Laʻau

Taaloga masani ma le tausaga, ata, faʻamatalaga, totoina ma tausi

Daisy - o se laau toto, o le aiga o aster (Bellis perennis) i le vao ua salalau atu i le lalolagi atoa mai Europa, Aferika, le Iunaite Setete ma faaiʻu i le Metitirani.

E masani ona iloa talu mai Eleni anamua, o le fugalaau lenei ua taua o le penina, i le Sasae - o le "mata o le aso", o le amataina o le tumutumu na amata i foliga vaaia o le taeao o le taeao, i le Igilisi - laisy ay, o le mea lea i Egelani - o le maalili alofa. O tagata Siamani o le fuataga lea o le alofa, aua na vavalo teineiti ia te ia mo lana paaga.

Faʻamatalaga

O le vaovao o le malulu, o le mea e le lelei le toto 2-30 cm. I le tausaga muamua, faʻalautele laʻau, o le isi - fugalaau.

Faʻatasi ai ma se aʻa itiiti, siaki lau laʻau latalata i le rhizome, o se aʻa e aunoa ma ni laulaau, lea e foliga mai ai e tasi le uʻamea faigofie, o le terry, semi-double white inflorescence, i le ogatotonu o ia mea o le bisexual, tubular, yellow. E fesuisuiai foi fugalaau (mai le 1.5 i le 6 cm). O le fua o le taisisi ua faʻamafola.

Eseesega o Vaʻa

Taʻu tausaga taʻi (bellis annua) - mea maualalo faʻatasi ma fugalaau paʻepaʻe faʻalua ma se vaʻa samasama. Latou te fuga mai ia Aokuso ma fiafia i fugalaau seia oʻo i le tau malulu muamua. Faʻapenaina e fatu, tupu aʻe pei o totonu.

Perennial daisy (bellis perennis) - e tusa ma le 15 cm ma se aʻa, ae o loʻo tupu aʻe ma avea ma suauu. Rosette o laulaʻau i aʻa i foliga o se scapula, ma lauulu, pito faʻamau. Naʻo le fugalaau e pei o se lanu vali i luga o le au, e tusa ma le 8 cm le liʻo. O le fugalaau e amata ia Me-Iuni ma e oʻo ia Novema. O fua e faʻasalaga, e oʻo atu ia Aokuso-Setema.

Fugalaau fugalaauVasegaFaʻamatalaga

Maea (cm)

Fugalaau / Pulu

Fuga

Reed
(c. R. Var. Ligunosa hort.)
BelissimaO nisi taimi, e tupu aʻe e lua tausaga.

15-20.

Faʻamanatuina o pomton, pulupulu, 4.5 cm. Lanu mumu po o le piniki.

Aperila-Oketopa, faatasi ai ma se tau malulu - o taumalulu uma.

PomponettFafagaina e tagata Farani.
E oʻo atu i le 40 faʻaogaina o meaola laiti e pei o le aster. 10-15.

O petals e faʻapipiʻi, tusi i le pito. Lanu mai le lanu piniki i le fugalaau susulu.

Aperila-Iuni.

HabaneraFaʻataʻitia i le maualuluga o le taumalulu.

10-30.

Laʻau felelei, e pei o le asters, e tusa ma le 6 cm. Petals e paepae paʻepaʻe ma se mumu lanu po o le piniki.

Fuga mai ia Iuni.

SpeedstarFaʻaaogaina faʻavaomalo, i nofoaga malulu ma tatala.

13.

Semi-faʻalua ma peti samasama. O inflorescences o le kiona-paʻepaʻe, piliki eleelea po o le pua.

Moliuga i le tausaga lava lea e tasi na toto ai fatu.

RuminetLelei.

12.

Tele lava, lapoa, lapisi, uumi uumi.
Tubular (c. R. Var. Fistulosa hort.)Rosabella30.Lapoʻa tele, la-lanu, e oo i le 5 cm.
Robella15.Pusa lapotopoto, 5 cm, lanu mai le mumu mumu i le lanumoana.
Tasso12.E oʻo atu i le 6 cm. O ato e tele, vavalalata. Paʻepaʻe paʻepaʻe po o le piniki.
Rob RoyLaititi

10.

Laititi, e le silia le 2 cm, e masani ona mumu.
Bella DaisyMamoe vave.Terry, 2.5 cm, petellings petals, paepae, liliu lanu piniki i pito, ma se lanu samasama.

Daisy: tuputupu aʻe ma tausi

O se vaovao ua totōina i le laufanua lauʻeleʻele ma fatu ma tipi, faatoa fuga na o le tausaga na sosoo ai. Ina ia maua se laau totō i le taimi nei, e tatau ona e totoina ma fualaau.

Pe afai foi ei ai laau matutua, vaevae i latou i ni mea eseese. O le fugalaau e fiafia tele i le la.

Fugalaau toto

Laisy e faʻaleleia lelei vaomatua. O fatu e lelei tele le fuga. I le vaitau mai ia Fepuari ia Mati, latou te ave ni ipu palasitika ma le eleele poo isi koneteina, tuu se tasi pe lua fatu, sina sulu i ai. Sprouts na aliali mai i le mavae ai o le 2 vaiaso e le faʻafefeteina, o le fagu o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o se potu e iai le vevela o le ea o +15 ° C. Tuʻuina moli mo laau laiti mo le itiiti ifo i le 14 itula, e faʻaaogaina ai le moli uila, pe afai e itiiti ifo. Mo le vaiaso, i le faaiuga o Me, latou te amata ita.

O fatu uma e totoina i totonu o le pusa e tasi, faʻamamaina palapala i totonu. Ia mautinoa o le eleele e susu ma e le mago. Ufiufi le pito i luga i se taga palasiti seia oʻo i le fuālaau muamua, faʻalauiloa taimi mo le faʻaleleia o le ea. Ona iu loa lea ona aveese le fale. A oʻo mai lau laʻau e lua, latou te nonofo i ipu. I totonu o le laufanua na totoina ae faatoa uma ona masani le masani o fualaau i le ea fou. Toto i le togalaau pe a taofi le vevela o le po ile 0 ° C.

Vaʻa i fafo

O fatu e totō saʻo i le eleele ia Aperila-Me. Fafasa i latou i luga ma le oneone poʻo le humus. Ina ia faatelevaveina fatu laau, e le fofuina le fatu i le eleele, ae ufiufi i se mea pogisa mo le 2 aso.
E taua le faatumauina o le susu, aua o lenei mea ua ufiufi i se ie faapitoa e puipuia mai le vevela malosi ma le vevela o le vevela o le po. A maeʻa le 2 vaiaso, pe a lelei mea uma, o le a foliga mai o le a totoina i totonu o se fugalaau i le faaiuga o le taumafanafana, totoina i se mamao e le silia le 5 cm mai fatuga taitasi.

Laʻau e foliga mai o le fatuina o fatu, vao. E masani ona latou le toe faia ni uiga eseese o tina.

Laisies e sili atu i le malamalama, eleele le mautonu. I le oneone, e mafai ona e faʻaopopo pe faʻapala pe faʻau.

E sili le fiafia i le la, ae mafai ona totoina i lalo o le apu po o le pulu.

O fualaau e totoina mai fatu e totoina i luga o le nofoaga ua saunia e aunoa ma le faamamaina mai le eleele, i se mamao o le 0.2 m, i se auala mataga. Ona tele lea o le vai. O lenei laau totino e fiafia e toe totoina, e oʻo lava i taimi o le fugalaau.

Garden Daisy Care

I le tautotogo, a maeʻa le kiona pe mamafa timuga, o le palapala e tatalaina mo le manava sili atu. I le taumafanafana, aemaise lava i aso vevela, faʻafeinu i taimi uma ina ia taofia ai le faaleagaina o vai. Ina ia aloese mai lenei mea, faataamilo i vao e vavae ese le palapala ma mulch. Afai ole vevela vevela e le vevela, ona faʻafeinu lea ile 2-3 taimi i le vaiaso. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o fugalaau e laiti, ae le o le susulu.

O le daisy ei ai se mea ofoofogia - e faʻaumatia ai vao leaga uma, ona o lona mautotogi.

Latou te faʻaleleia fualaʻau o le tautotogo mo fualaau totō, i le taumafanafana ma se eseesega o le 10 aso 4 taimi le potassium chloride, ammofoska. Ina ia maua se foliga sili atu ona teuteuina i le kapeta o le daisies, o le a malepeina ai i lalo ia mea.

Taʻitaʻifu Faʻatau

E tele tulafono e tatau ona matauina e saunia ai le vao mo le taumalulu:

  • tipi matagogo ma mea leaga;
  • mulch le eleele (sawdust, lapnik, peat) pe fufuluina i le humus 10 cm le maualuga, aʻa o loo i luga o le fogaeleele;
  • aua neʻi faʻaaogaina laulaau paʻu mo mulching (faʻalautele ona tupu);
  • faʻafeiloaʻi lelei ia taumalulu kiona, ae afai e leai se kiona, e sili atu ona ufiufi i lala paʻu.

Faʻapenaina o Taunuʻu

Maua fugalaau fou: fatu, vavae, vaeluaina o vao.

Laʻau

I le faaiuga o Me ma le amataga o Iuni, e vavae ese ai se pu ma puʻe mai le matua matua, e vaeluaina laʻau pe a ma le afa ma totō i le loloto o le 1 cm, faʻapupulaina se aʻafiaga poʻo se fale koli. Muamua togafitiga le eleele ma Kornevin. Faʻaaogā eleele faʻalaʻau poʻo le faʻafefiloi solo. Moisturize, ia mautinoa e le matutu. I le faaiuga o Setema, ua totoina ai se fatu laau toto i luga o se fasi fanua ua saunia, ma malupuipuia mo le taumalulu. Faatasi ai ma a latou fugalaau, o le a fiafia leisisi i le tausaga na sosoo ai.

Bush division

O se laau toto, a itiiti ifo ma le 3 tausaga le matua, e toe faʻafouina i le amataga o le tautotogo pe a maeʻa.

Latou teliina se togavao, vaeluaina i le 5 vaega, faapuupuu aʻa ma totoina i latou i nofoaga ua filifilia. Mai le tasi laau e maua i le 12 fou. Fugalaau ma pulupulu i luga o mea e gaosia ai daisies ua vavaeina.

Fatuina fatu

E mafai ona teuina fatu mo le tusa ma le 3 tausaga, o lea e mafai ai ona e aoina mai mai laau e le o vaovao:

  • na o mea vaivai ua faaleagaina ua vavae ese;
  • faataatia i luga o se nusipepa i le la;
  • mago, o lea na faigofie ai ona pa'ū ese fatu i fafo atu o le tino;
  • teuina i tagapepa, e fautuaina e tuʻu le tausaga o le aoina, igoa ma le vasega.

O le totōina o mea e seleseleina i le taimi atoa o le fugalaau, ae na o fufulu ma fugalaau mamago.

O faufautua o Mr. Dachnik: fautua i le laufanua

O lenei mea e le lelei le toto, e matua fiafia lava i le togalaau ma le paka mo le tele o ona lauolaola, o se tuufaatasiga tele ma isi aganuu.

Daisies e fausia se kapeta o ituaiga eseese ma lanu. O le mea lea, e masani ona totoina:

  • i tafatafa o daffodils, tulips, hyacinths i moega mo fugalaau;
  • faataamilo i vaituloto ma vaituloto (e pei o le eleele susu);
  • luga o le Moorish ma vao vao;
  • i le avea o se kulupu vavae eseʻesega (10-15 vao, faʻaputuina);
  • tamai vao i luga o mauga mauga;
  • Folatila e faʻaaoga e faia ai falaoloa o le faaipoipoga.

Tuputupu i luga o le faapaologa, teuteu fugalaau fugalaau ma latou fagafaga ma terraces.

Maʻi ma meaʻai

O le vavao e le lelei, ae mafai, pe afai e le mulimulitaia tulafono uma o le galue, ia aʻafia i mea faʻamaʻi pe maua ni faʻamaʻi.

Mafuaʻaga / PeseFaailogaAuala toe faaleleia
Gau palaPaʻu laulaʻau ma faʻapipiʻi i se fuga lauulu.Faaitiitia mea e maua ai le vai i le eleele. Ua aveeseina laau ua faaleagaina, ua faapipiiina i sauniuniga a Skor, Chistotsvet.
RotoO lanu o Brown e aliali i luga o lau.Faʻaitiitia faʻamaʻi maʻi, faʻamalo le palapala, faʻafeinu ile vai ole Bordeaux.
Malosiaga malosiLaʻu palapala ma le tele o vai. O lau e pouliuli ma pepa paʻepaʻe paʻepaʻe.O maʻi ma laʻau ua vavae ese. O isi o totoe e togafitia i Purebloom, Phytosporin, Trichodermin.
Brown suluO lau o loʻo ufiufi i lanu paʻepaʻe, o le taunuuga o le faaleagaina o siama.Aveese vaega na aafia poʻo le vao atoa. Latou te faʻaaogaina Kuprotoks, Khom, palapala - o se vaifofo o le sulfate uʻamea, o se fofo o le 3% o le vai o Bordeaux.
Mice, mimiti, moaAʻai i aʻa.Latou te tuʻuina le mea oona mai le maile, mo moa - suʻe a latou pu, faʻapipiʻi le paipa faʻamalolo ma liliu i luga ole filifili. Na o le taimi lava latou te o mai ai i luga.
O le Spider mite ma thripsO se upega tafaʻilagi i luga o laupepa ma mataitusi.Salu i se vaifofo o le fasimoli tagamea poʻo tapenapenaga - Faʻaaogaina, Sulu.