Totogi

Fautuaga pito sili mo le tausiga ma le totoina o se sodium velagated

O se tasi o laau e sili ona lauiloa mo le fausiaina o pa ola o le vevela vevela. O lenei laʻau tele e masani ona faʻaaoga i le mamanu o le laufanua, ma e tele mafuaʻaga mo lenei mea. E vave lava ona tupu le vevela, o loʻo i ai ni lauulu susulu, lau o loʻo i lalo ma lanu le masani ai le paʻu. E masani lava ona maua i totonu o togavao ma paka. I le faaopoopo atu i ai, o le vevela vevela e matua le lelei lava, o lona tausiga e matua faigofie lava, lea e avea ai ma sui lelei mo le matafaioi o se laau teuteu teuteu.

Faʻapitoa o se vela e fesuiaʻi

Faʻasalaga faʻapitoa na faʻapipiʻiina. O le laau laʻau lenei ma le lautele o le pale, faʻalautele. O se mea faʻapitoa o le lanu mumu o laʻau. O lenei ituaiga meaola e lauiloa mo lona le mautonu, tusa lava pe a maeʻa le gafa ma le toe gaosia. O le ogalaau o se lau laau e fesuisuiaʻi e fetaui lelei i tulaga eseese e tupu ai.

Le lanu o le laʻau atonu e pogisa pe lanumeamata, ma o fusi o loʻo i fafo e mafai ona auro, samasama pe papaʻe. O le vaitau o le vavalalata o lenei ituaiga e umi atu nai lo ituaiga o ituaiga suauu masani. O le taimi muamua o se vevela fesuiaiga e fuga mai i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, ma le taimi lona lua - ia Setema.

Totoina o fualaau laiti o le turf ua faʻavasegaina i luga o le saite

O le a faʻapipiʻiina le vaʻaia o meaola i soʻo se mea, ae o tulaga leaga e afaina ai ona uiga teuteu. O le eleele e manaʻomia ai le sili atu le taua nai lo ituaiga o aganuu, a leai o laulaau nai lo se lanu masei o le ai ai se elemene eleelea. E faatatau foi lenei i le le lava o le vai ma le malamalama.

O afea e lelei ai le toto

E tatau ona iai le taimi e faʻamalosi atili ai i luma o le malulu, o lea e tatau ai ona faʻaauau le tau i le tautotogo. E ui lava o loʻo faʻasalalau le toto ma e mausalī, o le totoina o le tautotogo o le a tuʻuina atu ai ia te ia le taimi e malosi ai ma teu ai lona malosi mo le taumalulu.

O fea e sili atu ona toto ai

O le filifiliga sili mo le totoina o se vela e fesuiaʻiina o le a avea o se malu malu. E le o se mea e sili ona manaʻomia ile eleele, ae o le acidified i le lime e sili ona talafeagai.

E taua! E tatau ona aloese mai vavalalata faʻatasi ma laau uumi ma le faʻamalosi, e fautuaina foi e tuʻu le vao mai isi laau.

E faapefea ona toto

Ina ia mafai e le laau ona ola tuputupu ae pei ona mafai ai, e manaomia le saunia lelei o le nofoa e ala i le faaopoopo o le faapalaga poo le humus i ai. Afai o le eleele o le eleʻele pe o le vai e latalata ane i luga o le fogaeleele, e tatau ona faia se alavai faaopoopo.

E te iloa? Poto e tatau ona eliina atili ina ia ola vave le ola o le aʻa.

O le totōina e tatau ona faia i le ogatotonu o le ua, a le o lea o le a mate le laau i le taimi o le totoina lelei, ma afai e matua le lelei, e tele fanau vaivai e faia. Afai e totoina le vao vevela i le tulaga o se isi laau, ona muamua lea o le fatuina e tatau ona nonoa i se pine ona o se ogalaau manifinifi. A uma ona totōina, e tatau ona faʻamalo le kulimi, ona faʻamaʻalo ai lea o le anufe, ma mulimulu le palapala.

Vaʻaina o le laumei ma faʻaaogaina i le mamanu

E mafai ona fetuʻutuʻesea le mea e mafai ona faʻafeiloaʻi i toetoe lava o soʻo se tulaga, o lona uiga o le tele o le faʻaaogaina o lenei fale i le mamanu o le laufanua e lautele.

Ou te faʻaaogaina e avea o se talaaga mo fugalaau totō matagofie, i luga o lona talaaga latou te foliga manino. E mafai ona totoina le toto i lalo o laau ma se pale maualuga e ufiufi ai ogalaau. O loʻo faʻaaogaina le laau e faʻapipiʻiina ai le tele o mixborders, ma fausia ai se pa puipui. E fesuiaʻi foʻi Deren e fetaui ma vaʻavaʻa ma faʻatoʻaga. Faatasi ai ma le teuteuina ma le teuteuina masani, e mafai ona e tuʻuina atu foliga eseese i au vao.

E te iloa? E mafai ona faʻaaogaina se mea e puipui ai pa puipui ma puipui, faʻapea foi ma le ufiufi o nofoaga e le ola ai isi laau.

Faʻamatalaga Faanatinati

O le tausiga o Turf e matua faigofie lava. E na o le tatau lava ona mulimuli i tulafono faigofie mo le faʻasūina ma fafagaina i lea taimi ma lea taimi.

E faʻafefea ona faʻaleleia le vaovao

Lerain e le o manaʻo e susu, o le mea lea e tatau ona faia le fausiaina e aunoa ma se taimi, e taua tele le na o laau laiti e tatau ona faʻafeinu. O fagu e faʻafefeteina i le 2-3 taimi i le masina, o laau taʻitasi e faʻaumatia pe tusa ma le lua pakete vai. E le gata i lea, o le suāvai e manaʻomia i le tau vevela.

E faʻapefea ona fai se laei pito i luga o se togavao

E le talafeagai le fafagaina o le turf, ae ina ia mafai e le laau ona faʻaali ona mea teuteu i lona mamalu uma, o le fafagaina faaletausaga e le afaina ai. I le tautotogo, e faʻaaogaina fugalaʻau o le mineral i le fua 100-150 g i le ogaumu, ma i le taumafanafana latou te maua ai ni mea faʻafefiloi, faʻaopoopo pe tusa o le 5-7 kilokalama o le humus poʻo le faapalaga i le au o laau taʻitasi.

Fautuaga mo le teuteuina ma le fausia o se pale o le vela e ese ai

O le totoina o le tautotogo o se vaega tele o tausiga o togalaau. E mafai ona e faia e aunoa ma le teuteuina, ae le o se laʻau matagofie po o se vao vao, e te maua se laau e leai ni mea e tupu faʻafuaseʻi i itu eseese. O teuteuga teuteu i le amataga o le tautotogo, lona sini autū - o le fausiaina o le togavao.

E taua! Ua amata ona vavae ese laau vao mai le tolu tausaga. Ina ia faia lenei mea, ia tipi ese i tua uma o le sola ese lona tolu, aveese le tagata matua ma le lelei ona atiaʻe.

O lala e tipi i se vaega, fuafua i le tele ma foliga e te manaʻo e tuʻuina atu i lau togavao. Le faia o se pa puipui e faʻapupula faalua: i Iulai ma Aokuso, pe a maeʻa le tuputupu aʻe vegetative o tipu. E fai le laumei pe a maeʻa le tuputupu ae fou nai lo le maualuga maualuga o le vao ina ia tausia le foliga teuteu o le pa. O le tele o taimi e te faia ai sea faiga, o le a sili atu le matagofie ma sili atu le matagofie o le pa.

Laʻau toto mo togafitiga mo le taumalulu

O ogalaau matutua e faʻalemu malie ile gutu, ae o tama talavou e le malosi. E ui lava o laau na totō i le tautotogo e tele le taimi e ola malosi ai i le taumalulu, ae o le taumalulu e aunoa ma se fale e mafai ona faʻaumatia ai i latou, o le mea lea e tatau ai ona faʻapipiʻi le taumalulu taumalulu mo le taumalulu pei ona mafai.