Laʻau

Laʻau o Fate - Clerodendrum, o se tala matagofie e uiga i le igoa o le fugalaau

Ugandan clerodendrum o se ogalaau vevela o lona atunuʻu ua taʻua o East Africa ma Asia. O le Clerodendrum i le natura e tupu i ni ituaiga se tolu: e pei o se laau laʻititi po o se togavao, fua tele ma liana. O le laau e lauiloa i le igoa o le brownrodrum blue, po o lanu lanumoana e viia ai fugalaau lanumoana lanumoana. E i ai foi se isi igoa - o le laau o le mala, ona o le tala o le tosina mai o le olioli, manuia ma le manuia.

Ugandan Clodendrum

Ugandan clerodendrum o le mauaina o le lauiloa tele i le au faʻasalalau o laau toto ma fugalaau masani masani o nonofo i le vaeluagalemu. Ae o le laau ola e ola i Aferika ma Asia, e faʻaaoga mo mea teuteu.

Ugandan potted look

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

O Ugandan Clodendrum o se faʻasalalauga tumau e patino i le aiga o Verbena. Ua faʻapupulaina ai aʻafiaga mama, o lona uiga ua mafua ai le semi-lianas ma laau talatala. Atonu e oʻo atu i le 2.5 mita le umi. O lau lanu lanumeamata e oʻo i le 10 cm le umi, o le foliga o le laulaʻa e faʻamaʻavaʻaina ma se mata faʻamau, ma o loʻo i ai foi ma se lamolemole lamolemole.

Se fugalaau lanumoana lanumoana ma laumei lapopoa, lea e talitutusa lava ma se lanu lanumoana. I le tasi o laʻau o loʻo i ai ni peti se lima, e eseese uma i lanu ma foliga mai isi. O le tasi i le ogatotonu e sili atu le pogisa nai lo le malologa ma faʻafefete i foliga o se vaʻa. I le pito i tua o le fuga o lanu samasama.

Blue butterfly

Le tala matagofie o le laau o le mala

O le faaliliuga moni o le igoa o le fugalaau o lona uiga o le "laau o le mala." O loʻo iai se tala mai le motu o Java mai Initonesia. Fai mai o se laau e mana tele. E mafai ona aumaia le fiafia ma le fiafia i le fale.

O se tala talitutusa e iai i tagata Aferika. Ua lauiloa na latou ifo i se laau. Na i lalo ia te ia le taua o sauniga a tagata Aferika. Na latou talitonu o le laau o le a tupu, Clerodendrum, e na o lagona lelei ma le fiafia e mafai ona tosina ai, faapea foi ma le manuia ma le fiafia.

Mo faʻamatalaga! E talitonuina o fugalaau o le Ugandans i le Roma anamua na teuteuina le malumalu o le atua fafine o le alofa o Venus.

O le a le tau aogā o Ugandan clerodendrum?

Ugandan clerodendrum e taua tele mo lona matagofie ma le umi ona tupu. E faapitoa le fiafia o le fuga o fugalaau i le ituaiga o lanu moana lanumoana, lea e sili atu ona manaomia ai le togavao ia maua e le au faifaatoaga nai lo le mea papaʻe - clerodendrum calamitosum. O le manogi manaia e maua mai i fugalaau e tosina mai foi le gauai.

O nisi o fai togalaau e maua lenei foliga ona o se tala masani e le masani ai ma le laau. O nisi e talitonu o loʻo i ai moni lava le malosi e aumaia ai le manuia ma le fiafia.

Ugandan Clodendrum: tausiga ile

Clerodendrum creeper - ituaiga ma ituaiga

O le fatuina o tulaga lelei mo le vaʻalele a Uganda ma le alu i le fale e le tele se taimi. O le laau e le lelei i le tuputupu aʻe, o lea e te le manaʻomia ai ni tomai faʻapitoa. Muamua, e tatau ona mataʻituina le malamalama, faʻafefe, faʻamamaina maeʻaeʻa ma tulaga vevela. A uma ona fugalaau fugalaau, teuteu ma fusi e faʻamalosia ina ia fuga lelei le fale i le tausaga a sau. Afai oe tausia lelei le laau i taimi uma, ona le manaʻomia lea o togafitiga mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Fale matala toto

Tulaga o le vevela

Mo le tuputupu aʻe ola maloloina o le clerodendrum i latū latū, e tatau ona faʻamautinoa se vevela. I le vaitau o le taumafanafana, e galue malosi le laau, ae i le taumalulu, e manaomia ai le filemu. Mo lenei, o le vevela o le potu e pa'ū i le 19 ° C. O lenei metotia e fesoasoani i le laau e maua ai le malosi ma fuga vave mai le amataga o le tautotogo. Mai ia Mati ia Novema, o le fua o le vevela o le togavao e tausia i le va o le 19 ° C i le 25 ° C.

Faʻamamaga o le ea

O le faavae mo le tausiga o se vaalele, e faaigoaina o le laau o le afaina, o le faatumauina lea o le maualuga o le susu. I totonu o le fale, e le o taimi uma e mafai ai ona tausisia se tulaga maualuga o le susu. O le faʻapipiʻiina i taimi uma i le susu ma le malulu o le vai o le a fesoasoani e faʻateleina i se potu vevela ma vevela. Mo le faʻaopopoina o le susu, e tuʻu le ulo i luga o se fata vai, o se fagu vai e tuʻu i ona tafatafa, pe tuʻuina i lalo o le faamalama i luga o le paipa afi.

Fugalaau tausi

O le tausiaina o laau o le malaia i le taimi o le fugalaau e aofia ai lavalava masani, tausia o se vevela lelei ma le faʻafeinuina masani.

I le taimi o le fugalaau, e fafagaina ai le fale i ni faʻalavelave faʻapitoa ma mea faʻapitoa. Aemaise lava i lenei taimi, ua fautuaina ina ia faateleina le mea o le potassium i totonu o le eleele, lea e aafia ai lush ma le tele o le fugalaau. Ae tatau ona faʻaitiitia le fuālaʻau oona, ae sili atu le taofi mo sina taimi. Ina ia taofia le tupu mai o chlorosis, e togafitia ma togafitia le laau i sauniuniga e aofia ai le uʻamea.

Taua! E faʻamaʻaina le suavai i se vai malulu, sina vai malulu, e lelei tele le faʻaaogaina o le vaitafe poʻo le timu.

Taimi o fugalaau

O anufe lanu enaena o Clerodendrum e fuga mai mo se taimi umi, ae le o tausaga uma, pei o isi ituaiga o Clerodendrum Iurukuei. O le olaola o le amataga e amata ia Aperila pe a uma ona teuteu lala tuai. O le fugalaau e faaauau pea seia oʻo ia Novema. Ona tatau lea ona auina atu le vine e malolo ai e fausia ai le malosi.

Ugandan Clodendrum

Faamai, meaola faalafua, faafitauli tuputupu aʻe

Clerodendrum Thomsoniae Flower - Fale tausi

O le mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o faʻamaʻi i totonu o Ugandan i lalo o le togafitiga e le talafeagai. Faʻafitauli ma faʻamaʻi e tulaʻi mai i totonu o se laau:

  • chlorosis. E togafitiga e faʻaaoga ai le pito i luga o laei ma se vaifofo o le uʻamea uʻamea po o sauniuniga faʻapitoa e aofia ai le maualuga o le uʻamea;
  • solo o le aʻa, ona o le tele o le inu. Ole suavai masani o le palapala ma le faʻasusu lelei e talafeagai;
  • lanu samasama o laulaʻau, faʻamagoina o tumutumu o tipu, faʻalūlūina o pulupulu. E amata ona lanu samasama ona o le le lava o le susu ile palapala ma le ea;
  • o foliga vaaia o lanu enaena i luga o laʻau laʻau ona o le maalili. E fautuaina le siitia o le fagu i se nofoaga vevela;
  • se lanu samasama ma enaena i laulaau. O le mafuaʻaga o latou foliga mai o se la. E tatau ona ave le fugalaau i se mea pogisa. Ona faʻasaina lea o le vaega o le vao i le vai. Mo se faʻamanuiaga sili atu ona lelei, e mafai ona e tuʻuina se tagata latalata i le ulo.

Faʻalogo lelei! E seasea mafatia le Liana i se osofaiga matautia. O le mea moni o loʻo latou fefefe i le manogi o lau o le laau, lea e aofia ai se maualuga maualuga o suauu taua.

O faʻalavelave faʻalavelave e faʻaleagaina ai:

  • Lithuanian
  • aphids;
  • vaʻavave mite;
  • paʻepaʻe;
  • fua puipui.

Afai e afaina tele le meaʻai, ua lava lea e fufulu ai le vao i vai inu. I le tele o faʻaleagaga, o sauniuniga faapitoa o fomaʻi ma iniseti e faʻaaogaina, lea e togafitia ai le palapala ma le eleele o le vao.

Faʻatauga auala

Auala e faʻafefe ai se tupe i le fale
<

Clerodendrum e toe fai ni auala se lua:

  • e ala i fatu;
  • toso.

Faʻafouina e faʻaaogaina fatu e faia i le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati. E fautuaina togalaau ina ia totoina i se mea na saunia muamua mai le eleele ma le oneone. Ona e manaʻomia lea e faʻaleleia le palapala ma ufiufi le ulo i se ata. A maeʻa le 1.5 masina, ona aliaʻe muamua lea o le tupu muamua.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia o loʻo faia i le vaitaimi mai ia Aperila ia Setema. Ina ia faia lenei mea, o le eletise ua faʻaaogaina e vaeluaina. E vaevaeina le tipi i ni tipi, e tatau ona tofu ma le itiiti ifo ma le tolu laina o fatugaʻo. Ona tuʻuina lea i totonu o se atigipusa vai, ma i luga o le pito i luga o loʻo ufiufi lelei i se pusa paʻu. O le taimi lava e oʻo mai ai aʻa muamua, e totoina le seleselega i le eleele.

Ugandan clerodendrum o se fugalaau manaia ma susulu i mea e le masani ai ona o le lanu moana. O tausaga taʻitasi e faʻafeiloaʻi ai ituaiga fou ma ituaiga o clerodendrum, lea e maua ai le fiafia i tagata fai togalaau.