Laʻau tele

Eseesega o le mamalu Volzhanka

Arukus e lauiloa e pei o Volzhanka, o se togalaau faʻatoʻaga lelei lea e fai ai ni laʻau matagofie e teuteu ai lou fale mafanafana. O le aoga tele o le laau e le o manaomia e le Volzhanka le tausiga, e mafai ona atiina ae mo se taimi umi e aunoa ma se vaavaaiga, e tele ana ituaiga ma ituaiga. O le tusiga o loʻo faamatalaina ai ituaiga lauiloa o Volzhanka aemaise lava o lona galueaina i togalaau.

Aruncus dioecious, poʻo le masani (Aruncus dioicus)

O le atunuʻu o lenei Volzhanka o loʻo avea ma itulagi o Europa i Matu ma le Caucasus. Toto pei o le astilba, Ae ui i lea, e aofia i latou i aiga eseese, fai ni eseesega e tusa ai ma le lanu ma le tele. Volzhanka e mai le aiga o Rosaceae, ma o le lagi o le Lafoaʻiina o Stone. O fesuiaiga o lanu lanu o Astilba e sili atu ona lelei ma e le faalagolago i le "feusuaiga" o le laau. Fugalaau e mafai ona avea ma lanu viole, beige, paʻepaʻe, piniki po o le lanu mumu. E ui o tamaitai Volzhanka e le mafai ona paʻepaʻe, ma tane - beige. Ole tele o Volzhanka e sili atu lona lapopoa nai lo le la, ma o ona fugalaau e sili atu ona pala. Aruncus dioecious i le maualuga e mafai ona oʻo i le 2 m. O fua o laau totoa e umi, saʻo, o laʻau laau e oo i le tasi le mita le lautele. O laulaʻau e pei o ferns, e iai ni petioles. Fuga i fugalaau laiti (tane e leai ni mea - beige ma le mafiafia, fafine - paʻepaʻe ma sili ona seasea). O le foliga o le vaivai o Volzhanka e pei o se Kerisimasi, i le umi, e mafai ona oʻo atu i le 50 cm.

O le taimi o fugalaau e pau ia Iuni ma Iulai. O le laau o loʻo i ai se manogi manaia tele, o lea e fiafia tele ai i pollinators iniseti. Ia Setema, e sasaina ai e Volzhanka fatu. Afai e lūlūina i luma o Tesema, e tatau ona faamoemoeina le fuga o Volzhanka pe a mavae le tolu tausaga.

E te iloa? Volishanka ua vave ona tuputupu ae. Afai e te manaʻo e fai ni togavao matagofie mai ia mea, ia tipi faʻamau faʻamau ina ua maeʻa ona tupu. E mafai e le laau ona teuteuina le teuteuina o fatu ma fatuga, e mafai ona faia ni foliga eseese o le geometric.
Volzhanka dioecious e ese mai isi ituaiga o lapisi. O ituaiga sili ona lauiloa o Volzhanka masani e aofia ai:
  • Kneifi - e matagofie ona lanu laulaʻau, e oʻo i le maualuga o le 80 cm, faʻafefe o le susu;
  • Volzhanka Forest Dzhineya Fov - e oʻo i le maualuga o le 2 mita, o loʻo faʻapaʻepaʻe i luga o le paʻu mafiafia;
  • Misty Lace - e tusa ma le 70 cm le maualuga, o laulaau e lanumeamata lanumeamata, o foliga laititi laiti, o fugalaau ei ai se paolo mafiafia.

Aruncus american (Aruncus americanus)

O le lauʻeleʻele o lenei ituaiga o vaega o Amerika i Matu. I le maualuga o le laau e oʻo i le mita e tasi. E fuga mai le amataga o Me i le ogatotonu o Iuni. O lenei ituaiga meaola e umi lona umi, lea e faalauteleina i le 7 cm i tausaga taʻitasi. O laulaau o nei ituaiga o meaola e feololo, ia i ai se lanu lanumeamata lanumeamata. O inflorescences e lanu paepae i le lanu, e pei lava o totoa i foliga. O fugalaau Amerika Volzhanka e le tele tele e pei ona masani ai, ma o le mea lea e le foliga manaia tele. Ona o le maualalo o lona tuputupu ae ma ona vaomatua, o lenei ituaiga o laau e lauiloa tele. O laau e masani ona faʻaaogaina mo le mamanu o le laufanua.

Volzhanka e faʻalauteleina i le fesoasoani a fatu, petioles poʻo le vaevaeina o aʻa. Mo le faʻavaeina o le mamanu o le laufanua e sili atu le lelei e filifili ai le toe gaosia e ala i le vaevaeina o aʻa.

E taua! I le taimi o le vevela vegetative, ia mautinoa ia tuu i vaega taitasi o le vao ia ni aʻa ma ia le itiiti ifo ma le tasi le pi. O le vaeluaina o vaega o le togavao pe a vaevaeina e tatau ona totō vave ile eleele, a leai o le a mate le laau.

Aruncus Asiatic (Aruncus asiaticus)

O nei meaola mai Siberia, e maualuga le maualuga. O le maualuga e oʻo i le lua mita. Leaves Volzhanka lua pinnate, lanu lanu meamata. E ese mai i isi meaola e ala i se pupuʻu pupuu, laʻau laititi ma le itiiti, ma laʻau tele. Inflorescences e laiti, ausia e 40 cm le umi. Mamoe ia Iuni.

Asia Volzhanka e ese foi le teteʻeina o le kiona. I le vao, e mafai ona maua i vaega o vaomatua o Siberia, Sinaʻe Sasaʻe. E sili le fiafia i le penumbra ma le eleele lafulemu, alofa faʻafefe. E masani ona faʻaaogaina teuteu puipui, puipui.

Aruncus Kamchatka (Aruncus kamtschaticus)

I le vaomatua, o lenei ituaiga o laau e mafai ona maua i Sisifo Mamao, Alaska, Korea, Sakhalin, Kamchatka, Okhotia, le Arctic, ma Iapani. I le maualuga e mafai ona oʻo mai i le 30 i le 150 cm. Lafoaʻi faalua fulufulu uʻu. E tele mea e maua mai i le 20 cm. E tele mea e tutupu i Iulai ma Aokuso. E tupu le fatu i Setema.

E sili i penumbra. E masani ona faʻaaoga mo le resitaraina o paka. O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o lenei ituaiga o Alpine. Faʻailoga i le vavao (30 cm), laʻau laiti lalelei.

E te iloa? I Sakhalin, o lau o le tautotogo o le Asian Volzhanka o loʻo sauniuni ni mea manogi lelei, fufulu ma fufuluina moli.

Chinese Arunkus (Aruncus sinensis)

E maualuga le maualuga mai le tasi i le tasi ma le afa mita. O laulaau e vevela, faalua faoa, ma se mamanu manino manino. E i ai la latou lanu meamata lanu meamata e lanu enaena. O faʻauluʻu o paʻepaʻe paʻepaʻe ma le kulimi e oʻo atu i le 25 cm le umi, e le mafiafia, e matua faʻalauteleina. O le laau e fiafia i nofoaga mafiafia ma le susu. Soo se eleele e talafeagai mo le totoina: oneone, loam, omea. O le mea taua i le tausiga o le faatumauina lea o le susu o le eleele ma fafagaina i fugalaʻau. O sea ituaiga Volzhanka o le a foliga manaia i autafa o le vaitaele po o le vaituloto.

E taua! Puipui le Saina Volzhanka mai le tele o moli. A leai, o laulaau o le a maua se lanu samasama mataga, ma o le a vave ona mu le laau.

Arunkus korolischelistny (Aruncus aethusifolius)

Laʻau o lenei ituaiga o mea aupito sili ona maualalo ma aupito sili ona lelei. Volzhanka kokoryshelistnaya maualuga e oo i le 25 cm. O le fugalaau e matagofie tele ma matagofie. O laulaau e mumu, lanu uliuli i lanu ma susulu i le la. Inflorescences o le paʻepaʻe sinasina, e laʻititi i luga o lau. O na fuga mai i Iuni ia Iulai. Cocolisculate Volzanka e masani ona faʻaaoga e teuteu ai tuaoi, e mafai foi ona ola i totonu o ipu i le fale. O le laau e matua tali lelei i le faʻafefiloi ma fugalaʻau.

E te iloa? I le autumn, o lau o Arunus kokorishelistnogo e maua ai se lanu mumu manaia. I se tasi nofoaga e mafai ona atiaʻe le fale pe a ma le 10 tausaga.

Arunkus etuzifolius (Aruncus aethusifolius)

Faʻatasi i ituaiga meaola. I le maualuga, o le vao e oo atu i le 30 cm, e lapopoa ma lelei tele. Inflorescences ei ai kulimi ma paʻepaʻe paʻepaʻe. E umi, umi, e maualuga i le 30-50 cm i luga o laʻau. O laulaau e laʻititi, lanu meamata, foliga faʻalelei.

O le ituaiga sili ona lauiloa o lenei ituaiga o le Noble Spirit. O ona togavao e maualuga lona 25 cm. O le fua o le Noble Spirit e tele ma e fiafia ia Iuni faatasi ai ma fugalaau sinasina-paʻepaʻe matagofie. A maeʻa ona faʻapupulaina meaola e taofi le teuteuina, mauaina se lanu uliuli, lea e faia mai le fua o fatu. O lenei ituaiga e mafai foi ona tupu i totonu o ipu i le fale i luga o le windowsill. Mo le atinaʻeina lelei, e manaʻomia e le laau se eleele mauoa, lafoaʻi, ma le suavai.

E taua! E tatau ona vavaeeseina le totoga o le Volzhanka pe a uma ona tupu, ma i le taimi o le tautoulu, e tatau ona faia ni teuteuga, e tuu ai le hemp 3-5 cm le maualuga. O nei faiga e tatau ona mautinoa ai ua lava le tumu o le aʻa i mea aoga mai le palapala ma o loʻo totoina lelei le laau i le tausaga a sau.
I le faʻaopoopoga i meaola autu, na atinaʻe e tagata tomai faapitoa le tele o ituaiga o ituaiga o Volzhanka. O loʻo faʻamatalaina e ala i le maualalo o le tuputupu aʻe, faʻatusatusa o vao ma ituaiga o fugalaau. O ituaiga sili ona lauiloa e aofia ai:

  • Johannisfest - e oʻo atu i le 35 cm le maualuga, o laulaʻau e sili ona faʻalautele, fluffy. O faʻamalologa o loʻo i ai le kulimi ma se piniki piniki, o le tino e foliga mai o ni mea e sili ona pele. O le vailaʻau o le lauʻeleʻele toleni.
  • Waldemar Meyer - pe tusa ma le 50 cm le maualuga. Laʻau pine, lanumeamata lanumeamata, susulu i le la. O uʻu e mumu, mafiafia. O inflorescences ei ai se paʻepaʻe paepae ma le piniki piniki. O le vaitau vavalalata e mai ia Iulai ia Aokuso.
O lenei ua e iloa le volzhanka ma pe o le a le ituaiga tagata lauiloa o lenei laau. Ma o fai togalaau ma tagata totō e iai se isi fugalaau manaia e mafai ona faʻaaoga e teuteu ai se togalaau togalaau poʻo se paka.