Laʻau

Tradescantia - tausiga ile

Tradescantia green is a planty grass of the family line, originally from North America. O le aiga e tusa ma le 30 ituaiga, ma o le sili ona lauiloa o le tradescantia variegatata. Laʻau faʻapupulaina vave i le foliga o se aʻa ma lau o lanu eseese ma lanu, teuteu teuteu mai le fugalaau, faʻauʻu ma se faʻalavelave faʻavave. Tradescantia i totonu o le faʻatoʻaga ma le tausiga e le faʻamaonia, ona o se taimi umi na te teuteuina ai faamalama o le tele o fale ma fale.

Tradescantia: tausiga ile

E ui lava i le le mautonu o le aganuu, ina ia mafai ai ona tupu se fugalaau manaia manaia, e tatau ona mautinoa le tausiga agavaa o le vaalele. Fugalaau fugalaau e le tumau umi, na o le tasi le aso, ae ona o le tele o numera i totonu o le eleelea e fuga mai le tasi i le isi, o le lagona o le fugaloa faaumiumi ua faia. O le vaai i fugalaau e aunoa ma le tausiga lelei o le a le galue.

Tradescantia Fluminensis (Riverside)

Lulu ma moli

Tradescantia ile tausiga paʻepaʻe paʻepaʻe e le manaʻomia faapitoa, e ui lava e mafai ona ola i tulaga ma le maualalo o le vevela mai le 6 ° C. O le mea masani, o le fugalaau e tupu uma i le mafanafana ma lelei, ae le tatau ona sili atu le vaivai o le potu nai lo le 10-12 ° C.

Mo faʻamatalaga! Tradescantia Fluminensis (vaitafe) o se tasi lea o laau laiti e fiafia i le ea fou ma se vaega itiiti o le susulu o le la, ae e mafai ona ola lelei i se paolo.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Tradescantia e manaʻomia le usitaia o tulafono faʻavaivai, lea e fesuisuiai e fuafua i le taimi o le tausaga, malulu o le ea ma vevela vevela. I le taumafanafana, aemaise lava i aso vevela, o le fugalaau e faʻafefeteina ile lua aso, i le potu vevela i le taumalulu, e tasi i le vaiaso e lava. O le faailoilo mo le faʻaleleia o le vai o le eleele vevela lea o le eleele i totonu o le ulo. E manaʻomia le susu ile lalolagi, ae aunoa ma ni vai e leai ni vai.

Tradescantia o se fale vevela, ae e le manaʻomia le faʻaauau pea o laulaau, ae sili atu ona lelei i totonu o le potu ma le maualuga o le susu. I le tau mālūlū, pe a amata le taimi vevela, ma, o le mea lea, o le ea i totonu o le potu e matua matutu, e tatau ona faʻamalolo lau o le fugalaau i ni nai taimi i le aso. O togafitiga o Tradescantia i le tulaga o le faʻaleleia o vai e fautuaina e vai vai.

Malamalama ma nofoa filifiliga

Tradescantia e mafai ona tupu uma i se mea susulu ma i totonu o se paolo, e ui i le tulaga muamua o le a saofaga i le saoasaoa o le tuputupu aʻe. O le filifiliga o le nofoaga o le a tupu ai le fugalaau e tatau ona fetaui lelei, aemaise lava pe afai e te tuputupu ae i se aganuu eseese. O le tausiga ma le tele o le malamalama o le a atili ai ona manino le lanu o laulaau.

Taua! Laʻau i lau laʻau lanu, e iai lanu lanu meamata, i le isi itu, i le la, toesea le faʻatusatusaga, e mou atu, ma i lalo o le paolo latou te mauaina se paolo malulu.

Fugalaau fugalaau

O le tuputupu aʻe i le gaosi lanu viole, tausiga ma le toe gaosia i le fale e faia mai le amataga o le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn e ala i le vavaeina poʻo le vaevaeina o le vao. I le taumalulu, ona o le telegese le totoina o aʻa, e le fautuaina le fugalaau. Oti ese le pito i luga o le meaʻai ina ia maua ai e le manulele ni mea aoga lelei ma e le sili atu i le 15 cm le umi, ona tuu lea i totonu o se fagu vai. A mavae ni nai aso, pe a oʻo mai aʻa, ua totoina le laau i totonu o se ulo e talafeagai lelei ma le eleele ua saunia lelei ma ua matuā suamalie.

Pe a totoina ni meaʻai i totonu o le tasi ulo i le taimi e tasi, o le a foliga sili atu le matagofie o le laau

O le toe gaosia o le gasegase laitiiti, o le tausiga e faia e pei ona taua i lalo: latou te aveeseina mai le ulo ma se fasi fanua ma vaelua le vaega o le rhizome i ni vaega, taumafai e aua neʻi faaleagaina. Ona tatau lea ona totō le laau i totonu o se ulo ma le eleele ua saunia i le auala e tasi e pei o le faapipiiina.

Faʻalogo lelei! Faatasi ai ma fevaevaeaiga ma fevaevaeaʻiga, e mafai ona faʻalauteleina le gasegase e fatu, ae o lenei metotia e naʻo le talafeagai mo le tradescantia miniature, ituaiga o togalaau.

Pests ma faʻamaʻi o tradescantia

Tradescantia faʻalauteleina ma faʻatoʻaina le agavaʻa mai faʻasologa

O le puipuia o foliga vaaia o meaola faalafua e sili atu ona faigofie nai lo le aveesea o ia mea, o lea e tatau ai ona e mataʻituina ia faailoga o le foliga mai: o le vevela o le laau, faamamaina o laulaau, le lelei o foliga vaaia o le tradescantia.

Faʻasologa o vailaʻau

Tausia se laau mamai e tatau ona vave amata.

PestE faapefea ona faaaliaFofo
AphidsO se paʻu laititi e faʻapipiʻi i luga o laʻau, ma faʻaumatia ai i latou, ma lafoaʻi ai ma felefele.Faʻapipiina o le vailaau faʻatasi ma vailaau inisetila poʻo se vaifofo o le fasimoli tagamea. Toe faia togafitiga pe a mavae ni nai aso.
ThripsLaititi uliuli lanu uliuli e aliali mai i luga o le lau o le laulaʻau, e mafua ai le lanu po o samasama i luga o laʻau e faʻamago.Faʻaleleia ma iniseti. I se taimi vave, o le a fesoasoani se fofo o le soap-wash and the effect of a greenhouse. Mo togafitiga, ua tuu le laau i le vai ma se vaifofo o le oloa ma ua ufiufi i se ata tifaga. Le puipuia o le faʻamaualalo o le ea.
Spider miteAmata i le ea malulu ma afaina ai le laau.Faʻaleleia faʻatasi ma iniseti i le tele o taimi. E toe faia le vasega i le 1.5 vaiaso. Puipuiga - faʻamaualalo.

Faʻalogo lelei! Afai e leiloa e le laau lona foliga mai, ma e leai se mea e maua ai ni meaola faalafua, o le mafuaʻaga e ono le lelei le tausiga o le tradescantia. E tatau ona faʻaumatia faʻamaʻi o lau ma laʻau.

Toto faʻamaʻiMafuaʻaga talafeagaiFofo
Laʻau laiti, paʻu, leai se mamanuLe lava le malamalamaAve le laau i se mea susulu.
O le lagolagosua o le laʻau ua pogisa ma magoAva maluluFaʻaauau le pipiʻi, tuʻu se fagu vai i autafa o le ulo, ma tuʻu le susu ile lapo i le apa. I le taumalulu, ia aloese mai le radiator.
Laʻau teuteu i le pito i lalo, faʻapouliuligia le ogalaauVaʻaia o le vai e mafua ai le fesuiaʻi o le aʻa'Otiʻoti pine ola, aʻa ma toe ola.
Faʻavave le tuputupu ae, tele gaʻo avanoaLe lava o meaai, moli po o le susuFafaga le laau, alu i se mea lelei ma faʻamautu le faasusuina.
Lanu samasama i luga o laulaau ma laʻau vaivaiLaʻu palapalaFaʻaleleia le faʻamalosi.

O vaega o le tausia o se potu e faʻaaogaina ai le tradescantia

Tradescantia togalaau faʻatoʻaga i le faʻasologa o laufanua

O fugalaau fugalaau ua ola i fugalaau fugalaau ma fugalaau fugalaau. O le tele o laau totō, o le sili ona manaia o le faʻaipoipo tamaitai e lauiloa. E teuina i le fale i le malulu, ma i le taumafanafana e mafai ona teuteuina i arbors, balconies ma terraces, i lalo ifo o tuutuuga talafeagai - e tuʻuina atu ai le lala o le vaomatua ma puipui mai faʻataʻitaʻiga. O le faʻapipiʻiina o fugalaau e aofia ai le faʻamalosia, faʻamaina ma teuteu vine.

Fugalaau fugalaau ua ola i fugalaau fugalaau ma fugalaau

Mo faʻamatalaga! O le televave o le tuputupu aʻe o le tradescantia o le lelei lea o le fugalaau, ae i le taimi lava e tasi o lona toe foi mai, faaopoopo atu i popolega eo faatasi ma le toe faʻafouina o vaovao ua le toe ola, aveeseina o lau vevela ma faʻapipiʻi aʻa e puipui ai le matagofie o le laau.

E faʻafefea ona fafagaina fefaʻatauaiga i le fale

Tradescantia - ituaiga o laau totoa ma Anderson, Zebrina ma isi

Tradescantia e faʻaalia i le tuputupu pea faifai pea, pipii i aʻa e tupuga mai i soo se tulafono ole tulafono e paʻi i le palapala, e faʻamalosia ma tuʻuina ai ni vaʻai fou. Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae ma le tele o le fugalaau, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona e tausia le gaioiga. E lava le fafaga i le tasi i le 2 vaiaso ma naʻo le taimi mafanafana (spring-summer). Mo le faʻataunuʻuina ma le lanu lanu lanu, o le laei pito sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o vailaʻau faʻasaina ma mea faʻaopopo minerale.

Faʻaiga ma fafaga

Laʻau faʻatasi ma se mamanu mamanu i luga o laulaʻau, o loʻo faʻasalalau ai le trakscantia, e manaʻomia ona fafagaina i le faʻaaogaina o fualaʻau o minerale, o le faʻaofiina o mea faʻaopopo faʻalaʻau o le a mafua ai ona leai se mea teuteu, i se lanu enaena.

Fuga i le taimi o le fugalaau

Faʻatasi ai ma le tausia lelei - faʻamafanafanaina i le eleele, o le faʻataugaina e fafagaina atili e ala i le faʻaleleia o lau.

Mafuaaga mo tausiga faaopoopo:

  • faateleina le eletise o le eleele;
  • leai o ni mea taua;
  • vaitau o fua o le tradescantia;
  • tausiga e fesoʻotai ma le le mafai ona faʻaaoga fomaʻi mai le palapala.

Tradescant Suiga

O se mea e gaosia ai laau e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave i le eleele, le aveesea o aʻa ma aʻa vaivai. O le toe gaosia e taua tele mo laau laiti, e faia i tausaga taʻitasi.

Faʻalogo lelei! Faʻasalaga - o le faʻaaogaina o se laau i se isi ipu e masani ona tele, e aunoa ma le faalavelaveina o le eleele.

Toto ma toe totoina ile eleele fou

Tradescantia e tatau ona toe totoina i le 2-3 tausaga, ma afai e maʻi le fale, e mafai ona masani. E mafai ona e saunia le vaega eleele mo le faiga oe lava poʻo le faʻatau sauni. Soo se eleele lautele ua faʻatau atu i faleoloa e talafeagai mo le gataifale. O le totoina, tausia o le laau i totonu o le eleele gaosia lava ia e le ese mai mea na fai i le faʻatau.

Faʻavaeina o le eleele ma le Filifiliga o le Pulu

O le faʻapipiʻiina o le eleele: o le eleele, peat, oneone 2: 1: 1, mo le gaosia o lo tatou lava eleele, soo se mea e faʻafefe ai vai e talafeagai e pei o se alavai faʻavaivai - oneone, laumei, faʻalautele le gaʻo, faʻafefeteina ma se lua o le 2 cm e faʻaitiitia ai le susu i le taimi o le fausiaina.

Faʻasalaga faʻafeiloaʻi ma teuteu

Laasaga taʻitasi i le laasaga i le auala e tausia ai fefaʻatauaiga i le taimi o le gaosiga:

  1. Filifili se laulau lautele ma papaʻu, saunia le palapala.
  2. Ave ese le laau mai le ulo, lulu le eleele mai aʻa, faʻasese i latou.
  3. Aveʻese aʻa tuai.
  4. Toto i totonu o se ulo, faasolosolo malie le sasaaina o eleele ma faapipiiina.
  5. Suavai lelei.

Taua! Tradescantia e fiafia tele ma le agavaʻa.

I le tautotogo o le tradescantia, latou te faia ai se pine ina ia tupu atili ai le laau

<

I le tautotogo, ina ia fuga mai le trakscantia, e tatau ona faia lelei i le faiga o le teuteuina o lau mama ma mama mama, faapea foi ma le faapipiiina o se paini lelei.

O le faatumauina o le matagofie o le laau faʻatasi ma le tausiga masani ma le fugaina o fugalaau o le a le gata ina faʻatagaina ai le ola olaola matagofie i totonu o le fale, ae ia taumafai foi oe lava ia e faia se mea e faia ai totonu. I soo se tulaga lava, o se laʻau vao i luga o le windowsill o le a mautinoa le fiafia i mata.