Aseta

Gaosia o se uamea po o se pa laupapa mai se shtaketnik

Palota palota - o se tasi o pa sili ona lauiloa i tagata. O lenei mafuaʻaga ona o lona malosi, le tumau ma le tau talafeagai o mea e fau ai fale. O ia pa puipui e mafai ona faia i ou lava lima i ni nai aso. E le gata i lea i le tusiga o le a tatou talanoa auiliili e uiga i ituaiga o nei fausaga ma tulafono mo le fausiaina o lau lava pa mai se pa puipui.

Taunuʻuga e faʻatupu ai

O le pa e faia i le pa puipui o se pa e faia i luga i luga i luga o luga o paʻu papa ma luga o ufiufi. Reiki e mafai ona maua mai mea e sili ona eseese: uʻamea, laupapa, palasitika, composite polymer, polyvinyl chloride, ma isi.

E le gata i lea, e le tatau ona tuu saʻo i luga o le paʻu - o nisi tagata atamamai latou te faia ni laʻau mananaia ma se faʻapipiʻi vaʻaia, faʻaali pe faʻapipiʻiina le pa puipui.

E taua! Aʻo fausia se pa laupapa, faʻapipiʻi e le tagata lava ia mo le faʻapipiʻiina o le mea e manaʻomia e susu ai i le faʻamamaina o le suāuʻu. O le a faʻalauteleina ai le ola o le pa.

E sili ona lelei le faia o le faʻaogaina o le shtaketnik pe a galue i mea laupapa, talu ai e sili atu le faigofie ona faasaʻo e tusa ai ma le umi ma le lautele. E matua moni lava lenei mea i na tagata oe mananao e fausia se pa mo le taimi muamua ma o latou lava lima ma i le taimi lava e tasi latou te mananao e moemiti i ni laasaga talafeagai.

O filifiliga sili ona lauiloa e tumau pea:

  1. "Ufi". Mo le mauaina o ia ituaiga siosiomaga matagofie, o le pa pupuni e tatau ona teuina i itu uma i itu uma e lua.
    Matou te fautuaina oe e faitau le auala e fai ai le pa mai le pito i lalo o le filifili, sootaga, ma le auala e faia ai se pa laupapa laupapa.

  2. Laʻau vao. O se vaega pito i lalo o le faataamilosaga. E faia e ala i le tuʻuina o se pa pupu vavalalata faʻatasi ma se togi laʻitiiti (pe tusa ma le 1/3 le lautele o le paʻu).
  3. "Tauaso". O le isi ituaiga o puipui puipui, ae i lenei tulaga, o paʻu e tumau i se tulaga ma i ai se tamai va.

E tele naua suiga o le faʻatinoga, ae o le faʻatinoina o le mea moni o nisi oi latou (e aunoa ma le poto masani i le fausiaina o pa) o loʻo tumau pea i se mea e le mafai ona fai. O le filifiliga pito sili ona faigofie: o le order a shtaketnik o se foliga matagofie mai se matai (e mafai ona e mafaufau i se ata tusi oe), ona faigofie lea ona faapipiiina i se tulaga saʻo.

Atonu o le ae fiafia e faitau pe faapefea ona fausia se pepa mo le faavae o le pa.

Mai laupapa

O le ituaiga laupepa pito sili ona lauiloa o fale tafafao. O loʻo tumau pea Wood i se tasi o mea aupito sili ona taugata ma e faʻaleleia le siosiomaga. Ina ia faʻaaogaina le pa mai ia mea, o le a le manaʻomia ni mea faʻapitoa ma tomai faʻapitoa poʻo le malamalama.

E le gata i lea, o tagata atamamai tomai e mafai ona fausia oe se pa teuteu faʻapitoa e faia i shtaketnik laupapa, lea o le a sili atu ona faigata le fatuina mai isi mea.

O le uamea

I lenei tulaga, o paʻu ua faia i ni silasila faʻapitoa faʻapipiʻi, lea e ufiufi i le faʻapipiʻiina o polymer. E eseese o latou uumi, e fuafua i manaoga o le tagata faʻatau (180 cm, 230 cm, 260 cm, ma isi).

E le pei o se fola faʻapolofesa, o se paʻu laupepa paʻu lau laʻau i le va o le malamalama o le la e mafai ona oʻo atu i lau eria. O pito i luga o paʻu uʻamea e mafai ona faia i foliga o se W, o sea mamanu o se ituaiga puipuiga mai malo e leʻi valaʻauina.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i auala e fausia ai se faletaele, o se potu, o se fale, ma le auala e faia ai se togalaau, se nofoa, se fagu maa, se galala polycarbonate ma se ala savali e fai i ou lava lima.

Mai le paʻu

O le faʻasalalau e faʻavae i luga o plastics ua faʻateleina le mauaina o le lauiloa talu ai nei. I le tele o tulaga, o lenei mafuaʻaga ona o le tau maualalo o meafaitino ma le lautele o filifiliga o mamanu eseese i luga o le maketi.

O le shtaketnik plastics ei ai lona fausaga loloto, lea e mafua ai ona leaga, aemaise lava pe a faʻaalia i le le lelei o le vevela ma le ultraviolet (o le puna o le pito i tua o ave o le la).

Ae o le saienisi e le tumau pea, ma o le aso e mafai ona e faʻatau se palanikeke e sili ona lelei ma faigofie, ma o le pa mai ai o le a tumau e pei o le uʻamea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le polyvinyl chloride o se ituaiga umi o le palasitika lea e mafai ona tatalia ai masini eletise maualuga.

I tausaga talu ai nei, o le pa laau-polymer composite (WPC) ua matua faateleina le lauiloa. O pa puipui a le WPC e mafai ona tatalia le vevela i lalo--60 ° C ma vevela ile 100 ° C. O le WPC e le faʻavaivaia i le la ma e leai ni faʻafitauli faʻaleagaina, o le mea lea, ua faʻaaogaina le faʻaaogaina o se mea amata mo le gaosia o pa.

E te iloa? I le itu i saute sasaʻe o Ausetalia o le pito sili ona umi o le pa i le lalolagi. O lona umi e 5614 km. Na fausia i le faaiuga o le seneturi lona 19 e puipuia mamoe mai manu feʻai vao vao e fagotaina i latou.

Faʻatulagaina ma le faʻapipiʻiina o le fencing

O le faʻaaogaina o se pa e faia i pa puipui e le o se galuega e sili ona faigata, ae o loʻo i ai lava ona lava faʻavae ma tulafono. Le isi, o le a tatou talanoaina auiliili lenei mea.

Meafaigaluega ma mea e manaʻomia

Mo le gaosia o laupapa laupapa matou te manaʻomia:

  • laupapa laupapa o le a faʻaaoga e faʻapipiʻi ai lagolago;
  • laupapa - 40 * 40 ma le umi pe a ma le 200-250 cm;
  • saunia mo le faʻapipiʻiina o mea;
  • siteki ma le maea mo le makaina o le eria;
  • sima ma maʻa maʻa mo le faʻapipiʻiina o lagolago;
  • siama mastic, mea fauluga ma visepisi (mo lagolago e leai ni suavai);
  • tusi lesona po o le eletise, fua fua;
  • uila;
  • suauu pipiʻi (pe afai e te faʻatau se sima ua saunia, e te le manaʻomia);
  • faʻamalolo;
  • fagu ma salu;
  • solo

E taua! A faʻatau le faʻatauina o laupapa, faʻalogo i lona manogi. O mea laiti ma le "mea e 'ai" o le moli ua faailoa mai ai ua amata le pala i totonu o le fafie.

Afai o le ae fausiaina se pa mai se pa, e tatau ona e maua mea nei ma masini:

  • masini faʻaleleia;
  • masini sikulipiili po o le eletise eletise;
  • rivets po o sikulima;
  • maualuga;
  • Bulgarian;
  • saunia metala uamea.
Afai e te fuafua e teu lau togafiti, o le ae fiafia e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e faia se punavai, afu, papa papa, se vai matutu, se tamaʻitaʻi, se uili uili ma maa, togalaau lili, ma le auala e teuteu ai se ogalaau i ou lava lima.

E le gata i lea, o le ae manaʻomia ni lagolago, sima, auger ma isi mea faʻapitoa mo le mamanu o le pa puipui. O nei mea uma ua matou faamatalaina i totonu o le lisi mo se pa laau.

Afai o le ae paina lau 'upega tafaʻilagi i se palama pa, o le a sili atu le vave faʻatau fale puipui, o le vaega atoa o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina o lagolago ma faʻapipiʻi pepa faʻamalosi ua maeʻa. O nei vaega ua uma ona fausia (faʻapipiʻi palasitika ua faʻapipiʻi i le pa uʻu). E mafai ona e faʻatauina le fausaga atoa i se pepa e le toe faʻaaogaina, ae tatau ona e toe faʻafoʻi le pa lava ia, e faʻaaoga ai rivets poʻo le kelu. O meafaigaluega e manaʻomia mo le faʻatulagaina e tutusa ma faʻamatalaga talu ai.

Faʻatulagaina o lagolago

O le umi ma le saogalemu o le pa o le a faalagolago i le lelei o le faapipiiina o pou lagolago. E mafai ona tuʻuina i lalo le lagolago i totonu o le eleele e ala i se sledgehammer, e mafai ona e faʻapipiʻi, ae e sili ona lelei le faʻapipiʻiina o latou i totonu o se faʻafaologa ua lolovaia i se sima.

O le mea mulimuli faʻapipiʻi mea e tele ona lelei i le taimi nei:

  • o le fausia o fale o le a sili atu ona puipuia ma faatuatuaina;
  • o le shtaketnik o le a le faʻafesoʻotaʻi ma le eleʻele palapala, lea o le a faʻaʻateleina ai lona ola;
  • vai mai se teritori e le faaituau o le a le mafai ona maua saoloto oe i luga o le saite.

O le va i le va o faʻapipiʻi faʻapipiʻi e tatau ona i totonu o le 2-3 mita. Faʻapupuina poutu e manaʻomia 1-1.5 mita, e ui lava e le o se tulafono faʻapitoa. Ua matauina e tagata popoto e tatau ona tanu le lagolago i le eleele ia le itiiti ifo i le 1/4 le umi.

Vitio: pe faapefea ona seti le faʻailoga faʻamau

O lagolago a le uila e tatau ona togafitia i le antiseptic ma le mastic manogi. O nei mea e faʻateleina le umi o le ola o koluma, aua o laau e le togafitia e mafai ona pala i le 10 tausaga (o le taimi e faʻalagolago i le ituaiga o laupapa).

E le gata i lea, o lagolago e mafai ona afifi i le faʻaoʻoina o lagona, lea e puipuia ai le tele o le susu mai le ulu atu i le fafie.

O pou uʻamea e mafai ona faʻamaʻoina e aunoa ma le togafitiga, peitaʻi, faʻapea foʻi ma le palasitikiti. O mea mulimuli e lua o le a le matuia mafatia mai le faʻafesoʻotaʻi ma le sima poʻo le palapala i nai tausaga e sosoo ai.

E taua! Aʻo faʻapipiʻi paʻu palasitino poʻo uʻamea, ia mautinoa e tuʻu i luga se pulou puipui i le pito i luga, lea e le mafai ai ona tafe le vai i totonu o le pou.

Aʻo faʻapipiʻi, ia mautinoa e mataʻituina le maualuga o le lautele o lagolago e fesoʻotai i le tulaga o le eleele. E fautuaina le faʻapipiʻi o tuilaupapa 5-7 aso talu ona faʻatūina le lagolago (pe a fai e faʻaaogaina le auala e faʻatautaia). I le tulaga e na o le taʻavaleina o pou i totonu o le palapala (e aunoa ma se sima), e mafai ona faʻapipiʻi faʻamau i le aso e tasi.

Faʻapipiʻi laupapa

O taimi uma e tatau ona aofia ai ni ufiufi uila se lua, e fetaui tutusa ma le tasi ma e tutusa lelei i lagolago autu. O fausaga uʻamea e faʻapipiʻiina e ala i taula poʻo masini faʻaleleia.

O le filifiliga lona lua e talafeagai mo i latou o loʻo iai le malamalama i le faʻaleleia o fausaga uʻamea. A maeʻa le faʻamautuina mulimuli, o loʻo tafia le tafaʻi ile palapala (ia puipuia le uamea mai le faaleagaina).

Afai e te faʻapipiʻi laupapa laupapa, e tatau ona e ufiufi muamua i se visepisi ma valiina i soo se lanu e te fiafia i ai. E mafai foi ona e faʻaogaina lautele lautele o laupapa ma taula.

Ae peitaʻi, afai o lau pa e laʻititi, i le na o se tau teuteu (o lona uiga, e le mafai ona tuʻuina atu mamafa mamafa), e mafai ona faʻamau i luga o le alalaupapa i nai fao po o fao. O paʻu uila e faʻaeʻe i luga o rivets poʻo se kelu faʻapitoa. Ae ui i lea, i le tele o le tele o mataupu mo palola palama i luga o le lagolago o loʻo i ai se mea faʻapitoa faapitoa, lea e tatau ona tuʻuina ai vaega o le koluse.

Faʻasalaina o meaʻai

Naʻo ni nai upu e uiga i le pa puipui palama:

  • afai na e faʻatauina se pa puipui, lea e te manaʻomia e faʻamau ai oe, ona tatau lea ona aofia ai elemene fesoʻotaʻiga faapitoa (ma faatonuga mo le faʻaaogaina);
  • i le tele o tulaga, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o kelu poʻo ni rivets palasitika;
  • e sili ona lelei le faʻatauina o pa puipui ua uma ona faʻapipiʻiina e na o le lua laasaga (eli i lalo o le lagolago ma faʻaofi vaega i le fesoʻotaiga).

O le faapipiiina o se pa pupuni i luga o se alalaupapa e faigofie lava, e tau lava ina e manatua se tulafono taua: o le mamao i le va o paʻu latalata e tatau ona tutusa. Ina ia pulea lenei mamao, e tatau ona saunia se faʻataʻitaʻiga, lea e mafai ona avea ma poloka laupapa, se atigipusa poʻo se maualuga (lea e te puleaina ai le paʻu o luga). E faʻalagolago lava i le malosi e te manaʻo ai e faʻatulaga pine e faasaga i le tasi.

E tusa ai ma elemene fesoʻotaʻi: mo le faʻalaʻau uamea, e mafai ona e faʻaogaina ni mea faʻapitoa mo uamea poʻo rivets, mo fafie - fao poʻo sikula. E na o le taua lava le filifilia o le umi aupito sili ona lelei o elemene fesoʻotaʻi (ina ia latou le ulu atoa i totonu o tuaoi).

E tatau i pa taʻitasi ona tuʻu faʻatasi i elemene fesoʻotaʻiga e lua i le pito i luga ma lua i le pito i lalo. I le faaiuga o le galuega, o pulou fao, fao sikulima poʻo rivets e tatau ona valiina faatasi ma le pa puipui.

Mea lilo faalilolilo

O le tumau o le pa puipui palota o le a faalagolago tonu lava i le lelei o le meafaitino. Matou te fautuaina le faatauina o ni mea ola umi, mo se faataitaiga, laupapa-polymer. O ia ituaiga mea e mafai ona tetee atu i le mamafa o masini masini ma tulaga matuia o le tau.

Afai e te le togiina maa i le pa, o le a tu i luga o lau 'upega tafaʻilagi e le suia mo le silia ma le sefulu lua tausaga. Mo le puipuia o pa laupapa ma uamea mo se taimi umi, e tatau ona masani ona togafitia i latou i teuga puipui: varnish, moa, pisia, ma isi.

E te iloa? Polyvinyl chloride, i luga o le faavae o palama palama ua faia, e faʻaaogaina foi e fai ai se paʻu faʻamalosi, faʻamatalaga faamalama ma vaalele i taavale.

E fautuaina le valiina o le pa ile 2-3 tausaga, o ia auala o le a puipuia ai le uamea mai le faʻamaʻi, ma le fafie mai le pala. Afai o oe o le tagata e ona le pa uamea, ona tatau ai lea ona valiina ia lagolago ma tafaʻi, talu ai ua uma ona ufiufiina i latou i se pa puipui faapitoa.

Le lelei o pa puipui

O le lelei o nei ituaiga o papuipui e aofia ai:

  1. Faʻaletonu o le faʻatulagaga. E oo lava i se fale e mafai ona fausia se pa; mo lenei mea, e na o le tatau lava ona mulimulitai i tulafono o loʻo faʻamatala auiliili i lenei tusiga.
  2. Faigofie ile tausiga. O paʻu faʻamaʻi ma palasitika e manaʻomia na o le faʻamamaina o palapala ma pefu, ma fafie - ufiufi i se varnish puipui poʻo vali i le 1-2 tausaga.
  3. O oloa faʻamaʻi ma palasitika ua puipuia i se pusa faapitoa faʻapitoa e puipuia ai le afaina ma faʻaleagaina faʻaleagaina.
  4. E mafai ona e fatuina se mamanu o le a mafai ai e le la ona pasia i lau eria.
  5. O le tau o poloka palota e faʻalelei, aemaise lava pe a faʻatusatusa i pa uʻamea poʻo maʻa.
  6. Mai le laau e mafai ona e fausia ai se pa matagofie matagofie - e na o oe e manaʻomia le faʻaaogaina o mafaufauga ma tosina atu ai se tagata tomai faapitoa faʻapitoa o le a avea lou manatu ma mea moni.

O le le lelei o poloka pa

Faatasi ai ma le le lelei o lenei ituaiga pa o mea nei:

  1. Faʻatusatusa i puipui faʻapitoa, shtaketniki sili atu galuega-malosi e faʻapipiʻi ai.
  2. O le laau e mafai ona leiloa lona matagofie teuteu i le mavae ai o le 10 tausaga (taʻavale, taʻavale, ma isi). E mafai ona tupu lenei mea e tusa lava pe lelei le tausiga, aua e tele mea e faalagolago i le ituaiga o laau ma tulaga tau aʻe o se vaega faapitoa.
  3. O le pa e faia i shtaketnik e leaga ma e mafai ona paʻu i lalo o le mamafa o se tagata o le a taumafai e aʻe.

O le taimi nei ua e iloa le ituaiga o palota palota ma pe faapefea ona faʻapipiʻi sao i lau 'upega tafaʻilagi. Taaalo ma mafaufauga, faʻafesoʻotaʻi mafaufauga ma tomai, ma mea uma e tatau ona e manuia.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

O le pa uamea e le naʻo le pa, o ia, i loʻu manatu, o le fofo aupito sili lea mo le pa. Ae maise lava le fesoʻotaiga i le pepa o tomai faapitoa. Ioe, e taugata tele, ae o le taunuuga e aoga. Ou te fautuaina oe e faʻatau se pa uʻamea paʻu. Ua puipuia atoatoa le uamea mai le susu.
Faʻafetai
//www.mastergrad.com/forums/t207780-metallicheskiy-shtaketnik-otzyvy/?p=4725683#post4725683

Metal shtaketnik - o se filifiliga sili ona lelei le taimi. O nei pa puipui ua faamaonia i latou lava ma ua avea ma sili atu ona lauiloa. Pe a filifilia, ou te fautuaina oe e teʻi totoʻa atu i mea nei: 1. uiga lelei o le sila: filifili na o le silasila o le uʻamea ma le ufiufi polymer ma le loloto o le itiiti ifo ma le 0.5 mm. Pe a filifilia, fesili pe o ai le gaosi oloa. O le filifiliga sili lava o Sverstal ma NLMK. I lalo o le laau: Korea. 2. Aua e te filifilia le paʻu paʻu. Atonu o le a e lafoaina ni penisini laititi mina taugofie e aunoa ma se zinc. Soʻo se faʻamalosi, sasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le tosoina o se sikulima) ma se faʻavae faigofie i le seleulu uʻamea vave ona faʻafefe ai le manogi ma se faʻafitauli o foliga vaaia. O le soifuaga o le soifuaga o le vali paʻu o mea laiti, e vave ona mumu i le la ma, afai e solia le tekonolosi, e vave ona alu. O le puipui o loʻo i ai se poloka tele. O le solia o shtaketnik e le o se mea e sili ona manaia, 5-10 vaega. Ona e le fiafia ai lea. O le mea sili lava: o le faʻamalosi o le mama ma sina inisiua ma le afaina o le ea, ona o nei meatotino e le faʻafeiloaʻi pou e pei o se fale faʻapitoa. O le isi fautuaga pe a filifilia: o le paʻu lanu uliuli e sili atu ona vaaia nai lo le pa puipui lanu ma le mamao lava e tasi i le va o ona paʻu.
Shkeddy
//www.mastergrad.com/forums/t207780-metallicheskiy-shtaketnik-otzyvy/?p=4825651#post4825651

Ou te fiafia tele i le pa uamea - Na ou fuafua e faʻatonu i Masterovite. Ou te manatu e sili atu le lelei nai lo se pa e tutuli i le tulaga o mea tau meaola ma le saogalemu. O le mea e leaga ai, latou te leʻi oʻo i se maliliega i totonu o le aiga - latou te faʻatonuina se pa tutuli.
Elena
//www.mastergrad.com/forums/t207780-metallicheskiy-shtaketnik-otzyvy/?p=4848424#post4848424