Fua o le gaosiga

Mea aoga ma mea e ono afaina ai seleni seleni mo le tino o le tagata

Ua maua e Celery le lauiloa i le tele o tagata e fiafia i malamalama ma meaai lelei.

Ae peitaʻi, a faʻaaogaina lenei fualaau faisua, e tatau ona e iloa e le gata i ona mea aoga, ae e uiga foi i le taimi ma le tele e mafai ona 'aina, o le a le mea e solia ai ma faʻaleagaina mai lona faʻaaogaina.

O vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau o le laau

Leleti o se fualaau aoga tele, aua o loʻo i ai se tele o meaʻai e manaomia e le tino. O loʻo i ai vitamini A, C, E, PP, faʻapea foi vaega B (B1, B2, B6, B9). E le gata i lea, e aofia ai le tele o minerale: calcium, magnesium, sodium, potassium, phosphorus, uʻamea.

100 kalama e aofia ai:

O le tau aogā o le fualaʻau o loʻo tuʻuina atu i lalo (o lenei faʻatusatusaga o le 100 kalama o le oloa):

  • kalori - 12 kcal;
  • proteins - 0.9 g;
  • gaʻo - 0.1 g;
  • carbohydrates - 2.1 g;
  • fiva taumafa - 1.8 g;
  • vai - 94 g;
  • malolo - 0.1 g;
  • efuefu - 1 g;
  • organic acid - 0.1 g;
  • mono - ma le le malie - 2 g

Faʻaaoga mea aoga o seleni aʻa ma le sua

O mea taumafa e le gata e le gata i greens, ae faapena foi i aʻa, faapea foi ma le sua o fualaau aina.

Aemaise lava, e fautuaina le aʻa mo le faʻaaogaina i:

  • anaemia, vaivai, anemia;
  • popolega atuatuvale;
  • afaina o le tino;
  • popolega ma le vaivai;
  • malae o le eleele;
  • SARS.

Vitio: mea aoga o seleni seleni

O le suka mai le suamalie e toe faʻaleleia le tino pe a mavae se gasegase, faʻaleleia le totoga, faʻaleleia le maualuga o le hemoglobin i le toto.

O le sua o lenei fualaau aina suamalie ei ai sona aafiaga lelei ile:

  • popolega;
  • faiʻai galue;
  • mamanu ma mea e faʻaogaina;
  • puipuiga;
  • tui toto.

E te iloa? Leleti ei ai sona aafiaga lelei ile faatosinaina o feusuaiga, ona o se aphrodisiac. Mo se taimi umi na manatu ai lenei fale o se vaega talafeagai o meaʻai a le tamaʻitaʻi o le faitau aofaʻi.

O aogā o seleni

O petioles (stalks) o se fualaʻau ei ai sona aoga aoga i le tino o fafine, alii ma tamaiti. Mafaufau i aoga o lenei laau mo vasega uma lava.

Mo tamaitai

O petioles o lenei fualaau faisua e tatau ona i ai i le lisi o tamaʻitaʻi taʻitasi, talu ai o mea o loʻo iai o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le paʻu, lauulu, fao, faaleleia atili foliga o le fafine. Lelele e aoga mo vein vevela, faʻafefea ai le le mautonu ma le taula.

E taua! I le vaitau o le faʻagasologa o le tino, e sili atu le aua le 'aina le seleni, aua o mea o loʻo aofia ai e aafia ai le toto, lea e mafua ai le tele o mea faalilolilo.

I le taimi o le maitaga

Pe a ave se tamaititi e tatau ona faaeteete e filifili oloa e tatau ona faʻaaogaina e le tina o loʻo faʻamoemoe, aua e afaina ai le ola maloloina o le pepe ile manava. Lelesa i le maitaga e le fautuaina talu ai o loʻo i ai mea e faʻapupulaina ai le toto i le initaneti, ma o se taunuuga o le galue muamua o galuega e mafai ona amata, ma o le faʻailogaina e mafai ona tupu i le taimi o le maitaga.

Ae ui i lea, e mafai ona e faʻaaogaina i fafo, mo manua poʻo le tipi. I le taimi lava e tasi e faʻaaoga ai fua masani masani ma le faʻaopoopoga o lenei oloa. O le faʻamalologa e mafua mai i le mea moni o loo i ai le zinc i totonu o le seleni.

Ina ia saunia se fofo mo faʻamaʻi manuʻa, ave:

  • aʻa o le laau - 1 tbsp. L.
  • au - 2 tbsp. L.
  • vai - 500 ml.

O vaega uma e tatau ona faʻafefiloi i se pusa ma ufiufi i se tapuni poʻo se solo. A maeʻa le 2 itula, ona tatau lea ona folasia le vaifofo e ala ile gau ma faʻaaoga mo manuʻa poʻo manua o le paʻu. E mafai ona e teuina le nofoaga i totonu o le pusaaisa, aʻo e lofia i totonu o se pusa faʻapipiʻi. Mo lenei mea e tatau ai se tamai fagu poʻo se fagu.

E te iloa? Tamaitai I Aikupito anamua, o le seleisa na manatu o se togafiti togafiti e mafai ona faaumiumi ai le talavou, puipuia le matagofie ma faaleleia ai le tosina atu.

Fafagaina susu

O se matafaioi tele mo se pepe faatoa fananau mai e taalo i mea e 'ai e lona tina, aua e maua e le tama uma meaʻai i le susu.

O le faʻaopopoina o se fualaʻau i se tamaitai tausi maʻi e mafai ona i ai sona aʻafiaga i se tamaititi. ona o lona manava e leʻi faia, ma o vailaʻau o loʻo aofia i totonu o le fualaʻau, e mafai ona mafua ai le faʻatupulaia o le gaosiga o le kesi, lea o le a oʻo atu ai i le colic. E le gata i lea, o suauu taua o le falesa e mafai ona afua ai se mea e tupu i se tamaitiiti.

Vitio: fafagaina tina i masina muamua

Mo alii

O le faʻaaogaina o le seleni i luga o se faʻaauau faifaipea, ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tane, talu ai o loʻo i ai i le laau le hormonone Androsterone, lea e faʻapupulaina ai le malosi. O le isi faʻaaogaina o lenei hormone o le taimi lea e faʻasaʻolotoina ai mai tagata, e maua ai se enzyme e faʻaaogaina ai le gaioiga.

O le taumafaina o fualaau faisua o le puipuiga foi lea o prostatitis. E i ai sona aoga aoga i le polokalama urinary, ma e fesoasoani foi i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi o totoga gafa.

Aoao i nisi auiliiliga, nai lo le seleni e aoga i alii.

E fesoasoani lelelele e aveesea le mamafa o le mamafa, aua e faʻaleleia ai le vave o le metabolism, ma ona o le mea moni e aofia ai le fiber, e maloloina ma faʻamalosia le lagona o le fiaai.

Mo tamaiti

Aʻo le i faaopoopoina le meaʻai i le tamaititi (a maeʻa le 1 le tausaga), e tatau ona e siakiina pe maua e le pepe se allergy. Ina ia faia lenei mea, ia tuu atu i le tamaitiiti e faataitai se fasi fualaau faisua.

Afai e leai se tali leaga, ona mafai lea ona e faʻagesegese ona aofia ai le seleni i le lisi, amata i le faaopoopoina i soupisi ma meaʻai autu. Mo tamaiti e sili atu i le 3 tausaga le matutua, e mafai ona e faia ni suamalie, faʻamalo mai ai le protein, faaopoopo i salati.

Talosaga Vitio: masini sellerriy ma sisiina mo tamaiti

O lenei fualaau faisua e aoga mo tamaiti i lena:

  • faʻamalositinoina le puipuiga o le tino;
  • faʻafoeina le gataifale;
  • faamalosia le ivi osia;
  • faʻamautinoa.
E le gata i lea, o lenei fualaau faisua e faateleina ai le manava, aua e faatelevaveina ai le pulelasi o le gastric juice.

E taua! O le fua o le seleni mo tamaiti i luga o le 3 tausaga o le 100 g.

O mea faʻamalolo o seleni mo le tino

E mafai e le Keli ona fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi eseese. E sili atu i lenei mea i mea nei.

O faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai ma le faʻamalolo

Cellulose o loʻo i totonu o fualaau faisua mata, aveese faʻamaʻi ma mea vevela mai le gastrointestinal tract. A oʻo mai le seleni i totonu o le manava, o loʻo i ai se gaioiga lea e aoina mai ai mea leaga mai puipui, lea e iu lava ina faʻasaoina e ala atu i le faʻalavelave fiafia.

E mafai ona e saunia le fusi, lea e le gata ina faʻaleleia ai le 'ailaina, ae e fesoasoani foi i le aveesea o le oneone mai fatugaʻo. Manaomia 2 tbsp. l aʻa toto mo le 500 ml o vai malulu ma suamalie mo le 2 itula. Inu 170 ml 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Oncological lions

Celery o loʻo i ai ni vailaʻau malolosi e puipuia ai le atinaʻe o sela o le kanesa. A oʻo i le oncology, seleni e mafai ona faʻauluina fou, pe mafai ona e faia se salamalie mafana e le gata i le soifua maloloina, ae e lelei foi.

Mo lenei mea o le a e manaʻomia:

  • kumuni - 1 tbsp. L.
  • Tina vine - 1 tbsp. L.
  • apu kulimi - 100 ml;
  • olive suauu - 100 mili;
  • pateta - 500 g;
  • seleni gel - 500 g;
  • lelo - 100 g

E te iloa? I aso tuai, o tagata faitaaga na tautau faʻailo io latou fale faatasi ai ma le kalaka. Latou te talitonu o se faʻasalalauga faapena e aumaia ai le fiafia.

Laasaga i lea laasaga faatonuga o kuka:

  1. I totonu o se pusa lapisi, faʻafefiloi le kumumu ma le sinapi, vine ma le suauu, masima ma le pepa.
  2. Tuu se fagu vai i luga o le afi ma vevela i le 100 ° C.
  3. Fufulu ma tao le pateta i ni fasi faʻasi, ona tuu lea i totonu o se ulo e fufulu vai.
  4. Kuki pateta seia saunia.
  5. Ona fufulu lea o laei ma seleni, ona tipi lea.
  6. Faʻasusu le pateta ma taofi i le ipu.
  7. Faʻasaga i luga ma sau sau kuka ma greens.

O le maʻisuka ma le toto maualuga

O tagata e mafatia i le maualuga o le suka poʻo le maʻisuka e tatau ona faʻaopopo se fualaʻau i a latou meaʻai, ona o aʻa ma aʻa e faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto, faʻaleleia le gaosiga o le inisalini, ma faʻaitiitia ai foi le mamafa, faʻamalosi puipui o toto toto, toe faʻafoʻi le cardiovascular system.

Afai e tatau ona faʻaaogaina nei faʻamaʻi, mo sauniuniga e talafeagai e ave:

  • otaota gaosi - 15 g;
  • vai - 500 ml.

Faitau foi, pe mafai ona tupu le selesele i le fale i luga o le windowsill.

Greens e tatau ona tuʻu i totonu o se fagu ma sasaa vai. Tuu le afi ma kuka mo le 15 minute. Faʻamalie le fualaau faasaina ma ave le 2 tbsp. l 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 1 le masina, faatasi ai ma se malologa o le vaiaso.

Le mautonu popole

O tagata e tele taimi e faʻalavelave faʻafitauli e manaomia ai vitamini mai le vaega B. O le tele oi latou o loʻo lauiloa. O le faʻaaogaina o lenei fualaau faisua, aemaise lava i taimi masani, o le a fesoasoani i le faʻamalosia o le mafaufau-lagona faalemafaufau, faʻaitiitia le vaivai, le mautonu, lea na tulaʻi mai ona o le atuatuvale.

Ina ia faia lenei mea, ia saunia le tincture: faaopoopo le 2 tsp i se ipu vai malulu. gogogogo susu, kuka, afaina ma ave 2 taimi i le aso, taeao ma le afiafi.

O le mamafa

Pe a mamafa tele, e masani lava ona faatonuina e fomaʻi se taumafa i le faaaogaina o lenei fualaau aina, ona e maualalo le kalori, ma o lona sua e atili ai le gaosia o le suka gaosia, aʻo faatelevaveina le metabolism.

O le paʻu mo le gau o le mamafa ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. 250 ml o le vai ua sasaaina i totonu o le koneteina ma o aʻa o le laau ua tuu iina.
  2. Fufulu le vai i le + 100 ° C, faʻaauau pea mo le 20 minute.
  3. Sauni e inuina le inu inu 3 taimi i le aso ao leʻi faia ni taumafataga mo le 3 tbsp. l

Faaitiitia le puipuiga

Faʻatasi ai ma seleni faʻasalaga faʻaitiitia e fetaui lelei ona e tamaoaiga i ituaiga uma o minerale ma vitamini.

E taua! E sili ona lelei le tuiina o le sua mai le seleni e faʻaaoga ai se meaʻai ma inu i le taimi lava e uma ai le kuka. I lenei tulaga, o mea aoga uma e tumau pea i totonu o le vai inu ma ua faʻamalosia atoa.

E sili ona lelei le faʻaaogaina i le foliga o le tincture, mo le sauniuniga lea e te manaʻomia e faʻafefiloi ai le 500 ml o le sua o fualaʻau ma le aofaʻiga o vai inu suamalie. Taumamafa i lenei vaiinu ao leʻi faia se taumafataga ile vaiaso, 50 ml.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

E ui lava i faʻamanuiaga uma o loʻo i luga, o le tele o le faʻaaogaina o le oloa e mafai ona afaina ai, i se faaopoopoga, o loʻo i ai nisi faʻasatauga i le faʻaaogaina o lenei fualaau faisua.

Aua e te 'aina le seleni:

  • i luma o maʻa i totonu o fatugaʻo, ona o le fualaau aina e mafai ona faʻaosoosoina a latou gaioiga, lea o le a oʻo atu ai i le tiga;
  • i le taimi o le maitaga ma le susu, ona o mea o loʻo i totonu o le fualaʻau, e aʻafia ai le toto toto i le matua, lea e mafai ona mafua ai le fanau mai vave poʻo le faʻaipoipo, ma oʻo ai foi i le tamaititi poo le mafua ai ona faʻaleagaina;
  • ma le gastritis ma le maualuga o le eletise, ona o le fualaau faisua e faʻalautele ai le puleaina o le sua oona;
  • tamaiti e le tasi le tausaga.
O le 'ai o seleni o le a fesoasoani ia te oe ia maloloina, malolosi ma malosi. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻalauiloaina lenei fualaau faisua i se taimi masani i le taumafataga, ia gauai atu i ona faʻamaʻi ma faʻaleagaina.