Ituaiga o Apple

Uiga o ituaiga apu o lole ma le gaosiga o agrotechnology

E masani lava e masani ona totoina e le fai togalaau le tele o ituaiga o apu i lo latou fanua. Ma e masani lava o le filifiliga e pau i luga Vailaʻau oona, lea e maua ai fua suamalie ma suamalie. O fua muamua e aliali i luga o le apu i le faaiuga o Iulai, pe afai, o le mea moni, o le laau e tausia lelei. E faʻapefea ona faia ma pe o le a le uiga o le ituaiga, o le a matou taʻuina atu i lenei mea.

O le talafaasolopito o le filifilia o le apu

O le eseesega na faʻaalia e faʻafetai i taumafaiga a le faifaatoʻaga S. I. Isaev, o le na galue i le Inisetiute o Totogiina. I.V. Michurin. Na pasia e le tagata suʻesuʻe ituaiga eseese o Korobovka ma Papirovka, ma o le mea na mafua mai ai se mea fou. E le talafeagai mo le gaosiga o fale gaosi oloa, ae ua faʻatupulaia ma le naunautai i luga o fuafuaga a le tagata lava ia.

O fua e vave selesele, o le faaiuga o Iuni o le taimi lea e fua mai ai le apu. O le seleselega muamua e mafai ona aveese na o le fa tausaga talu ona totoina le fatu.

E te iloa? Mo fua suamalie, e masani lava ona taʻua tagata fai togalaau o se Candy poo Candy.

Faamatalaga o uiga o ituaiga apu

I le tulaga lautele, o le maualuga o le laau e faalagolago i le ituaiga o teuga oloa. Ae i soo se tulaga lava, o le laau e faʻaalia i le tumau, maualuga le teteʻe ma le toe faʻafouina o tomai.

Uiga o le laau

E talitonuina lena mea O lenei ituaiga apu o se laau tuputupu ae vave. I le tolu tausaga muamua o lona soifuaga, o le a tupu i le 3 m, ona tupu malie ai lea. I le taimi o le ola o le apu, o le laau Candy e maualalo, o le maualuga o le laau e le sili atu i le 5 m. O le apu o loo faamatalaina i se malosi, ae le o se pulupulu, pale paleni. O fualaau e fesuisuiai, ae umi ma e le punou i lalo o le mamafa o le fua.

O lau o le laau e lanumeamata lanumeamata i se malu malu, paʻu, paʻu. I luga o lala e ola tele, e tele lava. O fugalaau e foliga mai e lanu piniki, laiti i le telē.

Faiga Fua

Candy Apple e taua tele mo fualaau matagofie, O le faʻamatalaga o folafolaga eseese e tulaga ese, sili ona lelei i le tofo o fualaau aina e maua ai foliga matagofie. O le mamafa o le mamafa o le 85-105 g, ae mafai ona sasaa atu i le 150 g.

O fualaau suamalie e maua ai le paʻu samasama lanu samasama i paʻu mumu ma se lanu piniki mumu. O le paʻu o le paʻu o loʻo i ai ni vaega laiti. O le foliga o le fua o le lapotopoto, ae le saʻo i taimi uma, faatasi ai ma ni lipine. O le aano o se mea malie, paʻepaʻe, agavaivai ma se maualuga maualuga o le uʻamea ma le vaitamini C.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

E pei lava o isi ituaiga o apu, o Candy e iai ona lelei ma mea le lelei. Faatasi ai ma tulaga lelei e maua ai le maualuga o fua mai ma le fiafia. E tasi le tagata matua e mafai ona oʻo i le 100 kilokalama o fualaau aina. O le ituaiga o le taumalulu e faigata ona e mafai ona tupu e oʻo lava i itu i mātū o le atunuʻu. E tusa lava pe a maeʻa le taumalulu e maua ai le tele o fuālaʻau ma e le itiiti le fua o fua. O fua e masani ona suamalie, ma o le laau lava ia e tetee atu i le tele o siama pipisi.

Ae ui i lea, o uiga o le apu apu e maua ma mea le lelei. O lea o le laau e faigofie i le paʻu, ma ona o le tele o le tuputupu aʻe o le laʻau krone vave vave ona mafiafia mea e taofia ai fua o fua. O i latou lava Apu e faigata tele le felauaiga ma maua ai se olaga puupuu.

Fautuaga mo le filifilia o fua pe a faatau

E tatau ona maua ni apu o le apu i le tautotogo, mulimuli i tulafono faavae mo le filifilia o fualaau aina. Fai se faʻatauga e tatau ona naʻo ni fale tausimai faapitoa, pe afai o loʻo i ai le talitonuga i se mea e totoina ai le ola maloloina, e fetaui lelei ma le faʻaaliga manino.

Ae e oʻo lava i ai, aʻo leʻi faʻatau se fua, e tatau ona e suʻesuʻe lelei. E tatau ona fou, e leai ni faʻailoga o le vevela poʻo le mago. E le tatau ona avea ma faʻamaʻi o faʻamaʻi, faʻamaʻi. E tatau ona mama o ia ina ia mafai ona suʻesuʻeina lelei. E tatau ona faaigoaina le seedling i le ituaiga, ituaiga, mea e gaosi ma le tuputupu ae eria.

A filifilia se fua, ia mautinoa o lena mea ina ia faʻalautele le aʻa, o le aʻa autu e tusa ma le 30 cm le umi. Ina ia feaveaiina aʻa, sasaa i le vai ma afifi i totonu o se taga palasitika. Afai latou te magumago aʻo e aumaia le laau i le fale, e tatau ona tuu le laau mo se aso i totonu o le vai. E le tatau ona faʻatau faʻatau ma aʻa ma laʻau.

E lelei tele le ave o laau ile matua 1-2 tausaga. I le avea ai o se tulafono, e leai ni pale, ma e sili atu ona latou maua aʻa. O laau matutua atu e tatau ona tufatufaina atu pine.

Totoina o tulafono mo fatugao opu apu

Ina ia mautinoa e maua se seleselega tele, e tatau ona e iloa le mea o manaomia e le apu.

Taimi aupito sili ona tulaʻi

O le taimi lelei mo le faimalaga o le autumn, sili atu, o le amataga o Setema. I lenei taimi mafanafana ma le vevela, o le laau toto e maua le taimi e faʻaaoga ai i le eleele ma mauaa aʻa ao leʻi oʻo i le taumalulu. Ae ao le i malulu e tatau ona ufiufi lelei.

E mafai foi ona e totoina i le tautotogo - tusa o le ogatotonu o Aperila, pe a maeʻa le mafanafana o le eleele. Ma i luga o le taumafanafana, o le a mauaa ai le aʻa, ia malosi atili ma o le a sili atu ona faigofie le folasia o fulu muamua.

Filifilia se nofoaga e toto ai: eleele ma moli

Aʻau Apple - i le mataupu faavae, faʻamaʻi alofa, ma O lenei togi na faʻateleina ai le manaʻomia i le faʻamalamalamaina. E sili atu le totoina i luga o le itu i sasae o le upega tafaʻilagi ina ia maua i le taeao ma ao lei faia le aoauli le la sili atu o le la, ae o le a latou le mu tele i le aoauli o le taumafanafana. Ia mautinoa o le nofoaga e le afaina e matagi - o le apu e le fiafia i faʻataʻitaʻiga.

O le eleele e tatau ona faʻalelei, i le foliga tutusa ma le mea e manaʻomia mo pateta. E le o se mea e le malie tele i le maualuga o le vevela. E taua i le tautotogo, e leʻi faʻaputuina le vai i luga o le saite, ma o le loloto o le eleele ua mamao ese ma e le afaina ai aʻa o le laau - e le fiafia i le susu tele.

Galuega sauniuni i le 'upega tafaʻilagi

A o leʻi totoina, e tatau ona faʻafefete le palapala ina ia faʻaleleia lona fausaga, faʻateleina lona gafatia o le vai ma le vaʻaia, ma faʻaitiitia le malosi o le eletise. E lima aso ao le i totoina, latou teliina, vele ma vai. I le taimi o le eliina i le loloto o le afa mita, o faʻaopoopoga e faʻaopoopo e faʻatatau i le tuufaatasiga o le palapala:

  • mo peat: lime, potassium sulfate, phosphate rock, superphosphate, fafie;
  • mo oneone: paluka, superphosphate, lime, peat, omea;
  • mo le omea: fuelaina o minerale maʻaleʻale, lime, humus, sanddust, oneone.
Afai e iai le tele o le vai i luga o le eleele paʻu, e tatau ona eli se togalaau i tafatafa o le nofoaga o le vaega, faʻapipiʻi alavai i lo latou pito i lalo. I le maeʻaina o le fasi fanua, e tatau ona totoina i manulele lanumeamata: peas, lupins, oats, buckwheat, sinapi. Pe a latou tutupu aʻe, e taua le aua le faʻafefeteina ma toe eli le saite i le taimi, totoina i totonu o le palapala.

Sauniuniga o fualaau mo le totoina

E ala i le totoina o mea e tatau ona sauni ma saunia. Vaʻaia ma le faʻaeteete a latou aʻa ma aveese soʻo se mea mamago, pala, faʻamaʻi, poʻo aʻa e iai se pulu faʻamaʻi poʻo se maʻila manua. Ma mai ia i latou e tatau ai ona aveese le tele o faatupulaia, o lala ua mamae.

O le faia o aʻa, e tatau ona aveese lala e tupu mai i le totonugalemu tutotonu i totonu. Ua le faapuupuuina foi lala e le talafeagai. I lenei tulaga, o le tipi e tatau ona faia i se tulaga e tutusa lelei ina ia mafai ai e le manua ona i ai le nofoaga sili ona laitiiti. E tatau ona tumau pea aʻa ma le vevela, aua o le a totoina e le laau.

Ona fufulu ese lea o le pito i lalo o le pusa ma se laumei susu ina ia manino le ū o le tino: o se suiga mai le lanumeamata i le lanu enaena.

E taua! Aua e te fenumiai le siata o le sulu ma le aʻa o le laau!
Ona tatau lea ona totoina aʻa o fualaau i totonu o se vaifofo o le omea ma le sua. Mo lana sauniuniga e avea ma vaega o le omea, lua vaega o mullein ma le lima vaega o le vai.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

A oʻo ina fausia le lua mo le totoina, ia manatua o aʻa o le laau e vave ona atiina ae nai lo le pale. Talu ai O fualaau e tatau ona totoina i se mamao mamao mai le tasi ma le isi - pe a ma le tasi ma le afa mita. Mo le totoina, eli lua i le lautele o le 80 cm ma le loloto o le 60 cm. Faʻalautele le palapala ile palapala. Ina ia saunia, e tatau ona e aveina ni pakete fagu po o se faapalaga, faaopoopo ni ipu tioata se lua o le sulfate, tutusa le aofaiga o le superphosphate ma le fa tioata o le fafie. O nei mea uma ua fefiloi ma le palapala ma faʻaputu i le pito i lalo o le lua ina ia oʻo ai aʻa i totonu o lenei paluga.

I le taimi o le totoina, o aʻa o le laau e tufatufaina atu i le pito i lalo ma ufiufi i le eleele. I le faʻavae, o le aʻa o le fatugaina e le tatau ona eliina i le palapala, a leai o le a pala i lenei nofoaga. O le ua e tatau ona 5-6 cm le maualuga ile palapala. O le totōina o se laau, e tatau ona faʻafefeteina tele - a itiiti ifo i le 2.5 pakete i lalo o fatuga taitasi. I le tautoulu, e tatau ona faʻamaʻaina ia laau laiti i aso uma e tolu, faʻaalu e uiga i se pakete i luga o laau taʻitasi. Ina ia puipuia le susu, ia fautuaina e suia le vaieli ma le faapalaga, ma faʻamalosia le laau lava ia e ala i le nonoa i se lagolago.

E taua! O laau talavou e leai ni laʻau faʻapupulaina, e matua faigata lava ona faʻamamaina.
Ina ia puipuia laau talavou mai i meaola ma mea masani, o le ogalaau e nonoa i se paʻu.

Tulafono mo le tausiga o le apu taimi

Afai e te filifilia le laau i tulaga saʻo, ona e tausia lea o le a leai se faigata.

Faʻasalaga

O lenei ituaiga o apu o le faʻaleagaina o le tagata lava ia, o le mea lea e tatau ai ona totoina pollinators i talaane. Palola mo laau apu Candy - ituaiga Grushovka Moscow, Golden Chinese, Red wawe, Orlovim ma tutusa.

Tetee togafitiga e faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E talitonuina o le vailaʻau e teteʻe i le tele o faʻamaʻi masani o apu, ae e leai se puipuiga i le paʻu. O le mea lea, ina ia puipuia le laau, o le taimi lava e totogo ai i totonu ia laau, E fautuaina ina ia sulu le copper oxychloride poo le 3% vaifofo ole vai ole Bordeaux. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia pe a uma ona fuga, ae i lenei tulaga e tatau ona 1% le vai.

Afai o foliga muamua o le paʻu e aliali, e fautuaina e faʻaaoga le fualaau. "Raek". 1.5-2 ml o le oloa ua faʻafefeteina i totonu o se pakete vai ma faʻavasegaina i apu fa fa i le tafaʻi: aʻo leʻi oʻo mai pupuʻu, i le taimi e amata ai tumutumu, pe a maeʻa ona laʻau ma pe a uma le lua vaiaso. Faʻaalu e tusa ma le 10 lita i le 100 mita mita. m. E mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina "Anapogi", lea e naʻo le lua togafitiga e manaʻomia ai: muamua ma pe a uma le fuga, ae faʻatasi ma se vaeluaga o vaiaso e lua. O le fofo ua saunia i le fua faatatau o le 2 ml i le pakete vai, e faʻaaoga ai le 2-5 lita i le laau.

E te iloa? O fai togalaau taʻutaʻua i tausaga taʻitasi taʻumama le ogalaau o lichens, paʻu oti. E fesoasoani tele i le faʻamaloloina o meaola faalafua o loʻo i ai iina.
O le tauina o iniseti i le tautotogo e fautuaina ina ia faia le pulupulu "Olekupritom", lea o le 400 g o le vailaau faʻasaina ua faʻasese i se pakete vai. E malosi o ia i le tauivi ma siaki, talipupuni, sucker, aphids. O toga e mafai ona togafitia mai iniseti laʻau "Karbofos".

Faʻaauau ma le tele o faʻavaivai

Tausiga o Apple Candy e manaʻomia le faʻamautu lelei o laau. Afai o tatou talanoa e uiga i laau faatoa totoina, ona muamua lea o le lua masina e tatau ai ona faʻafeinu i vaiaso uma, seivagana ua mamafa le timu. Ona faʻafefeteina lea o le faʻaitiitia i le tasi i le lua i le tolu vaiaso. Ae afai ei ai se vevela vevela, e faalua i le vaiaso ona fafaina i luga ole pakete i lalo o laau taʻitasi. Ae peitai, e tatau ona tatou manatua lena mea E le fiafia le laau i le susu o le susu. I le vevela, e mafai ona faʻamamaina e ala i le fufuluina, ae fautuaina e faia le faiga i le afiafi ina ia le mafua ai le mu i luga o laula ona o le vevela o le la.

Lafoaʻi eleele

Ina ia mautinoa le saogalemu o le ea i aʻa, o le eleele o loʻo siomia ai i latou e tatau ona tatalaina. Ae faia lenei mea i se mamao pe a ma le 60 cm mai le ogalaau i le tele o nofoaga i le loloto o le 40 cm. I le tau o le autumn, e tatau ona faataamilo i luga o le ogalaau i le loloto o le 20 cm, ma mulumulu le ogalaau ma le faapalaga, paʻu pe humus. Lafoaʻi le vaomago po o le mutia vao i le pito i luga o le meaola e tusa ma le 5 cm le maualuga. I ia tulaga, e tupu tele ai vaomalo, lea e faʻamalo ai le palapala, faʻaleleia ai le tamaoaiga. E le gata i lea, o le mulching e faʻafeagai ma le tuputupu aʻe o vao.

E taua le eliina luga o le laufanua ao lei amataina le tau malulu, aua i le taumalulu, i lalo o le mamafa o le kiona, o le a avea le eleele ma mea e sili atu ona pala.

Faʻatauga

Mo le fualaau aina e masani ona manaomia ai meaai faaopoopo. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina le vai efuefu (i mita taʻitasi - 3-5 mata), humus (5-6 pakete), superphosphate fugalaau (40-60 g). E masani ona faia lenei mea aʻo leʻi amataina le vaʻaiga.

Fafagaina e faia mo le taumalulu fufusi fugalatini masini. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi 2 tbsp i se pakete vai. lita o le superphosphate granular ma se sipuni o le potassium.

Faʻasalaina le tusitusi

O le teuteuina o le apu e faaopoopo atu i fua o se laau, ae le o le taua o le faatumauina o le pale. O lenei lomiga e sili ona taua mo laau tuai. Fai le faʻataʻitaʻiga i le tautotogo aʻo lei oʻo i le fugalaau pe i le tautoulu, pe a uma ona seleseleina le seleselega. E aoga le taofi ma vave loa ona toto fatu. Ina ia faia lenei mea, tipi le tumutumu o le laau ma se pulu, ma tuu ai ni tamaʻi laiti i lona vaega pito i lalo.

E taua! O le teuteuina e naʻo meafaigāluega faʻamalosi e faia. O le paʻu mata, o le mea lea o le a faʻamalolo ai le umi.
O lala uma lava o loʻo tutupu agai i totonu o latou ulu e mafai ona teuteuina, lala o lālā e ola aʻe i le maualuga. E tatau foi ona faʻamamaina lālā o loʻo fesoʻotaʻi ma le tasi poʻo le vavalalata. Lisi, afaina, lala laiti i le faavae o lala po o le ogalaau, foi, e aveese. Ma ina ua uma le teuteuina o le apu o le a le aveesea ai ona sua, e tatau ona togafitia vaega uma i se togalaau.

Saunia mo le taumalulu

Mo le taumalulu, e fautuaina le afifiina o se ogalaau ma se ogaumu, uʻu po o se lala laau. E le gata o le a laveaiina ai o ia mai le malulu, ae mai le oona foi. O le lima tausaga muamua, o togalaau e togafitia ma se fofo o le penisina, ma na o laau matutua e mafai ona faʻamaʻeina i se vaifofo o le lime. Ina ia saunia, ave le 100 g laupapa pepelu, 500 g simaini kulimi, 3 kilokalama o le lime fou fou ma faataape uma i se pakete vai.

Ae mo le fafaga mo le taumalulu, i le tausaga muamua o le olaga, o fualaau e le talafeagai ona fafagaina i latou - o loʻo lava a latou mea na faʻaalia i le taimi o le totoina. Mo le taumalulu, o le itu-ogalaau tafatafa o loʻo faʻamaluina i le manu, ae le mafai ona fesootai ma le ogalaau. Ma le isi, e tatau ona ufiufi laau i le maualuga o le 20 cm. I le taumalulu, aemaise lava i polokiona mamafa, o le kiona e faataamilo i le laau e tatau ona solia i lalo.

Seleseleina ma teuina

E pei ona faʻamatalaina e oo atu i le 100 kilokalama o fualaau aina e mafai ona aveese mai se tasi tagata matua. O laau talavou e amata ona fua mai i le 4-5 tausaga talu ona totoina. O fua e mafai ona aoina i le faaiuga o Iulai, ae o loʻo sasaa atoa atu ia Aokuso. E matua leaga lava.

O le seleselega e tatau ona matua faʻaeteete, e pei o apu e le taliaina toleniga. E le mafai ona luluina lala, seivagana ua toe faʻaaogaina. A leai, o le mea moni i ni nai aso, o le a le mafai ona faʻaaogaina. E tatau ona aveeseina ma le faʻaeteete faʻatasi ma le aʻa. Ia mautinoa o le a tumau pea le ola o apu, lea e puipuia ai i latou mai siama.

Ae e tusa lava pe a uma le aoina o apu e tusa ai ma tulafono uma, e le mafai ona teuina mo se taimi umi - sili atu i le tolu vaiaso i totonu o se potu malulu poʻo sina taimi umi i totonu o le pusaaisa.

Apple Candy o se tasi o ituaiga e sili ona fiafia i ai tagata fai togalaau. O le ituaiga e le fetaui mo le gaosiga o fale gaosi oloa ona o le ola laitiiti o le fua, ae o le seleselega e tele, ma o apples e fiafia pea. O le tausiga faapitoa mo le laau e le o manaʻomia. E taua le totoina i luga o le la ma le le susu, i le taimi e fafaga ma fafaga ai. O le vailaʻau o le malulu, faʻafefe i faʻamaʻi ma faamai. Pau lava le mea e tatau ona e tau ai o se paʻu. O le vaega o totoe o le laau o le apu apple e fiafia i le seleselega ma le tausiga o laau.