Fua o le gaosiga

O vine vine suamalie Kokkoloba Berry: faʻamatalaga ma ata

Kokkoloba Berry e tupu i le talafatai o le Caribbean. Faʻamalo lelei le tau o Florida. O se fale vevela. Faasao i le maualalo o le vevela. Tali sili ona lelei i le faʻaleleia ma faʻafefe faʻavaivai.

Igoa Latin Coccoloba uvifera. Faʻatasi i le ituaiga o Kokkoloba o le aiga o Buckwheat. O le faasologa o le fugalaau ua fuga mai.

O le mea e masani ai, e taʻua le laau o "vine vine." O le laau na maua lona igoa ona o fualaau ovovo e lapotopoto e pei o se fusi vine. O le umi o le ola o le laau e 55-60 tausaga.

Faʻamanuiaga o Kokkoloby Berry

O le laau toto o se meli. O lona vai e faʻaaogaina e vali ai le paʻu masani. Ua faʻaaogaina laupapa e fai ma suauu.

Fua lautele, i le lautele e oʻo atu i le sili atu i le 2 senitimita. E i ai o latou paʻu mafiafia ma se laumei laitiiti o laʻau suamalie suamalie. O vine vine ei ai se manogi manaia.

E i ai se fatu itiiti i totonu o le fua. A uma ona matua, e sasaa mai vine ile eleele. O fua e mafai ona faʻaaogaina i le taina ma le fou. E masani ona faʻaaoga i le kuka. E faia mai i le tilotilo, mumu, jam, jam, fualaau oona, marmalade.

E faia e Berries se uaina sili ona lelei, lea e tautua i faleoloa elite. A maeʻa le faanatinati, ona avea lea o le uaina uaina.

Ole aofaiga ole malosi o fualaau aina e le silia le 60-65 kcal mo le 100 kalama. O fua e tamaoaiga i minerale ma fualaʻau A, B, C. O nei mea uma e sili ona lelei i le tino o le tagata.

E tusa ai ma lona fatuga e fesoʻotaʻi ma oloa gaosi. Latou te faʻaleleia leo o le paʻu, faʻateleina le mamafa o le mamafa. Faʻateleina le mamafa ma le fatu. Faʻaaogaina i faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, fatu. O fualaau o le vao o ni mea e le faʻaleagaina. Latou te faʻaogaina le tino o le tino i le faasologa lelei, o le avea o se mea e pala.

Ata

O ata nei o vine vine:

Tausiga ile

O laau talavou e fautuaina e faatau i fale tausimai po o faleoloa faapitoa. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le avanoa e faʻatau ai se faʻamaʻi poʻo se faʻamaʻi.

E tatau ona e filifilia se fugalaau lanu ola maloloina, laʻau e leʻi afaina ma se aʻafiaga o aʻafiaga. O le laau o se mea taua. O le faamoemoe o le olaga e mafai ona silia ma le 55 tausaga.

Faʻasa

Fugalaau alofa maualuga maualuga. E masani ona faʻafefe ma faʻafeusuaʻi mai le sprayer. Talu mai le tautotogo pe a maeʻa se setete malolo, faʻagataina le vaitau o le tautoulu, o le eleele o loʻo susu i taimi uma. E faʻasaina le faʻatagaina o le faʻamalolo o le susu i totonu o le tane.

Pe a faʻafeinu, e tatau ona amanaʻia manatu o le Kokoloba Berry. O le laau e masani lelei i eleele suamalie. O le mea lea e le fautuaina vai vai i le vai malosi e iai mea leaga eleelea.

A leai, o le le lava o le kesi o le a aʻafia ai foliga o le laau. O le a faʻagesegese i le tuputupu ae, ma o le a amata ona paʻu fua.

I le taumalulu faʻavave taimi e tatau ona faʻaitiitia, e mafai ai ona faʻagogo le pito i luga o le eleele.

Fuga

Fugalaau pito i lalo, paolo malulu. O loʻo i totonu o pulumu lautele. Faʻasalaina i se manogi matagofie. Ona o le le lelei o totonu o le fale, e le toto le laau.

Vaʻa vine: ata i le taimi o le fugalaau.

Faʻavaeina o le Crown

E mafai ona oʻo atu laau tetele sili atu ma le valu mita. Maua se pale paleni-ovate. O loʻo i ai i le laau ni laumela o le emerald ma ni lanu mumu mumu. A uma ona ola lau lanu i totonu o le paolo malulu.

Lea laau toto e oo atu i le 25 simita, e oo atu i le 14 simita. Fai se faʻamau paʻu. O le itu pito i tua o laulaau o le maa tioata. Popo o laau amber.

Soo

I lalo o le natura masani, faʻafeiloaʻi eleele suamalie. Faʻalelei lelei i oneone oneone. Ae le afaina le tuufaatasiga o le lalolagi. E mafai e le laau ona faʻafetaui i soʻo se tulaga tuputupu aʻe.

Totoina ma totoina

Siʻosiʻomaga e faia e pei o le aʻa o le laau e atiina ae. O laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi. Suʻeina o mea matutua matutua e faʻapitoa ona faia ile 3-4 tausaga. O tausaga taʻitasi i totonu o le tane e tatau ona sui le pito i luga ole lalolagi.

O laau totō teuteu e totō vave i le eleele poʻo totonu o se ulo faʻatasi ai ma se faʻalanifigofie o le alavai. O piliki malepelepe, paʻuʻititi, faʻalautele le ele. E tatau ona faʻaoga tele le tane i le avanoa avanoa mo le aʻa o le laau.

Ina ua taunuuMo le lua vaiaso, mo le lelei o le totoina o le laau, e tatau ona teuina i se paolo puipui. I le tau mafanafana, e fiafia le laau i sisifo poʻo le itu i sasae.

Afai o le fugalaau e tuu i le itu i saute, o le a maua e le laau ni vevela vevela, ma o ona lau ma fua o le a mumu ma pau.

I le taumalulu, o le taimi o le fugalaau e tatau ona faapitoa dosachivat. Mo lenei laʻau talafeagai, o loʻo faʻafefete, eletise, maualuga masima masima.

Lulu

O le fugalaau e matua malamalama lava-e manaʻomia, ae le talia le la. E sili i penumbra. Totoga o le tuputupu ae e tatau ona 19-25 ° C. I le taumalulu, e le tatau ona maualalo le vevela i le 17 ° C. E mafai e le laau ona faaleagaina le malulu.

Mo nisi faʻaopoopoga o le ea, o se atigipusa e iai se laau e totō tonu ile eleele pe tuʻuina i luga o se paleta e tumu i piliki piliki, maa, ma le palapala susu.

Tofiga

I le fale, tupu ai Kokkolobu Berry matua faigata. I le le lelei o le tausiga, o le a amata lemu le tuputupu aʻe o le laau ma atiina ae le lelei.

Ua totōina le laau i totonu o greenhouses, faletalimalo tatala ma togalaau aina. I totonu o le falemaʻi e ola ai Kokkolobu Berry e le mafai. Faʻapenaina e fatu ma tipi.

Fanauina o fatu na faia i le II tausaga e sefulu o Fepuari - I le sefulu tausaga o Mati. A lūlū, faʻaaoga fatu fou. Ua salalau solo i le pito i luga o le eleele ma totoina i totonu o se fale kesi.

I totonu o le microclimate ia tausia i taimi uma se maualuga maualuga o le susu. O le tuputupu ae e tupu i le 20-35 aso talu ona totoina.

Pe a faapipii faaaoga fualaau lanumeamata. Le maualuga o le taumafanafana mo le totoina 28-30 ° C. E sili ona lelei le totoina ao lei amataina le vaitau tuputupu ae.

Maʻi ma faʻamaʻi

I le fale, e ono osofaia le laau vaʻavaʻaveʻa. Ae maise lava pe afai o loʻo i totonu o le greenhouses le ea mālūlū ma uiga maualuga o le vevela. Ina ia faʻaumatia le meaʻai, e fufuluina ai 'au i totonu o se vaitafe vai mafanafana o le 45 ° C. Ona tosoina lea o pusa i le vailaʻau o Actellic.

E masani ona afaina le laau aʻa e pala. O le maʻi e tupu pe a uma le susu o le eleele ma fuga le fugalaau. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi, e tatau ona suia le fugalaau i le nofoaga.

Kokkoloba Berry e tupu lelei i totonu o greenhouses ma togalaau. O se meaola o le meli, e masani ona faʻaaoga i le kuka ma le gaosia o le uaina. Faʻapenaina e fatu ma tipi. I lalo o le natura masani, faʻafeiloaʻi eleele suamalie.