Laʻau

Fugalaau Laʻau: auala e maua ai se fua tele i le tausiga masani

E manaia le toe faʻatumu o lau fusi ma ituaiga fou ma hybrids. Faʻamau siaki e le tagata lava ia mo le gauai i tulaga o lo latou itulagi, tuʻu le mea sili, faʻaumatia oe maʻi ma vaivai. Ae i le aoina a le puleʻaga e tatau ona i ai pea ituaiga o ituaiga o le a le toilalo. I soo se tulaga tau tau ma le itiiti o tausiga i tausaga taʻitasi o le a latou maua fua suamalie ma maloloina. O le siama na siaki i le taimi e tatau ona maua i na vasega. Mo le tele o tausaga i le taimi nei ua ia tauva ma ituaiga ma ituaiga o filifiliga a Europa.

Talafaasolopito o le Tasi

O le tusitala o Raspberry Balsam o Ivan V. Kazakov. O se saienitisi lauiloa lenei, o se tagata e selesele fualaau aina, o se sui tauva o mea taufaatoaga, o se tagata tomai faapitoa o le RAAS. Talu mai le 1963, o aʻoaʻoga ma suʻesuʻega a se faʻatoʻaga faʻatoʻaga e fesoʻotai ma le malo Kokinsky o le All-Russian Institute of Horticulture and Fruit Growing in the Bryansk Region. O iina na faia ai e Kazakov ma lana 'au se ituaiga fou o raspberries, lea, i le ala, na avea ma faavae o le vaega mo le vaega Europa o le Russian Federation. Faatasi ai ma i latou o le muamua i totonu o le atunuu e talafeagai mo le masini fuaina o vine. O le paʻu o loʻo aofia i lenei vaega.

Vitio: I.V. Kazakov taʻutaʻu atu lona alofa i se tamaitai lalelei - fugalaau

O lona amataga, o le Balm o se toto, aua na maua mai i le palotaina o ituaiga eseese e lua: Bulgarian Rubin ma Newburgh. O le fusi fou na ulu atu i le suega o ituaiga eseese i le 1982 ma na o le 11 tausaga mulimuli ane na ulufale mai ai i le Setete Setete o Filifiliga Suʻesuʻega. E toetoe lava o Rusia atoa, sei vagana ai Urals, Sasaʻe Mamao ma North, ua avea ma vaega o le faapalepale, o lona uiga, o le teritori lea e mafai ai e le Balsam ona faʻaalia lona itu sili.

O le kulimi o se fugalaau lauiloa, e masani ona maua mai i le maualuga o fua

I totonu o togafusi amateur, ua sili atu i le 30 tausaga le ola o le Balm. Ona o le maualuga o uiga tau pisinisi, o lea ua lelei le faʻatau atu i le maketi. O lenei rasipi e lautele i lona faamoemoega. E tutusa lava le tofo o le rasipi ma se manogi matagofie o le vaomatua.

Faʻamatalaga o le pulu faʻamalolo

E ala i le aliali mai o le vaomatua, o le Balm o se fugalaau masani lea e togiina ai pine tetele (180 cm). Lafoaia o vao. O le tuputupu aʻe o le fua o le tuputupu aʻe e 20 laʻau i mita taʻitasi. O laulaau e lapoa, felanulanuaʻi, lanumeamata lanumeamata, matte, moli i tua, falemaʻi, i luga o le vevela tutotonu e le mafaamatalaina vavao vaivai. Tanu e lua tausaga le matua o le paolo lanu enaena, pulu-prickly, annuals - green, ma le vevela.

Laʻau vine O le salalau o le paluga, fuʻa uumi, faalagolago i le eleele

Raspberry Balm o le ogatotonu o le vaitau, o le seleselega e tupu i le faaiuga o Iuni - Iulai, e fuafua i le itulagi. O vine e lapoa, faʻataʻoto faʻatasi, o lona uiga, e tatau ona tele gaioiga ma faʻavave. O fua i le foliga e pei o se lautele lautele ma se pito i luga. O mamafa taʻitasi e oʻo atu i le 3 g. O le fua faatatau e sili atu i le averesi mo lenei gaosiga: 2.2 kg i le vaomatua, ma le gaosiga o mea tau pisinisi - 6-8 t / ha. O Drupe e fesoʻotaʻi lelei, o laʻau e eleelea, aua nei faʻapalapalaina i taimi o aoina, e faigofie lava ona vavae ese mai le va.

Ripe Balsam Berries Turn Ruby

O le kulimi o loʻo i ai se tofo masani: suamalie ma le manogi, o le manogi manogi o loʻo i ai. O lenei fusi e foliga mai masani i le tasi, suamalie i isi, o isi, i se isi itu, lagona le "tosina". E faalagolago tele i le palapala, siosiomaga ma le lelei o le tausiga. Ae o loʻo i ai mea taua e sili ona manaia i tagata uma i totonu o lenei kulupu:

  • faʻamalosi i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi;
  • itiiti le aafia i se apogaleveleve;
  • le malulu, e le vypryvaet;
  • faatuatuaina ma mausali, ua faʻamautinoa oe e iai ma fugalaau i tausaga uma.

Vitio: Aotelega i le Raspberry Balm

Laufanua Faʻamasinoga

Afai e te manaʻo e aoina fua tetele ma suamalie, ona filifili lea o se nofoaga lanu i lalo o le fusi. Ma o lenei mea e le o taimi uma lava i lalo o le pa, lea e masani ona manaʻo ai tagata nonofo i le taumafanafana e totoina vine. Afai e mamafa le eleele, eleʻele, ona eli muamua lea o le fanua atoa na tuʻuina atu mo le fale o le pipi, faʻaopoopo mea e faʻamalosi ai: peat, compost, vao vao, lau o tausaga ua mavae, tamai laʻau, ma isi.

E sili le lelei le faʻaaogaina o le oneone e pei o le uʻamea paʻu, talu ai ua nutimomoia, ae o maʻa e le faʻaleleia ai le eleele i soo se auala e mafai ai ona faʻasaʻoina le leaga o le gaosiga o le susu. O oneone palapala e le taofia ai le susu ma meaʻai i aʻa o laau totő, pasi atu i latou lava i lalo ifo o le palapala, lea e oʻo atu ai i le chlorosis, le lelei o le atinaʻe ma le fuaina i le lautele.

I luga o laʻau mumu ma oneone papaʻe, ua lava lea e faʻaaoga ai fomaʻi. Salu i luga o le 1 mita, e fuafua i le vaitau o le sauniuniga o le saite, aʻo leʻi eli:

  • i le tautoulu - 1.5 pakete o le humus, 30 g o le superphosphate ma le 20 g o le sulfate sulfate;
  • i le tautotogo - 1.5 pakete o le humus, 0.5 l o le fafie.

A tuʻuina le papa i luga o se moega ua sauniuni, mafaufau i lona gafatia e ola maualuga ma vaʻavave vao. O le mamao i le laina i le va o fuamoa e le itiiti ifo i le 0.7-1.0 m. Faʻamasala laina-togi ina ia faigofie mo oe ona savali i luga ma filifili vine, ae le itiiti ifo ile 2 m.

Vaʻavae tele - o se faʻamalamalama lelei lea o vao ma faʻamafanafanaga pe a tausia fugalaau ma seleselega

O le faasologa o le totoina o fatu e pei ona taua i lalo:

  • i totonu o le vailaʻau na gaosia ma le faʻamafanafanaina e tusa ai ma le polokalame (laʻititi 0.7x2 m) ia faia pupu e fetaui ma le tele o aʻa o fualaau;
  • faatumu ia vai i le la, ma faatali seia oo ina galu;
  • tuu ia laau i totonu o pu, salalau aʻa ma ufiufi i le eleele;
  • mulch le eleele.

Laʻau o le togalaau i le loloto e tasi e pei ona latou ola ai, e aunoa ma le loloto o le ua.

Vitio: totoina togalaau

Growing Raspberry Balm

I le galueaina o lenei fusi, e leai ni foliga ma ni faigata. Faʻasaga i le itu i saute e manaʻomia i le vaiaso, ae sili atu le tuʻuina o se paʻu. O le eleele e tatau ona susu i le loloto o le itiiti ifo ma le 30 cm. I le taimi o le taumafa, faʻafefe ai le vai. I itulagi ma timuga ma timuga, e mafai ona galo atoa lenei mea.

I itulagi ma timuga ua timuga, e mafai ona tuua le Balm e aunoa ma le fafagaina, ma i le itu i Saute o le a leai se vai inu.

Mo le fausiaina o laʻau fou ma faailoga le fua, o Balsam e manaʻomia le laʻei pito i luga. E tusa ai ma le faʻaaogaina o tekonolosi, ua lava i le tautoulu po o le tautotogo e mulimulitaʻi le palapala ile vao ma le humus pe totoina laina laina o lanu lanumeamata, faʻapalaina i lea taimi ma lea taimi ma alu e pala i le nofoaga. Afai e te manaʻo e maua se fua o fua o fua tetele, ona e faia lea o laei e tolu:

  1. I le tautotogo, i le taimi lava e pala ai le eleele, sasaa le afu o mullein poʻo le manulele manu. Afai e leai se taimi ma se avanoa e kuka ai i latou, ma e le o oe o se fili o le faʻamalaina o minerale, ona sasaa lea ole 30 g urea mo sikuea sikuea taʻitasi o fualaau fugalaau ma tatala le palapala. E mafai ona e faia lenei mea e ala i le faʻafefe o le kiona pe a o leʻi timu, ona faʻaumatia lea o le fuga ma alu i aʻa i se auala masani.
  2. I le taimi o le fuga ma le fuga, o fualaau aina e manaomia le potassium, fualaʻau ma elemene, lea e aʻafia ai le tofo o vine. E mafai ona e faia le efuefu, e pei o le totoina (0.5 l i le 1 mita), tatala ma sasaa. Faʻafefiloi faʻaonapo nei mo fua o laau aina e fetaui lelei: Agricola, Lepa Lelei, Fertika, ma isi. O fugalaʻau taitasi e tuʻuina atu ma faʻamatalaga, e mafai ona faʻaaoga mo aʻa ma laei foliar.
  3. I le tautoulu, aʻo lei malulu mo le taumalulu, sasaa superphosphate (1 tbsp. L / m²) i luga o fugalaau, tatala ma mulch ma le humus poo le faapalaga.

Vitio: fugalaau pito i luga luga o le tautotogo ma le creolin togafiti

E sili atu le faʻapipiʻiina o le fugalaau mai laau o le paʻu kulimi i le auala faʻamau, faatasi ai ma se togavao o le a avea ma faafitauli i le tufatufa atu ma nonoa i le 20 paga e tupu mai i le aʻa. Mo le teuina o meaʻai, oti ese uma lauʻau e ola i le itu (i le va o laina), ma tuu ia i latou e aliali mai i le va o vao. I luga o le tasi mita e taʻavale, e tatau ona pe tusa ma le 8 togi, o lona uiga, pe a ma le 10 cm. I le lua poʻo le tolu tausaga o le a maua ai lau pakisi. O le faʻatagaina e manaʻomia ai se vaʻaia. E lava lava le tietie i le amataga ma i le pito o le laina fafie po o paipa uʻamea ma faʻalautele i le va oi latou 2 laina o le uaea: muamua i le maualuga o le 60 cm mai le eleele, le lua - 120 cm.

O se lipine e pei o le sipuni e sili atu ona faigofie ona nonoa i se solo

I luga o fugalaau Balsam, e mafai ona e faʻaluaina le tipi e tusa ai ma Sobolev, ona faʻaluaina lea o le tele o le fua. O le a nonoa faʻamau i le pito i luga, ae faapena foi i le umi atoa o le fana. Le faia o lenei mea:

  1. I le faaiuga o Me, e le sili atu nai lo le amataga o Iuni, piʻi pito i luga o talavou, e lanu meamata, moli. O lo latou maualuga pe a uma le pine e tatau ona le itiiti ifo ma le 70-100 cm. A maeʻa lenei, o le a amata ona ola lala o le itu.
  2. I le tautotogo o le tausaga a sau, tui pito o nei itu o le itu. O le iʻuga, o le a foliga mai o le a pei o pupuvao pei o laau lush. I itu taʻitasi o le a aliaʻe lala a le lala, ona tupu ai lea o vine.

Afai e te manaʻo e faʻaaoga lenei metotia o le teuteuina, ona faʻatupulaʻia lea o le mamao i le va o pana ma le metotia faʻamau e ola ai e oʻo i le 20 cm.

E le gata i lea, o le tausiga o le Balsam e aofia ai le aveeseina o lala tuai ua faʻamaonia. Aua e te lafoaʻia lenei mea seia oo i le pau, pe a pala le laulaau. A uma mea uma, faatasi ma i latou faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua o le a pasi i le eleele. O le tipiina ma le aveeseina o ni 'eleʻele ua pala, ae o loo tuputupu pea, mai le togafiti i le taimi lava e uma ai le seleselega, e te le tuua le parasite se avanoa e fesuiai ai i le mama. E le gata i lea, o le vao o le a sili atu le malosi e tusi ai le faailoga tusi ma faʻamaʻaina ai le fua o fua o le tausaga a sau.

Nofoaga mo le taumalulu E manaʻomia le manava, e ui lava i nisi o itulagi, mo se faʻataʻitaʻiga, i tuafanua, o lenei fugalaau e lelei le manumalo, e le punou i le eleele. I nofoaga ei ai ni maligi lalo ifo o le 30 ⁰C ma lalo ifo, e tatau ona lūlūina elela ina ia ufitia i le kiona i le taumalulu ma faʻatulagaina, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le nonoa faʻatasi. E le tatau ona faʻapipiʻi ia upega i le eleele, e mafai ona e solia. I le tautotogo, i le taimi lava e uma ai le kiona, faʻaputu le fugalaau ma nonoa i latou i le sulu.

E le manaʻomia e le paluga le ufiufi o meafaitino, ua lava lea e paʻu ai le tipi i lalo ifo o le kiona ma nonoa faʻatasi

O le seleseleina ma le faʻatulagaina o fua o le Balsam

O le fualaau aina i Balsam e tele ma puupuu. O fua o le a aoina ma faʻapenaina i isi aso uma. E mafai ona fefaʻasoaaʻi tupe i tagata pele poʻo faʻatau atu i le maketi. O vine e eleelea, lelei lelei o latou foliga, tuu i totonu o se tamai pusa i atigipusa, o le a ola agavaa mo le femalagaaʻi ma le teuina vave. Mo le taumafa patino, e mafai ona e: faʻafefe; mago e faʻaaoga i le tau malulu mo le sauniuniga o le lauti faʻamalolo; poʻo le kukaina o le fugalaau kulupu lauiloa. Ae, o le mea moni, ao le i faia lenei mea, ua fautuaina ina ia tele ni fua fou, lea e aofia ai le tele o elemene ma vitamini taua mo le tino o le tagata.

Raspberries e aofia ai le 11% suga (glucose, fructose, pentose), faʻasologa o le suauu taua, mea pectin ma le protein, kulupu; vitamini C, A, B; 1-2% organic acid (malic, citric, tartaric, salicylic, etc.), ava (tartaric, isoamyl), ketones (acetoin, diacetyl, β-ionone), anthocyaninin, catechins (d-catechin, l-epigallocatechin); e oo atu i le 0.3% o tannins.

//ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0#%D0%A5%D0%B8%D0%BC%D0% B8% D1% 87% D0% B5% D1% 81% D0% BA% D0% B8% D0% B9_% D1% 81% D0% BE% D1% 81% D1% 82% D0% B0% D0% B2

Vitio: o le kulupu kulupu sili ona faigofie e aunoa ma se vai

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Afai e te le maua le avanoa e faia uma ai auala talafeagai e tausia ai ituaiga meaʻai tetele, ona i ai lea o le tulaga lamatia o le tuua e aunoa ma se fualaau aina mo ni nai tausaga. Ona fautuaina ai lea e toto ni ituaiga mea e le lelei i luga o le fasi fanua e fua tele fua, ona mautinoa lea e aumai se seleselega i tausaga taitasi. E faʻaaoga lenei mea i ituaiga: "Gusar", "Skromnitsa", "Palemu", "Malakhovka", "Kirzhach", "Lazarevskaya".

Sineglazka

//www.wizardfox.net/forum/threads/malina.29614/page-2

O ituaiga o vine e sili ona ou fiafia i ai o le 'Meteor', 'Oksana', 'Balm'. O tausaga uma ou te seleseleina ai se fua tele. I le tautotogo, pe a ou totoina ni togalaau fou, ou te faia se totō toto mo laau taʻitasi ma le lautele ma loloto o le itiiti ifo ma le 30 cm, ma faaopoopo ai le pala ma le palu i totonu. Minerale maniua ma isi vailaau e te le faʻaaogaina.

GalinaNik

//www.nn.ru/community/dom/dacha/?do=read&thread=991507&topic_id=19974415

O le Raspberry Balsam e maua ai se seleselega lelei e aunoa ma le manaomia o se tausiga faapitoa. E mafai ona faʻaaogaina faiga faʻapitoa e sili ona faigofie ma taʻutaʻua. E mafua ona o le faateleina o fua o le gaosiga mo luga o laʻei ma le faaluaina o teuteu. O togalaau o loʻo i ai se tofo faigofie o fualaau vaomatua, e fou ma faʻafefe i le seleseleina.