Fua o le gaosiga

Muffins (musolo): ituaiga

Fans o le "saili filemu" mai se ituaiga tele o le mushroom kingdom e iloagofie ai le aiga o Boletov, o le pulou pulou faapitoa. O le a lenei aiga, pe faapefea ona foliga ma pe faapefea ona gafatia ona sui, tatou te aʻoaʻoina mai lenei tusiga.

Grabovik (obabok gray, boletus gray)

Ole vaʻaia ole Grabovik poʻo le kalamele boletus e eseese ile talosaga. E i ai se mea malo (i totonu o faʻamatalaga tuai) pipi fibrous, lea e lelei i vaʻavaʻa ma meaʻai mama, o le mea muamua e manogi, e mafai ona e vela ma faʻagogo mo le taumalulu. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona e suʻesuʻeina maeʻaeʻa uma vaega, aua o le Grabback e masani ona osofaʻia ai le tele.

E tele naua, ma se pulou e lautele lona 14 cm. I faʻataʻitaʻiga talavou, o le faʻataʻitaʻiga o le leoleo, ma sina pito i luga. A o faasolosolo, o le a sili atu le paʻu o le pulou, o lona maualuga e sosolo laitiiti. O le vae faʻagavale ua faʻamafanafana i lalo, e oo atu i le 4 cm le lautele, e oʻo i le 13 cm le maualuga. O le lanu e lanu i se lanu uliuli, latalata ile pulou o se paolo paʻepaʻe. A o faasolosolo le fua, o le ufiufi e ufitia le pogisa, faia se lanu enaena.

O le pulupulu o le fibrous structure o le malu malu, i luga o le tipi, liliu ese le piniki, ma faasolo ina pogisa i le pouliuli.

A fuafua lau '' sailiga 'auala mo musika, siaki le faʻaleleia (faʻapupulaina ia Me ma le autumn) ma ituaiga o fuamalie.

Lafu le paʻu i totonu o se pulu lanu enaena uliuli; o le spores e fai ai se symbiosis ma le aʻa o laau o laau ma laau toto: hazelnut, poplar, birch, ae tele lava i le pu, e pei ona fai mai ai le igoa.

O le tele o mea masani i totonu o vaomatua o le Caucasus, le taimi e fua mai ai - mai ia Iuni ia Setema e aofia ai.

Far Eastern

O pepa aoga, e talafeagai mo le falaiina, fufulu ma le kuka, e mafai ona faʻamago mo le faʻaaogaina o le taumalulu. Faʻalēaogāina le pulupulu togafitiga faʻapitoa, talu ai e le eseese i totonu o le mushroom ma le manogi.

O le ufiufi o se tagata matua i totonu o foliga o se eleʻele, faatasi ai ma le tau vevela e mafai ona tafe, faʻaalia le tino paʻepaʻe. O le lapoa ao latou tuputupu ae e oʻo i le 25 cm. I manu laiti, o le foliga e sili atu ona fetaui ma sina uumiuumi, o le pito o loo uʻu i luga o le ala. Lanu enaena-ocher. O le aʻa e eleelea, maualuga, e oo i le 13 cm, ma e tusa ma le 3 cm le mafiafia. Lanu paʻu lanu enaena.

O le aano, pe a oʻo mai, e faʻaitiitia le pala, suia ona lanu mai palapala-sinasina i piniki.

O foliga o se lanu enaena enaena e fai ma mycelium ma palasi, e tele lava i oak.

Latou te potopoto i le Primorsky Teritori o Sasaʻe Mamao mai Aokuso i Setema.

Pepa vali

O iʻa laiti lanu vili e leai sona tofo lelei, o lea e masani ona faʻaaoga i ipu muamua, kuka. Kuki pe a ma le 15 minute, ao faagasolo le faasolosolo o le uliuli.

O foliga lanu o le ufiufi e valivali lanu piniki (e mafai ona avea ma kulimi ma le paolo o le olive), o ona pito e siʻi i luga ma ua i ai sona lagona.

O le vae foi e lanu le lanu, i luga o se paʻepaʻe paʻepaʻe, se lanu piniki piniki, latalata i le faavae, o se paolo samasama. Lumi e oo i le 11 cm, le mafiafia e oo i le 2 cm. O le tino e paʻepaʻe, vai, e leai se manogi pupula.

Laʻau lalaga e piniki, ellipsoidal, paʻu paʻu paʻu.

E te iloa? O lenei ituaiga o meaola o loʻo lisiina i le Tusi Pulu Mumu a le Savaii, ma e puipuia foi i le malumalu o Blagoveshchensk i Altai.

O le galo e taatele i Amerika i Matu, Asia, Europa i matu, Sasaʻe Mamao, ma Siberia i sasaʻe. E nofo ai i vaomatua ma vaomatua, e fiafia e nofo i lalo o le keke, oak, pine, fua mai ia Iulai ia Setema.

Blacking

E leai se aoauli e aoina: e mafai, ae o nisi o vailaʻau faʻasolo e iloa. O le tele o taimi e puʻeina pe faʻagogoina mo le faʻaaoga atili e avea o se faʻavaitauga.

O se pulou lapotopoto lanu lanu samasama ma se mamanu toe faʻaleleia o loʻo i ai se foliga o le tino, o le paʻu e ufiufi ai e mafai ona lamolemole pe lagona. O lona lautele o le, i le averesi, 10 cm.

Lulu e oo i le 12 cm le uumi ma e oʻo atu i le 3 cm i le maualuga o se foliga paʻu ma se faʻamafanafanaga i le faavae. Le lanu e lanu-paʻepaʻe ma lanu samasama-samasama. O le aano e mama samasama, pe a gau, e mumu, pe a uma - uliuli.

Laʻau moa lanu samasama-lanu meamata, fai se symbiosis ma le laʻau ma le oak.

Vaega o tufatufaga - Europa, Caucasus, vaomatua Carpathian.

E taua! E faigofie mo se tagata e leai se poto masani e faʻafememeaʻi ia otaota faʻamaʻi ma satanic ma gall fungi, o mea oona. I le tulaga o mea oona, e tatau ona tuʻuina atu le tagata manua i le falemaʻi i se taimi vave e mafai ai.

Red boletus (birch)

Boletus e suamalie, o nisi o mea e masani ona fai i le mushroom-e fautuaina le kuka i le kukaina e aveese le vaega toto o le vae mai pulou matutua. O le vaaiga e lelei i le kuka, falai, faʻamago, pi ma vaʻa. Le ufiufi o le pululeteti trimmer ma se ata felanulanuaʻi lanu o lanu enaena ma fesuisuiai o ata. A o tuputupu ae, e oʻo atu i le 15 cm, o le foliga o le hemispherical. E taua tele pe a mavae le timu po o le puao, o le a avea ma mucous.

Lulu e oo i le 15 cm le maualuga, e tusa ma le 3 cm - mafiafia. I le pito i lalo o loʻo mafiafia. Le lanu e lanu-paʻepaʻe ma le laulaula faʻalanuula.

O le ae fiafia e faamasani i ituaiga eseese o boletus ma o latou aoga aoga.

O le aano e paʻepaʻe, atonu o se pulumu piniki; i faʻamatalaga tuai, e pisapisao ma suavai.

Laʻau moa lanu-lanumumu.

E tupu i Europa, Rusia, Iukureini i taʻutinoga ma vao vaeluaina, e seleseleina mai masina muamua o le taumafanafana i le amataga o Novema, i vaomatua birch.

Boletus white (swel boletus)

E lelei, e ui lava e tele faʻamatalaga le vai ma le leai o se manogi manaia ma manogi. Ae ui i lea, o le mushroom o loʻo kuka, falai, faʻamago ma faʻasaoina mo le taumalulu.

O le lanu sili o le ufiuli e paepae, i luga o lenei pito i lalo o loʻo i ai ni paʻu o le malamalama o le kulimi, lauulu, piniki. O le pulou e oʻo atu i le 8 cm le lautele, e lanu ao tuputupu ae. I totonu o se mushroom mushroom, e sili atu ona fetaui, lapotopoto, i le mea tuai e taoto.

Lili e oo i le 10 cm le umi, mafiafia - e le sili atu i le 1.5 cm. O le paʻepaʻe papaʻe, ao le tupu aʻe, e sinasina-samasama. O le tino e paʻepaʻe ma se uila vaivai, fausaga lapoʻa, mama.

O le paluga o le pefu e lanumeamata-lanumoana.

O loʻo faia ai mycorrhiza i le pa birch, i le masina o Me, e mafai ona aoina mai i vaomatua, nofoaga vaʻaia o Rusia, Belarus, Iukureini. O le taimi e fua ai fua e oʻo mai ia Oketopa e aofia ai.

Ina ia aloese mai le oona malosi ma e oo lava i le oti, ia e iloa pe faʻapefea ona e faʻaaoga metotia a tagata e mafai ona e siaki ai pulou mo le manava.

Brownish boletus (malosi boletus)

O le mushroom musika ma se mea manaia malie ma le manogi o le mushroom. O le tele o talosaga i le kukaina:

  • falai, kuka, uʻu;
  • tosoina mo le taumalulu (kukaina, salimalu);
  • mamago mo nisi sauniuniga poʻo le eleele mo le faʻavasega.
O le pulou o loʻo felafoaʻi solo, e ono iai se laumua i le ogatotonu ma se pito i luga o le paʻu. Lanu mai le lauulu-enaena i le mumu-lanu enaena. Ia oʻo atu i le 15 cm le maualuga.

O le manoa vae e pei o le pito i lalo, e tusa ma le 3.5 cm, maualuga - e oʻo i le 16 cm. Lanu le paʻepaʻe i lalo o le pulou, ona - lanu uliuli uliuli po o le uliuli, i le pito i lalo - lanu uliuli gutu

O le tino e pala, i le tipiina o le lanu i le piniki po o le lanumoana, pe a uma ona liuliu.

Uʻu le pefu o le efuefu poʻo le lanumeamata-lanu enaena, faia ai se faatusa faʻataʻitaʻi ma aspens ma poplar.

E tupu tele i le Europa atoa ma i totonu o teritori o le CIS i vaomatua o vaomatua, e manaʻo ai i loam poʻo eleele palapala. Fua mai ia Iulai ia Novema, seia oʻo i le muamua kiona.

Boletus multiicolor (small multicolor)

E tele meaʻai obabbab e le alofagia e tagata uma, o loʻo i ai se tino malosi e manaʻomia ona kukaina umi. O le tele o taimi e faʻagogo, ona nutimomoia lea ma faʻaaogaina e pei o le faʻafefe, faafetai i le manogi manaia.

O le ufiufi o le itusphere nondescript e lanu uliuli pe lanu enaena, ma o le ufiufi o le paʻu, o lona lautele e oʻo ile 12 cm.

Lili e oo i le 15 cm le maualuga ma e oʻo i le 3 cm le mafiafia, i luga o se paʻepaʻe papaʻe eleelea eleelea po o palapala eleelea.

O le pulupulu o le fibrous structure, i luga o se malologa e avea ma leo lanumoana. Lauina le paʻu o loʻo vali i le paolo o le lanu enaena.

E sili atu ona masani i totonu o teritori i saute, i vaomatua o le birch ma togavao, e fiafia i masima palapala. Aoina mai ia Iuni e oo i le ogatotonu o le autumn.

Boletus pinking

E faʻamamaina le pusa mālū mālū ma fualaʻau, kuka ma seleseleina mo le taumalulu.

O le pulou e lelei, fetaui, i le susu o le tau e ufiufi i le pulou, moli lanu po o samasama-lanu enaena ma lanu paepae. Laulu sinasina-paʻepaʻe ma le pogisa, toetoe lava o le uliuli o sikuea, puupuu, saʻo, ae mafai ona punou i le itu o le moli.

O le aano o se mea eleelea, lanu, ma togi i le tipi.

Malamalama lanu enaena paʻu, faia mycorrhiza ma laau o le birch ma vao, ia maua i Europa, i Rusia, Belarus, Iukureini. E faʻapupula filemu i itulagi i matu: o le tundra ma luga o mauga. Fua mai le amataga o le taumafanafana i le faaiuga o le autumn.

Black boletus (lanu uliuli)

O le mushroom e faigofie ona aoina aua e le o afaina e anufe, o le tofo o le mushroom, o le manogi e manaia. E lelei i le teu, marinades ma le faʻatasi ai ma fualaau faisua i le falai ma le tusitusi. O le ulu e felafolafoaʻi i le 9 cm, pogisa i le uliuli, ma le lanu enaena po o le lanu enaena, lamolemole ma malogo, ae pe a uma ona aveeseina le paʻu ua ufiufi i le fusi.

E tusa ma le 10 cm le umi, e ufitia i le fua ma le paʻu pogisa.

O le pulupulu o se mea eleelea, fausaga lanu, paʻepaʻe, i luga o se malologa e lanu moana.

Sporese e enaena uliuli.

E tupu i Europa ma Asia, o loʻo maua i masima, taimi e fua mai ai - mai ia Iulai ia Setema e aofia ai.

Red-cap boletus (ufiufi)

E taua i le kuka meaʻai e pei o aspen nameri, e mafai ona tuʻuina atu i soʻo se metotia o le vevela togafitiga, faʻagogo ma vele, faʻasasili ma faʻafefe.

E mafai ona mafaufau saʻo ia Redheads o se tasi o musika sili ona matagofie.

O le pulou e lapotopoto, e mafai ona oo i le 20 cm le lautele, lanu: o lanu mumu uma lava, ae, e faalagolago i le paaga mo le mycorrhiza, e mafai ona susulu, lanu viole, latalata i se lanu moli po o le lanu enaena.

Laʻau faʻasolosolo foliga ma le faʻafefeteina i lalo, paepae ma sikula krapovymi, maualuga e oo i le 15 cm. O le aano o le aano ma faigata, i luga o le tipi tiua lanumoana, ona liliu ai lea o le uliuli. Taʻu le pefu mataʻu.

Vaega o tufatufaina atu: Europa, Asia, Amerika i Matu, ola aʻe i matu, i totonu o le tundra i lalo o paʻu paʻu. E sili le fiafia i le togavao, faʻamalieina ma le fiafia i le pito o le vai.

E te iloa? Mo se fuainumera tele o amino acids i le tuufaatasiga o le gaosia o le mushroom mai le pulou o aspen, o le taumafa paleni e tutusa lelei ma le gaʻo aano o manu.

Aspen paʻepaʻe

E mafai ona maua le tele o talosaga i le kuka.

O se manulele talavou e teuteuina le pulou paʻepaʻe sinasina, lea e pogisa i le taimi. I faʻataʻitaʻiga matutua, e oʻo atu i le 25 cm. Lanu enaena ma lanu moana.

O le aano e pala, tino, paʻepaʻe, mafiafia i le malologa.

Spo olive lanu.

E masani ona masani i totonu o Amerika i Matu, o loʻo i luga o le teritori o Eurasia. Faʻapotopoto mai ia Iuni i le amataga o le autumn.

Aspen samasama samasama samasama

O se mushroom lelei ma manogi e lelei mo le faʻamamago mo le taumalulu, mo le faʻavelaina ma le taumalulu sauniuniga. O pulou moli manaia ma le paʻu lamolemole, e faigata ona fenumiai ma se isi mushroom. E foliga mai o foliga, o pito o le peli e nana ai le tino o le pulou. Sisi - i le averesi, 12-15 cm, ae mafai ona ola e oʻo i le 25 cm.

O le vae e masani ona punou, mafiafia i lalo, lauulu-enaena i lanu. Maualuluga e oʻo i le 22 cm, mafiafia - e oo i le 4 cm.

Faamasani oe lava ma sui o manulele manu, ma ia iloa auala e iloa ai se mea sese.

O le pulupulu e fibrous, paʻu, i luga o se malo malolo, e mafai ona lanu meamata.

Spores e lanu-lanu meamata, e fai ai se faatusa i ni keke.

Tufatufa atu i le eleele vaʻaia, i vaeluaga ma vaomatua.

Black-crested aspen

E mafai ona seleseleina, e seleseleina mo le taumalulu, faʻavelaina fou.

O le ufiufi o le moli-lanu enaena, felafolafoaʻi, faatasi ai ma pito o le paʻu ua oʻo i totonu, e oʻo ile 12 cm.

O le aʻa o se mea eleelea i le foliga o se paʻu paʻu e oʻo i le 13 cm le maualuga, e ufiufi i le siaki o le tubercles.

O le aano o le aano, paʻepaʻe, i luga o le 'oti ua lanu viole, ona - lanu uliuli.

E ola i vaovao po o luga o le vaomatua i lalo o laau taʻitasi mai le ogatotonu o le taumafanafana i le muamua malulu. E sili le fiafia i le tau.

Ulutala Ulaula

E mafai ona e faʻaogaina fou ma seleseleina mo le taumalulu, e pei o musika uma i luga.

E taua! Afai e le ufiufi pulou aspen e le tatau ona ufiufi i se tapuni, pe afai e te manaʻo e maua se pulupulu lanu ulaula. Faatasi ai ma se tapuni, o le a latou fufulu a latou lava suamalie, nai lo le fausiaina.

E ese mai le lanu mumu masani e le lanu uliuli enaena o le pulou ma le lanu tutusa o vae. E laʻititi laʻititi - e na o le 10 cm le maualuga ma e oʻo i le 3 cm le lautele.

E tufatufaina atu i Europa, Rusia, tuputupu aʻe i lalo o paina, fua mai fua mai le ogatotonu o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn.

Laʻau uila

E mafai ona faʻaumatia le fuālaʻau lenei, faʻapea foʻi le seleseleina mo le taumalulu i le kukaina po o le faʻafefe.

O le faʻamatalaga mai fafo e toe faʻafeiloaʻi ai le lalaga moli-boletus; e iloagofie e se lanu sili atu le lanu o le pulou ma le lanu mumu.

Ole talo e valaʻau faʻatasi ma le aʻa o oak. Tufatufaina i vaomatua i Europa i matu, Rusia. E mafai ona fua fua i le taumafanafana ma le autumn.

Pine Ulaula

O isi ituaiga taumafa o asparasus masani, eseese lanu lanu lanu ma lanu enaena.

I paʻaga i mycorrhiza filifili pine ma bearberry. Nofoaga: faʻaleleia le siosiomaga o atunuu Europa, Rusia. O le vaitaimi o fualaau aina mai le ogatotonu o le taumafanafana i Oketopa e aofia ai. I le faʻasalaga: e manaʻomia le aoina o musika, o le a sili ona suamalie ma manogi. E masani lava ona i ai i totonu o ni anufe matutua matutua se tino vevesi pe leai foi, e paʻu vave pe sauniuni mo se taimi umi lava.

Vitio: Tapa