Faatoaga

O le faamaumauga mo le gaosiga o oloa - laau o le apu "Antonovka masani"

Aʻau Apple Antonovka masani faigofie ona iloa e se mea e sili ona patino fiafia manogi lelei.

O ia mea suamalie ma le manaia e maua ai le lava o le suamalie, ma o se paʻu lanu samasama lamolemole e matagofie i foliga vaaia.

E oʻo atu i le 90% gaioiga e talafeagai mo le faʻatau atu fou. E fetaui lelei mo le sauniuni o ituaiga uma o vaalele taumalulu, e lelei i totonu o le pepa oona.

E le gata i le tusiga - faʻamatalaga o le meaola masani Antonovka ma se ata o ona fua.

O le a le ituaiga?

Antonovka masani - taumalulu (tuai o le autumn) maualuga-gauaʻi ma le fuga o le fugalaau eseese ma le lelei faigata tau taumalulu.

Aphrodite, Babushkino, Orlik, Orlovskoye Polesye ma le Winter Winter.

O le vaitaimi o le tele o le ausia o le matua faʻapitoa i fua, o le umi o le taimi e teu ai o le a aveesea apples (tausia lelei), e faalagolago ile latitude o le laau e tupu ai laau.

Toto tagata e le lelei. O fua e sili ona lelei o le a maua ai se vaipanoa ma ituaiga eseese: Anise, Autumn Striped, Welsey, Pepin Saffron.

Faamatalaga eseese Antonovka masani

E faigata mo se tagata e le o se tagata tomai faapitoa ona tilotilo atu i faamaumauga a Antonovka, ma o nei mea mataʻutia o le a iu lava ina liliu atu i le malosi o le salalau o laau, lelei toleni tagata Lusia malolosi sulu ma matagi malolosi.

Sapa, laau talavou pale pale. I le aluga o taimi, sa "auauna" i le lautele ma avea ma mea faʻapitoafai si faʻalelei ile pito i luga.

O laʻau muamua e amata ona ola e tutusa ma le ogalaau, ma iu ai ina salalau i itu. O le faʻalauteleina e tele. O le faʻataunuʻu autu e paʻu i luga o lala ua sili atu i le tolu tausaga. Vili paʻu, faʻapipiʻi i le vaega.

O le lanu o le ogalaau, o le paʻu i luga o lala i luga o le lua tausaga le matua o le enaena mafanafana.

O le lanu o le laʻau, lea o loʻo i luga o petioles pupuu faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le laumei, o le lanumeamata lanumeamata, o le foliga o le ogatotonu-ovate.

O le pito o le faʻataʻitaʻiga, faʻamalosi. O le pito i luga ole laupepa e masani ona sosolo.

O fugalaau fugalaau tetele e papaʻe ma se lanu piniki e leai se lauiloa, o loʻo tuputupu ae i le pito o petals. O petals ei ai se foliga lautele, e fetaui lelei le tasi i le isi, e avea ma "manulele" matagofie. Pestles e le o faʻamalosia, stigmas luga aʻe o isi.

O lapisi apu e lanu samasama ma sina lanu lanumeamata, fai mai "Manuʻa Antonov". Fua lautele pe tele (e oʻo atu i le 300 g), fai si itiiti.

I le faagasologa o le matua, o le manogi manaia o le fua o le fua, e faateleina, e leai se aoga o le ebulu lanumeamata. O le pele e lamolemole, naʻo le pito i luga o le faʻaaloaloa ma se nofoaga laʻitiiti i fafo atu o le paluga ma le "otaota".

O pi e ola i le ogatotonu o ato o fualaau aina ei ai se foliga lapotopoto, e laʻititi faʻalelei mai pito i luga ma pito i lalo, ma e tu i le itu - sili atu faʻaloloa. O le vaega pito i lalo o le fua e sili atu ona maualuga.

Closed, Calyx, "toe faanatinati" i se laumei laitiiti. O le tube podchashechnaya o loʻo i ai se faʻamau faʻasolosolo poʻo se faʻaoga.

I le vavaeina o se tagata masani a Antonovka, e manino lava:

  • o le tino e samasama,
  • mea manogi,
  • malie,
  • tuatusi pito i luga e le mafai ona vaaia,
  • e le mafai ona iloa le fesoʻotaʻiga o le pito i tua ma potu o fatu.
TAITAI! Fualaau mausali i luga o lala seia oʻo ina matua, pe afai e le o iloa e laau le paʻu o le susu.

Ata






Faʻasologa o talaʻaga

O talafaamaumau a le au failauga masani a Antonovka o loo lisiina e pei o se ituaiga o mea na gaosia i nai seneturi talu ai e tagata Farani na tausia e ala i le umi o le galueaiina o fanau o vao vao vao.

I luga o lona faavae, ua maua mai e tagata poto faapitoa i ona po nei ituaiga eseese o ituaiga eseese (A. suamalie, A. paʻepaʻe, A. afa-futu) ma ituaiga taʻitasi e fausia e ala i le sopoia o Antonovka vulgaris ma isi ituaiga o apu (Bogatyr, Cherry, Imrus, Orlov, Friendship of People).

Tuputupuʻe tuputupu aʻe

Laufanua mai le mea ua salalau ai le ituaiga - Tula ma Kursk malo.

O le taimi nei o loʻo fafagaina o ia Oryol, Penza, Bryansk, Moscow, Kaluga, Lipetsk, Ryazan, Tula faatoaga faatoaga, i "itulagi malulu" o Ukraine, Belarus.

Faamaumauga o le tausiga lelei o fua o Antonovka masani (ao leʻi oʻo i le tautotogo) o loʻo faʻaalia i aʻau na maua mai laau mai i laufanua ma mafanafana mafanafana ma malulu, malulu malulu.

I le taimi lava e tasi, o le tulaga lelei o tulaga e teuina ai e aʻafia ai le umi o le ola o le fua.

I nei itulagi, ua ola manuia ituaiga o apu: Melba, Idared, Granny Smith, Anis Sverdlovsk ma Lobo.

Tuuina atu

Vaʻavaʻai ogalaau e mafai ona tuʻuina e oʻo atu i le tone o fualaau aina mo le seleselega. O le averesi o le tele o apu 300-400 kg.

O fua aupito sili ona tele, e masani lava ona na o luga o laau talavou, e mamafa e le sili atu i le 340 g. Tulaga masani apple weight -150-200

O le fuga e masani ona masani aʻo laʻitiiti ia laau. Mulimuli ane, o fua taua e maua mai laau matutua tasi i le lua tausaga.

O uluai pili taua na taʻua e Antonovka 5-7 tausaga a maeʻa maeʻa maeʻa.

O le taimi o le seleselega apu tele o Setema - pe a fai e tele aso vevela i le taumafanafana.

Faatasi ai ma se vevela vevela vevela, e amata i le Oketopa, ma maua ai le avanoa e taofi lelei ai apu tagata faʻatau seʻia oʻo i le ogatotonu o le taumalulu, ma e oʻo lava i le amataga o le tautotogo.

O maualuga maualuga e mafai ona mitamita ai ituaiga eseese: Persianka, Korey, Elena, Jonagold ma Bratchud.

Teuina

Fautuaga faʻapitoa e faʻalauteleina le ola ola o apu mama e aunoa ma le leiloa oa latou ata ma le tofo:

E faʻatagaina le alo ese o le laau, aua o le a taʻitaʻia vave le fua i fua o aʻafiaga.
Fua mo le teuina o taimi uumi e tatau ona aveesea aʻo le i oʻo atu i le matua faʻapitoa.

Pusa toe faʻaaogaina aʻo le i selesele fumigated pe sosoina i se vaifofo e faasaga i aganuu faʻaleaganuʻu, ona faʻamago.

Aʻo tuʻuina atu le apu i totonu o le fagu vailaʻau, aloese mai le taia o le fua e faasaga i le isi pe faasaga i puipui o le fagu.
Aʻo le i auina atu i totonu o le pulou, faleteuoloa poʻo le teuina, o apu o loʻo faʻasolosolo, lafoaʻia le fualaau aina, e tusa lava pe itiiti ifo le faaleagaina o le paʻu.

Fualaau fuatiaina e teuina i laupapa, pusa palasitika ma keke meataʻi pe afifiina i se isi pepa, siaki pepa.

Le maualuga o le vevela o le ea i totonu o le potu e teuina ai popo: 1.4-1.8 ° C.

O le i ai o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le tino e faʻaleleia ai le tausia lelei o le fua.

Toto ma tausi

Faailoga o le apu o le apu e fai i le amataga o le tautotogo po o le autumn. Afai o le itulagi e eseese i le taumafanafana matū, o le mea lona lua o le taimi lea o le totoina o fatu.

Aʻo leʻi oʻo atu i le tolu tausaga le matua, e tatau ona faia le mauga masani. Mo le ola sili atu o le sui o le ituaiga, o le eleele o loʻo siomia ai le laau e mafai ona mulumulu i palapala.

O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina ai le maualuga o le maualuga o le lafoaia o aʻa, lea e taua tele mo Antonovka, masani i soo se matua.

Antolevka saplings e taugofie tele, talu ai o le gaosia o oloa o lelei lelei pisinisi, talafeagai mo le faʻatauina o se togalaau laiti, e itiiti ifo ma le afa o le tele o mea na totō i le eleele ma faapipiiina.

Pe a totoina le tuputupu ae / maua mai laau, o le loloto o pupuni, o le palapala ma le fugalaau e tutusa ma isi ituaiga.

Tuuina atu vaivaiga faaletino o le tausaga ma le lua tausaga, pe a tatau ona totoina ia mautinoa e faʻapipiʻi se pulu umi faʻatuatua i tafatafa o le laauona saisai ai lea o le apu.

Aʻo leʻi tuʻuina le fatu i totonu o le lua ua maeʻa, o lona pito i lalo e tatau ona lava e susu, sasaa le itiiti ifo nai lo le pakete vai.

O asiasiga masani o palealii o laau talavou, e mafai ai ona vave iloagofie lala vaivai, lea e tatau ona aveeseina.

O lenei mea o le a mafai ai e le mana o le laau ona fausia se pale paleni o foliga manaomia.

Antonovka vulgaris o le a maua mai ai le tele o seleselega mai fua e le tele tele, ae mai fua tuai foi, ua saunia:

  • tuputupu ae i itu i matu
  • i luga o le eleele faʻamautu lelei.

Afai e te manaʻo e maua ni fua tetele mo le faʻatau atu i le masina muamua pe a maeʻa ona aveeseina, o le palapala o loo siomia ai laau e tatau ona teuina i lalo o se uila uliuli.

Maʻi ma faʻamaʻi

Aʻau Apple Antonovka masani e puipuia i le paʻu ma faʻafeiloaia lenei uiga i ituaiga fou pe a faʻasalaina.

Faʻasaga i isi faʻamaʻi i faiga masani faʻatoʻaga (faʻapipiʻi le lafoaia o le eleele, faʻavasegaina o le taamilosaga, puipuiga o le ogalaau mai le taʻivaʻa, faʻasalalau taimi ma vailaʻau, faʻatautaia taufaʻatau).

Mo le puipuia o mea e faaleagaina e le moth ma isi ituaiga o anufe, faaaoga:

  • chlorophos ma karbofos,
  • mama entobacterin
  • se paluga o entobacterin ma chlorophos.

Aua e te faatalale i le puipuia o mea e sili ona taatele o meaola o le apu, mo se faataitaiga, o le Codling moth, o le marmot fua, o le minging moth, silkorms, toso.

E ui lava i se numera tele o ituaiga tau o le apu o le taumalulu, ae o Antonovka vulgaris o loo faaauau pea ona tupu i totonu o togalaau tutoatasi ma togavao.

O le tetee i le faaleagaina o mea masani mo apu o le apu, e aunoa ma se mafatiaga mo ia lava, o le manumalo i le manumalo o Rusia, o se mea aoga o le tausiga, lea o le a tali atu i le tele o fualaau aina lanu samasama lanumeamata-matagofie ma le manogi manogi.

Matamata i le vitio e uiga i ituaiga o aporo Antonovka