Laʻau

Jacobinia - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata o meaola

Jacokeus e piniki. Ata

O Jacobinia o se aloaʻia tumau o le aiga o Acanthus, i le faagasologa o le alualu i luma, ave i luga o se mutia po o se laau e afaina. I lalo o nofoaga masani, o laau toto e oo atu i le maualuga o le 1.5 mita, pe a tutupu aʻe i totonu, o laau matutua e masani ona tupu ae e le silia le 1 mita. O le mea na fanau mai ai Jacobinia o le vaipanoa faʻapitoa o Amerika Latina.

O le laau e iai sona foliga vaaia: i luga o fugafulaʻese, e sili ona faʻafefiloi fatuga o loʻo ufiufiina i lau lanu lanumeamata lanumeamata, lapopoa lapopoa-moligaʻo, e aofia ai fugalaau mūmū, moli, lanu paʻepaʻe poʻo le piniki piniki, e fuga mai i le vaitau o le vavao. O aʻafiaga a Jacobin e "umi-livers": e taʻitasi ma tausia le laau mo le tusa ma le 2 vaiaso.

Vaʻai foʻi pe faʻapefea ona tuputupu aʻe le faʻalologo ma le faʻafefe.

Fua faʻatatau o le tuputupu ae, e oo i le 12 cm i le tausaga.
E sili ona paʻu i le taumafanafana.
E faigofie le ola i totonu o le fale.
Laʻau tele, ae fautuaina e toe faafou i le 3 tausaga.

Jacobinia: tausiga ile. Faʻapuupuu

Jacobos e tau lemu. Ata
Tulaga o le vevelaI le mafana mafanafana, pe a + 22 ° C, i le taumalulu e tusa ma le + 15 ° C.
Faʻamamaga o le eaTalia pe maualuga. O le laau e lelei le fesoʻotaʻi ma le faʻaleleia e le aunoa (e le tatau ona paʻu le susu i luga o pulumu ma fugalaau).
MalamalamaLulu faʻasalalau ma ufiufi mai le la susulu.
FaʻasaSoʻo se 3-4 aso ile taimi mafanafana, 2 vaiaso uma i le taumalulu.
Jacobin primerMalamalama faʻatau meaʻai poo se faʻafefiloi o laupepa ma eleele vavao, oneone ma peʻa i tutusa tutusa.
Fertilizer ma le faʻamalolo1-2 taimi i le masina ma se vaivaiga vaifofo o fugalaau fugalaau faʻapitoa.
Jacobin transplantFaaletausaga pe pei foi o aʻa.
TofigaLaʻau mamago po o fatu.
Tulaga TutupuI le fale, e manaʻomia e Jacobinia le teuteuina o tausaga taʻitasi. O le fugalaau e fiafia foi i le ea fou ma e manaʻomia se faʻaleleia masani, ae e fefe i faʻataʻitaʻiga.

Jacobinia: tausiga ile. Auiliiliga

Fugalaau Jacobin

I le fale, o le Jacobinia e masani lava ona fuga mai le taumalulu oʻo i le ogatotonu o le tautotogo; i lalo o tulaga lelei, o le fugalaau e masani ona toe fai i masina o le tautoulu. O mea leaga o le laau e lapopoʻa, paʻu, foliga tutusa ma faʻafefiloi fugalaau uumi uumi, o laʻau e lanu i lanu paʻepaʻe, piniki, mumu po o le moli, e fuafua i le ituaiga.

Tulaga o le vevela

I le vaitau o togavao malosi, e teu ai le laau i le vevela o + 20- + 25 ° C, mo le taumalulu e siitia atu i se potu e sili ona mālūlū, pe a faʻamafanafana le vevela pe tusa o le 15 ° C.

O Jacobinia e fiafia i le ea fou, o lea i le taumafanafana e fautuaina e ave i le faapaologa po o le togalaau, filifili se nofoaga e leai ni pepa.

Lafoaia

Tropical laau e mama, o le mea lea e tatau ai ona tausia lelei Jacobin i le fale, e tatau ona aofia ai le suʻeina o ona laʻau ma togi i vai mama i le vevela o le potu. O le faʻatinoga e faʻatinoina i le taumafanafana i aso uma, i le taumalulu - i aso uma, puipuia o aʻafiaga ma aʻafiaga mai le susu.

Malamalama

O le faatumauina o le teuteuina ma le fesuisuiai faifai pea o le Jacobin, malosi, ae o le moli felafolafoaʻiga e manaʻomia ile tausaga atoa. E mafai ona tuu le fugalaau i le faamalama i sasae poʻo le itu i saute ma le paolo mai le la o le aoauli.

Lafoaina o le Jacobin

I le fale, e manaʻomia e Jacobinia le faʻamautu masani e aunoa ma le fufuluina ma faʻamago le palapala. O le laau e fafagaina i vai inu i le vevela o le potu i le taumafanafana 2-3 taimi i le vaiaso, i le taumalulu - tasi taimi uma i le 10-15 aso.

Jacobin pot

O le gafatia mo le faʻatupulaia o le Jacobin e filifilia i le pito sili ona loloto ma lautele, o le aʻafiaga o le laau o loʻo faʻapipiʻi lelei i totonu. E tatau foi i le ulo ona i ai se puʻe faʻavaivai e aveese ai le tele o susu mai aʻa.

Soo

E mafai ona ola le laau i totonu o se afi ua faatauina mai mo laau i totonu po o se paluga o laumei ma laʻau laufanua ma oneone ma paʻu, ua faia i le tutusa tutusa.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Ua fafagaina Jacobin mai le ogatotonu o le tautotogo e oo i le amataga o le autumn 1-2 taimi i le masina ma se vaifofo vaivai o le malosi o soʻo se fugalaau manogi mo fugalaau i totonu.

Suiga

O le fetaulaiga o le Jacobin e faia i le tausaga pe a manaʻomia. E le faigata le iloa o le laau e manaomia se fagu fou: afai e maua aʻa i se alavai pe "sau i luga" i luga o le eleele, ona oʻo lea i le taimi e piki ai se fugalaau ma se atigipusa sili atu.

Teuteu

Ina ia faatumauina se foliga matagofie, e manaʻomia e le aiga Jacobinia le teuteuina o tausaga taʻitasi. O tautotogo uma lava, e tatau ona faapuupuuina uma pulou matutua ina ia tofu i latou ma 2-3 internodes.

Taimi e malolo ai

O le laau e malolo i le taumalulu, pe a faʻapuupuuina le ao. I le taimi lea, o lona tuputupu ae lemu, o lea e tatau ai ona faʻafeinu lelei le fugalaau, ma o le ofuina pito i luga e tatau ona taofia mo se taimi le tumau. Ma o le a le faʻaosoina pea pupuʻu, e fautuaina e faʻaaoga soo se punavai malamalama.

Tuputupu ae Jacobin mai Fatu

E lūlū fatu i le amataga o le tautotogo i totonu o se vaega susu, ma tufatufaina i luga o le eleele e aunoa ma le faʻalauteleina ma le faʻasusu. I se nofoaga manaia i lalo o le ata tifaga poʻo le tioata, o laau e ola pe a mavae le 3-10 aso. Pe a 2-3 ni laupepa moni e tatala i luga o laau totō, o loʻo toto i totonu o fagu tumau.

Faʻapenaina o Jacobin e ala i le vavaeina

O le tipi 7-10 cm le umi e vavae ese mai tumutumu o tipu (e taua tele ia tofu i latou ma ni atinaʻe 2). O mea totō e totoina ai i totonu o se mea e mafai ona susu ai le susu, o aʻa i lalo o tulaga masani e faia i totonu o le masina.

Afai o nei laau toto e amata ona ola, e mafai ona totoina i totonu o fagu tumau.

Maʻi ma meaʻai

E manaʻomia e Jacobinia le tausiga faʻaeteete ma le saʻo, a faʻapea o le a le toe maua ai lona malosi teuteu ma maʻi. Faatasi ai ma faafitauli masani:

  • O Jacobin e paʻu ma pau i le solia o le pulega vai. O le laau e tutusa lelei le le taliaina e le tele o le susu ma faʻamamago le eleele, o lea e tatau ai ona e fafagaina le Jacobin i taimi uma, ae sili atu le talafeagai.
  • Laʻau maualalo i lalo o le aafiaga o le malulu. O Jacobin e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga, a leai o le a vave ona leiloa lona malosi.
  • O Jacobinia e le toto pe afai e leai sona malamalama. O le fugalaau o loʻo i ai i luga o le faʻasalalauina o le malamalama i luga o le faamalama sasaʻe poʻo le itu i saute faʻatasi ma le ufiufi mai le la o le aoauli.
  • Fetogi fugalaau pe a oʻo mai le susu ia i latou poʻo pe afai o le potu o loʻo i ai le fale e le lelei le faʻaaoga. O le fufuluina o le Jacobin, e tatau ona e puipuia ona aʻafiaga ma vai mai vai, i le taumafanafana e aoga tele le ave o le laau i le ea fou.
  • Ua lafoaʻi e Jacobin le paʻu faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o meaʻai faʻapitoa i le eleele - o se fugalaau e manaomia vave ona fafagaina.
  • Jacobin leaf tips mimilo pe a malulu pe mai se ata faataitai. E tatau ona fetuunai le puleaina o le vevela o le laau.
  • Brown i luga o laulaau - O le faʻaaliga o le goto. O Jacobinia e tatau ona ufiufi mai le malosi o le aoauli.

A o tuputupu ae le aiga, o le fugalaau e masani lava ona aʻafia e se uila mūmū mite ma le papaʻe. O le auala aupito sili ona lelei e faʻafefe ai iniseti matautia o le faʻaogaina lea o iniseti.

Ituaiga o fale Jacobin ma ata ma igoa

Jacobinus laitiiti puaa lakapiia pauciflora

O se fualaau faʻamalosi e faʻapipiʻi ai vao e sili atu nai lo le afa mita le maualuga. O ona lala laau ua ufitia uma i lau lanu lanumeamata lanumoana. O fugalaau fugalaau e tasi, pulou, o petals ei ai se lanu piniki piniki ma lanu samasama.

Jacobin yellow justicia aurea Justicia umbrosa

Laʻau faʻasolosolo faʻamaʻamilo i luga o le laina saʻo e oʻo i le 1 mita le umi. O laʻau o loʻo ufiufiina i laulaʻau lanu meamata, o fugalaau samasama samasama e aoina mai i totonu o faʻafefeteina-taliga.

Jacobinia Brandege Justicia brandegeeana

O ituaiga meaʻai e iai laʻau faʻapitoa e tusa ma le 1 mita le uumi, e ufiufi i lau lanu meamata lanu meamata ma se matte surface. O fugalaau e sili ona paʻepaʻe, o loʻo siʻosiʻoina i lanu mumu-lanu samasama, e faʻapupulaina ai le faʻapipiʻiina o aʻafiaga.

Jacobin pink pe Fields Justicia carnea

Vaʻaia tele ma sina pupu vine e oʻo i le 1.5 mita le umi. Laʻau paʻu tetele e valiina i totonu o se lanu lanumeamata uliuli. O fugalaau lanu piniki suamalie e faaputuputuina i ni mea e le masani ai.

Vascular Jacobin poʻo le Adatode Justicia faʻamavae

O se ituaiga tele tele ma laulaʻau laulaʻau faʻalelei e oʻo i le 1 mita le maualuga. O laulaau e lanu meamata, lanu. Fugalaau e lua-laugutu i laʻau paʻepaʻe, o loʻo teuteuina i luga o le 'eleʻele i se piniki lanupiʻe "vascular".

Maota o Jacobinia (Jacobinia pohliana)

O laau laʻau mumu lapotopoto e iai ni lala vavalalata vaivai e oʻo i le maualuga o le 1 mita. O laulaau e lanu meamata lanu meamata, o lanu piniki piniki e faaputuputuina i ni mea laiti-o taliga.

Faitau nei:

  • Gasteria - tausiga o fale, ata o meaola, toe gaosia
  • Tabernemontana - tausiga o aiga, ituaiga o ituaiga ma ituaiga
  • Eonium - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Heliconia - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola
  • Cineraria - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata eseese