Fuaina o vine i le tautoulu

Aoao e faʻapipiʻi vine i le autumn: fautuaga faʻapitoa

O vine e matua aoga lava aua o loʻo aofia ai vitamini, minerale, vailaʻau oona.

Aua e te le pisa, ma e uiga io latou tofo.

O vine o le a aʻafia i luga o soʻo se eleele, ma e le manaʻomia ai se tausiga faapitoa.

O le mafuaaga lena e matua fiafia lava i le tuputupu ae.

Ae, i le faʻatinoga, e tele fesili e uiga i le tausiga o lenei fua, ma o le mea sili ona taatele o le gaosia o vine, fai i le vaitau o le tautoulu.

O ni nai upu e uiga i po o fea vao e mafai ona toe totoina

O le mea lea, o a vine e mafai ona toe totoina e lauiloa. Ae o fea vao e laiti pe o loʻo i ai i latou ua matutua?

O le aʻa e tupu aʻe e faigata tele ona eli i luga o vine tuai, ma o loʻo i ai se lamatiaga o le faaleagaina o aʻa. Talu ai ona ua toe faʻaleleia lemu, o aʻa laau lava ia e maua aʻa i se nofoaga fou umi atu.

Ona o le le atoatoa o le vaega o loʻo i luga o le vao ma le aʻa, e masani ona solia le fuaina o fua.

E sili le lelei o le toe totoina o vao pe a talavou, e tusa ma le fitu tausaga.

Ae ui i lea, e le fautuaina togavao e toe toto, aua o loʻo i ai se tulaga lamatia e aumai le phylloxera. Soo se mea, e tusa lava pe leai se taua, o le faʻalavelave i le atinaʻeina o se togavao e iloa tigaina. Ae, afai, e ui i lea, na e filifili e vavaeina vine i se nofoaga fou, e tatau ona e filifili ma le faaeteete le nofoaga ma le taimi.

Aisea e pau ai? O le a mafaufau Faamanuiaga o le Totoina o le Autumn vine:

  • I le tautoulu, e sili atu ona faigofie le suʻeina o ituaiga e manaʻomia mo le totoina, aua ua maeʻa e le uaina le latou eli ma o le a tele ituaiga o fualaau fou;
  • I le taimi lea, o le palapala ua faʻamamaina lelei; suamalie e faʻafaigofie;
  • E le gata i lea, i le tele o itu i saute, o le eleele e le mafai ona tolotolo i le loloto lea e maua ai aʻa, lea e mafai ai e vine ona totoina aʻa fou i le taumalulu. E le gata i lea, o le vine ua totoina i le tautotogo i saute, lea e leʻi oʻo i le taimi e malosi ai, o le a mafatia mai le vevela. O le totoina o le autumn e le aofia ai lenei mea.

E faʻapefea ona saunia se tagata matua matua mo le gaosiga

Sauniuniga o vine vine e amata i le aoina o meafaigaluega talafeagai ma meafaitino. O nei suo, meaʻai, uʻamea, meaʻai ma fuluʻi (masima potash, humus ma superphosphate).

O le fesiitaiga sa faigofie ona manaomia:

  • Ina ia mautinoa le saogalemu o aʻa o vine, mulivae ma lalo ole ogalaau.
  • Ua selesele e le aufaipisinisi le vine e tusa ma le 20 cm le maualuga o le palapala, tuu ni pupule, pupuʻu - aveese. E mafai ona toe faafou ma vavae.
  • I le pito i lalo, i totonu o se liʻo, ia eli ma le totoa se togavao, taumafai e aua le faʻaleaga aʻa o vine. Ma, faʻapipiʻi ma le faaeteete i se suo, toso ese aʻa ma aveese le eleele ma aʻa i luga o le eleele.
  • Faʻafefeteina aʻa o fualaau vine i le paluga o le palapala, ma faʻafefiloi ai ni suo se lua ma le suo e tasi, ona faʻafefiloi uma lea i le vai. O lenei paluga, i le maualuga, e tatau ona foliga tutusa i le kulimi kirimigi. Umi aʻa o le vine i totonu mo ni nai minute, aveese, ma tuu i le eleele.

Saunia o se lua mo le totoina

O le lua o le tau, lea o le a totoina ai vine, ua saunia muamua, le itiiti ifo ma le tasi le masina ao le i fuafuaina le totoina. O le palapala i totonu o le lua e tatau ona faʻaitiitia, o le a aloese ai mai le aʻafia o aʻa.

Ona o le a lelei le saunia o le eleele, e faʻalagolago i le vave ona faʻaogaina o le laau i le nofoaga fou. E ala i le totoina o vine i le tautoulu, e te fatuina ai ni siosiomaga paleni o le a maua ai ni togafitiga fou o le laau ua totoina ma meaʻai.

Mo le mauaina o fuainumera e manaʻomia, loloto le mataʻutia, faʻafefiloi faʻasusu ma faʻasotoma e faia i le pito i lalo o le lua.

  • O fuifui vine taitasi e nofo eseese, ia le itiiti ifo ma le lua mita le mamao. O se lua e tulaʻi mai ai mo le seleseleina o vine e saunia eseese, lapisi 50x50 cm, loloto mai i le 65 i le 100 cm. E faʻafefiloi meaʻai ile lua, e tatau ona faʻafefiloi ma le palapala.
  • Mai fualaau aina, mo le faapaleniina o le eletise o vaega o luga ma lalo o le eleele, na fufuluina ni tipu. I luga o vine, ma se aʻa lelei, tuu ai ni lima se 3 e sui ai ni faapipii e lua i luga o ia. Pe a fufulu aʻa ua faaleagaina mai luga o le eleele. I le aʻa o le tino e matua loloto lava ona taoto, aveese aʻa o le sau.

Ina ia faʻamafanafanaina le eleele, ammonium sulphate, superphosphate, humus ma le pefu laupapa o loʻo faʻaofiina i totonu o le toto toto; O faʻamaʻi uma na faʻaaogaina e faʻafefiloi lelei ma le eleele, mo se lelei sili atu e aoga le liligi atu i le chernozem fou.

Paʻu lua e le tatau ona itiiti 65 cm, ma sili atu ile 1 mitaona aʻafia uma ai lea o aʻa uma o vine.

O le isi laasaga o le totoina o vine ua eliina.

E i ai se tamai faaputuga e faia i totonu o le fossa. A o uuina le togavao, latou te faatumuina le pu ma le eleele i aʻa, e manaʻomia ona faʻalanoa. Ua faatutuina le lalolagi. O vine taʻitasi o le vaomatua e faʻamalolo tele.. A uma ona faʻafefe le vai, faʻatumu le eleele ma faʻafeinu. Ua ufitia i latou i le eleele ina ia i ai ituaiga o tipu o ni manoa e fa ona taoto.

  • O le mau e tatau ona tusa ma le 8 inisi le maualuga.
  • O le totoina o vine e tatau ona fafagaina i le tasi i le vaiaso, e tatau ona aʻafia le aʻa ole mulivae.
  • E fautuaina e le Faatoaga le faaopoopoina o le karite o karite i le aʻa o le eleele mo le ola lelei.
  • O faʻamaʻi faʻamafanafana faʻatasi ma le uʻamea uʻamea e faʻaaoga i le eleele, e le lelei i le uʻamea, ma fao uʻamea po o ni apa e mafai ona tanumia i totonu o le eleele, e vevela i luga o le afi.
  • O vine vine ua toe totoina i le tautoulu e le totogia.
  • I le tausaga muamua ina ua maea le totoina, ua aveeseina uma mea leaga, ma i le tausaga lona lua - o le lona tolu, lea e mafai ai e le vao ona toe faaola vave.

O fua o vine ua suia i le tele o auala. O le metotia o le totoina o se vao ma se paʻu o le eleele i totonu o se lua tele e faʻaaogaina mo vao laiti ua taʻi 1-3 tausaga. I ni nai aso ao le i taunuu vine e le inu vaima o aʻa e pipii faatasi.

Toe faʻasoloina o le vine e le fautuaina i le nofoaga e tasi. A le o lea, o le lua lua o le a manaomia le suia o le eleele, o lona uiga e tatau ona faafou.

Vaʻaia vine ma se faaputuga eleele totoina i le faasologa lenei:

  1. Ua selesele vine, e tatau ona e tuua na o le lua lima lima.
  2. I luga o lima taʻitasi e tatau ona tuʻu mo lua vaʻa.
  3. Ona eli malie lea i le togavao.
  4. Oti oti pito maualalo.
  5. Ua tuu le laau i totonu o se lua totoga totogo 10 cm i lalo o le tulaga muamua.
  6. Ona latou sasaa lea o le eleele i totonu o le lua ma sasaa ni pakete se lua.

Faʻamasinoga vine e leai ni aʻa e tulaʻi mai i lenei faʻatonuga:

  1. Ua selesele le vine, ma totoe ai na o le 2 i le 4 manulilima.
  2. I luga o lima e oti ai mea uma. E na o le lua ni fuʻa ma le tolu buds e totoe.
  3. A eli i totonu o le togavao aua le faʻaleagaina aʻa lalo.
  4. Faʻaogaina i lalo - aveese.
  5. O vine ua totoina i totonu o se lua ua saunia, loloto 20 cm i lalo o le tulaga muamua.
  6. Ona lilo ai lea o le lua i le eleele, ua faʻasaina le laau i le 2 pakete vai.

Afai e mulimuli uma fautuaga, o le a mafai ona toe fua mai vine i le tausaga na sosoo ai ina ua totoina, ae o le a amata ona tatou fiafia i fualaau aina mai le tausaga lona lua.

Pe a faʻafetauia vine e leai se fanua E taua le usitai i fautuaga nei:

  1. Vaʻaia ma le faʻaeteete aʻa, i le pito i luga o le pito i luga ole lima agavale tauagavale, ma luga o lima o le 2 pupu.
  2. Ua aveeseina aʻa ua afaina ma vavae ese foi na aʻa e ola i le loloto o le 20 cm. O vaega tipi ua togafitia i le paluga o le omea ma le manua.
  3. I le pito i lalo o le lua o se tamai faaputuga, tuu se vaomatua i totonu ina ia fetaui lelei pito maualalo i le mauga i itu uma. Ona faʻatumu lea o le lua, faʻatulagaina ma faʻafeinu. Faʻamama le eleele ma lau paʻu.
  4. O le totoina o vine e manaʻomia le malutaga mo le taumalulu. O le taumafanafana e sosoo ai, aveʻese uma mea leaga, ae le o le faʻatagaina o le fua, e le teuteuina le vine.

E sili ona lelei i le vaeluaina o vine i le taimi o le tau o le autumn, pe a pau uma laulaau, ae e tatau ona i ai se taimi i luma o fulufulu muamua, aua aʻa e sili ona leaga ma faʻaleagaina faʻapitoa.

Aua nei galo e uiga i le fausiaina o se togavao ina ia mauaa aʻa i se nofoaga fou. O le faia o lenei mea e manaʻomia ai le 1 le taimi mo le tasi pe lua vaiaso ina ia tafe le vai i le mulivae o le laau.