Fua o le gaosiga

Matagofie matagofie i totonu o lou fale. Ivy geranium: faʻamatalaga, ituaiga, totoina, tausi ma sili atu

Mo se taimi uumi, e leai se tasi e ofo i le manaia o le garanium i luga o le faamalama. Ua leva ona nofo fale o le zonal geranium i fale ma ofisa.

Ae o le vaaiga ivy o lenei aiga e le o se lauiloa e pei o lona aiga - o le zonal tasi, ae faasolosolo malie ona maua le lauiloa i le au faifaatoaga.

Mai le tusiga o le ae iloa ai le talafaasolopito o le laau ma ona foliga vaaia, oa ituaiga o geraniums ma pe faapefea ona latou foliga. Ua tuʻuina atu foi ia te oe ni fesoasoaniga i le totoina o se fugalaau ma le tausiga, foliga o le toe gaosia ma mea o faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Faamatalaga faʻapitoa ma le tala faasolopito

Ivy geranium e aofia ai le aiga geranium, genus - geranium (Geranium). O lona lauʻeleʻele o le itulagi i Saute o Aferika, o loʻo i ai i le natura le faleoloa i luga o mauga ma galu i lalo o le mauga. O le mea lea, o le fugalaau e gafatia atoatoa le leai o se susu ma o se afi faʻafefe ma faʻamalama.

Ivy (poʻo le lau-lau) geranium o se fua tele, o le afa-gafa e mafai ona ola e oʻo ile 1 m le maualuga. Ona o le mea moni o foliga o laulaau e talitutusa ma le ivy (lima-lobed, fleshy, atoa), o le laau na maua lona igoa. O le lautele o le laupepa e mai i le 3 i le 6 cm. Lanu lanu meamata, o nisi taimi ma ni lapisi poʻo se uila papaʻe.

Fugalaau e pei o fugalaau lanu eseese ma lanu. Aoina i le faamalu o le faamalu, o le lapoa e ono 8 cm. O le tele o mea e aofia ai le 30 fugalaau. O le tele o le fugalaau e 1.5-2, 5 cm, ae o faʻamaʻitaʻiga sili ona manaia e mafai ona oʻo i le 4 cm.

Faʻaaliga

O fugalaau o geraniums e pei o le ivy e iloga mai i lanu eseese ma lanu: paʻepaʻe, mumu, mumu, lilac, piniki. O foliga vaaia o le faaletonu e pei o se peony. O laulaau e lamolemole i le paʻi, o le umi o lala - 70-90 cm O lenei laau e ese mai isi ituaiga e ala i le tautau o laʻau ma ni laʻau faʻamalosi.

O le laau e aʻe, e faigofie ona faʻaleleia ma fuga mo se taimi umi: mai le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn. Inflorescences o foliga matagofie, lapotopoto. I le faaopoopo atu i foliga vaaia matagofie o fugalaau, o le ivy geranium foi ua iloga i lona maoae le tumau.

Faʻamatalaga eseese ma ata

I le isi itu i luga o le ata e mafai ona e vaʻaia ni ituaiga lauiloa o Ivy poʻo le ivy gelushennoy.

I le tolu seneturi ua tuanaʻi, na mafai ai e faifaʻatasi ona aumai ituaiga eseese o ituaiga o geraniums ivy pei o le ivy e lagona le mafanafana i le fale ma i fafo.

"Amethyst"

O se ituaiga laupepa e sili ona lauiloa i le Ivy geranium e faʻaaoga i le faia o ato fugalaau. Tuuina atu o lala eseese ma lelei le atiina aeo le mea lea, i le taumafanafana e masani lava ona totoina i totonu o vases, ma i le taumalulu e aumai ai i totonu o le potu. E fuga mai i le tele o lanu mumu ma le piniki piniki, e tutusa ma rosa.

"Dacora Pink"

O se laau e iai laulaʻau tele o le lanu o le lanu e matagofie e tusa lava pe le fuga. O fugalaau e faigofie, lanu piniki, e aofia ai peti e lima ma nisi veins o le lanu mumu ma le ulaula.

"Mafaʻi Matagofie"

Tuʻu faʻasaina i laʻau teuteu, e ufiufi i lanu o le kulimi poʻo le lanumeamata lanumeamata. I le la, o lālā ua avea ma auro poʻo apamemea. I luga o petals e manino lava le vaaia o lanu violē.

O le eseesega e sili ona mataʻutia, o le mea lea e le o lauiloa i le faʻatautaia o fale.

"Rose Rose"

O lenei laau e foliga mai o se laau toto.. O le pulupulu e vali papaʻe ma sina lanu lanumeamata. Fuga toto ma faʻaauau pea. I le susulu o le la, e mafai ona avea fugalaau ma lilac.

"Rouletta"

O lenei vasega o le geranium e pei o le ivy e faʻaaoga mo le totoina i totonu o ipu tetele, i totonu o le fale ma togalaau. Bush laitiiti i le lapopoa i totonu o tulafono laiti. E vaivai le lala o le lala, e fuga mai ma fugalaau paʻepaʻe faigofie ma togitogi piniki ma mumu ulaula i luga o pamu.

"Tornado Fuchsia"

O le tele o ituaiga o geraniums o loʻo i ai laʻau lanu meamata. O le foliga o le fugalaau e foliga mai o pepe lele.. O fugalaau e valiina i le lilac faʻatasi ai ma speck ma streaks. Mai lenei ituaiga e fatuina ai ni mea matagofie mo le auala, e vave ona toto le laau, ma e fuga lelei le tausiga mo se taimi umi.

O fea ma pe faapefea ona totoina: tulafono ma fautuaga, faatonuga

O fugalaau fugalaau, ato, atigipusa i luga o le faapaologa e sili ona talafeagai mo le totoina o geraniums gem-gem. O lenei laʻau faʻamalama e tatau ona tu i luga o le la. E manaia ma felelei, e vaʻavaʻai foʻii luga o fale. Ma afai e te totoina lenei ituaiga o geranium i luga o se fasi fanua, o le a gaosia e le laau se kapeta tetele.

Saunia fualaau i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. Ina ia teuteuina le faapaologa, ua totoina laau toto i pusa i le laina e tasi, i se mamao e 15 cm mai le tasi.

O laau laiti e tatau ona faʻaleleia e le aunoa ma fafagaina i mea faʻapitoa o meaʻai, lea e faʻaaogaina i ni vaega laiti.

Malamalama ma le nofoaga

Ivy geranium sili atu le fiafia i le la, o le mea lea i totonu o se potu sili ona lelei le tuu o se fagu ma se laau i se itu i sasae po o le faamalama i sauté sisifo. Le lagona lelei i fafo ma e oo lava i aso vevela vevela, e le mago le laau ma faaauau pea ona fuga. Ae afai o le geranium e tupu aʻe i le malu malu, ona le tele lea o ona lauolaola e le mafai ona vaaia.

Manaomia o le eleele

I le eleele ampelous geranium e le o faigata, peitaʻi, mo le alualu i luma manuia ma le atinaʻeina o le vao o le eleele e tatau ona lafoaʻi ma faʻaleleia lelei. E mafai ona e faʻaogaina nei faʻatulagaga:

  • Faʻafefiloi eleele eleele mo 'ogafale i totonu ole pala, sand river and vermiculite i tutusa tutusa (perlite ma vermiculite e mafai ona sui i humus ma peat).
  • Laufanua mai le togalaau, e faia i lalo o vao po o laau, o le a faia.
  • 8 vaega o eleele maso, 2 vaega o le humus, 1 vaega o le oneone oneone.
  • I tutusa tutusa: vaovao, lau laʻau, peʻa ma oneone.

Ivy geranium e lagona le mafanafana i se mea e leai ni meaʻaiE faʻapipiʻi ai sina masima.

E faʻapefea ona tausi?

Ina ia mafai e le faleum geranium ona lagona le mafanafana, e tatau ona faia ni tulaga lelei:

  • Vai le fugalaau i le vevela masani, ae i ni vaega laiti. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vai i le 2-3 taimi i le masina ma ia mautinoa e le pa'ū le vai i lau.
  • I le tautotogo ma le tau mafanafana, fafaga faʻatasi ma le fusilatini ma le faʻamaʻi faʻamaʻi faatolu i le masina. Faʻaaogaina le geranium ma le magnesium sulphate - o le a fesoasoani i le faʻalauteleina o le ola umi, ae o le faʻamalositisi o le kulimi e faʻaitiitia ai le fuga o le laau.
  • I le faaiuga o Fepuari, latou te faia ai geraniums teuteu ma pine mama - o le a fesoasoani i le tillering ma sili atu le tele o fugalaau.
  • Toe faʻapipiʻi le laau faʻatasi i le lua tausaga i le tautotogo, e le tatau ona lapoa tele le ulo.
Lelei e iloa! Ivy geranium na te talia le toe totoina i soo se matua.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

E mafai ona osofaia le laau e meaola faalafua:

  • Thrips - foliga mai o tuputupu aʻe i le pito i tua o le laʻau, lea e oʻo atu ai i la latou faʻaogaina ma le foliga mai o laʻau i luga o fugalaau.
  • O faailoga e masani ona paʻi i foliga, pei foliga o laumei samasama i luga o laulaau ma e mafai ona taʻitaʻia ai. O foliga vaaia o mites e mafua ai le vevela ma le malulu.
  • Afai o laulaau lanu samasama ua aliali mai i luga o le laau, ona nofo ai lea o aphid.

O le faamai sili ona matautia o le ivy geranium o le vae uliuli. E matua faigata lava ona tauina lenei faʻamaʻi, o le mea lea, e lelei tele le faʻaumatiaina o lea laau ina ia le alu le faʻamaʻi i isi fugalaau.

Faʻavaeina uiga

Faʻapenaina e ala i tipi ma fatu. Toe faʻaleleia o mea e pei o le geranium:

  1. I le tautotogo, tipi le vaega pito i luga o eletise tutoatasi ma se umi o le 7-10 cm, sili atu ma ni laʻau maloloina se fa.
  2. Fufulu ese le tipi, sasaa le mea o loʻo tipi i le paʻu o le koale ma totōina i le eleele mama i le loloto o le 3-4 cm mo le aʻafia.
  3. O le suāsusu muamua e tatau ona tele, ma mea uma mulimuli ane - faʻalelei.
  4. A oʻo mai aʻa, o le geranium e faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau i ipu faʻapipiina ma le palapala.
Faʻalogo! Mo le faʻaleʻaleʻaina lelei ma le faʻaleleia o geranium faʻataunuʻu e tatau ona faʻamautinoa le vevela o le vevela mai le 20 i le 22 tikeri.

E mafai ona toto fatu o le geranium mai ia Aperila ia Novema.

  1. O le eleele mo fatu e tatau ona lafoaia ma malamalama. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻafefiloi eleele uma, peʻa ma oneone paʻu.
  2. O fatu e faʻalauteleina i le afa centimita, e ufiufi i se ata tifaga, faʻaavanoa ma tatala le eleele i se moli.

Latou te tuʻuina atu ni laʻau tetele, ae malamalama faaopoopo e manaʻomia ile taumalulu, talu ai o itula o le ao e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 itula.

E le matagofie ma susulu foliga mai o le geraniums ivy-foliga maoaʻe matagofie i pusa faatautau ma e mafai ona teuteu se tulimanu o soʻo se togalaau poʻo se potu. I Europa, o le aʻeina o geranium e faʻaogaina mo fausaga e faʻaogaina ai fanua. Ma le tausiga lelei, e mafai ona ola lenei laau mo le ono masina e aunoa ma se malologa.