Laʻau

Siʻitia le malosi mai fatu

O le tuputupu ae o le malosi mai fatu e le faigata tele, i lenei tusiga o le a tatou laasaga i lea laasaga ona faamatala le faagasologa atoa, o le a leai ni faafitauli). Ae muamua, o ni nai upu e uiga i le fugalaau lava ia.

O le malosi o le vao o se laau laʻau o loʻo i ai le maualuga e 30 i le 70 cm. O faʻamau e gaogao, sao, paolo lanu meamata ma se mumu mumu. O fugalaau laiti e aoina i fusi selu tetele. I le faaiuga o le fugalaau, ua fua mai se fua - o se atigipusa ma fatu. Mea laiti totoga - i le 1 g e tusa ma le 700 fasipepa. Naʻo le auala e faʻaleleia ai le malosi o le vao e tupu mai i fatu, aemaise lava talu ai o le totoina o meaola e tumau pea le siama mo le 5 tausaga. O le mea lenei o le a talanoaina i le tusiga.

Faʻamatalaga tāua i le fausiaina o mea

E maua mai le malosi mai le seedling ma fatuga fatu. O le totoina o fatu faamalosiau mo laau e amata ia Me. E totoina mea totino i lalo o le ata i totonu o le togalaau poʻo ni pusa eseese i le fale. Faʻasalaga lelei (papaʻu) ma le tausiga lelei, o laau e ola pe a mavae le 6 aso.

O tulaga autu mo le manuia o le galueaina:

  • malamalama lelei;
  • tulaga lelei o le vevela;
  • vaalele;
  • faʻaleleia ma le faʻaeteete (sili atu le susu e tau atu i le pala o le aʻa).

Mo fualaau, e tatau ona filifili se faamalama susulu, ae puipuia mai le susulu o le la. E mafai ona gaosia lelalala i totonu o le eleele naʻo le taimi e muta ai le kiona, talu ai e vaivai le laʻau ma e le mafai ona faʻafeiloaʻi e tusa lava pe itiiti le manava.

O fatu e totoina saʻo i le tautotogo po o le autumn. E manaʻomia e le fugalaau le gaogao, faʻafefeteina, ma faʻaaogaina le mineral e faʻatasi i le masina.

Siʻitia le malosi mai fatu

I se tulaga aoao, o le faagasologa e faigofie ma e le tele se taimi e alu ai. O le mea autu o le mulimuli i fautuaga. O le aoina o mea totō, ua lava lea e ave ai se laupepa paʻepaʻe ma lulu ai se fugalaau.

Sauniuniga o fatu malosi

O le laau e taatele, e mafai ona faatauina i soo se faleoloa faapitoa. A o lei totoina, o le a sasaaina fatu i totonu o se ipu malamalama, sasaa i vai mama, 1-2 laulaʻau o se tuputupu ae tuputupu ae ua faaopoopo ma tuua mo le lima itula. A maeʻa lenei, e mafai loa ona e amata totoina galuega, o le mea lea, i le taimi nei, e tatau ona saunia tane ma eleele.

Totoina i le fale

I le siosiomaga masani, e mafai ona maua se laau fugalaau i itulagi ma se vateatea ma le vevela. O le mea lea, mo le atinaʻe masani o le malosi, o le a manaʻomia tele le vevela ma le malamalama. Ina ia ausia le umi o le fugalaau, ua fautuaina e le au atamamai le totoina o fatu i le fale, talu ai ona o le matala o le eleele, e le tele ni mea e gaosia.

O le taimi sili ona lelei mo le luluina o le afa muamua o le tautotogo. Mo le totoina o fatu o le a e manaʻomia:

  • palapala mai humus, vermiculite ma le oneone;
  • fagu.

O loʻo faʻapipiʻiina i luga o le eleele i luga ole mamao ole sili atu i le 1 cm mai le tasi. O le totoina o mea totō e lūlūina ma faʻamaʻaʻaina i pama. Faʻasaga o fatu e le talafeagai, na o le pisi. Pe a fausua, e faʻaumatia fatu laiti.

A uma ona toto, ona tapunia lea o le koneteina i se ata tifaga po o se tioata, ina ia aua le faalavelaveina le microclimate, ma siitia atu i se nofoaga matagofie lea e le suia pe suia ai le vevela i aso taitasi.

O fatu sili ona lelei e tupu i totonu o se potu mafanafana ma susu - o se umukuka poʻo se faletaele. O le vevela e tumau i le +22 ... +25 ° C.

O le eleele e tatau ona tumau pea sina susu susu, e sosolo i le vai vaivai ma le maualalo o le lime. E sili ona lelei le fufuluina o fatu i le taeao, talu mai le faʻavaeina o le suavai e tau atu ai i le maalili.

Mo se vaitau manuia o laau totō, e tatau ona faʻamalosi i taimi uma le fagu mo le itula ma aveese le condensate faʻaputu. I le oʻo mai o pupu muamua, e tatau ona tuʻuina atu faʻamalamalamaga faaopoopo.

Togalaau Tausi

A maeʻa ona tulaʻi, e tatau ona tumau le susu o le eleele. I le va o le suālaʻau, e tatau ona faʻamago le pito i luga o le faʻafefiloi palapala. E le tatau ona faatagaina le vai i le vai, o le mea lea, pe a mavae ni nai minute, pe a fafagaina aʻa, e tatau ona faʻafefe le vai mai le tumutumu.

O se isi auala e faʻafeinu ai o le faʻapipiʻi atoa lea o le fagu i totonu o se fagu vai. Taofi seia oʻo ina muta le faʻaleleia o le okesene. Ave ese le pusa fugalaau, faatalitali mo le vai e tafe, ma tuu i luga o le palanikeke.

I le vaiaso mulimuli ane, pe a tupu aʻe le totogo, e tatau ona faʻaopopo le faʻamalolo i se fugalaau faʻapitoa poʻo le iai o le suka.

Afai e te fuafua e faʻapipiʻi sela i luga o le eleele, ave le fagu i totonu o le auala i ni nai vaiaso muamua atu, ina ia mafai ai e laau ona faʻafetaui i tulaga fou. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le tuputupu ae ma faaitiitia le ono mafai ona maua i faamaʻi. 7-10 aso e lava mo laau laiti e faʻaaoga i le la ma le vaalele. O le taimi lava e amata ai le mafanafana o le tau ma toe foʻi mai ai le kiona, e totoina le malosi i le togalaau.

Suʻeina o fualaau laiti (filifili)

Filifili le suʻeina i ni vaega se lua. O le taimi muamua, pe a oʻo mai lau laʻau ola e lua i luga o fualaau aina, o le totoina o laau e totoina i totonu o koneteina eseese ua tumu i le faʻafefiloi oneone. I nai vaiaso muamua pe a uma le togiina, e le manaʻomia ona faʻaaogaina fugalaʻau, e tatau ona aʻa ma totō aʻa laau. Lua vaiaso mulimuli ane, e mafai ona e fafagaina fualaʻau ma se fugalaau faʻapitoa e faʻaaogaina mo fugalaau.

Toe toto le toe toto pe a faʻamalosia malosi ia laau, o lona uiga, pe a mavae le isi lua vaiaso. Ina ia faia lenei mea, faaaoga ni ipu eseese ua tumu i se paluga o peat ma humus. O le taimi lava e mauaa ai laau, o le isi fafagaina o loʻo faia.

Totoina o fatu i le eleele

Saunia o le nofoaga e tulaueleele ai.

  1. I le avea ai o se tulafono, ua totoina le malosi i le fugalaau i le taimi e le o iai ni pulu. I le totonugalemu o Rusia, e le o muamua atu nai lo le afa lona lua o Me.
  2. Muamua lava, e tatau ona e saunia le saite. Tuuina atu o le malosi o se laau toto, o se la e susulu ma natia mai tusi e filifilia o se nofoaga mo le tuputupu aʻe.
  3. Afai e latalata le vai i le eleele, e manaomia le alavai.
  4. O loʻo faʻapipiʻi le 'upega tafaʻilagi, faʻafeiloaʻi humus. Afai e mamafa le palapala, e faʻafefe i le oneone. A maea le faia o le humus ma le oneone, o le vaega sauniuni e totoe mo le vaiaso e tasi.
  5. Afai o le eleele o le aʻa, o le faʻamavae e tatau ona manaʻomia 3-4 aso aʻo lumanaʻi le totoina.
  6. Ina ia faʻamamaina le palapala, e togafitia i le paluga o le potassium i le 1-2 aso ao le i totoina.

Fautuaga faʻatonutonu. O le tele o le lua ua fuafuaina e tusa ai ma le tele o se tagata matua - mo le vao vao o le mamao i le va o le 15 cm, ma mo le tetele - e oo atu i le 30 cm.

O fualaau laiti o le alalaupapa e matua leaga lava, o le mea lea, o le totoina o galuega e faia ma se sipuni - latou te eliina fatu mai ipu e puipui ai le aʻa, latou te le faʻaumatia le palapala.

O aʻa i totonu o le pu e tatau ona tufatufa atu i luga o le vaega atoa. E le tatau ona fausia se pulou i luga o le ala, aua o lenei mea e faalavelave i le tuputupu ae masani ma le faasusuina.

Lauina o fatu malosi i luga o le eleele

E mafai ona toto fatu i le taimi lava e tatala ai. Faʻatinoina galuega i le taumalulu - i le afa lona lua o Oketopa poʻo le amataga o Novema. E mafai foi ona e toto fatu i le amataga o le tautotogo. O le tulaga autu - o le eleele e tatau ona matua ma talafeagai mo le togalaau.

O le algorithm o taga e faapenei:

  1. O le moega ua saunia muamua ina ia lelei le eleele, o le a alu mai le 7 i le 10 aso.
  2. E tatau ona maualalo le pito i lalo - e oo atu i le 5 cm, le mamao i le va o le 25 cm i le 30 cm.
  3. O fatu e tatau ona faʻafefiloi ma le oneone.
  4. Ua tapunia laina i se rake (tua i tua).
  5. O le faʻaleleia o le faʻalelei, e taua le aua neʻi faʻafefe i le eleele ma puipuia ai le fausiaina o le pala.
  6. A maeʻa ona faʻafeinu uma, ona faʻafefeteina lea o le eleele i se fasi manifinifi o humus.
  7. O fualaau e matua faʻalanu lelei ina ia ola malosi ai laau o loʻo totoe.

O loʻo faʻalauteleina le malosi o le malosi o le vao i le tausaga, o le mea lea e le fautuaina ai le faʻamafanafanaina i lenei mataupu. Afai e te totoina se fugalaau manaia, o meaʻai o le vai e faʻaaoga i le masina mai le amataga o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu.

Ina ia faʻateleina le vaitau o le fugalaau, e tatau ai ona vavaeeseina taimi uma o le laau. O lenei mea o le a maua ai e lelosia se foliga matagofie, matagofie.