Laʻau

Amenega petunias - o afea ma pe faapefea ona tui

Mo ni nai tausaga, petunia sa avea ma taʻitaʻi i le maketi o fualaau faʻatoʻaga. Ae le o tagata uma e iloa mataupu faavae o lona galueaina. O lenei fugalaau e fiafia e teuteuina. E faʻapēfea ona faigata ona malamalama i le faʻaogaina o se petunia mataga, e tatau ona e tipi pito i luga o puʻu i se taimi talafeagai ma o le a amata ai ona tuʻuina atu le itu. A uma ona teuteu, e tele fugalaau fou ma lush ua faia i luga o le vao. O lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i tulafono mo le vaʻaia o le petunia mataʻutia ma le auala e tausia lelei ai lenei aganuʻu lautele.

E tatau ona ou suʻeina le petunia mataʻutia?

O Petunia o se mauga maualuga mai Europa i Sasaʻe; i le amataga o le 80 tausaga, na aumai ai i Rusia le tele o petunia o Avalanche ma Lobelia. Ae e leai se tasi na ia iloa le auala e tausi lelei ai ia te ia ma pe tatau ai ona fusi se pusa peti.
I tausaga mulimuli ane, na talitonu le au fai togalaau e alofa o ia i le vai, e mafanafana ma e le mafai ona ia taliaina ni matagi malulu, ma e tali lelei i le teuteuina.

O le a se foliga o fugalaau

O le faʻapipiʻiina o le faagasologa lea o le veleina o le tele o fualaau o le fugalaau e faʻalaina ai le fana. I le pito i luga o le petunia, o le tele o laupepa e tumau pea. O le aʻa autu e taofia ai le vao i le tuputupu ae, e le mafai ona tupu le pulupulu.

Afai e te le tui, ona fai lea o le togavao:

  • O le a vaivai.
  • Aua e te alualu i luma.
  • E matua malosi lava.
  • Fugalaau e le tupu.

A maeʻa ona teuteu, e manaʻomia le tausiga mo le vao, e faʻaleleia i mea faʻapitoa o minerale (Agricola, Faʻatoʻaga Faʻatoʻaga), ma faʻalauteleina meaola (Kornevin). O loʻo i ai mea uma e te manaʻomia mo le toe faʻaleleia ma le fuga. E manaʻomia e le vao se tele o laʻei pito i luga. A le o lena, o le a vaivai le toto fou. A maeʻa le tweaking, o nisi mea e totoe, e le tatau ona lafo ese. E mafai ona e faʻapipiʻiina e ala i le tipi.
E faʻafefea ona faʻamalosi le petunia

Aʻo le i faia le faʻasologa, e fautuaina e le au faifaatoaga e mulimuli i tulafono:

  • Faʻaaogā seleulu le lelei.
  • Taumafai e aua nei faʻaleaga le totogo.
  • E le mafai ona faʻamaʻapeʻapeina vaovao vaivai.
  • E mafai ona faʻaleleia i le taeao pe a uma le la.
  • E mafai ona e togiina le petunia mo le tele o pasese, mo le tele o fua.
  • E tatau ona faʻatau fualaau i na o togalaau.
  • E tatau ona vavae ese uma ia fugalaau ma pu.
  • Ole ituaiga o petunia ma tumutumu tetele e sili atu ona tetee i suiga o le tau.
  • E le mafai ona e faʻafefiloi ituaiga eseese.
  • E tatau ona faʻamamaina le palapala mai vao ma meaola faalafua.

Faʻalogo lelei! E tatau ona fusi le laau. Afai o lenei faagasologa e saʻo lelei, o le vao e fausia ai le tele o lala, o le taimi o le fugalaau o le a faateleina, o le a avea le pusa lava ia ma mea sili ona manaia.

E tatau ona maitauina o le peritomeina e faʻateleina ai le puipuiga o le laau, ma sili atu ona puipuia i meaola faalafua. E le mafai ona faʻamalosi, e taua le uuina vave i le vave e mafai ai. E tatau ona tuu ni nai suauʻu, ma tipi ese le fana i luga aʻe o latou. O le taimi mo lenei faʻataʻitaʻiga e tasi i vaiaso taʻitasi. O le teuteuga muamua e faia pe a malosi le aganuu.

Taua! E tatau ona i ai le trimming ina ia iai ni peti se 5 i luga o le ata pito i luga. I ni nai tulaga, o le fugalaau e le tele pe a uma ona teuteuina. Leai se mea e te popole ai, aua a mavae sina taimi, o le a amata ona toe tutupu le laau, ma o fugalaau o le a matua tele lava.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga o se laau i laasaga eseese:

Taimi o le teuteuinaFaʻafefea ona faiTaunuuga
I fualaauFaʻamatua atoa lau o loʻo siomia ai le laʻau 5Faatoagaina le tuputupu ae o le itu laau, o le a avea ma faavae mo le fausia o se togavao
5 aso pe a uma ona totoina i se nofoaga tumauTrimming itu itu i luga o le lima o laulaauFaʻamalosia le tele o le tuputupu ae ma le tele o fugalaau
Faʻaauau i masina taʻitasiTrimming o isi faaopoopoga, itu itu, teuteuga o laauFaʻateleina le tele o fugalaau, tausia le tulaga o pale pale

Faʻasologa o meaʻai: pe afea ma pe faʻapefea ona tuiina se laau totō

O a fualaau matagofie ma fugalaau faʻapitoa i tausaga taʻitasi

Afai o le vao ua fuga i totonu o fagu ma falaoa, ua faia le luga, ma e aofia ai le teuteuina o le itu laau.

O le tele o vao o petunias o loʻo totoina i totonu o se fagu (pusa), lea na tuʻuina muamua i fualaau, ma o lenei ua latou lafoaia malosi le vao. E manaʻomia le fatufatuaʻi i le faiga o pine; e mafai ona tuʻuina atu i le laau soʻo se foliga vaaia. E faʻalagolago lava i luga o le fai togalaau pe o le a le umi e fia vaʻaia ai le tafe o loʻo tafe mai i se paʻu lanu ma le paʻu.

Faʻamanatuga o le petunia pe a faʻapipiʻi vine

E faʻafefea ona faʻasolo se petunia mo le totoina vave

O le teuteuina muamua e le o muamua atu i le 45 aso talu ona toto fatu ile eleele. I luga o le fugalaau e tatau ona le itiiti ifo i le 5-6 pupuu moni, lea e tatau ona maloloina atoatoa. O galuega e faia e faaaoga ai seleulu laiti, poʻo se naifi faila. O se numera tele o fai togalaau ua latou iloa o le faapipiiina i fao e faasaina.

Faʻaiuga Maua

O lenei mea e mafua ai ona lafoaʻi laulaau, lea e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi ma faʻamago. O le pito i luga o le laau e tatau ona teuteuina pe a ma le 3-4 cm. E leai se tulaga e tatau ona sili atu le umi o le lapisi nai lo le maualuga o le vao atoa. O le fua saʻo e 1: 3, pe afai o le tasi vaega o le pito i luga e aveeseina, ma isi vaega e tolu o le vao.

O afea e faʻamalosi ai le petunia pe a uma le germination

Vaitaimi laau mo le fale ma le faapaologa

E tatau ona e tipi ese le laau pe a uma le la i le 75 aso o le totoina o fatu. O le toe teuteuina ua faia ina ia maua ai e lala laau fou laau toto lala fou, faafetai i lenei, o le numera o fugalaau o le a faateleina i le taimi o le fuga. E tusa ma se masina e tatau ona e alu i le va o vavae. Afai e le mulimulitaʻia lenei mea, ona oʻo lea i le fugalaau le atuatuvale, ona o lenei mea o le a amata ona tupu le lelei, ma o le a le fuga foi.

Faʻafefea ona fausia se petunia e le mafaatusalia

Faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻatulagaina e mafai ona toe faʻaleleia le teuteuina o petunias. O le faia o le fale e faia i le tele o pasese. Ina ia amata, tipi lua puʻu, o le vaiaso mulimuli ane ma le isi lua ma le tootoo na totoe. Faatasi ai ma lenei tulaga, o fugalaau tuai ma fugalaau fou o le a ola pea i luga o le vao.

Faʻalogo lelei! Faʻasolosolo malie le fausiaina o le vao, aua le togi, ae na o le pipi. Laʻau mama, ma tuʻu ai le lua poʻo le tolu o tulafono laiti mai le palapala. O lala fou e amata ona ola mai ia i latou, pe a mavae le lua vaiaso e amata ona tupu le fugalaau ma amata ona tupu, ma le tele o fugalaau.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi lelei le petunia

O le mea moni, o le petunia mataʻutia e tatau ona avea ma se vao vao. E leai se manaʻoga e fausia ai se matua matua, o nisi taimi e naʻo le tipi ese o pulupulu. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai e le fugalaau ona taitaia lona mana uma i le fatuina o fou fou ma le totoina vave. E fautuaina e tui le petunia i le tulaga o le fatu. O le teuteuina o le ata autu o le a fesoasoani tele i le toto e ola malosi.

Taua! Afai e malulu le taumafanafana ma e masani ona timu, ona tatau lea ona totogia e le fale le tele o gaioiga.

Fuga i totonu o se pusa faatautau

O le tele o faifaatoaga e faamamafaina e faapea, i le taumalulu e mafua mai i le matagofie tele, o maʻi afaina i luga o le vao. O le mea lea, e fautuaina e toso le vao ina ia i ai se ata lelei. O lenei mea e masani ona faʻaaoga i ituaiga o ampel.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi se petunia ampoule

Afai e te le tuiina le laau, o le a alu malosi, ma o fugalaau laiti o se leo vaivai o le a tutupu i luga. Afai e te sao i le pito i luga o le vao, o le tuputupu ae o laʻau pito i fafo e faʻaleleia e oʻo lava i le taimi o le totoina o laau. Ma i na o ni nai vaiaso, o le a aliali mai ai uluai lelei lelei.

Faʻalogo lelei! O le pine muamua e gaosia i le taimi o le totoina o laau. O le taimi talafeagai mo lenei mea o le a faʻalagolago i le ituaiga o laau filifilia.

Aisea e tuputupu ae ai le petunia mataga

O lea e leai se faʻalauteleina o le vao petunia ona o le leai o se malamalama, e tatau ona faʻamalamalamaina i taimi uma i luga o le moli po o isi malamalama faʻapitoa. E fautuaina e tuʻuina atu le malamalama i le uati.

I le po, e tatau ona laʻititi le malamalama. O le mamao mai le moli i le fugalaau e tusa ma le luasefulu lima senetimita.

Afai o le vevela e sili aʻe ma le 25 tikeri ma le maualuga o le susu, ona tupu lelei lea o fatu. Ae mo le fugalaau fugalaau, o le vevela o le vevela, e amata ona alualu i luma ona oti ai lea. Ina ia foia le faafitauli, tuu le vao i se nofoaga e sili ona lelei.

E mafai ona faʻalautele ona o le sese o le susu. E masani lava, amata tagata fai togalaau, pe a uma ona totogo le laau, ia faafuasei ona tatala le pito i luga po o le ata. O le faia o lenei mea e matua faasaina. E fautuaina le faʻaitiitia o le humu malie e ala i le tatalaina muamua o le tapuni mo sina taimi puupuu.

Fertilizer process

<

E manaʻomia le vevelaina o vaomatua ma vevela. Afai e toalaiti fualaau, ona tatau lea ona e piki i luga. Ma pipii i le vevela pe a ma le 18 tikeri.

I le faaiuga, e mafai ona maitauina e na o oe lava e manaʻomia le suʻeina o le amneli ma le faʻavaivai, o le tele o ituaiga o laau e ola lelei e aunoa ma le teuteuina e le aunoa. E tatau foi ona e manatua e manaomia e le laau le tele o avanoa, o lea e le fautuaina ai e totoina i totonu o tamai fagu. Ia mautinoa e matau le pulega maualuga mo le laau.