Fualaau aina

Tomato-kid mo tagata nofo mafanafana ma tagata o le taulaga - faʻamatalaga: fualaau 'eseʻese "Nevsky"

O le toʻatele o tagata o loʻo nonofo i le taulaga e manaʻo e faʻapipiʻi tamato i luga o le laulau. Mo i latou, o loʻo i ai se ituaiga laau talafeagai, e mafai ona tupu aʻe e le gata i luga o moega i lalo o le ata, ae faʻapea foi i luga o le faletito, talu ai o le maualuga o le laau e na o le 50 cm. O lenei ituaiga tamato e taua o "Nevsky".

O lenei tamato na fafagaina i le taimi ua mavae, toe foi mai i le USSR ma mauaina le resitalaina o se vailaau i le 1978. Mo le tele o tausaga, sa lauiloa i tagata o le mafanafana ma tagata o le taulaga, aua e mafai ona ola i luga o le faletusi. E uiga i lenei pepe ua leva ona tofotofoina ma o le a talanoaina ia tatou tusiga.

Tomato Nevsky: faamatalaga eseese

Igoa tulagaNevsky
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le totoina o ituaiga o tamato mo le totoina i totonu o greenhouses ma fanua tatala
FaʻatonuRusia
Toto95-105 aso
PepaFaʻamau
LanuMumu lanumumu
Faatatauga o fuamati amata45-60 fuakalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga1.5 kg mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeE le manaomia le nonoa, e nofouta i le faʻamalolo
Faʻafitauli faʻamaʻiE masani lava ona teteʻe i faʻamaʻi tele o le le fiafia, atonu e faʻaalia i siama siama.

O se fua faʻatatau fua faʻatatau. (E uiga i togi le taua i le tusiga lenei). O le ituaiga o le vave amata, 95-105 aso e pasia mai le totoina i le fua o fua muamua. E fautuaina mo le galueaina i lalo o fale ata, i totonu o greenhouses ma greenhouses, ae e mafai foi i nofoaga tatala. O le tuputupu ae o le toto e laʻitiiti lava, na o le 35-50 cm, lea e mafai ai ona ola i totonu o le taulaga.

Nevsky ei ai se faʻafitauli lelei faʻamaʻi. Fafaga lelei mai se togavao e mafai ona e oʻo i le 1.5 kilokalama o fualaau aina, e masani ona totō ile laau e 3 i le sikuea mita. m. O le mea lea, e oʻo atu i le 7.5 kilokalama. O le gaosiga e le sili ona maualuga nai lo se pepe faapena.

I le laulau i lalo e mafai ona e vaʻai i fua o isi ituaiga o tamato:

Igoa tulagaTuuina atu
Nevskye oo atu i le 7.5 kilokalama i sikuea mita
Tinamatua o le Meaalofae oo atu i le 6 kilokalama mai se togavao
Brown suka6-7 kg i sikuea mita
Palemia6-9 kg i sikuea mita
Polbyg3.8-4 kilokalama mai se togavao
Lanu uliuli6 kg mai le vao
Kostroma4.5-5 kilokalama mai se togavao
Laʻau mumu10 kilokalama mai se togavao
Tagata valea15 kg i sikuea mita
O le pepe taalo8-9 kg i sikuea mita

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma tulaga taua o tomato "Nevsky":

  • amataga vave;
  • le mafai ona tupu i totonu o le taulaga;
  • lelei le tetee atu i faamaʻi tetele;
  • faʻaogaina o le faʻaaogaina o fua;
  • faapalepale i le le lava o le susu.

Faatasi ai ma mea le lelei e maualalo le maua mai ma faateleina manaoga i luga o fomaʻi, aemaise i le tulaga o le fausia o laau. O mea autu o lona tino puupuu ma vave ona tupu. Faʻaalia foi le tetee atu i le le lava o le susu ma le tele o faʻamaʻi. I totonu foi o mea manaia e mafai ona tatou fai atu ai e mafai ona tupu i luga o le faapaologa.

Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i le tausaga atoa i totonu o se fale koli? E faʻapefea ona maua se seleselega lelei i le avanoa?

O a ituaiga ituaiga tamato e iai le maualuga o le puipuiga ma fua lelei? E faʻapefea ona totoina vave ituaiga o tamato?

Uiga

O fua ua suamalie ua i ai se lanu mumu-lanu piniki ma foliga faataamilo. I le telē, latou te laʻititi 45-60 kalama. O le aofaʻi o potu i le fualaau aina e 2, o le mataupu o le mea vevela e tusa ma le 5%. O fua e seleseleina e mafai ai ona teuina se taimi umi..

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o lenei ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Nevsky45-60 fuakalama
Bella Rosa180-220
Gulliver200-800
Pink Lady230-280
Andromeda70-300
Klusha90-150
Buina100-180
Fualaʻau600
De barao70-90
De Barao le Sili350

O Tomato o lenei ituaiga e maualuga lona tofo ma lelei tele. E fetaui lelei mo le gaosiga atoa ma le paela. Latou te faia foi se suamalie lelei ma maloloina, e maua le tofo faafetai i le tuufaatasiga atoatoa o suga ma mea aoga, faapea foi ma le maualalo o pasene o mea mamago.

Ata

Vaega o le tuputupu ae

Afai o loʻo e ola pea i luga o le laufanua ituaiga o tamato "Nevsky", o lona uiga o le itu i saute e sili atu ona fetaui mo lenei mea, ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o fesuiaiga o le vevela o le tau. Mo le totoina i totonu o greenhouses fale e talafeagai ai vaega o le ogatotonu o le ogatotonu. I totonu o greenhouses, e mafai ona e maua se seleselega lelei e oʻo lava i itu i mātū.

O lenei ituaiga o tamato e le manaʻomia ni meaʻai ma ni mea tausi, aua o ona fua e laiti ma itiiti. O le togavao ua fausia i le 3-4 stal, ae tele lava i le 4. I le laasaga o le vaomatua, "Nevsky" e matua taumate e uiga i le faiga masani o laei. E fautuaina e faia ni fomaʻi faʻapitoa.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi uma mo tamato.:

  • Organic, mineral, phosphoric, sauni, TOP sili.
  • Yever, iodine, uʻamea, hydrogen peroxide, amonia, boric acid.
  • Mo fatu, pe a togi, foliar.
Faitau foi i la tatou upega tafaʻilagi: O a ituaiga o eleele mo tamato? E faʻapefea ona fai se paluga o palapala? O le a le fanua e talafeagai mo fualaʻau, ma mea mo laau totō matutua.

E le gata i lea, pe faʻapefea ona faʻaaogaina le faʻaleleia o le tuputupu ae ma le faʻamaʻi pipisi?

A uma ona toto fatuga i se nofoaga tumau, aua nei galo e uiga i le auala o le faʻavaivai, mulching i le va o laina. O nei faiga faigofie o le a fesoasoani e maua ai se taunuuga lelei.

Maʻi ma faʻamaʻi

Nevsky e malosi le tetee atu i faʻamaʻi autu o tamato i totonu o greenhouses, ae o loʻo i lalo lava o le siaki siama. Ina ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi, faʻaaoga le fualaau faasaina "Fitolavin". E mafai foi ona aʻafia i le pala o le fua. I lenei faʻamaʻi, e togafitia ai le togafitiga faʻatasi ma se vaifofo o le calcium nitrate ma faʻaitiitia ai le faʻava. Faʻasaga i faʻamaʻi e pei o Alternaria, Fusarium ma Verticillias, o loʻo i ai isi metotia o le puleaina.

O le tele o ituaiga o tamato e masani ona oʻo i ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ona o le tuai. Faitau e uiga i fua o puipuiga mai ai ma e uiga i ituaiga e leai ni phytophthora.

E pei o faʻamaʻi, o beetleb beet ma o latou aʻa, aphids, thrips, moli a le apogaleveleve ma slugs masani ona lamatia tomato. Le auala e taulimaina ai i latou e mafai ona maua i tusiga faapitoa i luga o la matou 'upega tafaʻilagi:

  • Faʻataʻitaʻiga e faʻafetaia ai le gaʻo Colorado potatoes.
  • E faʻafefea ona faʻaumatia aphids ma thrips.
  • O le a le mea e fai pe afai e maua se vaʻa apogaleveleve i luga o uta.
  • Ni auala lelei e faatea ai slugs.

Aʻo ola i luga o le faapaleloga, e leai ni faʻalavelave matuia e mafua mai i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.. I lalo o le "faletalimalo tuutuuga" ua lava lea e mataʻituina ai le suluina ma le faasusu, e pei foi o le fufulu ese o laau i se suauu moli suamalie mo le puipuia, ona uma ai lea o faafitauli ia te oe. E pei ona taua mai i se iloiloga puupuu, o le tele o tamato "Nevsky" e mafai ona ola e tusa lava po o ni tagata fiafia tomati. Lelei lelei ma le seleselega lelei.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga aoga e uiga i ituaiga tomato ma vaitau eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSili atu
Volgogradsky 5 95Pink Bush F1Labrador
Krasnobay F1FlamingoLeopold
Meli peleMaea le naturaSchelkovsky vave
De Barao RedNiu königsbergPeresitene 2
De Barao OrangeTupu o GiantsLanu pinana
De barao blackTatalaLocomotive
Vavega o le maketiChio Chio SanSanka