Faatoaga faatoaga

O loʻo faʻapipiʻiina le gaosi musk i lo latou fale mafanafana

I le auai i le fafagaina o moa, e tatau i tagata taʻitasi ona fuafua le gaioiga o mea o loʻo iai i nisi o ituaiga ma ituaiga. E ui lava o nisi tagata latou te tausia vao ma moa ina ia maua ni fuamoa, o isi e sili atu ona taulai atu i le mauaina o aano o manufasi. I lenei tusiga, o le a tatou taulai atu i uiga o le fausiaina. indoutok - ituaiga o meaola, e faatatau i le aano o manu.

Faʻailoga, faʻamatalaga puupuu ma foliga o le musk duck breed

Indo-outs (pe, pei ona taʻua ai, "musk ducks") e maua ai se fua lelei o aano o manufasi, ma le fafaga lelei o manulele i se taimi puupuu, e mafai ona e maua se faʻaopoopoga lelei. O le aano o le totoa e sili atu le agavaivai nai lo isi o pato, ma e itiiti foi le gaʻo. Talu ai ona o lenei vaega musk duck ua manatu e avea o se ituaiga tagata olaola e le gata mo le fausiaina i le fale, ae mo pisinisi foi.

Indo-ducks o ni manulele muamua, o foliga vaaia e eseese tele mai o latou uso a tagata. E i ai se latou aotele, pusa lautele, ni apaau malosi ma ni vae pupuu. O ia manulele e faigata, toʻa, le lelei i meaʻai ma toetoe lava aʻafia i faʻamaʻi. E le gata i lea, e te le manaʻomia le faia o se vaʻai faapitoa mo la latou aau.

O le mamafa o musk drake e tusa ma le 6 kilokalama, ae o gata e na o le 3.5 kilokalama. O le fua tele o manulele o lenei ituaiga e sili atu le maualuga nai lo isi ituaiga. O le meaʻai e le o iai se uiga faapitoa o le manulele o manu felelei, ae o le vaega pito sili ona manaia o le pisa. Fufulu ma fua mai fua. O lapopoʻa tetele, fulufulu mafiafia ma polotini lelei.

I le tele o tulaga, o paʻu musk e pouliuli, paʻepaʻe, uliuli, sukalati, manulele lanu moana ma manulele lanumoana, e ui atonu e iai ni tuusaunoaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le teritori o Europa o manu e masani ona fafagaina i isi lanu, lea e le amanaiaina o se tulaga masani.

E taua! Faʻalogo lelei i manulele e iai lanu lanu tutusa, ona o loʻo i ai se manatu o se lanu fefiloi e faʻaalia ai le i ai o mea eleelea. Moni, e oo lava i nei filifiliga e masani lava.
Afai e te filifili e amata faila i le fale, ona maua lea e le au faifaatoaga, o faʻamatalaga e uiga i le sauniuniga ma le faʻaleleia oa latou fua o le a aoga, lea o le a talanoaina atili.

E faʻapefea ona iloa se ponaili ua sauni e momoe

I le tele o tulaga, o le atinaʻe e faʻafefete fuamoa e iloa ai lava ia i musk ducks pe a le faʻapotopotoina e le tagata talimaʻi fuamoa mo se taimi umi. O le mea lea, afai o ni nai aso i totonu o le faamoega o le a 10-14 fasi vaega, ona mafai ai lea ona amata e le pato le talepe.

E taua! Pe a fanau mai Indo-ducks, e le tatau ona faatagaina le vavalalata o tagata taitoatasi, aua e mafai ona tupu i suiga ma pathoces. Mo le mafuaʻaga lava e tasi e tatau ai ona faʻaleleia taimi faʻaletupe.

I le fale, o musk ducks e sili ona fausiaina i le amataga o le fuamoa, ma o le gaogao o pato mai fuamoa muamua e 90% pe sili atu foi. Mai le pisinisi pisinisi, o se fuamoa o se filifiliga lelei, talu ai o le faatauina atu o se oloa faapena e sili atu ona taugata nai lo le masani.

Ae ui i lea, e tatau ona amanaia le mea moni e faapea mo fefaʻasoaʻiga lelei o fuamoa mo le 3-5 keke, e tatau ona tasi le drake. E masani lava, o le maualuga o le fausiaina o fuamoa o le a faʻalagolago foi i le feusuaʻiga o le drake, o le pito i luga o le taimi mai ia Aperila e oʻo i Iuni (pe a maeʻa ona vevela, ae le vevela).

I le averesi, i le tausaga, o tui e ave mai i le 80 i le 110 fuamoa e tusa ma le 70 g. Ma le fausiaina o fuamoa e faalua i le tausaga mo le tele o masina: muamua e sau i le amataga o le tautotogo (mai ia Mati ia Aperila), ma le lona lua i le tautoulu. O le mea moni, na tuʻuina atu lenei mea moni, e le toe mafai ona faʻatau atu ni fuamoa moa e pei o le tuʻuina atu o sens, ae mo pisinisi faʻavaitau latou te talafeagai.

E te iloa? O manulele, ua lauiloa i le asō o musk ducks, na faʻatautaia e le au Aztec anamua. Mulimuli ane, na aumaia lenei ituaiga i le teritori o Europa, Aferika, Ausetalia, Asia ma lo tatou atunuu.

E faʻafefea ona filifili ma teu fua mo fualaʻau

Afai ua e filifili e amata le amataina o le Indo-ducks, o le a aoga mo oe le iloa pe a amata ona faanatinati le pepe. E masani lava, o le faagasologa o le faataatiaina o fuamoa e tamaitai e amata i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila, ma o se manulele e toesea pe a lua ni nai fuamoa i totonu o le faamoega (10-12 e lava mo nisi tagata).

O le galuega a lē e ona e aofia ai siaki i aso taitasi (ua tuʻu saʻo le aso i le atigi), ona e taua tele ina ia aua nei faimalaga fuamoa i totonu o le faamoega. Nestlings e sili atu ona fafaga mai fuamoa na susu mo le 15-18 aso, ma faafetai i faailoga na faia, e faigofie ona e pulea lenei taimi.

Le teuina Aoina fuamoa e mafai ona i totonu o le kapoti, gaugau i se tulaga saʻo, ae e taua tele o le vevela i totonu o le potu e le sili atu i le 15 ° C ma e leʻi pa'ū ile 8 ° C.

E le gata i lea, ea o le ea e tatau foi ona i ai i totonu o le tulaga masani, lea e tuu ai se pesini vai i totonu o le kapoti (o le mea e fautuaina ai le maualuga o le susu o le teuina o totonu 70-75%).

Ina ia faʻaolaina le gaogao o fuamoa, latou te manaʻomia fagu 3-4 taimi i le aso. O le umi o le ola o le fale, o le faʻaititia o le maualuga o le fua o fuamoa, ma o le mea lea o le a maua ai le maualalo.

E iai ni uiga uiga ese o le 'au o le anufe Musk: o le gaogao o fuamoa na lalaga mo le 10-15 aso ma le liliu i le vevela o le 20 ° C o le a sili atu nai lo o fua fou fou.

Pe a fai e le fafine le 15-20 fuamoa, e tatau ona e tuʻuina atu lona faga mo ni nai aso, ona mafai lea ona e tuʻuina ni nai fuamoa mai isi laumei.

E taua! I le faagasologa o le faʻavevelaina oa latou moa, e le tatau ona vaʻaia e le pato le isi, a le o lea o le a galo loa ia te ia lona lava tama ma o le a amata ona taitaia tagata ese.

Faiga faʻapipiʻi fuamoa

A amata ona latou ave fuamoa, ua uma ona tatou iloa, ae o le taimi o le susunuina e le itiiti ifo lona taua. E tafe mai Chicks i le aso 29-35 ma o le afa muamua itula e tatau ona i ai faatasi ma le tina.

O sina taimi mulimuli ane o le a mafai ai ona e aveina i totonu o le fale, lea o le a fesoasoani e taofia tamaiti mai le malulu. E mafai ona latou faʻaalu nei aso i totonu o se atigipusa i lalo ifo o le molī afi. E manaʻomia foi le tuʻuina o se afi mumu ia i latou.

Afai e mafanafana moa, o le a latou gaoioi fiafia i le atigipusa poʻo le nofo e aunoa ma le paʻu i luga o faaputuga. Mo le sili atu faʻamafanafanaga o pato pato i le pito i lalo o le atigipusa e tatau ona avea ma vaʻaiga loloto o vaomago po o paʻu. E le mafai ona faʻaaogaina le sawdust ona o le a togi i latou e moa.

O fuamoa moa Musk o loʻo i ai se atigi pupuʻu mataʻutia e ufiufi ai le atigi ma puipuia ai mai le inu. Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia o le maualuga o le kesi ma le okesene o loʻo aʻafia, lea e faʻalavelave ai le atinaʻeina o le pepe.

O se taifau vao e masani ona lafoaʻi le ofaga e ave ai le vai "taele," ma pe a toe foi mai, lulu le pata o vai i luga o le faamoega, ma faʻafefe ai fuamoa. E le gata i lea, o le tina o loʻo faʻamoemoe e faʻamalamalamaina ma le faaeteete o latou paʻu, faafaigofie le aveesea o le ata ma le tatalaina o vaega taʻitasi mo le fesuiaiga o le kesi.

O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faʻaauau le faʻaaogaina o le fale i le fale i luga o se manaʻoga poʻo i se tulaga faʻasaga (o le mea lea o le a atinaʻe atili ai le tamaʻitaʻi). O le puipuia o fuamoa mai le paʻu ese mai fata pe a liliu, ua ufiufi i se upega, faʻapipiʻi i se filo malosi poʻo le faʻamalosi.

Afai o loʻo aʻafia e le pato le fafagaina o moa, ona maeʻa lea o lau galuega autu i le tulaga o le saunia o se nofoaga mafanafana ma le mafanafana. I le gasologa o isi atinae, e le mafai ona e popole i fua, aua viliina - paimoa lelei, e ui lava mo lou lava filemu e sili atu le siakiina ole taimi.

E te iloa? O lenei ituaiga o patoti na maua lona igoa ona o le "gafatia" faapitoa e faasaolotoina pea le gaʻo mai totoga o le tino i luga o le ulu. Mo le tele o tagata, o le manogi o lenei gaʻo o loʻo faʻamanatuina le musk. O le mea moni, e tusa ai ma se isi faʻaliliuga, o sea igoa e mafua mai i le upu "muisk", o le igoa lea o Initia galo ua nonofo i Colombia.

Fafagaina o pato

E pei ona ma matauina i le taimi muamua, o fuamoa ua lalaga mo le 15-18 aso ua sili ona aoga. Afai e te vaetofia i latou mo le tuʻuina i totonu o se mea faʻavevela, ona tatau lea ona i totonu ole 15 ° C le vevela o le potu, ma o le pusa ole vai o loʻo taua muamua e lelei tele mo le tausia o le maualuga.

O fuamoa o le Indo-egg are laid in the most adjusted and heat incubator (e tatau ona e mafanafana i totonu o le 4 itula). O le taimi o le tuʻuina o fuamoa e filifilia ina ia pa'ū le brood i le taeao.

Ae o le pulega e faʻaaogaina mo musk ducks, o loʻo i ai le faiga lenei:

  • i luga 1-7 aso fua faʻatatau vai faʻavela susu e tatau ona i totonu 29-30 ° C, mago - i totonu 38 ° C, ea o le ea e le tatau ona sili atu 55-60%ma faʻavasega ia fuamoa tatau ai 24 taimi i le aso;

  • ma 8 i le 29 aso tusi tusi vai faʻavela susu e tatau ona faʻaalia 26-27 ° C, mago - 37 ° Cma masini vaalele 40-45% ma le taimi o le liliu 24 taimi ile aso;

  • i luga 30-34 aso le vevela susu e tatau ona faʻaalia 32 ° C, mago - 37 ° Cma ea o le ea e tatau ona fetaui 70-75%. E taua tele i lenei taimi e le talafeagai le liliu o fuamoa.
E taua! Aʻo faʻapipiʻi saʻo fua ile fua i totonu o se mea faʻapipiʻi, e oʻo atu i le 20% sili atu nai lo le taimi e tuu ai i luga. Ae ui i lea, o le faataatiaina o pato pepe o le a sili atu ona lelei.
I le lautele, o le teuina ma le filifilia mulimuli ane o fuamoa e leʻi faʻaaogaina e tutusa ma le tulaga o isi moa, ma na o le pau lava le eseesega o le umi o le taimi faʻapipiʻi - mai le 32 i le 35 aso (pe afai e te fia fia aso o fuamoa nai lo se taavale, matou te fai atu i se taimi muamua atu o lenei faagasologa e amata mai i le 29 i le 35 aso).

Le lelei ma le le lelei o le faʻatoʻateleina o le Indo-stock

I le fausiaina o moa, ei ai pea le lelei ma le le lelei. I le tulaga o musk ducks, o le lelei o le fausiaina o nei meaola e aofia ai le: le lelei o le fafagaina, tumau, le mafai ona i ai se masani masani e aunoa ma ni vaʻa, ola faatasi ma isi ituaiga o pato (aua le tau ma aua le faia le pisa). Faatasi ai ma le gaogao o le tausia o sea manulele, na iloa ai e faifaatoaga le toesea o le le mafai ona i ai i le manava ma le gaogao, faapea foi le umi o le galueaiina, lea e sili ona matauina pe a faatusatusa i isi ituaiga.