Laʻau

Lameko o totonu: foliga o tausiga ile

O le rimoni e patino i le Derbennikovs. O lenei laʻau laʻitiiti poʻo le vao mai Asia Minor, Iran. E lua ituaiga o laau - masani ma Socotran. I le fale, latou te aofia ai naʻo le ituaiga muamua. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a amata ona ola le laau ma aumai fualaau suamalie.

Faʻamatalaga

O lapisi lapisi e ufiufi i laupapa lanu enaena. Faʻasologa o le laupepa faʻasaga i ai, o loʻo faʻafefe O lapisi o loʻo feʻaveaʻi, ma lau lamolemole. O le pito i fafo o le laupepa e manaia, o le totonu e mate. Fuga toto e pei o ni fulufulu mumu i luga o ponuncles pupuu. O fua e na o le fuga o fugalaau e foliga tutusa. E fuga i le taamilosaga a poloka keke.

Mo le faʻaleleia o se fale, masani le rimoni. I le vaomatua, e ola ile 5-10 mita. O le lapoa o le fua e oʻo atu i le 8-18 cm. Ua uma ona fafagaina e le faifaatoʻaga ituaiga eseese ma eseese mai lenei ituaiga. E masani lava ona totō fagu i le fale. E le tupu i luga aʻe o le mita e tasi, ei ai laulaau laiti, e maua ai fua e sili atu i le 3 cm.

O ituaiga eseese o rimoni mo le fale

UlutalaFaʻamatalaga
Carthage, pepeI le maualuga e le silia le mita. E tutusa ma le pomegranate masani, ae e laiti. Faʻateleina mo mea teuteu, e le aina fua.
Flore PlenoTupu i Peresia, e le maua se fua. E tupu i le tolu i le fa mita. O laʻau mumu mūmū e tutusa lelei ma manu.
Flore Pleno AlbaE tutusa ma Flore Pleno, ae fuga mai fugalaau-fugalaau paʻepaʻe.
Fugalaau e luaI se tasi tulaga e tasi, o loo i ai ni petals o lanu eseese: lanu mumu, piniki, paʻepaʻe-kiona. O i latou o ni mea faʻapitoa poʻo ni taʻaloga, e faʻasalalau.

E ola le pomegranate i le vao, e le o iai i le fale. O le fanau mai o le vao o Socotra Island. O le laau e tele le laʻau, lanu piniki lanu piniki, fualaau laiti ma laulauina lau.

Aiga Tausi

Penekauta e le lelei i le tausiga, ma o le aiga e tuputupu aʻe e seasea ona i ai ni faigata.

Malamalama

Mo le tuputupu ae tele ma le taamilosaga o le tausaga, e manaʻomia tele e le vao le tele o le malamalama. I le mafanafana o le vaitau, e fautuaina e tuʻu i luga o se loggia poʻo se auala. Faataʻitaʻi faʻamaʻitaʻiga matutua i le la. O laau laiti e manaomia ona muai tausia i luga o le auala mo le lua i le tolu itula, i le aoauli, toe fausiaina i se paolo puipui, o le ultraviolet e le mafua ai ona mumu i le laʻau.

E le tatau ona tuʻu ni keke i luga o faamalama i matu. I le taimi o le la, e tatau ona puipuia le vao mai ave o le ultraviolet.

Faatasi ai ma le leai o se moli, e fautuaina le tuu o le laau i lalo o le tino. I le pogisa, o le a taofi le totō ma mataʻu lau. I le taumalulu, o itula o le ao e oʻo atu ile 12 itula.

Felafolafoaiga o le vevela

O le maualuga o le vevela e + 25 ... + 30 ° C. Pe a faʻaleleia nei faailoilo, e tatau ona siitia le laau i se nofoaga malulu. O le potu o loʻo i ai le fale e tatau ona faʻaauau pea ona gaoioi, faʻamalo le vao i le malulu, vai malulu. I totonu o le mea, o le rimoni ua leiloloa laʻau ma afifi, faʻagesegese le tuputupu ae.

E le talia e le vao le maualalo o le vevela. Afai o fafo o le fagu i fafo o le fale, i le + 15 ° C e tatau ona aumai i totonu o le potu. Faʻamataʻu faʻasolo i luga o le vai vevela, e mate ai fati.

Faʻasa

O loʻo manaʻomia le faʻafefeteina o le gaogao mai le masina mulimuli o le tautotogo ia Setema. E maua mai i le faʻamamaina o le palapala eleele.

Afai o le 5-6 tausaga le matua i le taumalulu i le taumalulu, e faʻafefe uma i le fa vaiaso. Faataʻitaʻiga talavou - faʻatasi i aso uma e fitu. O le keke elemene na te faʻamalo ai lona tulaga faʻamaʻaloga i le masina talu ai o le taumalulu, aʻo leʻi tupu aʻe e manaʻomia le tele o le faʻamafa.

I lalo o le natura masani, o fugalaau mumu i le vevela ma le vevela, maso o le susu o le a taitai atu ai i le paʻu o le polo, vavave i fua. Ae o se faʻaletonu o le a tupu atu i taunuuga le talafeagai: o le a mafua ai le pau o petals.

Faʻamamaga o le ea

Faatasi ai ma le ea malulu, e tatau ona e sulu le fugalaau ma le avanoa. A lata ane e fautuaina le tuʻuina o se pesini i le vai malulu, ma solo le laʻau i aso uma ma se susu susu, ma fufulu le potu.

E le o fautuaina le maualuga o le susu. Ina ia faʻaitiitia, o le a faʻamalosia ai le leleina i aso taitasi o le potu. I lenei tulaga, e tatau ona aloese mai tusi.

Soo

E manaomia e le rimoni se eleele vavalavave, manava ma le eletise masani. E mafai ona faʻaaoga se meaʻai mo le begonias ma faʻavave vao. I le pito i lalo o le fagu e tatau ona e tuʻuina atu le tele o le uamea poʻo le faʻapalaina o alavai piliki.

Laʻei pito sili

Mai Fepuari ia Iuni, o loo sauni le rimoni mo le tuputupu ae o le vaitau. I lea vaitau, e manaʻomia e ia ni fomaʻi e aofia ai le vailaʻau ma le faʻamaʻi faalua i le masina. I le autumn, e tuʻuina atu le laau i le paluga pāma.

E faʻaaogaina fualaʻau ile masini susu. O le taimi e sili ona talafeagai o le aso e sosoo ai pe'ā uma ona faʻaulu. Ma o le aʻa e le maua ai ni mu, o le laei sili e sili ona lelei i le taeao po o le afiafi.

A ola le rimoni mo le taumafaina, ia faʻasusu le vao ma le faʻaeteete. E sili atu le sui o vailaʻau oona (nitrogen, phosphorus, potassium) faʻatasi ai ma mea faʻalaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, manulele poʻo le pefu) ina ia le faʻaputuina le kulimi i fua. E le gata i lea, o le tele o le tele o le faaopoopoina o le eletise e mafai ona mafua ai le le lava o le fuga. Afai e faatauina mai le falesa i totonu o le faleoloa, e fautuaina e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei i fualaau aina ma fualaau.

Teuteu

Ina ia matagofie le lakaraniki o le potu, vave ona fuga ma fua mai, e manaʻomia le teuteuina. E vave ona tupu le gaogao. A aunoa ma le teuteuina, e tele taimi e siitia ai i le tausaga. E le gata i lea, o le vaetogo e fatuina se pale i se tulaga faʻafuaseʻi, o le mea lea ua leai ai lona foliga.

O le taimi muamua e teuteuina ai i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe. Afai na auina atu le laau e malolo i se nofoaga pogisa i le taumalulu, pe a uma ona fafagu e tatau ona vavae. Ina ia faʻaleleia atili le faʻalaʻauina, o le laʻau e teuteu i luga aʻe o se togi e tilotilo i fafo, ma e na o le lima internodes e totoe.

E tatau ona manatua i le mafaufau o fugalaau e na o luga lava o le mama e tasi le tausaga. O le mea lea, pe a teuteuina, e tatau ona e faʻaeteete e le faʻaleagaina.

E mafai ona ola le pamekaina pei o se togavao e tolu ma lima lala sili. Afai e te tipiina laulaʻau mata, e te maua se laau e iai ni lala skeletutu se fa, o se mea maualalo.

I le taumafanafana i le vaitau o le vavao, o le teuteuina o lala e le talafeagai e faia foi, o le a leai se afaina ai. A uma ona tupu, pe afai e leai se seleselega i luga o lala, ua vavaeina. O puʻu vaivai, vaivai foi ua aveesea.

Suiga

E le fautuaina togalaau laiti mo le toe totoina mo le lua i le tolu tausaga. Afai latou te malolosi ma tuputupu ae, o le aʻa o le a ufiufi atoa le eletise, o le gafa e faia i le fesiitaiga i se ipu 2-3 cm lautele. Faia lelei ia Mati:

  • O le alavai ma se vaega itiiti o le mea mai le vaovao, humus, lau laʻau ma le oneone i tutusa tutusa o loʻo tuʻuina atu. O se vao ma se faaputuga eleele ua tuu i le ogatotonu o se fagu fou.
  • O le isi avanoa e tumu i le palapala. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e faʻamautinoa e leai se vavalo e faʻaalia i totonu o le pusa.

O tautotogo uma lava, o le gaosiga ua faia e avea o se potopotoga sili atu. A oʻo i le ono tausaga, pe a oʻo i le ono ona tausaga, e faʻapipiʻiina (pe a manaʻomia) i totonu o se pusa faʻapipiʻi tutusa. I se tagata matutua o le rimoni, e mafai ona e suia le pito i luga ole lalolagi.

Pusa talafeagai

O aʻa o le laau toto e salalau i luga o le fogaeleele, o lea e tatau ai ona e filifilia se lautele, ae papaʻu. A o tuputupu ae i le fale, e fiafia le laau i pusa vavalalata. I totonu o se pusa faʻapipiʻi, e sili atu le fuga o le rimoni. Mo se tagata matua matua, e lava le ipu 5 lita. E tatau ona i ai pu i le pito i lalo mo alavai.

Faʻalauteleina o le keke

O loʻo faʻalauiloaina le rumini:

  • e ala i fatu;
  • ma ponaivi;
  • toso;
  • tui.

Fanauina o fatu

Pe a faʻaleleia e fatu, e tatau ona manatuaina e naʻo ituaiga o rimoni e fetaui mo le faʻaaogaina o meaʻai. Eseesega e le taofia ia faailoga o le vao vao. O fatu e aoina mai se laau totogo pe faʻatau i faleoloa.

Laufanua o loʻo mulimuli mai:

  • Ua susunuina fatu mo le 24 itula i Kornevin.
  • E faʻamagoina mea totō ma lūlūina i totonu o se atigi pusa lapoa, manava.
  • O fualaau e ufiufi i le polyethylene poo le tioata, e tuʻuina le koneteina i totonu o se falesua i se nofoaga pupula. O fatu e faʻasalaga i aso taitasi.
  • A mimiti le palapala, e sosolo i le vai mafanafana, mautu. O pine muamua e aliali mai i le lua i le tolu vaiaso.
  • Laʻau i luga o ipu taʻitasi pe a aliali mai lau laʻau e tolu.

Busu e tupu mai fatu e toto ma fua mai fua pe a uma le lima i le valu tausaga. Faʻapenaina i fatu o le rimoni totonu

Fanauina o fatu

O ponaivi mo le tuputupu ae e maua mai i fua tetele ma fua. E le faigata ona filifili i latou: o lanu-o-kulimi, mausali. O laʻau mūmū ma vaivai mo le toe gaosia e le aoga. Laufanua na fautuaina ia Aperila:

  • Ua aveeseina le aano mai ponaivi, ua fufuluina i le vai malulu (e mafai ona maua i le masima), ma mago maeʻa. Faafetai i lenei togafitiga, e le mafai ona aloese, o le totoina o laau e tumau pea le siama mo le ono masina.
  • A o lei totoina, o le fatu ua gase mo le afa aso i se vaifofo ma le lua i le tolu lamala o Zircon poo Epin. E le tatau ona i totonu atoa le vai, latou te manaʻomia le okesene.
  • Totoina i se mea maualuga i le loloto o le 0.5-1 centimita i totonu o se ulo ma alavai.
  • O loʻo tuʻuina le pusa i se nofoaga mafanafana ma se malamalama lelei. A o faʻamaluluina le palapala, ua susu le eleele ile vai malulu.
  • Pe a aliali pe lua poʻo le tolu laʻau i luga o laau totō, e tuʻuina atu i totonu o potopoto tumau ma se taamilosaga e oʻo i le ono inisi sima.
  • Lanu o le sefulu senetimita, e tolu ituaiga o laupepa, pine e faʻaleleia le faʻalautele.

Faatasi ai ma lenei metotia o le ola ae, ua na o le 6-9 tausaga e matauina ai. E le gata i lea, o le vao e foliga mai e telē tele, atonu e le talafeagai i le tele o le fale.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O lenei metotia e sili ona talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu o fale ona o le pasene maualuga o le germination ma le faʻasaoina o uiga eseese o le tina. Pe a totoina i le taumafanafana, e tatau ona e veleina vine mama e 10 cm le umi, ma le fa i le lima ulu. I le taumalulu, o le mea lava e tasi e totoina ai ua filifilia, ae o le pasene o le germination ua faaitiitia, e tele se taimi e teu ai. Laufanua o loʻo mulimuli mai:

  • O togafitiga e togafitia ma Kornevin.
  • E lua fatugalalo maualalo ua aveesea mai le totoina o mea.
  • O laasaga o loʻo tuʻuina i totonu o se mea e leai se meaʻai i le maualuga o le 3 cm le loloto. Ufiufi ma se ata tifaga po o se tioata. Lauina i aso uma, suʻeina, faʻafeinu pe a manaʻomia.
  • O le tupuga e tupu pe a uma le lua i le tolu masina. E tatau ona manatua i le mafaufau e oti nisi o pana. A maeʻa faʻamaʻaʻaina, e mafai ona e faʻapipiʻi laau.

Fugalaau o le a amata i le tausaga a sau. O le rimoni o le a fua mai i vaitau e lua.

Vaʻaia

O fusi Varietal o loʻo faapipii i luga o le faʻatau. E maua mai i se togavao fualaau fualaau aina. E mafai ona faia tui i le tele o auala. Afai e aʻafia le vaʻa, o le a amata mai i le tolu i le fa tausaga.

O le tagata nofofua o le taumafanafana na ia faamalamalamaina le migao o le moe

E tatau ona faʻaola le taumalulu pe afai e le mafai ona maua ni mafanafana mafanafana ma malamalama lelei i le taimi malulu. O le vaitaimi e moe ai e amata mai i le tautotogo o le autumn ma Fepuari, o le fugalaau e toe faʻaleleia i totonu o se potu malulu, e seasea ona susu, ae le faʻapalaina.

I le vevela o le vevela ma le malamalama lelei, e le manaʻomia le faʻaupu. E mafai ona e faʻalauteleina le la o le ao faatasi ai ma le fesoasoani a se pipi. I lenei tulaga, o le fuga ma fua mai o le a oʻo lava i le taumalulu.

Maʻi ma meaʻai

Lameko o loʻo i totonu e faigofie i maʻi:

Maʻi / anufeFaailoga / FaʻaiʻugaAuala e faʻaumatia ai
Malosiaga malosiO se paʻeʻeʻe paʻepaʻe ma ni lanu uliuli enaena e faʻaalia i luga o le lauusiusi.
O le tulaga faʻaleagaina e mafua mai i mea malie. Latou amata amataina ona o le leai o se ea, se paʻu mataʻutia i tulaga vevela, ma le le talafeagai o le faʻamafanafana.
O se vaifofo o le 5 g o soda, 1 lita o le vai, 5-10 g o le fasimoli o le a fesoasoani.
Laina o le paranesiO le fafie i luga o lālā o le mea lea, o loʻo tupu i le pito i tua o liona.
O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o loʻo taoto i le faʻaaogaina o masini, o le malulu.
Ua vavaeina lala ua afaina, o le tipi ua afaina, ua gaosia i togalaau.
Lanu mataI luga o greens lanu eseese o lanu ua faia. E tupu lenei mea i le tele o le susu ile eleele.O le togavao ua totoina i totonu o se isi atigi pusa fou ile eleele fou. Afai e matauina le pala, o le a vavae ese ia vaega ua afaina.
Whitefly ma aphidIniseti e 'ai laʻau, e vaivai le vao.Afai ei ai ni faʻamaʻi faʻamaʻi, e aveeseina ma le lima. I le tulaga ogaoga o le faaleagaina, o le togafitiga e togafitia i vailaʻau: Fitoverm, Spark, Karbofos ma isi.