Aseta

Faʻapefea ona tuʻuina se moli

Soo se fale lelei e le masalosalo e aunoa ma fesootaiga ma taula. Faatasi ai ma nisi o faaletonu i le faagaoioiga o mea eseese meafale ma masini, e mafai ona e toe faaleleia oe, e aunoa ma le faʻaaogaina o le fesoasoani tatau a tagata tomai faapitoa. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻafesoʻotaʻi saʻo ma faʻapipiʻi i puipui o lou fale - o le a le nofoaga mo lenei mea e filifili ai, o a meafaigaluega e te manaʻomia ma pe o le a le faasologa o galuega.

Le mataupu faavae o le faʻaogaina o le fesuiaiga

I lo tatou lalolagi i ona po nei e faigata ona mafaufau i se potu e leai se fesuiaiga. O lenei mea e masani lava o se pusa palasitika laitiiti ma se mea e faʻatumu ai le uʻamea ma se tasi pe lua ia ki e galue o se fesoʻotaʻiga poʻo se mea vaʻaia mo se eletise eletise. I le tulaga, latou te faʻafesoʻotaʻi le laina eletise mai le talipupuni i le uila, ma i luga o le tulaga, vavae le matagaluega, taofi le tafe o loʻo i ai nei i luga o le uaea.

O mataupu faavae o le faʻaogaina o suiga e faigofie lava. Ina ia faʻamalama se moli malamalama, e lua laina e aumai i lona faavae, e taʻua o le vaega ma le zero. Mai le pusa tufatufa i le fesuiaiga, na o le vaega o le a alu. O loʻo tuʻuina atu nei i ni laina se lua, o le tasi o loʻo tuʻuina mai i le atigipusa i le faʻaogaina o le mea e tuʻuina ai, ma o le lona lua e ave mai i le kili i le moli lava ia. Faafetai i le ki autu, o laina eletise ua faʻafefeteina ma o ese mai.

E te iloa? O faʻamatalaga muamua i luga o tagata na mauaina faʻamaonia eletise na maua i tusitusiga anamua a Aikupito na tusia i le 2750 TLM. Ona o le iʻa, aemaise lava, le eletise eletise, e mafai ona gaosia ai pulupili o loʻo i ai nei i le 360 ​​volts.

Filifilia se nofoaga

I le taimi talu ai nei sa i ai se tulaga faʻapitoa e faʻapipiʻi ai suiga i le maualuga o mata o se tagata ina ia mafai ai ona e iloa le mea e teu ai. I aso nei, faʻaaoga le tulafono o le maualuga o le lima mo le sili atu le faigofie pe a suia le tulaga o ki. E le gata i lea, o le fesuiaiga e taumafai e lalafi mai le vaaiga i le tele e mafai ai, faapea foi ma laupepa, ina ia le faaleagaina ai le foliga mai o puipui.

Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, o le puipuia o le vevela o le potu e amata ona faalavelave ia i tatou. Aoao pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le puipui o le faamalama mo le taumalulu ma o latou lava lima.
I le tulaga aoao, e leai ni tulaga faʻapitoa mo le nofoaga o le vaʻavaʻai matagaluega, lona tulaga e fesoʻotaʻi ma faamalama, faitotoa, fola ma le taualuga. O le mea autu o le faʻafaigofie ma faigofie mo oe e faʻaaogaina.

E tusa ai ma faiga faʻaonapo nei i mamanu ma le faʻaleleia atili, o le ki o loʻo i le maualuga pe tusa ma le tasi le mita mai le fola ma latalata i le faitotoa ina ia mafai ona e susunuina le malamalama i le taimi lava e te ulufale ai i totonu o le potu.

Afai tatou te talanoa e uiga i laupepa, ona tatau lea ona i ai i le tulaga tutusa e faatatau i le fola ma puipui, ae i luga o puipui eseese. O le filifiliga sili e faia ai se tasi o mata i luga o puipui taitasi pe tuu i latou e pei ona manaomia e le numera ma le nofoaga o le inisinia eletise i le lumanai.

Meafaigaluega taua ma galuega sauniuni

Aʻo leʻi amataina le vaeluaina o puipui ma le viliina o le avanoa mo le fesuiaiga, e tatau ona e faia se lisi o mea faigaluega i le taimi nei, ma i le taimi o le galuega, e leai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi e pei o le mea o se vaalele, ma e leai se paso faʻapitoa mo le suʻeina o pupu faataamilo i le puipui. O lea la, o lau auupega o meafaigaluega e tatau ona aofia ai:

  • tagata faʻapipiʻi ma se fofo ma se diamita o le 6 mm;
  • taula;
  • togi faʻamau;
  • fao 6x40;
  • PVC paipa (faʻasolosolo pe manino);
  • uaea o le vaega manaomia;
  • paso i luga o le pusa poʻo le vili mo le viliina o pupu tafatafa;
  • fesuiaiga mo le aofaiga tatau;
  • soʻo mo le aofaiga tonu;
  • maualuga (masani poʻo le laser) mo le makaina o taula, sooga ma faʻaoga.

A maeʻa ona e saunia meafaigaluega talafeagai uma ma siaki a latou masini ma mea e fai, e tatau ona e mautinoa po o le fea o le eletise e maua mai ai le eletise, ma e leai.

E taua! A maeʻa ona fuafuaina le uaea i lalo o le voltage e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa, e tatau ona faʻamalosia le fale mai le eletise i le tapeina o le faasologa o le faasolo i le laupapa. Aua e te lafoaia lenei tulafono taua ina ia aloese mai taunuuga e le mafaafitia ma manua.

Tuuina atu o le cable

O le faʻataotoina o le cable e mafai ona amataina pe'ā uma ona uma galuega sauniuni, e aofia ai se tasi o laasaga autu i le sauniuni o le galuega galue. Ina ia filifili le vaʻaiga saʻo o le uaea, e mafai ona e mulimuli i le tulafono: 1 le sikuea mita millimeter e tulaʻi i le maualuga voltage o le 1.5 kW. E tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete, e aunoa ma le faanatinati, faʻagata i taimi taʻitasi ma siaki pe leai le taʻiala. E taua foi le vaevaeina o le galuega fuafuaina i ni vaega e maua ai le taimi punomalie e malulu ai, faʻapea foi ma le tuʻuina atu ia te oe o se malologa.

Faʻatulagaina o galuega

A o leʻi faia le uaea, e tatau ona fai se galuega o le makaina ma fuafua faatasi ma le fesoasoani o le tulaga o le a maua ai le uaea, e pei foi ona faailoga le nofoaga o laula ma suiga. Ona faatoa mafai loa lea ona e faʻamamaina le galuega galue i le sima. E manaʻomia lou aveeseina o le pepa, pepa falesa ma isi mea teuteu mai puipui ae e te leʻi amataina le punch. Talu ai o loʻo e faʻaalia pea, e leai se mea e tatau ona faʻagasolo ai puipui ma se vaega o le faʻafefiloi palapala. O le taimi nei e mafai ona e alu i sauniuniga o le telefoni mo le toe faʻaopoopoina ma faʻapipiʻi.

Afai oe fuafua e valivali puipui, faamasani oe lava i metotia mo le aveeseina o vali tuai mai puipui o mea eseese.

Faʻasologa pepa

Ina ia mautinoa o loʻo faʻapipiʻi le uaea i le ala saʻo ma sili ona saogalemu, e tatau ona saunia ni PVC faʻamalosi faʻapitoa (faʻasolosolo pe masani) i totonu o paʻu na faia. O le a avea i latou o ni tagata e puipuia le mafuʻe mai luga o tulimanu, ma aemaise lava i nofoaga o faamasinoga, pe a lamatia ai le lavea ma le faaleagaina o se uaea manifinifi e sili ona taua.

Tui le uaea i le paipa PVC ua saunia, ona tuʻu lea i totonu o le faitotoa.

E taua! Mo le faʻaleleia lelei o le faʻapipiʻi o laupepa ma faʻafesuiaiga, e tatau ona e tuua le itiiti ifo ma le 10 sene o le telefoni saoloto. Afai o matou talanoa e uiga i le faʻapipiina o le eletise eletise, ona tatau loa lea ona tuʻuina atu le faʻaogaina o le uaea saoloto e tusa ma le 1 mita.
Ina ia faʻamalosia le pu i se uaea i le puipui, e tatau ona e saunia ni pu faapitoa e tusa ma le 30 centimita le vavalalata. I totonu o nei pu, tietie i fao fao faapitoa lea e faʻamalosia ai le faapipii faʻamau. O lenei mea faapipii o le a taofia ai le paipa i le nofoaga, puipuia ai mai le gaoioi. Faʻatasi le afifiina o se paipa PVC faʻasolosolo poʻo se mea masani faʻapipiʻi ma se uaea i se mea faapipii ma toe fai le taʻaloga lava e tasi i le nofoaga atoa o le telefoni.

I lenei foi tulaga, e manaʻomia ona e faʻapipiʻi le podozetniki faapitoa. Ina ia faia lenei mea, filifili le puipui ma se talo lapotopoto i luga o le tagata, ona faʻaoga lea o laina i totonu o lua o paʻu o le paʻu palasitika, ona faʻamalosi atili ai lea o le soʻo i le malolo ma sikisa.

O tuʻufaʻatasiga o faʻasalalauga e tuʻuina i mataupu pe a talafeagai e faia se fesoʻotaʻiga maualuga o laina lua pe sili atu. Ina ia mafai ona faʻapipiʻiina le fesuiaiga o fesoʻotaʻiga, e tatau ona e faia muamua le aveeseina o le uaea mai le faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, o le naifi masani poʻo le pepa. Aveese ma le faaeteete le paʻu i le pito o le uaea e tusa o le 1-2 simita. Ma le isi, ia faʻapipiʻi laina e faʻafesoʻotaʻi ai laina i itu uma e lua, ona patipati lea o pito i se pu.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi laina

A maeʻa ona fai le telefoni, e tatau ona alu i le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o mea eletise, lea e aofia ai le tuʻuina atu i laina eletise o loʻo sau i le fale.

Mo le ausia o taunuʻuga faʻatulagaina aupito maualuga, e tatau ona e faʻaogaina ou mafaufauga ma manatu o le uaea na avea ma "paipa" ma o le eletise ua avea ma "vai". O le "suavai" e faia i luga o le laina o le uaea eletise, o le "toe faafoi atu" ua toe faafoi mai e ala i le uaea eletise, ma ua faia le faatonutonuina o le puipuiga i le eseesega o faalavelave tutupu faafuasei, mo se faataitaiga, pe afai e iloa se lūlū i se nofoaga, le lalolagi.

Ona o le alualu i luma faʻapitoa i le taimi nei, ua vali ata i lanu eseese, lea e faigofie tele mo le amata i le eletise eletise.

E te iloa? O se tasi o lanu taatele o lanu lanu nei: lanu paʻepaʻe (L), lanumoana - zero (N), samasama lanumeamata-eleele (PE).
A e faʻaaogaina le eletise, e tatau ona e faia manino ma matauina le faasologa o lanu o laina ina ia mafai ai ona faafaigofie le galuega o le tauaveina oi latou i totonu o le pusa o fesoʻotaʻiga. Mo le faʻaogaina o le faʻaaogaina, tausiga ma le toe faʻaleleia o le lumanaʻi, ua fautuaina e muaʻi faailoga ia vaega o le a faʻapipiʻi ai pusa tuʻufaʻatasiga, pe a faʻapea o le a faʻapipiʻi laina mai faʻamalama uma, soʻo ma faʻaoga.

Faʻatulagaina o le masini faʻaoga

Ma o lenei, mulimuli ane, na e oo i le taimi o le faʻapipiʻiina o le masini kiliva. O le faʻavae, o le laasaga o lea laasaga taʻitasi i le faʻavae ma le faʻatulagaga o le ki:

1. Faʻamalosia le vaega, ona ave lea o ki mai le subframe. I lalo ifo o ia mea o ni fao se lua, o fesoʻotaʻiga o le pito i luma o le ki ma a latou masini faaeletonika. Faʻasese uma sikulima ma vavae le mea faʻapipiʻi ma le elemene galue o le faʻaoga.

2. O lenei e tatau ona e faʻasolosolo le tau o le fao, lea e avea o se uaea paʻu i totonu o le masini.

3. Uʻu le puipui i luga o le uaea, ma tuu pe a ma le 1-2 centimita o laina taʻitasi ia mama.

4. Faʻaofi laina i totonu o le mauga ina ia le mafai ona fetogia le vaega o le vaega i fafo atu o le fausaga (pe tusa ma le 1 mm).

5. Faʻamalosi le faʻaogaina o faʻamaʻi, lea e faʻamautu lelei ai fesoʻotaʻiga. Ona tosoina lea o laina i se mea itiiti e siaki ai le malosi o le faʻamau. E taua tele iinei e le mafai e le pito o le uaea ona gaioi saoloto. Ae e le aoga foi ma toso faʻamaʻi, aua e mafai ona e faʻafefeina le filo poʻo le palasi paʻu.

6. Faʻaofi le masini faʻapipiʻi i totonu o se nofoa nofoa faʻamaonia, faʻataʻitaʻiina e se tulaga tuusaʻo.

7. Faʻaaogā faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina ai le elemene galue o le ki, faʻasolosolo i totonu o le faʻaogaina o faʻamalosi e pulea ai. Siaki le faʻamaoni o le fauina o totonu.

8. Faʻaaoga nei se laupepa puipuiga i le fausaga ma faʻamalosia i ni ata faʻaoga faʻapitoa.

9. Faatulaga ia ki ma siaki a latou faatinoga.

I le faʻapipiʻiina o le kili e maeʻa. E mafai ona e liliuina le eletise ma siaki ana galuega i le faiga.

E taua! I le itu pito i tua o le faiga o galuega i luga o suiga, o nofoaga o fesootaiga faafesootai ma fafo e faailogaina i ni faailoga faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le saofaʻiga e mafai ona faʻaalia i le 1 po o le mataitusi o le alafapeta Latina L, o le laina o le uaea faʻaogaina o loʻo makaina i le numera 3, 1 (pe a fai o le mea e aofia ai le L) poʻo le aū.

Faʻapipiʻi le faapipii

O le ufiufi o le ufiufi e faʻapipiʻi e faʻaaoga ai faʻaoga faʻapipiʻi faʻapitoa po o le paʻu i le faʻaogaina o le faʻaoga i le puipui. I le avea ai o se tulafono, o le ituaiga lona lua o faʻaofiga e sili atu ona taatele. Ae o sea ituaiga masini sa lauiloa i taimi o le Soviet ma e seasea ona faaaogaina i le lalolagi nei.

Faʻapitoa o le faʻapipiʻiina o faʻaogalua

O le masini e lua ni ki e faʻaaoga i totonu o potu lapoa o loʻo i ai se paolo tele ma se tele o faʻamalama malamalama pe na o le tele o moli. E faʻapena foi ona faʻaogaina nei ituaiga o kesi i totonu o potu malolo eseese, pe a liliu se tasi ki luga ma tape le moli i totonu o le faletaele, ao le isi e faʻaaogaina ia lava gaioiga i totonu o falemaʻi.

E leai ni eseesega faʻapitoa i le va o le tasi-ki ma le lua faʻaoga. O le eseesega autu o loʻo taʻoto i le mea moni e tolu laasaga laina e oʻo mai i le faʻaoga e lua-ki: le faʻaogaina o le uaea ma laina lua lala. I lenei tulaga, na o le saofaʻiga e faʻamalosia.

E te iloa? O le uila o se tasi lea o mea e sili ona mamana le eletise. O o tatou tuaa mamao na talitonuina o le uila lea na taia ai se vaega faapitoa o se faʻailoga i se puna vai ma o le mea lenei o le a sili atu le lelei ona eli se vaieli.
O nisi taimi e faigata ona vave malamalama po o le fea o avanoa e tatau ona tuʻu i ai le uaea. Ae a oʻo mai i le faʻataʻitaʻiga, o lenei faʻafitauli e leai lava. O le taʻiala autu i le faʻapipiʻi lelei o le faʻaogaina o se ki o se fao, lea o loʻo tu i le pito i luma o le masini. O loʻo i lalo ia te ia ma e manaʻomia ona amata le uaea o le vaega ma o le a maua ai le eletise. E lua laina pito i lalo na saunia mo vaega e lua. O le tele o masini faʻaonaponei, o se faasologa o le maualuga e maualuga atu i le lelei ma, e tusa ai, i le tau, maua ai igoa nei i tua o le kiliina e tagata gaosi oloa:

  • pe a oʻo i na o mataʻitusi numera, ona 1 le laina eletise, ma le 2 ma le 3 o le auala o le auala;
  • afai o iai L, 1 ma le 2 po o L ma faʻailoga e lua i le masini, ona fesoʻotaʻi atu lea o le uaea eletise i le L, o isi o loʻo i fafo.
A leai, o lenei filifiliga o le fesuiaiga o le tele o itu e tutusa lelei ma e leai se eseesega i le faʻapipiʻi ma le faʻatulagaga mai le masini tasi.

O lenei ua e iloa uma auiliiliga o le faagasologa o le taulaina ma le faapipiiina o suiga. O tulafono autu o le manuia o lenei mea na tutupu o le tumau ma le saʻo i le faʻatinoga o laʻasaga taʻitasi. Faʻaalu le taimi e le faʻafememeaʻi ai vaega pe faʻaleagaina foi vaega ia i latou lava, a le o lea e tatau ona faʻatau ma suia. I le taʻitaʻia e fautuaga o loʻo i lenei tusiga, e faigofie ona e suia pe faʻapipiʻi se fesuiaiga fou, ma o le faagasologa o le a le toe faʻafefeina oe i lona le mautonu.

Vitio: auala e faʻafesoʻotaʻi ai se ki