Laʻau

Rosa Iceberg (Iceberg)

Rosa Iceberg (Iceberg) e iloga i lona lanu paepae sinasina ma le mautu lelei i le tausiga. E oo lava i se tagata amata e mafai ona ola i se masiofo paʻepaʻe. O le lalelei matagofie o le a fiafia i le faifeau i le atunuu o loʻo ola lelei i le vaitau atoa.

Talafaasolopito o le ituaiga

Rose foi Iceberg ei ai foi lona igoa - Schneewithhen. Sa fafagaina o ia i le 1958 i Siamani. E eseese i le mafai ona faʻafetaia le vevela tele o le vevela ma ona eseesega, taimi vevela, aʻo faʻaauau pea ona galue malosi ma fuga.

Talu ai ona o le ufiufi o se rose mafolafola paʻu ma se tea tea, o lenei ituaiga na aliali mai. O le igoa na mafua ona o le tele o fugalaau, lea e foliga mai ai le vao e pei o se tioisa tele.

Rose Iceberg Climbing climbing

Faʻalogo lelei! O le tele o rosa paʻepaʻe e masani lava ona masani ai i totonu o faifaatoaga. E mafai e le mea laʻau ona paʻu e le masani ai e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai se puipui teuteu, gasebo, fuga i se mea sese. O fugalaau latou te faaopoopoina se mea faapitoa faapitoa ma le matagofie i le vao.

Uiga ma le Faʻamatalaga

Rosa William Morris - Faʻaleaganuʻu aganuʻu

Faʻamatalaga o laʻau tipu tile O le Iceberg e tatau ona amata i ni mea faʻapitoa: o loʻo i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe po o se kulimi ile lanu samasama, o suiga lanu i le faʻaitiitia o le vevela ma avea ma piniki. O le vaega o le petal e lua-faalua, o le lautele o le fugalaau e mafai ona 9 cm.

E ui lava i le leai o se manogi, o lenei rose o se mea masani i luga o soʻo se nofoaga. O se ogalaau o le 1-1.5 mita le maualuga o loʻo siosiomia ai se puipui poʻo se facade faʻatasi ma ona aʻa.

Faʻamatala puupuu o le laau

LanuPaʻepaʻe, Pulu, Penina
E fia ni faʻailoga i luga o le ata2 i le 5
Le auai o le manogiFaʻailoa
Inflorescence Diameter7 i le 9 cm
MaualugaE oʻo atu i le 1,5 m
Laʻau lauteleE oo i le 1 m
O fea ua tupu ai i le RusiaKrasnodar Territory, Rostov, Kuban, Samara, Ryazan, Saratov, Moscow Region, St. Petersburg ma Yaroslavl
O le faigata o le taumaluluMaualuga

O le oso aʻei luga o le Clyming Iceberg e matagofie lona laulelei.

Fugalaau Rose Iceberg Floribunda

O le vaitau o le tuputupu aʻe o Iceberg e amata ia Mati. A maeʻa le taumalulu, faʻalautele le aganuʻu ma amata lona tuputupu aʻe, atinae. I le masina o Iuni, e fuga mai ai fatuga - o le isi laasaga e sosoo ai, fugalaau, lea e tumau seia oʻo i le afu o le taumalulu. O nisi taimi e toe fai mo se vaitau. I nofoaga e leai se taumalulu, o le a totogo le rosa i le tausaga atoa.

Le lelei ma le le lelei

Rosa Don Juan

Rose Park Iceberg ei ai tulaga lelei:

  • Laʻau uumi ma lauolaola,
  • O faʻalavelave tetele e mafai ona taofiofi i luga o laina mo 30-40 aso,
  • E ono tupu pea
  • O le lanu o le laʻau o le lanumeamata lanumeamata, lea e le masani ai,
  • Laʻau malolosi ma felafolafoaʻi, ola vave,
  • Tetee i le tele o faʻamaʻi
  • Maualuga maualuga o le kiona.

Park Alpine

Mo faʻamatalaga! O vaivaiga e mafai ona na o se vaivai, ma e le mafaamatalaina manogi.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Rosa Iceberg le maualuga, e pei o se tulafono, e le o le tipi, ae mo le teuteuina o togalaau, fale o le taumafanafana, i le ata o se auala, paka po o sikuea.

Rosa Martin Frobisher - faamatalaga o le vasega

E le gata i lea, o lenei ituaiga e matua le lelei i le tausiga ma fuga mo se taimi umi, o lea e masani ona faʻaaoga i le mamanu o tuaoi. O le iceberg ice ua totoina i totonu o puipui ma masini. E le gata i lea, e mafai ona tupu le aganuu i luga o le au: tui i le maualuga 100-120 cm, ma o le pale o le a faia i le foliga o se polo.

Taua! Rosa Iceberg le aʻei luga ma Floribunda O le faʻatoʻaga o Siberia e matuā maofa lava le malulu. O le tau mo se seedling e mai le 100 rubles. E mafai ona e faʻatau i luga o le faʻatonuga poʻo le faʻatagaina ile fale i soʻo se vasega pepe.

Fugalaau ola

Faʻataʻavaleina o loʻo faia i totonu o se laufanua avanoa, e tele lava le taʻele i le susulu o le la. I le paolo o le vavao vave o le a le manuia.

Faʻamasinoga

O le faʻaleleia o fanua e faʻatino i le ogatotonu o Aperila, pe a maeʻa le mafanafana o le lalolagi, ma ua faʻataunuʻuina le tau o le kiona. Mo le totoina, o fualaau aina e faʻaaogaina, e mafai ona faʻatauina i totonu o le vasega pepe poʻo le faleoloa, faʻapea foʻi ma mea e seleseleina pe a uma ona faʻaleleia le aganuʻu.

Tulaga sili ona lelei

E sili ona maualuga le maualuga o nofoaga maualuluga, nai lo nofoaga o loʻo i lalo ole vai. E tatau ona faʻaleleia le toʻatamaʻi, o le a sili atu le leaga o le malulu poʻo le vevela o le tau. O ata i luga o le teritori o le galueaiina e le tatau ona.

Taua! O se eleele maualalo e manatu o se nofoaga leaga mo le totoina - o le a masani lava ona maʻi le laau ona o le faaputuga o susu pe a maeʻa timuga ma faasusu. O vai faʻafefe o le a mafua ai le fausiaina o le suka.

Laʻau ma fugalaau fugalaau

O le eleele e tatau ona mama, faʻaleleia ma faʻafefe. Faatasi ai ma le malosi o le eleele, e tatau ona tatala: e pei foi o le eleʻele - faʻamalo ma le humus ma le oneone, pepa le mama - faʻapipiʻiina i le sawdust ma le faapalaga.

O aʻa o laau totō ua tuʻuina ifo i le vai ile 3-5 itula aʻo leʻi totoina i totonu o le vai, lea e faʻaleleia atili ai le tuputupu ae - o le mea lea o le a sili atu ona vave aʻafia le rosa i se nofoaga fou.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Laasaga i lea laasaga e tasi:

  • O aʻa o le laau toto e muai vavae - o le umi o rhizomes e le tatau ona sili atu i le 30 cm. Ua aveeseina isi totogo, e mafai ona e tuua 3-4 pc.
  • O lua e tafe ai i le mamao e 1.5-2 mita mai le tasi i le isi. E tatau ona tuʻu i tafatafa o le lagolago poʻo le puipui, ae le sili atu i le 30 cm. O le loloto o le lua e 70-90 cm, lautele - e oo atu i le 70 cm.
  • O se faʻafefiloi eleele o loʻo taatia i le pito i lalo: faʻafefe eleele, oneone, humus - 1: 2: 1. O le aisa o le a tupu lelei i luga o le faʻamaina o minerale ma le fafie.
  • Laʻau e paʻu i totonu o lua, ma faʻafefete i le eleele.
  • Faauma le faʻagasologa i le faʻafeinu faʻafefe.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o rosa i le tautotogo

Tausiga

O le tausiaina o se oso aʻei luga o le rose e le faigata ma e le manaʻomia tele le vaʻaia. Ae ui i lea, aua le amanaia tulafono sili ona taua, ina ia ola pea le vao.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O le aisa e manaomia le tele o meaʻai ma fafaga. O le faʻasalaga e faʻatautaia i le aʻa. E le tatau ona paʻu le vai i luga o laulaau, a le o lea, o le aganuu o le a maua ai le la i luga o laulaau laʻau ma tanu. O le tele o le faʻavaivai e faʻatonutonuina e le setete o le eleele maualuga luga eleele: e tatau ona taofia le taʻeina ma le faʻamago. O le tuputupu aʻe o le tupulaga e sili atu ona faʻainuina nai lo se laau matua. E tatau ona faʻalelei le toʻatamaʻi.

Taua! O le faʻasalaga e faia i le vai mafanafana i aso pogisa poʻo le afiafi.

Laʻei pito sili

Fafagaina o loʻo faʻaaogaina e faaaoga ai le organics. Latou te aumaia i totonu, e pei o le mulch: o se laumei manifinifi o le fugalaʻau o loʻo tuʻuina i le eria o le liʻo lata ane. A amata le faagasologa o le soliga, o le fafagaina o le a fafaga ai le vao.

Minerale faʻasusu mo rosa

Mea faʻapitoa mo le faʻamaʻiina:

  • Faʻasa
  • Humus
  • Paʻu paʻu.

I le tautoulu, suia le mulch layer. Ia Me, e mafai ona e fafagaina le rosa ma le nitrogen, o lea o le a tupu ai le tuputupu ae o le laumei lanumeamata.

Faamatalaga faaopoopo! O le falaoamata (2 pakete o upega fou ua faʻafefiloi i le 20 lita o le suavai) e suitulaga lelei i mea tau minerale.

Teuina ma le totoina

O le teuteuga e faia i le tautotogo po o le pa'ū. Afai o le taimi o le tautoulu na vavaeina ai le togavao, ona oʻo lea i le tautotogo e le tatau ona faia. Ua aveeseina tuai moli, i fuainumera faaletausaga - 2-3 alavai.

Faamatalaga faaopoopo! O le teuteuina e tatau ai, a le o lea, o le a vave ona tafiesea e le laau tafaoga, foliga teuteu ma tuputupu ae tele.

O le gaioiga e faia i le tautoulu pe afai o le aganuu e amata ona ola lemu, po o le rhizomes o loʻo tumu i le eleele.

Togi

O le taumalulu e leai se fefe mo Iceberg, ae e manaʻomia pea le vaʻaleleina mo le taumalulu: o le vaovao e faigofie ona punou i le palapala ma ufiufi ai i luga o se vaitusi poʻo se pepa pepa. Aʻo faʻamamafanaina, faʻapipiʻi le fale ma vaʻesea le eleele ina ia oʻo mai le okesene i aʻa.

I le taimi ma pe a maeʻa

I le taimi o le fuga, e manaʻomia e le seleselega le fausua ma le la. A uma ona fuga, ua saunia le fale mo le taumalulu.

Aisea e le fuga ai

O mafuaaga e mafai ona:

  • Le lelei o laʻau,
  • Fafano i meaola faalafua o se togavao poʻo faʻamaʻi,
  • Vaitausaga faaletausaga - o le a fuga mo le vaitau e sosoo ai,
  • Le lelei le moli po o le eleele
  • Le atoatoa i le fafaga,
  • Paʻu taumalulu tapenaga i le faaiuga o le vaitau mulimuli,
  • Sa faia teuteu vevela.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu e faʻafefea ona tau ai

Iceberg e masani lava e leai ni faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E oʻo lava i paʻu palapala, lea e masani ona osofaʻia isi ituaiga o mea totō, e le o iai i luga o laʻau tele.

Laʻau malosi i luga o laʻau

Paʻu i luga o laulaau e ono aliali mai ona o le malosi o le suavai poʻo le faʻamaʻaloga o le susu i le palapala. O se togavao faʻamaʻaina eli ma faʻapipiʻi ese mai isi laau totō. Ia mautinoa e togafitia togafiti faʻatasi ma sauniuniga mai le anufe aʻo leʻi faʻamalolo atoatoa. Faʻasalaga tele i le vao, e tatau ona susunuina i fafo atu o le nofoaga.

Tofiga

Faʻafouina o loʻo faʻatino i auala nei:

  • Laʻau
  • O fatu
  • Tuʻu
  • Vaʻaia.

Cherenkovka faagasologa

Pe a faʻaalu

E selesele selesele i le taimi e fuga ai pe ua maeʻa mai lala ua paʻu. O fatu e tuʻuina i totonu o pusa laititi, ma totō vine i le tautotogo. E faʻamavae faʻamau i le tausaga pe'ā uma ona faʻaaogaina se faʻaogaina i luga o le fana. Ua faia le tui o le Rosehip i le taumafanafana.

Faʻamatalaga

O auala sili ona lauiloa o le toe gaosia, e pei o le tipi ma le faapipiiina.

Faamatalaga faaopoopo! I le vaeluaina tipi, e aoga le aveeseina o laulaau pito i lalo ma le afa. Ona tuu lea i totonu o le eleele, ufiufi i se fagu vai ma tuu i se nofoaga lelei. Suavai e le aunoa, ae aua le faʻamamaina le pu. I le autumn, e mafai ona e totoina ni aʻa i luga o le eleele.

E faia le tui pe a maeʻa sauniuniga a le taifau: e lelei le vai, ona faia ai lea o se mea e fai ai le T ma fai mai se mea itiiti. O se pupuni o se rosa ua faʻaofiina i totonu o se mūmū ma paʻu i lalo, o le mea fetaui lelei e fesoʻotaʻi lelei ma se ata. O le togavao o le rosehip e totogo ina ia i lalo ifo o le eleele le tui. A maeʻa le 2-3 vaiaso, e mafai ona tatalaina le ata tifaga, aveese le tautotogo e sosoo ai.

Faatasi ai ma fugalaau uma i totonu o le togalaau, o se ituaiga e tasi e le tuua ai se tasi e leai se mea. O lenei masiofo o se rosa, o se tasi, e mafai ai ona fatuina ni galuega tulaga ese. O Rose e alu aʻe i luga o Iceberg paʻepaʻe e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga ona o le le lava o le faigata i le tausiga ma le matagofie o le matagofie o le tumutumu.


O le tau e aoga mo le masina o Aokuso 2019.