Berry

Faamatalaga o nisi ituaiga o yoshta

E le o fai togalaau uma e iloa le igoa "yoshta". Talu ai nei, o le toʻatele o tagata fiafia i totonu o togalaau e fiafia tele i lenei togavao, e ui lava na toe faʻafefeteina le paluga i le 80s. E manaia aua e mafai ona seleseleina le seleselega mo se taimi uumi i ni vaega - o le a fua le suamalie. I le taimi lava e tasi, o se fiafiaga le aoina mai - o lala o le togavao e leai ni vao tuitui, lea e le mafai ona taʻua e uiga i tuaa o le vao. Yoshta o se faʻafefiloi o kusiisi ma le fuamini uliuli, o lea na faʻaaogaina ai le tele oo latou uiga.

Faamatalaga o Yoshta

Seʻio tatou tilotilo totoa i foliga ma penefiti o pupu vine. E oʻo atu i le tasi ma le afa mita lona maualuga, lea e le maua e ona tuaa. E le gata i lea, pe a faʻatusatusa ma i latou, o loʻo i ai ni mamoe ma paʻu umi. I le tautotogo o vine ola mai aʻa e le lava, e masani ona leai se mea e tatau ona tipi ai laau. O le aganuʻu e maualuga le malulu, o lea e lagona lelei tele i latū latū. Ma o le vaega pito sili ona lelei, o lona mauaina lea o le faʻamaʻiina i faʻamaʻi ma meaola faalafua lea na filifilia currants ma gooseberries.

E te iloa? O uluai suesuega i luga o le sopoia o nei aganuu e lua ua sili atu i le selau tausaga talu ai. E tele na latou le manuia: o fugalaau e leʻi tuʻuina atu le ovary. Ma na o le 80 lava na faamanuiaina ai le fomaʻi o German Breeder R. Bauer i le aumaia o le fua muamua o le fualaau aina. Na ia faaigoa foi o ia ia Iosta, ma ave muamua ia mataitusi muamua e tolu mai le igoa o le tina tina laau - o le mea lea o Yoshta. O lona toʻalua X. Muravski na fafagaina ituaiga Jochemin, Jokhne, Moreau. Ina ua mavae ia mea, na amata ona maua ni fatu fou i isi atunuu o le lalolagi.
O le laau e lauiloa i lau lanumeamata lanumeamata e leʻi maua mai le uiga o le manogi manogi. Fugalaau e susulu fugalaau ma se manogi manogi e mafai ona faʻavasegaina e le tagata lava ia. Ae e sili atu ona lelei le totoina i tafatafa o le kulisi poo le fua o le fualaau aina, ina ia tupu mai le pollination e iniseti. Fuga e fua mai, e tutupu le pupuʻu ma e le sili atu i le lima vine. Latou te pipiimau i le 'au ma matua le lelei.

E te iloa? Laʻu maualalo - naʻo le toe foʻi mai o le laau. Ona o lenei mea, e le o tupu i luga o se tulaga tau alamanuia, ma totoina le tele o faifaatoaga faifaatoaga. E fautuaina foi le faʻaaogaina o le vao e fai ma pa. O laau afu ma lala malolosi e ola e tusa lava pe sili ona lelei le tausiga, toetoe lava a leai se maʻi ma e le fiafia i meaola faalafua.

O fua o le Yoshta ua i ai se lanu uliuli lanu uliuli ma sina lanu violē. E oo lava i le tasi lima e mafai ona tupu fua o fualaau eseese. Pe a latou matua, tuu se tofo suamalie ma se manogi vaivai muscat. O fualaau suamalie e tele i vitamini, o mea faʻamalolo eseese. O fua muamua e mafai ona faʻamoemoeina i le tausaga lona lua talu ona totoina se laau toto i se nofoaga tumau. Ona gaosia ai lea e yoshta fua i tausaga uma. Ma amata mai i le tolu poʻo le fa tausaga, o le a oʻo atu i le maualuga o lona gaosiga.

Yoshta ituaiga

O le isi, tatou te faʻamatalaina ituaiga sili ona taatele o laau totō ua lelei ona faʻatutu i le vaeluagalemu. Ae ui i lea, o le tele o saute o le 'upega tafaʻilagi, o le sili atu lea o le a fua mai ai le yoshta ma o le sili atu le malie o le a avea ma ona fua.

E taua! Laʻau na totōina i totonu o se avanoa matala, palamole ma lelei. Ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona totō i luga o laufanua faʻaleleia ma lelei, aemaise lava, faʻamalosia ma le paluka. Ua saunia le eleele e pei o lalo o se fuamoa, ma ua totoina se togavine po o se kusi vine i tafatafa ane. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le fuaina o palota

EMB

O ituaiga eseese o le vine i Yashta e maualuga atu i le 1.7 mita ma le lautele e tusa ma le 1.8 mita. Laʻau lanu masi-lamolemole i le lapopoa ma foliga o laulaau, lanu o le paʻu, o le tele o fatugaʻo e tutusa ma currants. Le lanu o laulaau e maua mai le kulisi. E fuga mai pe a ma le lua vaiaso mai le ogatotonu o Aperila, ma a maeʻa le palota e tuʻuina atu le suamalie ma le tele o vine i le 5 kalama taʻitasi. I foliga ma foliga e foliga mai o gooseberries nai lo currants. E tele le seleselega, ae ua matua pe a ma le lua masina.

E taua! O le faia o se pule lelei o le eleele, e puipuia ai le tuputupu ae o vao ma le faʻaleleia o le susu, o le palapala i lalo o le pale ma faʻataʻamilo i le ogalaau e mulimulitaʻi. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina le humus poʻo le peat. O laau taʻitasi matutua e manaʻomia pe a ma le 20 kilokalama o mulch. O tausaga taʻitasi e manaʻomia ai le 5 kilokalama o fugalaʻau, 40 g o le superphosphate, 20 g o le potassium sulfate i sikuea mita. Mai le lona fa tausaga, e mafai ona faʻaititia le tele o le potassium sulfate ma mea faʻalaʻau. Fafaga le vao i luga o le mataupu faavae o le tuputupu ae o currants.

O le vailaʻau e puipuia i le anthracnose, paʻu paʻu, ma atonu e ono aafia ai i le fatugao. O loʻo faʻaalia i le maualuga o le vevela, e sili atu le maualuga nai lo le currant currant.

Yohini

O se tasi o uluaʻi ituaiga ituaiga o yoshta. Tifaga i luga o le tuputupu ae, i le lua mita, ma fualaau suamalie suamalie. O le paʻu e foliga tutusa i le lanu i le paʻu o le fua, ae o laulaau e tutusa lelei lava ma fua o fua ma fualaau. Latou te le manogi ma tumau i luga o le vao mo se taimi umi. O fugalaau o Yoshta o lenei ituaiga e sili atu nai lo matua, e sinasina i lanu, faʻaputu tolu i se pulumu. O talo lapotopoto ei ai se suamalie suamalie, suamalie. E oo atu i le 10 kilokalama e mafai ona aveeseina mai laau taʻitasi, lea e taua mo le yoshta o se fua maualuga.

Krone

O lenei yoshta o se ituaiga Suiselani. O le togavao e tupu saʻo, e oʻo i le mita ma le afa afa. O fua o le inflorescences e eleelea, ae le sili atu i le lima vine o loo nonoa i luga. O le tele o le fualaau aina e le tele tele, e masani lava laiti, o nisi taimi e masani ai. O vine e lamolemole, uliuli, e tutusa ma currants. Na pau lava le mea e le mafaamatalaina o le eseese, o le taimi e matua, o le fua e toetoe lava a le malepe ma pipiimau i luga o le ala. I lenei vasega pale e faʻaumatia ona lelei. O le ituaiga e maualalo le fua mai, e le sili atu nai lo le 3 kilokalama o fualaʻau e mafai ona aveesea mai le tasi togavao.

E te iloa? O vine vao e mauʻoa i vitamini P, C, anthocyanins. E manaʻomia le 'ai faʻatasi, ae e mafai ona e kuka mai ia i latou siamu, jelini, compotes, jams. O fua o le yoshta krone ma isi ituaiga e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi: faʻaleleia le toto, taofiofi faʻamaʻi gasegase, aveese faʻamalosi mamafa mai le tino, mea faʻavevela.

Rext

O le ituaiga e fafagaina e le au Farani, o le mea lea, o le malulu malosi, e puipuia i tupe o fatugao, anthracnose, ma le paʻu paʻu. Eseesega e tuʻuina atu ai ni fuʻa mamana. Latou te ola ae i le tasi ma le afa mita, tupu saʻo. O fualaau lanumoana o le foliga o le ova e mafai ona ausia le maualuga o le 3 kalama. E talisapaia tele le tofo. O le fua o le yoshta rekst e maualuga tele - e silia ma le 5 kilokalama i le averesi, ae e mafai ona e aveesea mai le tasi togavao ma faaluaina le tele o vine.

Moro

O le ituaiga e iloga i le toetoe lava o fualaau paʻu, o loʻo i ai se tofo suamalie ma se malosi muscat. I le tumutumu o latou e ufiufi ai le paʻu i se paʻu lanu viole. O le tele o le fua e tele, toetoe lava oʻo i le tele o cherries. E i ai a latou fua malosi, latou te le malepelepe pe a matutua. Laʻau Bush e masani ona oʻo i le 2.5 mita le maualuga, o le lautele e laʻititi. O se mea taua tele o yoshta i aso nei e le o iloa e le au faifaatoaga faifaatoaga. Ae oi latou ua uma ona matutua i la latou saite, sa faamalieina. E totoina i le itu i saute o le atunuu, o le laau e maua mai ai le suamalie o vine, e tutusa ma gooseberries ma currants. I le itu i matu, o le faʻaitiitia o fua o le laau. Ae o ia lava e faʻaaogaina lelei i luga o saite e pei o le puipui mafiafia.