Laʻau

Chamerops - tuputupu ae ma tausi i fale, ata o meaola

Chameerops (Chamaerops) - o le pine mai le aiga isca. I le natura, o le laau e tele-laʻau e oʻo i le 6 mita le maualuga, i lalo o le fale, o le maualuga o le laau e le sili atu i le 1.5-2 mita. O laulaau e matagofie, foliga-foliga, ma petioles e oʻo i le 1 mita le umi.

O le pusa e ufiufi i foliga o lanu enaena. Fugalaau e le mafaamatalaina, samasama, tasi poʻo le bisexual. Fua i le ituaiga moli po o samasama fua. Mats, ato ma maea e faia mai fila. O le fanau mai o pamu pama o le Mediterranean ma le itu i saute o Farani. O iina, e fai ai le vaʻa, toetoe lava a le mafai ona faʻasaina.

Vaʻai foi i le auala e ola ai i le fale.

E tele le saoasaoa o le atinaeina.
I le fale, e le fuga le pama.
E faigofie ona toto le laau. E talafeagai mo se amataga.
Laʻau tele.

Faʻaaogaina o mea totino o laʻau pama

O Chameroops e mafai ona fufulu le ea o le pefu, faʻapipiʻi i le okesene. Faatasi ai ma le masani ai, tele le suavai, o le mea totino e fatuina ai se tulaga lelei o le faʻamafanafanaina o ia lava. E tusa ai ma faʻailoga, o le pama e tosoina ai tafe malosi o le malosi lea e mafai ona fesoasoani i le alualu i luma o galuega.

Chameroops: tausiga ile. Faʻapuupuu

O pamu paʻu i le fale e manaʻomia ai sina tausiga itiiti:

Tulaga o le vevelaI le taumafanafana, 25-27 °, i le taumalulu e le sili atu le maualuga nai lo le 15 °.
Faʻamamaga o le eaI le tau vevela, e manaʻomia le faʻaleleia masani.
MalamalamaMalamalama i le susulu o le susulu o le la.
FaʻasaFaʻaauau, e tele pe a uma le faʻamamago o le pito i luga.
Chamerops lau pamaO se faʻafefiloi o eleele vaʻalele, humus ma oneone i tutusa tutusa.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le vaitau o le tuputupu aʻe tuputupu aʻe 1 taimi i le 2 vaiaso.
Chamerops palu pipiA o tuputupu ae i le tautotogo.
TofigaFatu po o aʻa.
Tulaga TutupuTagata matutua, faʻataʻitaʻiga tele e faʻafeiloaʻi le gasegase matua leaga.

Chameroops: tausiga ile. Auiliiliga

Tausiga mo kumeka i le fale e tatau ona ogatasi ma tulafono. I lenei tulaga, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le maualuga o le malamalama.

Fuga

O le kesi e fuga i le tautotogo po o le mafanafana. O fugalaau e le o se mea taua tele.

O le laau o le pama e maua mai ai ni faʻapuupuuga pupuu, faʻalaina e le sili atu ma le 25 cm le umi. O fugalaau o le kokomele e laiti, samasama i le lanu.

Tulaga o le vevela

I le tau mafanafana, o le pusa lima ile pama e tausia ile + 24-26 °. I le amataga o le tautoulu, o le vevela e amata ona faasolosolo malie malie. Mo se taumalulu manuia, e le sili atu nai lo le 15 °. I le taumalulu, o le potu o loʻo nofo ai le falemaʻi e tatau ona faʻalelei i taimi uma e mafai ai.

I le taumafanafana, e mafai ona ave le laʻau i le loggia poʻo le togalaau.

Lafoaia

I le tau mafanafana, e tatau ona sosolo i le afi i aso taʻitasi ma le mafanafana ma le puipuia. E tasi i le vaiaso, e fufulu ese laulaau i se omomi pamu po o se afu. I le taumalulu, o le pama e na o le vevela i luga atu o le 20 °.

Malamalama

Chameroops i le fale e manaʻomia se moli susulu. Ina ia maua le malamalama talafeagai, e tatau ona tuu le laʻau i luga o faamalama o le itu i saute. Talu ai nei sa maua ai laau i le susulu o le la.

Lafoaina o pamu pama

I le vaitau o le tuputupu ae malosi mai le tautotogo e oo i le autumn, e masani lava ona faʻafeinu vaimaʻi i le tele o taimi. O le pito i luga o le meaʻai e tatau ona faʻagogo. Faatasi ai ma le amataga o le tautoulu, e faasolosolo malie lava ona faaitiitia le suavai. Faatasi ai ma se mea manaia i le taumalulu, o le pama e faʻamaʻaina le silia ma le 1 le taimi i le 2 vaiaso.

I le taimi lava e tasi, faʻavaivai vai e tatau ona mafanafana ma vaivai.

Chamerops Pamu Poto

O le aʻa o le pama e tele, na totoina lelei, o le mea lea, mo lona galueaina, ae o ipu loloto o palasitika laititi po o sekeli ua filifilia. O se mea e manaʻomia mo i latou o le i ai lea o ni lua alavai.

Soo

O le 2-3 tausaga muamua, o le pamu i le fale e tupu aʻe i le faʻafefiloi o eleele vavao, humus, peat ma le oneone, na faia i le tutusa tutusa. A o latou matutua, e tatau ona sili atu le mamafa o le eleele, o lea la e faasolosolo malie lava ona suia le oneone i le omea po o soo se eleele laufanua talafeagai.

Mo le faʻaleleia o kesi, e mafai foi ona e faʻaaogaina se mea e gaosi ai le faleoloa mo ni pama.

Fertilizer ma le faʻamalolo

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, e fafagaina ai le gamerops i se vaifofo o le faʻalavelave faʻalavelave o minerale. O luga o laei e faia faʻatasi i le taimi e tasi i le 2 vaiaso. I le taumalulu, pe a tausia i ni tulaga malulu, latou te le fafagaina le pama.

Suiga

O le faʻafefeina o le pama i Chamerops e faia i le tautotogo, ae o le tele o le ulo e tatau ona faʻatuputeleina i taimi uma. O ogalaau matutua e matua nofouta i aʻafiaga o aʻa. E na o le suia o le pito i luga.

Teuteu

E le mafai ona teuteuina Chamerops. A maeʻa le faaleagaina o le pale, ona mate ai lea o le laau. E pei ona tatau ai, e na o toeaina, lanu samasama ua aveese mai le pama.

Taimi e malolo ai

O se taimi malolo taʻutaʻu i le kesi. I le taimi o le taumalulu, e faaauau pea ona tupu. Ma o le laau e le faʻaosoina ma e le afaina mai osofaiga o meaola faalafua, o le vevela o le mea e maualalo ua faaitiitia i le + 15 °.

Chamerops pamu pama toto

O Chamerops e faigofie ona tupu mai fatu. A o lei totoina, ua susunuina i latou i le vai mafanafana faatasi ai ma le faaopoopoina o mea e faaosofia ai le germination. O se pusa palasitika ma se mea e le gaogao, o meaʻai paleni ua saunia mo le luluina. E mafai foi ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o le eleele mo le totoina o fatu.

E lūlūina fatu i le loloto e le sili atu ma le 2 cm. A maeʻa lenei mea, e ufiufi le tane i se fasi ata. I le vevela o + 25-28 °, e mafai ona totogo fatu ile 1-3 masina. O laau toto i lenei vaitau e tatau ona faʻavaivaia i nisi taimi ma, pe a manaʻomia, faʻafeinu.

A maeʻa le germination, ona tuʻuina atu lea o le fagu i se nofoaga lelei. O le tagata amio e alu i luga o laau e le vave ona tupu. O lo latou atinaʻe e amataina pe a maeʻa le tupu o lau laulau 7-8.

Chamerops pupu pama i tafatafa o itu

O faʻataʻitaʻiga o tagata matutua o le gameroops e faʻaaogaina i luga o auala. E mafai ona faʻaaogaina mo le toe gaosia. E vavalalata auala i le fuafuaina o le gaosiga. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le atinaʻeina o aʻa. O aʻafiaga vaivai e aʻafia aʻa ma o lea i le tele o tulaga latou te oti ai.

I lalo o tulaga masani, o le gameroops e maua ai ni auala laititi. Ina ia faʻamalosia o latou tulaga, o le fogaeleele o loʻo i totonu o le ulo e ufiufi i se vaega o moa sphagnum. I taimi o le maualuga o le maualuga o le susu, o le a amata ona ala mai le moe i le pito i lalo o le pama.

A maeʻa ona vavae ese, ona totoina lea o gaioiga i se paluga o le perlite ma le peat. O le eleele eleele palapala e fesoasoani i le atinaʻe o aʻa. O le taimi lava e amata ai ona ola le laau, e amata ona fafagaina i latou i fugalaau oona.

A o tutupu aʻe aʻa, o le a agaʻi malie atu laʻau pama i totonu o pusa tele. Mo le 2-3 tausaga o le galueaina, ua faaopoopoina le omea i le faʻafefiloi eleele palapala. I le leai o sea avanoa, o laau e totoina i totonu o se fale faigaluega maeʻa mo le totoina o pama.

Maʻi ma meaʻai

Afai e le mulimulitaia tulafono o le tausiga, e mafai e le pama ona mafatia mai le tele o faafitauli:

  • I le alofilima o le kesi, o le pito i lalo o lauʻau ua mago. O sea faʻafitauli e tupu pe a le lava le timuga, e le faʻapipiʻi le laau, pe o loʻo tu i autafa o le masini faʻavevela. Mo le fofoina o le tulaga, o le laʻau o loʻo toe faʻaleleia i se nofoaga e sili atu ona talafeagai, ma o laulaau e amata ona sulu i aso uma ma vai malulu i le vevela o le potu.
  • Brown i luga o laulaau. Vaʻavaʻai ma le faʻapipiʻiina o le tele o le faʻavaivai i le maualalo o le vevela. Ina ia fesoasoani i le laau e toe faʻaleleia, e tatau ona mago le eleʻele o le eleele, ma i le lumanaʻi, ia mataʻituina le pulea o vaiinu.
  • O aʻa e pala. I le leai o se alavai poʻo le faʻavaveina o le faʻafefe o le susu i totonu o le paleti, o le aʻa o le chameropa e mafai ona pala. Ina ia faasaoina le pama mai le oti, e tatau ona siitia atu i se mea fou ma sina susu. I lenei tulaga, o vaega uma e pala ma le uliuli o aʻa ua tipiina i se naifi malosi.
  • Chameroops e lafoaʻi samasama. O le mea lea, o le pama e tali atu i le leai o se vai inu poʻo meaʻai. E tatau ona fetuutuunai tuutuuga o le taofia ma o le a faasolosolo malie ona toe faaleleia.
  • Lea lanu mafiafia uma. E foliga mai, na amata ona pala le aʻa. E mafai ona e faasaoina le pama e faʻaaoga ai se faʻaopoopoga faʻafuaseʻi i se mea fou.

O meaola faalafua i luga o le gameroops, o le mea e sili ona taatele o le: spider mite, scutellum, whitefly, mealybug. Mo lo latou faʻaogaina, o sauniuniga faapitoa e faʻaaogaina.

Faitau nei:

  • Laʻau o le laʻau - tuputupu aʻe, tausiga o fale, ata o meaola
  • Fale tipi - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola
  • Trachicarpus Fortuna - tausia ma toe faia i le fale, ata
  • Auala - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Pamekaisa - ola ma tausi i fale, ata o meaola