Vaega o kukama Parthenocarpic

E faʻapefea ona toto ma totoina kukama "Bouquet"

O le gaosia o le saienisi i le taimi o lona soifuaga ua aumaia ai le tele o ituaiga ma hybrids o fualaau fualaau, lea e masani ona feagai le au faifaatoaga ma le au faifaatoaga i le galuega faigata o le filifilia o le sili. I lenei tusiga o le a tatou faʻafeiloaia oe i se kulupu kukama "Bouquet F1". O le ae iloa e uiga i ona foliga, tulaga o le tuputupu ae, aoina mai ma le teuina o fualaau.

Eseesega faʻamatalaga

"Bouquet" o se hybride parthenocarpic, o lona uiga e mafai ona fua mai fua e aunoa ma le palota. Komepiuta ua faia e aunoa ma ni fatu i totonu. O le kulupu o loʻo faʻaalia i le muaʻi fatu - o fua na aina i le 38-42 aso i le maea ai o le germination, faapea foi ma le fua tele ma le umi o fua. I totonu o se tasi o fuga o loʻo fusifusia mai i le 2 i le 6 knots.

Siaki i ituaiga sili ona lauiloa o kukama parthenocarpic.

O le togavao e le maualuga tele, vaivai vaivai, ma le tele o fugalaau fafine. Laʻau laʻitiiti lanu lanu meamata o lanu lanumeamata matagofie o loʻo faʻapipiʻi i luga o paʻu. Fruiting e tupu ia Iuni, e faaiʻu i le tautoulu.

O le mea sili ona lelei o le kulupu o:

  • le gafatia e totoina i avanoa tatala ma tapunia eleele;
  • o le tetee atu i maʻi o uiga o kukama, aemaise lava, i le mosaic (PTO-1), paʻu palapala, cladosporioz;
  • eleʻele eleelea faapalepale;
  • uiga lelei o fualaau o fualaau suamalie, toesea o le oona ma le pala i totonu o soo se laasaga o le atinae;
  • maualuga fua;
  • faigofie o le tausiga.

E te iloa? Faaliliu mai le Eleni, "parthena" o lona uiga o se taupou, ma o le parthenogenesis o lona uiga o le le mautonu. O le mea lea, o kukama e fua mai ai fualaau e aunoa ma iniseti ma eleelea e taʻua o le parthenocarpic. O le ovary ua faia i fugalaau fafine.

Fua o fua ma fua

E tusa ma le 90-110 g fualaʻau manulele e foliga mai e tutusa ma le paʻu o le kukumba. E laʻititi le lapopoa - mai le 9 i le 12 cm le umi ma le 3-4 cm le lautele. I luga o le paʻu o loʻo i ai ni fasi laau laiti, ogaoga, paʻepaʻe paʻepaʻe. Maua se tofo lelei. O le fua faatatau e 5-7 kg i le 1 sikuea. m. O fualaau aina e 'aina fou ma faʻaaogaina foi mo le gaosiga.

Filifiliga o fualaau

E sili ona lelei le tupu o kukama oe lava. Ae peitai, afai e leai se avanoa e totō ma totogo ai fatu laau, ona tatau lea ona faatauina i le maketi. I lenei tulaga, o le a le sili atu le le iloa o le iloa pe faapefea ona filifili le saʻo lelei o laʻau.

Afai o ituaiga masani masani o kukama e le o toe fiafia ia te oe, matou te fautuaina oe ina ia faamasani oe lava i ituaiga laau ese o lenei laau.

O le filifiliga e tatau ona faʻavae i luga o uiga o fafo o le vaʻa. O lea, o fualaau e tatau ona:

  • 30 tausaga le matua;
  • ma se umi umi e tusa ma le 25-30 cm le maualuga;
  • ma 5-6 laʻau moni e iai lanu meamata lanu meamata ma foliga vaaia maloloina (o laulaau pito i lalo e tatau ona 16-20 cm le lautele);
  • faʻatasi ai ma galuega faʻapuupuu;
  • ma le tulivae tulivae e 5 cm;
  • faatasi ai ma se faʻaogaina lelei, aʻafiaina aʻa faʻamalosi ma se manogi manaia.

VITIO: FAAPEFEA ONA FILIFILIA LE KERISI SILI Pe a filifilia, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoʻa nofoaga i lalo o lau mo le i ai o iniseti leaga. E tatau ona lafoaia le faatauina mai o fualaau e iai:

  • uʻu faʻalanu uʻamea;
  • malamalama laititi laulaau.

Saili le taimi e sili ona lelei e toto ai kukama mo tipu.

O le mea e masani ai, i le taimi o le totoina o ia ituaiga laau na solia ai le umi o le ao, pe na i ai isi soliga o tekinolosi.

E fautuaina le faʻatau mai o fatu mai tagata faʻatau mavaega e te faʻatuatuaina. A leai, e tatau ona e aoina mai le tele o faʻamatalaga e uiga i ai mai le tagata e faia.

E te iloa? O le kukoma sili i le lalolagi ua tupu aʻe Briton Claire Pierce. O le fualaau faisua e umi le 1.19 mita. E tusa ai ma lona pule, na tupu mai i fatu na maeʻa na teuina mo le tusa ma le 2 tausaga.

O fualaau e mafai ona faʻatau uma i totonu o pusa ma faʻamautu aʻa. O le muamua ei ai le pasene maualuga atu o le ola ola ma le maualuga atu tau.

Sola ma le faʻapala

O laau totoma e sili ona lelei i loam ma loams oneone ia e tamaoaiga i minerale ma vitamini ma e leai se faʻaituau po o sina faʻaletino maualuga.

O vailaau sili mo kukama o pateta, aniani, tamato, kapisi. O le sili ona leaga o le keloni, meloni, zucini, kukama, paukini, squash. I totonu o le eleele pe a uma nei fua o laau toto e mafai ona tumau ai togafitiga e taatele i faʻamaʻi kukumba ma iniseti faʻamaʻi masani.

Aʻo lei totoina kukama i le avanoa poʻo le puipuia o eleele, o le eleele o le a manaomia ona saunia. O sauniuniga o le a fesuisuiai e faalagolago i le mea o loʻo ola ai laau.

Ina ia mafai ona ausia le maualuga o le gaioiga i le eleele tatala mai le "Bouquet", e tatau ai ona faapalapala ia moega mafanafana, lea e tatau ona tuu i luga o se nofoaga e manino lelei, e faʻamafanafanaina i le la ma susulu mai faʻataʻitaʻiga. Faatoʻaga o togalaau aina

E taua! A o lei totoina le moega o le a manaomia ona mafanafana. Ina ia faia lenei mea, i luga ae o ni nai aso ao le i totoina kukama i luga o arcs, o se ata tifaga po o se mea e le ufiufi e ufiufi ai mea ua faapipiiina.

O moega mafanafana ua saunia e ala i le fausiaina o ni laulau muamua. O le muamua, laʻititi pito i lalo e tatau ona avea ma alavai. Mo ona meafaigaluega e tatau ai vaomago, vao, lala. O nei mea o le a mafai ona faʻafefe ai le susu mai aʻa. Ua faataatia le alavai palapala i le loloto o le 30-50 cm ma ua faapipiiina. O le vaega lona lua o loʻo faʻavae mai le manua fou. Ua oʻo i le tautotogo ua faʻaputuina le vaega lona tolu - mai le eleele lafulemu.

I le leai o se avanoa e sauniuni ai le eleele mo le totoina i le tautoulu, ua saunia i le tautotogo, ae eseese mea eseese tekonolosi. O le vaega pito i lalo o loʻo faia mai le manua poʻo le faapalaga, lea e faʻapipiʻi ai le vao (3 ipu) ma le nitrophoska (100 g / 1 sq. M). O le vaega lona lua e tatau ona avea ma eleele lelei. Mai le pito i luga o le moega e ufiufiina i se ata tifaga, lea e lolomiina i le eleele e ala i le mamafa. O le mafanafana i lalo o le ata tifaga e tatau ona i totonu o le vaiaso. A maeʻa lena, ona fai lea e moega ni pupu, lūlū fatu i totonu oi latou pe totō laau, faʻapipiʻi le ata i luga o arcs.

Matou te fautuaina e iloa pe o le a le eletise palapala ma le auala e fuafua ai i le fale.

I totonu o le greenhouse, e mafai ona amata le sauniuniga o le eleele i le tautotogo. Ua aveeseina le pito i luga o le palapala, ma o le 30-40 cm le umi o le meaʻai ua tuu i lona tulaga. I totonu e te manaʻomia ona faia ni nai pu, lea e sasaa ai le vai vevela. O le palapala o le a pefe mo ni nai aso. O se taunuuga o faiga masani o felafolafoaiga, o le a vevela le vevela ile moega. I le taimi lava lea ao le i totoina, o se meaʻai lelei e saunia mai eleele eleele (2 vaega), humus (2 vaega), oneone poʻo le vao (1 vaega) e tatau ona liligi i luga o le manoa. O le eleele o le a manaʻomia ona faʻamaʻiina e ala i le sasaaina i se vaifofo o le paluga faʻasalalau.

Tulaga tuputupu ae

Kukamasi o laau vevela ma mama-alofa, o le mea lea i totonu o le togalaau mo i latou e te manaʻomia e vaʻaia se vaʻaiga malamalama. O le a amata ona tupu le laau ma o le a tupu lelei i se ea vevela o + 22 ... +26 tikeri. Ma i totonu o le greenhouse e taua ai le faatumauina o le vevela i + 18 ... +20 tikeri.

O le vevela o le eleele e le tatau ona pau i lalo ifo o le +16 tikeri. O le galuega aupito sili ona lelei mo le tuputupu ae masani o le + 20 ... +24 ° C.

E taua! Afai o le vevela e pa'ū ifo i lalo ifo o le +14 tikeri poo luga aʻe i luga +42, ona aʻafia ai lea ma le leaga le atinaʻeina o le laau - e taofia ai le tuputupu ae. Ma e oo lava i gutu pupuu e oo i le 0 tikeri e mafai ona faaleagaina kukama. O le faʻaitiitia o le vai vevela mo le 24 itula i le +5 tikeri o laau e gafatia e aunoa ma ni aʻafiaga. Mataʻutia mo vao vao ma vevela faʻafuaseʻi suiga.
Malamalama le aso e tatau ona faatumauina i le maualuga o le 10-12 itula. A le o lena, o le a tupu le tamaoaiga, ua vave ona matua, vaivai, ua faigofie ona maua i faamaʻi ma meaola faalafua. Afai o le moli o le aso e 16 itula ma le umi, ona tolopoina lea o vaitaimi e fua ai fua. O le sili ona fiafia i ai le eleele o kukama o le 65-75%, ma i le fua o fualaau aina - e oo atu i le 80%. O le maualuga o le faʻamamafana o le ea e 85-90%, i le timuga mamafa e mafai ona faʻaititia i le maualuga o le 70-80%.

O lenei aganuʻu fualaʻau e matua aʻafia lava i suiga i le faʻamamafana, o le mea lea i lona siʻitia i le vaiaso e oo atu i le 95% e amata ona pagatia mai le ascochitis. Pe a faʻaitiitia i le 60% le paʻu.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O le totoina o kukama e mafai ona faia i ni auala se tolu:

  • fatu mago;
  • fatu fatu;
  • faʻaaogaina o laau.
O metotia o fualaau e mafai ai e oe ona maua fua fua i se taimi vave, maua se fua maualuga maualuga, faalautele le fua o fualaau aina.

Ina ia totoina fatu laau, e tatau ona saunia le palapala, totoina o mea, e saunia ai pusa. A maeʻa ona totō, e tatau ona faʻamautinoa le malūlū o le vevela ma le faʻamamaina, faʻamamaina, faʻaleleia ma le faʻamaʻaina o fualaau.

Fatuina sauniuniga

Laʻau e selesele i le mea e mafai ona toto ai i le eleele, mo le 20-30 aso. O le mea lea, o le luluina e tatau ona fuafuaina e faavae i luga pe a totoina kukama i lau eria. Afai e faatauina fatu i se faleoloa faapitoa faapitoa, ona latou le manaʻomia lea o le gaosiga. Pau lava le mea e tatau ona totoina i totonu o se masini susu. I le tulaga o le maua mai ia i latou mai uo poʻo i luga o le maketi o le a manaʻomia ai le suamalie i le paluga oona poʻo le sauniuniga "Epin" - o le a faʻaumatia le mea totō.

Initaneti ma nofoaga

O le vevela sili ona lelei mo le totoina o fualaau o le + 20 ... +22 tikeri i le ao ma le +18 i le po. E foliga mai le pulupulu i luga o le fatu, lea ua totō i le eleele ma faailoga o le vevela i lalo ifo o le 12 tikeri, o lona uiga o le gafatia o laau totō e tatau ona tuʻuina i totonu o se potu e mafai ona e faia ai ia tulaga. O le aso e tatau ona tumau i le 10-12 itula. Faʻasalaina le susulu o le la mo vaʻaiga laiti e leaga.

O tane lelei mo le lūlūina o fatu ma le totoina o vao o ni meaʻai.

Aoao e uiga i mealilo o le totoina o fatu i fualaau mama.

O pusa uila e talafeagai lelei, ipu e tutusa ma le 10 i le 10 cm. E sili atu pe afai e tupu muamua totō taʻitasi i se pusa eseese, talu ai e le lelei le faʻafeiloaʻiina o lala laiti. Laluina o fatu i totonu o fagu meaʻai. Ua tumu vaʻa i se mea na saunia faapitoa o vaega nei:

  • eleele vaʻavaʻa;
  • peat;
  • oneone;
  • alavai (faʻalautele le omea, vermiculite ma isi mea).

E aoga le iloa le auala e filifili ai le gafatia tatau mo tipu.

Fatuina o togalaau

I totonu o se pusa ma le vevela palapala i totonu o pusa otaota o loʻo faia ai sina faʻavaivai laitiiti - e oo i le 2 cm le loloto, lea e tuʻuina ai 1-2 fatu. I le pito i luga o fatu o loʻo faʻasusu i le palapala. A o le germination, lea e masani lava ona tupu pe a mavae le 2-3 aso, e tatau ona iai pusa i totonu o se potu ma le vevela o + 22 ... +28 tikeri.

Totoina o togalaau

Vai suavai na o le vai vevela. E fautuaina e ave le susu i le afa muamua o le aso, aua afai e taofia le susu i le po, e mafai ona tupu faʻamaʻi fatu.

O le faʻaleleia i le alualu i luma e faia i isi aso uma, ona latou fesuiaʻi lea i le susu i aso taitasi. Pe a fai 2 laʻau moni i luga o fualaau, e mafai ona fafagaina. I le faia o lenei mea, faʻaaoga le fugalaau faʻapitoa "Stimul-1" poʻo mullein, faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 1. E mafai foi ona faia se paluga o le superphosphate (20 g / 10 l), nitrate ammonium (10 g), potassium chloride (15 g). I le mataupu mulimuli, o le faʻamaʻiina o le fertilization e faalua ona fai: o le vaiaso talu ona faʻatulagaina tipu ma le 2 vaiaso pe a uma le fafaga muamua.

E taua! Aʻo leʻi totoina i le eleele, e amata ona fuga le taʻaloga, ona tatau ai lea ona aveese fugalaau.
O le vaiaso ao lumanaʻi le fuafuaina o le tulaʻi mai o fatu i se nofoaga tumau, e tatau ona amata le faagasologa o le faʻamalosi. O koneteina e ave i le ea fou, e amata mai i le 5 minute i le aso, i aso taitasi e faateleina ai le taimi e nofo ai le totogo ile alatele. O le aso ao le i totoina, o le palapala i totonu o fualaau e tatau ona lelei le susu.

Suʻeina o laau i le eleele

O ituaiga eseese o kukama, e eseese lava i le maualuga o le tetee atu i le malulu, faatasi ai ma se faaitiitia o le vevela, e afua mai i le tuai o le tuputupu ae ma le atinae, o lona uiga e sili atu ona leaga a latou fua. O le mea lea, o le faanatinati i le lūlūina poʻo le totōina o fatu i le lauʻeleʻele avanoa e afaina i aʻafiaga e le manaʻomia, e aofia ai le faʻaitiitia o le gauaʻi. O le taimi aupito sili ona lelei mo le lūlūina o fatu poʻo le totōina o laau i le ogatotonu ole lauʻeleʻele e amata mai i le aso 15 o Me, i le fanua tatala mai i le aso 1 o Iuni i le 5. I le itu i mātū o le togalaau, o le amataga o le totō o le kukama e tatau ona i ai i le aso muamua o aso 10 o Iuni. O le palapala i le eria e tatau ona mafanafana i le + 16 ... +18 tikeri, ma le ea - i + 18 ... +20 tikeri.

O le mea moni ua saunia ia laau toto e siitia atu i se nofoaga tumau o le tuputupu ae, na te taʻuina mai le foliga mai. E tatau ona i ai ni aʻa malolosi e le itiiti ifo ma le 30 cm le maualuga o lau lanu lanu meamata i le aofaʻi o le 3-5 vaega, o aʻafiaga lelei.

I le sikuea 1. m eleele e mafai ona tuʻuina i le 5 vao. I totonu o le greenhouse plant density o le 3 vao i le 1 sikuea. m. O le fuafuaga o le totoina o kukama i le togalaau e le afaina. I totonu o le greenhouse, o le "Bouquet" e totoina i le laina lua-laina ma se mamao i le va o laina o le 50 cm, i le va o laina - 30 cm. Afai na totoina ia laau totō i totonu o pusa, ona tuʻuina lea i ni pu e leʻi sauniuni ina ia tutusa o latou pito ma le maualuga o le eleele. Ona latou faʻafeinuina lea e faʻaaoga ai le 3 lita o le vai mo vaitau taitasi. Afai e tupu laau toto i ipu palasisi, ona vavaeina lea, ma totō laau, e aunoa ma le faaleagaina o le eleele. Ua totōina totō totō i se tulaga saʻo. O le tele o laʻau vaivai e mafai ona tuʻuina i le palapala ile maualuga.

I aso muamua pe a uma ona totō, e tatau ona tuʻuina mai i luga o le lā le susulu o le la ma le maualuga o le suavai ma le vai mafanafana. A oʻo ina faʻaitiitia le vevela i le 15 tikeri o le a manaʻomia le faʻatulagaina o le ata i luga o arcs.

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

I totonu o le itu i mātū o loʻo sili atu ona lelei le ola o kukama e ala i le fesoasoani o fualaau. I isi nofoaga, o le totoina e mafai ona vave faʻaogaina i le togalaau. Ae ui i lea, e pei lava o le mataupu i isi metotia, ina ia mafai ai ona maua fua maualuga mai le kukama, e tatau ona faia ni tulaga talafeagai mo lenei mea.

Tulaga i fafo

Ua uma ona tatou talanoa e uiga i le tele o tulaga, e pei o le vevela, suia o fualaau aina, le palapala ma le faatulagaina o moega mafanafana. Fuafuaga mo se laau i totonu o le togalaau e tatau ona susulu, malu mai le matagi. I le taimi muamua, pe a tulaʻi, e fautuaina e ufiufi le nofoaga ma se ata tifaga i luga o arcs.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

Faatasi ai ma se metotia e le o totoina fatu, e mafai ona totō fatu i se tulaga malogo pe ala i le ave muamua. E mafai foi ona e faia togafitiga atoatoa o fatu, e aofia ai le faʻapalapalaina, faʻavaivai, ma le galo.

Faʻaleagaina e faia i le vevelaina o fatu i le vevela i le 60 tikeri mo le 3 itula ma fagogo i latou mo le 15 minute i se vaifofo o le palamati (1 g) ma le boric acid (0.2 g) i le vai (10 l).

Mo le germination, o fatu e tuʻuina i totonu o se ie susū ma tausia i le vevela o + 20 ... +25 tikeri seia oʻo i le taimi latou te oso ai. A maeʻa lena, mo ni nai aso, tuʻu muamua i le pito i luga o le pusaaisa mo le faʻamalosi, ona sosoo ai lea ma le pito i lalo. E faigofie lava le faiga o le lūlūina - o loʻo faʻapalaina se lua pupuʻu i totonu o se eleele faʻamamaina ma se suauu, 2-3 fatu ua totoina i le loloto o le 2-3 cm ma sausau i le palapala.

E fautuaina e lulu i totonu o le tolu taimi i vaitau vaiaso. O lea la, afai e faʻafuaseʻi ona tupu le malulu, mulimuli ane e mafai ona ola laau toto. Afai o le a manino o le a le toe faʻaitiitia le vevela, o le a manaomia le aveeseina o isi totogo.

A maeʻa ona toto, e tatau ona tatala le eleele. I le oʻo mai o laʻau muamua, e vevela ai laʻau ma tuʻu ai le 10-15 cm gapa i le va o laau totō ma le 3-4 tupu i totonu o le tasi pu.

VITIO: FAʻAMANUINA O TAMAITI I LE FAʻAMATALAGA FUAFUA O isi tausiga o le masani ona faʻainuina, faʻamalo ma veleina, garter ma le faʻapala.

Faʻasa

O se tulaga taua mo le atinae lelei o le laau o le fausiaina lea i le vai mafanafana - e le itiiti ifo ma le 23 tikeri. Afai e te suʻaina i le vai malulu, ona faʻapala ai lea o le taʻavale i luga o le aʻa, lea e aʻafia ai siama ma sigi e mafua ai faʻamaʻi.

O le faʻasalaga e faia i le aoauli pe a uma ona faʻaleleia le ea ma le eleele. Mo laau talavou o le a manaʻomia vai i le aofaiga 5-10 lita i le sikuea 1. m. A faʻasaʻoina e fugalaau fugalaau, ona taofia ai lea o le faʻasaina mo se taimi le tumau. A maeʻa ona faʻaputuina fua masani ona faʻasusu vai. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona sasaaina muamua 15-20 lita i le sikuea sikuea. m

E mafai ona ola kukama e le gata i totonu o le kiona ma totonu o le malae, ae i luga foi o le faapaologa, hydroponics, i taga, pakete, paʻu, fagu palasitika.

Afai i se taimi umi i luga o le auala o loʻo i ai se vevela vevela o le tau, ona tatau lea ona faʻaleleia atili le suāsusu. I le mamafa o timuga, ua faʻaitiitia ai le latou voluma ma le tele. Pipi kukipi o le suavai

Lafoaia eleele ma veleina

E manaʻomia le faʻamalolo ina ia mafai ona sili atu le lele i luga o le eleele i aʻa. Ma pe a fausua, o le palapala e masani ona tuʻimomomoina pe faʻapipiʻi. Afai e le maeʻa le tatalaina, o le tuputupu ae o laau toto o le a malolo, ma o le a pauu ese le ovary.O le mea lea, e taua tele le vaʻaia o le palapala pe a maeʻa taʻitasi ma faʻafeinu, i le taimi lava e maeʻa ai le pito i luga.

Talu ai o aʻa o kukama vao e le papaʻu, ona tatau ai lea ona tatala lemu ma le papaʻu - e leai se loloto e sili atu i le 4 cm. Afai oi ai le eleele paʻu i luga o se vaega, ona tatau ai lea ona tuʻi ma se tui i le tele o nofoaga.

O le veleina e faia ina ia mafai ona aveese vao i luga o moega, lea e ave meaʻai ma susulu o le la mai le laau totō. Toto vao pe a manaʻomia. Afai e le malosi le eleelea, ona mafai loa lea ona aveeseina le mutia ma se aʻa.

Masking

Talu ai ona o le "Bouquet" e faatatau i le parthenocarpic, e le o le fanau, ae o le mea pito i totonu, e na o le 2-3 itu laau i luga o le togavao. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻateleina le fua o le vao. Pe a faʻaitiitia le tupu aʻe o le ogaoga tutotonu, o lālā pito i luma e amataina le lala, o lo o nonoa fua fou i totonu o laʻau.

Garter belt

E manaʻomia le taʻavale ina ia mafai ai ona faʻasaoina avanoa i luga o le togalaau, e aloese ai mai le atinaʻe o faʻamaʻi pe a oʻo mai le kukama ma le palapala mo le seleselega talafeagai. E tele auala e puipuia ai kukama i le malae vaʻaia:

  • faʻasologa;
  • laina faʻamau;
  • luga o le faasologa.

Faʻaaoga foi se pusi i luga o le vao, totoina le aganuu i luga o le pa. O le auala faʻafaʻasagalalau o le faigofie lea ma sili ona taatele i totonu o le amataga o pisinisi i le togalaau.Sulu faʻamalo I le pito i tua o moega, e lua ni faʻala uʻamea poʻo ni fafie laupapa ua faʻapipiʻiina, lea e faʻalautele ai se manoa i ni laina e mamao ma le 25-30 cm. I le lumanaʻi, o le mea totino o loʻo faʻatuputeleina o loʻo faʻapipiʻiina i le maea lava ia.

Faatasi ai ma le auala i luga, o loʻo faʻapipiʻiina foi lagolago i autafa o le moega. O le twine e faʻaloloa faataamilo mai na o luga. I totonu o lona umi atoa, o fasi pepa e 2-3 cm le lautele o loʻo malepe. E tatau ona tele naua ao iai le vao i totonu o le togalaau. O le pito pito i lalo o le fasipepa ua nonoa i le au. Komepika totoma totoa Net mo le teuina e mafai ona faʻatau i se faleoloa faapitoa. Na ia tosoina le lagolago.

Laʻei pito sili

E fautuaina le kalamu e fafaga 3 taimi i le vaitau. O le laei muamua e mafai ona faia i le maeʻa ai o foliga o laʻau moni muamua. Mo lenei mafuaʻaga, faʻafefeteina lelei o mullein. O le fafagaina faalua e faia i le 2-3 vaiaso pe a maeʻa. O le lona tolu o loʻo i luma o le tuʻuina atu o le pala.

I le faʻaopoopoga i le mullein, e mafai foi ona faʻamamaina kukama ma le faʻafefiloi o le ammonium nitrate (10 g), masima tiso (10 g), superphosphate (10 g), faʻafefe i le 10 lita o le vai.

Foliar fertilization e faʻatino pe'ā manaʻomia. Faaaoga se paluga o le superphosphate (12 g), potassium chloride (7 g), Urea (5 g), faʻafefe i le 10 lita o le vai. Le tele o le tali o galuega - 0.5 lita i le 1 sikuea. m

VITIO: LAGOLAGO LAGOLAGO I LE FIAFIA

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

I uiga o le ituaiga "Bouquet", na matou faailoa atu ai o loo i ai le puipuiga mai le mosaic, paʻu paʻu, cladosporia, lemu. Ae ui i lea, o le aganuu e ono afaina mai le fusarium, e te pala.

I le tau faasaga i faʻamaʻi ma mea faʻavevesi, o puipuiga e ave i le mea muamua:

  • e aloese ai mai le fusarium, o le eleele i luga o le saite aʻo lei totoina e faʻamauaina i le fualaau faasaina "Fitosporin";
  • paʻepaʻe, lauulu ma le aʻa e mafai ona puipuia, pe afai e te le amanaʻia fautuaga mo le faʻaleleia o vai i le vai mafanafana, taofi le mamao i le va o vao, vela i se taimi talafeagai, e taofia ai le tafega o kukama. E taua foi le faamautinoa o le eria e le faʻafefe ai le susu. I le tulaga o le atinaʻeina o le lanu enaena, o loo totoina laau ma Fitosporin, ma le paʻepaʻe ma Topaz. E afaina ai le pala i se vaifofo o le sulfate copper;
E taua! I le togafitiga o faʻamaʻi, e tatau ona mulimulitai i fautuaga mo le sauniuniga o fualaau faʻasaina o loʻo faʻaalia i luga o le afifi, faʻapea foi ma le mataituina o le saogalemu o le tagata lava ia, puipuia o le manava o le tino, mata ma le tino.
  • O kukama e tele lava ina mafatia mai osofaiga a le papaʻe, o laʻau e totogo, moli vaʻavaʻaveʻa, pupuʻu tapaa, gamonmatas, aphids, ma tautotogo. O iniseti taʻitasi e mafai ona tau faʻataʻitaʻi uma i auala faʻataʻitaʻi ma iniseti vailaau faʻamaonia. O le mea lea, ua faʻaumatia le va e Iskra, le whitefly ma le tautotogo - e Aktar, Konfidor, Aktellik, Inta-Vir. O le "Fitoverm" e fesoasoani e aveese le siaki, "Decis" ma le "Intavir" fesoasoani mai aphids. E le gata i lea, ae o le mea lea, Faʻafeagai ma le nematode - "Marshall".
Whitefly i kukama

Seleseleina ma teuina

A maeʻa ona amata mai uluaʻi fua, e tatau ona faʻamamāina i taimi uma. I le laasaga o le tele o fualaau, o le itu i tafatafa o moega e faia i aso uma, taeao ma afiafi. Leisi taimi - i le maeʻa o le 1 po o le 2 aso.

Aoao pe faapefea ona teu kukama mo le taumalulu.

O fua e gau e ala i le mimilo. Pe a savali faataamilo i moega, e le na o fagu paʻu ua aveeseina, ae ua faaleagaina foi, ua le atoatoa i foliga, maʻi, a leai o le a latou vaivai ai le togavao. Aʻo le aoina mai, e faʻasaina le toso ma toso le pala.

Teuina o kukama e faia i le pusaaisa. O latou olaga ola e 1-2 vaiaso.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

O le mea moni, e seasea lava pe a tupu ae kukama e aunoa ma ni faafitauli. Peitai, o le mea autu o le faʻalogo i le taimi i le mea moni o le atinaʻeina o laau totō o loʻo sese, ia iloa le mafuaaga ma mafai ona faʻasaʻo.

O le mea moni e leai se mea o iai, o le a faʻaalia ai le faʻaalia. O le mea lea, o le samasama o laulaau pito i lalo ma le faʻavaeina o manua e le masani ai ma le paʻu lelei, e foliga mai, o loʻo taʻu mai ai le leai o se vai. I le maitauina o faailoga faapena, e tatau ona e fafagaina fualaʻau i le urea (2 sipuni / 10 lita o le vai). Mo le 1 laau toto 0,5 lita o le tonisi e manaʻomia. Afai e le tupu aʻe le itu itu i luga o le vaomatua, ma o le a vaivai lau fanau pe a uma, ona manava lea o kukama. Faʻaopoopo superphosphate i lalo o le vao (3 sipuni / 10 lita o le vai). I lalo ifo o le 1 laau toto e tatau ona alu i le 0.5 lita o le faʻala.

E tele taimi e le maua ai le paseka i le aganuu. I lenei tulaga, o se lanu samasama e aliali mai i luga o laupepa, ma o manoa e foliga e pei o pears. O le toe faʻaleleia o le potassium e faia ma le faʻaofiina o le fafie (1 cup / 10 l o le vai). O le a 3 lita i le sikuea 1. m

O le mea moni o le kukama e le lava le calcium, o le a ia taʻu mai e ala i le fesuisuiai o laulaau, gutu paʻepaʻe, faʻamamaina o fugalaau. I lenei tulaga, i lalo o laau taitasi, e tatau ona e faia se fofo ile afa-lita o le 3 sipuni tele o le calcium nitrate, faʻafefe i le 10 lita o le vai.

E te iloa? Mo le taimi muamua, na amata ai e tagata ona totoina kukama pe a ma le 6 afe tausaga talu ai. Initia ua manatu o le nofoaga fanau mai o le laau. I lalo o le Himalaya ma i le aso e mafai ona e maua kukama vao.
I le faaiuga, matou te mananaʻo e iloa le fualaau "Bouquet F1", o se tulafono, e aofia ai ituaiga siliva e sefulu o kukama. E talafeagai mo le totoina o togalaau aina ma fausaga ata. O se filifiliga sili lenei mo e alolofa i le vave ona seleseleina ma fualaau lapopoa o le ituaiga gherkin, lea e talafeagai mo le faʻafefiloi i ni koneteina laiti. Mo le manuia o le galueaina o se paʻu, tapenaga lelei o le eleele, totoina o fatu poo fualaau i le taimi fautuaina, o le faia o fuafuaga talafeagai mo le tausiga ma le puipuia o le atinaeina o faamaʻi ma osofaiga o manu.

Totoina o Tala

Na totoina i le tausaga talu ai, e le fiafia, faigata ma prickly, naʻo le alofa.
Nataly
//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic.6206.msg920467.html?SESSID=7k845prg395142h1756rsj13t2#msg920467

O se kulupu mai Manul, parthenokarpik puchkovy, na tofotofoina mo le lua tausaga i totonu o le kiona ma le kesi vevela, ou te fiafia i le tofo, fua, togafitiga toto i maʻi.
Rodebielesumer
//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic.6206.msg693362.html#msg693362