Faʻatoʻa totoina laau toto

Manatua-ia-le: ituaiga, tulaʻi ma tausi

Ituaiga ma le faʻamatalaga o le galo-me-nots

Manatua-e leai-leai(Myosotis) - ituaiga o laau mai le aiga o le aiga (Boraginaceae). Galo-e le-------------------------------------- O lenei ituaiga e tele ma e tusa ma le 50 ituaiga o laau.

Fugalaau e lauiloa ma salalau e maua ai toetoe o le lalolagi atoa, mai Europa i Aferika i Saute. O le lanu sili ona masani ai o le galo-aʻu-e le o fugalaau e lanumoana pe lanumoana, ma se mata samasama.

Aua nei galo-e le o ni faʻailoga o loʻo i ai se ituaiga o ituaiga, ma o le fugalaau lava ia o se mea e sili ona lelei. E ui i le laʻititi, o le toto e mamafa.

E te iloa? Mai le Eleni "galo-au-leai" ua faaliliuina o le "taliga o le gutu".
E tele tala e uiga i le amataga o le igoa o le galo-au-leai. O se tasi o tulaga sili ona lauiloa ma le fiafia e faapea, o se ulugalii alolofa, savavali i luga o se tofifa, na o atu i se fugalaau matagofie, na filifili le alii e piki, ae na pa'ū mai le mauga. I le fefefe, na faatoa mafai ona ia alaga: "Aua nei galo aʻu!". Talu mai lena taimi, na amata ona taʻua le fugalaau ia galo-au-leai.

Manatua-e le o le lanumoana e faʻatasi ma tulip, daffodils ma chrysanthemums foliga sili ona aoga i le togalaau.

E leai se mea e mafai ona e faʻaaogaina: o nisi o fugalaau o le a fiafia ia te oe i la latou fugalaau i le tasi vaitau (Mon Ami Blue), o isi ituaiga o le a fuga mai i vaitau e lua (Manatua-e le Alpine, Manatua-e le Alpine Sadovaya), ae o loʻo i ai foi ituaiga o lanu manulele lanumoana ma le galo.

E seasea lava i lo matou eria e mafai ona maua le lanu piniki, lanu viole po o le lanu galo-ia te au-e leai.

Tausaga faaletausaga o le faagalo-au-leai

Fugalaau faʻaletausaga e faʻamaonia ma e le faʻafefe i tuutuuga o le taofia. O lea, ia galo-au-leai. O le tasi le tausaga le galo-me-nots, i le avea ai o se tulafono, ua totoina e pei o ni fatu i le matala o le eleele ma ua amata ona vave tupu vave. O lenei mea moni e faʻatagaina ai oe e faʻapipii lelei i latou i pulu laau.

O le taatele masani o le blue mine. O fugalaau o lenei ituaiga e lanu uliuli, ma o laulaau e lanu-lanumeamata, fatu. O vaivaila o lenei ituaiga meaola atonu e ese lanu (lanu piniki, paepae, paauli). E fuga tele i Iulai ma Aukuso.

O le aoga o le galo ia te aʻu-faaletausaga-o le mafai lea ona maua le lanu i le vaitau muamua o le tuputupu ae, lea e aoga tele mo greenhouses.

Mo se laau toto muamua, o le luluina e mafai ona faia, mo se faataitaiga, i le faaiuga o Oketopa, ona fuga mai lea i le amataga o Aperila.

Tulaga masani o le galo-au-leai

Totoina o ituaiga o meaola e lua o le galo-au-leai - O le auala aupito sili lea ona faigofie ma masani ai le totoina o laau e le au faifaatoʻaga. Le sili ona lauiloa o le Manatua-e le Alpine ma le Galo-ou-le Alpine Sadovaya. O lenei meaola, pei o isi ituaiga o le faʻagalo-aʻu-leai, e le maualuga (15-20 cm).

Faʻatoʻa-e le Alpine e sili ona lalelei, o fugalaau e lanumoana (e mafai ona ese lanu lanu), e tusa ma le 0.5-1 cm le lautele. A oʻo ina tupu, o fua o le laau e fua mai fua-fuamoa.

E taua! O fatu o le Alpine Forget-Me-E e lanu uliuli ma e manaia, ae o le "tasi tausaga le matutua" fatu e lanu enaena pe lanu enaena ma maua ai se matte structure.

Mamanu tele o le galo-au-leai

Mo le manogi o le faʻagaloina-aʻu-ae le o le fiafia ia te oe mo le tele o tausaga, e mafai ona e filifilia se ituaiga o "tulaga aloaʻia".

O se sui aloaʻia o ia o Brunner Sibirskaya. Le manatu o lenei vaomatua e sese. O le a aoga ia te oe i le togalaau, naʻo le na o le susu o le a manaomia.

O lenei ituaiga o loʻo lisiina i totonu o le Tusi Ulaula ona o le tafaʻaga. I Brunners, e sili atu le mafiafia o le rhizome ma toetoe lava o le taamilosaga - o le uiga iloga autu o lenei galo ia te aʻu-leai. O le fugalaau e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa, na pau le mea e fiafia i ai o le ata.

Totoga galo-au-leai

Ina ia galo ia te au-e leai ma ona fugalaau e te fiafia ai pe a e ola i le fale, e le gata ina e filifilia le ituaiga sili ona talafeagai mo oe, ae ia toto ma tausi lelei le laau.

Filifiliga ma le moli

Aua le galo-ou-e le sili ona fuga i le paolo ma le paolo. E sese le talitonu o le la o le a faʻateleina le vaitau o le fugalaau - ae a le o lea, o le a "susunuina" ai le fugalaau mai le susulu o le la.

Faʻaleleia eleele

I le tele, galo-au-e le manaʻomia le tatalaina o le fanua aʻo leʻi totoina fatu / seleselega aʻo faia le suavai. Pau lava le mea e manaʻomia ona faʻamautinoa o le faʻaleleia lea o eleele.

Afai e le o le tulaga lenei, galo-aʻu-nots e mafai ona alu ae le talafeagai. A o leʻi totoina, e tatau ona faʻamaʻaina le eleele i le humus poʻo le peat. Taumafai e aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o le fatu fou-totō galo-aʻu-ae le o le amonia siaki.

E te iloa? Leai se mea e tatau ona e faia ai se tulaga faapitoa "lelei" mo fugalaau. Ona o le vevesi i fugalaʻau, o le fugalaau e amata ona "faʻaleagaina le tagata lava ia": o laʻau e faʻafefe uma ai suavai ola, ma o le fugalaau e foliga vaivai.

Fafaga togalaau

O lea e leai sou faafitauli i le taimi o le a le faʻagaloina ai aʻu-e le o le fugalaau, e tatau ona e mulimuli i nisi o fautuaga na matou faamatalaina i lenei tusiga e uiga i le galo-e le ma le tausia o ia.

Faʻasaina tulafono

O le mea muamua lava e manaʻomia e fugalaau le faʻamautu lelei. O le fautuaga autu - afai o le mea na tupu na galo ia te au-e le tupu i se la, vevela - vai e sili atu nai lo le masani. Galo ia te au-e le tatau ona mago, aua o le a taitai atu ai i le tautoulu o laulaau ma fugalaau. E talafeagai le suaina o se laau i lalo o le aʻa, aloese mai le paʻu o le vai i laulaau ma lanu.

E taua! E ui i le mea moni e galo ia te au-e pei o nofoaga e sili ona lelei, e sili ona lelei le totoina i nofoaga e afaina ma vai tele, ae le lava le vai ina ia le pala le laau.

Fertilizers ma fugalaau fugalaau

Manatua-ou-e le manaʻomia ni fomaʻi faapitoa. E manaʻomia ona fafagaina i luma o fualaau taʻitasi soʻo se faʻalavelave faʻalavelave. Aua nei galo o mea o ammonia ua solia i lenei fugalaau!

O le uluai fafagaina e lua vaiaso talu ona totoina. O fomaʻi sili ona lelei mo ia mea o le paʻu ma le humus, lea e masani ona faaopoopo i le palapala i le taimi o le galo galo-aʻu-leai.

Totoina o laau

E toʻatele le au faifaatoʻaga o loʻo galulue i le galo-aʻu-aʻa ma tutupu i latou i le fale. Ina ia galo ia te au-e le fiafia ia te oe ma o latou foliga manaia ma le sogisogi, e tatau ona e iloa pe faapefea ona toe suia le laau.

E leai se manaʻoga mo tomai faʻapitoa iinei: ua naʻo le faʻavasegaina o le eleele i le nofoaga o lau filifiliga, faʻafefiloi ma le peat ma humus, eli i luga se tamai pu ma totōina le laau lava ia iina. Mai luga e tatau ai ona sasaa sina vai laitiiti.

Afai e te filifili e suʻe i le paʻu, ona e taumafai lea e fai ao le i amata le kiona muamua, e pei o le galo-au-e le fetaui lelei i le "mafanafana" eleele.

O le mea autu - ia eli lelei le galo-au-e le mai le "nofoaga e nofo ai". Mo le faia o lenei mea, ia salu lemu le laau i se aʻa ma se laau faʻapipiʻi laupapa poʻo se palasitisi, e aunoa ma le faaleagaina o le aʻa.

E te iloa? Galo-e le mafai ona toe totoina, e tusa lava pe fuga pe leai.

Auala e fanau ai Manatua-au-leai

Manatua-me-nots ua amata ona sili atu ona lauiloa i totonu o faifaatoaga ma foliga mai e fuga mai le tele o taimi. O fua eseese fugalaau e faʻaaoga, lea o le a tatou talanoa i ai.

Fatu

O afea e lulu ai le faʻagaloina-e leai? O le taimi sili mo le totoina o lenei fugalaau matagofie o Iulai, aua ua maeʻa le mafanafana o le eleele, ma o loʻo i ai se isi masina e faʻafetaui ai ma aʻafia le fatu.

A o leʻi totoina, faʻafefiloi le eleele ma le humus, faʻamama sina mea itiiti, fai ni paʻu papaʻu ma tuʻu ni fatu o le faʻagaloina aʻu-nots i totonu o le eleele. O fatu e tatau ona fufuluina i le oneone ile pito i luga, ufiufi i ata, lea e tatau ona aveeseina i le maea ai o le 2 vaiaso.

E taua! O le 2 vaiaso muamua ina ua uma le lūlūina e le mafai ona aveesea le ata, vai vai. E tatau ona latou "paaga", ona totoina ai lea o laau.

Laʻau

O le tipiina o le auala sili ona lauiloa o le fafagaina pe a feagai ma le galo-aʻu-nots. Mo le faapipiiina, e tatau ona e filifilia se vao matua ma vavae ese le pito sili ona maualuga i lalo o le au. E tatau ona tuʻu le 'ulu i totonu o le vai seia oʻo ina aʻa. Ona totoina lea i le eleele.

O le faia o lenei mea, i le eleele sauni (faʻamamaina, faʻamaʻaina i le peat ma le humus), faia ai ni lua paʻu, totō laau i totonu ma faʻasusu i le eleele matutu i luga, faʻasaina i lalo o le aʻa.

A maeʻa le 5 aso e manaʻomia ona e faʻafefiloi. E sili atu le ave le lautele, ia mautinoa e le aofia ai le vaega o le ammonia.

Le vaevaega o vao

O le toe gaosia o aʻu-nots e ala i le vaevaeina o vao e le faigata e pei ona foliga mai. O le aʻa o le fugalaau e matua vevela lava, ma e mafai ona vaevaeina i se tasi o le gaioiga. E tatau ona lulu lemu le eleele mai le aʻa o le laau, filifili se vaega o le rhizome ma se "tulivae" (punou), tipi saʻo.

Mo se tusitusi sili atu, e mafai ona totoina aʻa i se vaifofo o fesuiaiga lautele. Ona totoina ai lea o vao e avea o ni laau masani. A uma ona vaevaeina vao i le tausaga a sau, o le a salalau fatu, ma o le vao o le a sili atu ona lautele, lea e le tatau ona faatagaina.

E tatau ona faʻanoanoa le vao, aua afai o le galo-e le-o le totō ua totō lelei, o le a mafua ai ona maualalo le lanu ma lanu.

O le tuufaatasiga o le faagalo-au-ae le o luga o le saite ma isi lanu

Manatua-ou-nots o se auala lelei e teuteu ai lou fanua. O lenei fugalaau e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o moega faʻafefe, o vaituloto ma vaituloto.

Galo ia te aʻu-e le o lelei lelei ma tulip ma daffodils, aemaise lava le manogi o sea ituaiga. Galo ia te aʻu-e le o foliga lelei i lili o le vanu i luga o nofoaga e le mautonu.

Pests ma faʻamaʻi o le faʻagalo-aʻu-nots, auala e faʻafefe ai

Manatua-aʻu-nots o ni laau e le lelei, ma e seasea ona latou maʻi. Afai e te le faʻagaloina-e le o totoina i totonu o se nofoaga malulu, e le manaʻomia ona faʻafeinu, ona fiafia ai lea o lē e ana ma se lanu lanu ma se manogi manaia.

O le fili autu o le galo-e le o le aphid, lea e mafai ona tau i ni auala. O se tasi o mea sili ona taatele ma taugofie o loʻo mulimuli mai. I totonu o se tamai pesini i vai, faaopoopo i ai se tamai efuefu ma se meaʻai, faʻafefiloi. Faʻaiʻu laulaʻau i lenei fofo.

O le isi auala e fasimoli solution. Ina ia mafai ona saunia, e tatau ona e faʻaumatia 300 g o le fale poʻo se fasimoli vai i le 10 lita o le vai. Lafoa le laau i lenei vaifofo mai le sprayer i le 2 vaiaso.

Ina ia mafai ona e faʻamagaloina aʻu-e le o le faʻafefe o manu, e tatau ona faʻaaogaina fautuaga uma mo le tausiga o fugalaau, o le a le tulai mai faʻamaʻi.