lapopoa. O le fugalaau e tupu i luga o le lagolago i le 1.2 mita. O le umi ole tumutumu o le 7 cm, o le lautele e 4 cm. E i ai ni pogisa i luga o le faai o se fugalaau piniki.

Azarina Purpusa

O lala o Liana malolosi, o le umi o lala pito i luga e oo atu i le 40 cm. Pale carmine poʻo le lanu violiki lanu violē e pei o le 5 cm le umi, 3 cm le lautele.

Azarina Vislecene

O fugalaau e lapopoa, pale paauli poʻo le lanumoana.

Tuputupuina laau mai fatu

Mo le vave fuga o le fugalaau, varietal azarin e totoina i le faaiuga o Aperila, e aliali mai i lalo o le 4 masina.

Lauina

Tipiloma (mandeville) - tuputupu aʻe ma tausi ile fale

E faʻamaʻapeina fatu i luga o le susu (mafai ona faʻaaogaina le aofaʻi), faʻapipiʻiina i se vaega e oʻo atu i le 1 cm. O le faʻamavaeina e manaʻomia ai le masina ma le vevela e silia ma le 23 tikeri. E faʻamamaina le eleele e ala ile totoina i aso uma e 4.

Togalaau Tausi

E mumu le totogo pe a mavae le foliga mai o le laulu 3, faʻaloloto le aʻa mo le fausiaina o aʻa faaopoopo. A maeʻa le 2 vaiaso, e fafagaina i latou i fugalaau faʻapitoa mo totonu o laau.

Faʻalogo lelei! O le tuputupu ae o laau malolosi o le a fesoasoani i le faʻamalamalamaina o molī.

Totoina o azarina i le laufanua

Mo le aʻeaʻe azarina pe a tupu aʻe i le gutu o le malulu o eleele malulu. Filifili nofoaga faʻamalama e tapuni i le pito i matu.

Le taimi e totō ai

Totoga o Totonu o Totonu ma Vai Vaʻai

O fualaau e tuʻuina atu i le avanoa e tatalaina ai le eleele pe a oʻo i le 10 tikeri. Aʻo leʻi faia lenei mea, e faʻafefeteina eletise - e ave i fafo i se nofoaga malulu mo le tele o itula.

E faapefea ona toto

O le taimi fautuaina mo le totoina o le 60 cm. E taua le matauina o lena varietal azarin, o ona vine e le solomuli tele, e manaʻomia le lagolago poʻo le faʻamalosi.

Faʻalogo lelei! Ua totoina foi Liana i totonu o se ipu, ua tautau i luga o le itu. I lenei pepa, ua aumai le laau i totonu o le potu mo le taumalulu, i le tautotogo ua toe faʻaaogaina mo le teuteuga.

Togalaau Fafagaina Faatoaga

O le fugalaau e tali lelei i le galueaina, fafagaina tele. O loʻo faʻatinoina i le lua-vaiaso vaiaso i le taimi atoa o le faʻatoʻaga. E masani lava ona manaʻomia le velaina o le eleele, e aunoa ma vao.

Taua! Lafoaia o le palapala ma le peat poo le humus pe a uma le faʻaleleia o vai e susu ai le susu.

E faʻafefea ona faʻaleleia se laau

E fiafia le Liana i le vai, pulupulu ma laʻau e aunoa ma le fafaga vave. I le tau vevela, e susu le laau i le vaveao i le fufuluina.

O le vavaeina o le azarina e sili ona fiafia i ai e mafai ona vavae ese mai laau totō ola i totonu o le togalaau, ola i totonu o se ulo e pei o se fale i totonu mo le 10 tausaga

<

Tofiga

E mafai ona e puipuia lau vaaiga e sili ona e fiafia i ai e aunoa ma ni fatu, e totoina le laau i tafatafa. E maua mai i vine malulu i le faaiuga o Fepuari, aʻa mo le masina. Fugalaau i luga o ia ituaiga laau e vaaia ia Iuni.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le aʻa uʻu e faʻaalia i se faʻava uliuli o le ogalaau i le pipiʻi o le lua poʻo le 3 laupepa. Fungicides pulea le faasaoina o laau. Aphids o se isi faʻafitauli, latou te faʻaaogaina se fofo e faasaga i togalaau toto e faasaga i ai.

Saunia mo le taumalulu

O loʻo i totonu o togalaau o le taumalulu po o le falemautotogi, e tuʻuina atu ai ni fale lauʻeleʻele. O le tausiga o le taumalulu e le ese tele mai le taumafanafana. I le taimi o le taotoga, o laʻau e faaumiumi, o le fuga o le laau e taofi mo sina taimi puupuu. I le taimi lea, e faigofie le seleseleina o seleselega mo le totoina o le tautotogo.

O le a faʻamalieina e Azarina le fugalaau mo se taimi uumi ma le faʻaeteete atoatoa

<

O vine olaola e fusifusia i luga o puipui, faʻasaga i puipui. Ata manaia e asiasi i pepe ma isi iniseti. Moarandia (azarin) o le a avea ma filifiliga sili ona lelei mo le mamanu o soʻo se nofoaga.