Laʻau

Zinina: totoina ma tausi

O le Zinnia poo le zinnia i le uluai sipelaga o se laau laʻau e vevela ma vevela e faʻaleleia i vaitau lelei e pei o le tausaga.

Faaigoa i le maea ai o le faatonu o le Faatoaga Faatoaga, Johann Zinn. O le igoa lona lua e sili ona lauiloa o Major. O le aiga o asters, e sili atu ma le 20 ituaiga, e sili atu ma le 50 ituaiga o meaʻai.

E ese i latou i le foliga ma lanu o le pupuʻu i foliga o pulou o loʻo i ai se foliga faʻapipiʻi poʻo se faʻavae. E tele ituaiga eseese e ola ai mo falaoamata, tipiina fugalaau i lafumanu mo le 20 aso. Laʻau laiti ma laʻititi e faʻaaoga i le faʻaogaina o fanua. Faʻatoʻaga faʻatoʻaga.

Faʻamatalaga ma foliga o lannia

O le fugalaau fugalaau ma le faʻalalauina faʻasalalau poʻo le faʻalauteleina o gaʻo faʻamalosi ma se mata malosi e tupu mai i le ogatotonu o le taumafanafana i le taufaʻaiuiuga o le autumn. O le aganuu masani e fefefe i gutu, e le mautonu i le alu. E pei o le tele o laau i totonu o le aiga aster, o le zinnia e le o mamafa i le eleele, e fiafia tele i le malamalama. E fuafua i le ituaiga, e tupu mai i le 20 cm i le mita. O lau o le mea autu e aloese mai i se pito i luga, paʻu, pogisa po o lanu lanumeamata.

Tuputupu aʻe i le faʻafeagai poʻo i totonu o sisi. O le fua o se faʻataunuʻu o se taʻavale, faʻaputu poʻo se faʻalelei.

E faʻaaogaina e teuteu ai togalaau ma paka e fai ma aganuu faaletausaga, e ui lava i totonu o le vaomatua e taua tele le mea taua o se meaola laʻau. Faateleina i Mekisiko, North and South America. Ua toesea e le au faʻatoʻa fua tele ituaiga o lanu eseese ma lanu, o pulou o le fugalaau e laugatasi pe faʻafesoʻotaʻi. E masani lava ona ola saʻo le totoina o meaola e pei o le Reed, e masani ona sosolo i totonu o se ogalaau, e fai ai se vao vao, o nisi taimi e pisi i le pito.

O le fuga o le multilayer, e oʻo atu i le lua masina, e amata i le 50-55 aso talu ona maeʻa. I Rusia, o loʻo faʻaaogaina le tekinolosi faʻaaogaina o laau.

O le laina muamua o le tele o puaa fafo o fugalaau ia o le vaega muamua, o fatu e mama i totonu, o le mea o totoe - i totonu o le vao, fuga i le lona lua, tolu, i totonu o fatu atonu e le mafai ona maua ni vaega o le ituaiga.

Ituaiga ma ituaiga o zinnia

O loʻo i ai nei faʻatoʻaga faʻatoʻa faʻavae vaega e tele ituaiga fugalaau e foliga mai i ni ituaiga se 4 o le zinnias: matagofie, vaapiapi-lelei, lelei-fuga, vavae ese, e ui lava i fafo e foliga mai o le myra lanu.

O le umi o le uʻu e iloga:

  • O le maualuga o le zinnias, ua latou tutupu ae mo le seleselega i falaovi, o nei vavao e maualuga i le 60 i le 90 cm. Ma le tausiga lelei, moli, e eseese ituaiga e oo atu i le mita mita;
  • medium-tall, ma le maualuga o le 30 i le 55 cm, e fafagaina mo le teuteuina o mamanu;
  • paʻu pe fuga, afu, o latou maualuga e mai le 15 i le 30 cm, latou te foliga lelei i rockeries, i luga o mauga mauga, latou te teuteuina le laupapa, toto i totonu o fagu.

O lanu paʻu e tatau ona mafaufau auiliili.

Graceful

O se vaaiga faaletausaga o le zinnia faatasi ai ma le tele o petals e avea ma lapoa lapoa. E fuga mai le ogatotonu o le taumafanafana seia oʻo i le malulu. O le kulupu o loʻo i ai ni ituaiga, o le umi ma le umi. O le tele o fugalaau fugalaau, e sili atu i le 17 cm. O le eseesega o fugalaau: mai le paʻepaʻe ma le lanu viole, tele lanu samasama mai lemoni i le kulimi, mumu mai le mūmū mūmū, o loʻo iai carmine, moli, lanu viole, lilac. Eseesega:

  1. O le kulupu o le telefoni luga o le zinnias ma pulou uʻamea o foliga o le leoleo o le tele lea. Reals petals with a round round, collected in form of tiles, terry inflorescences, tele, mai le 10 i le 14 cm. Fafaga mo teu oloa, taofi la latou polokalama mo le 3 vaiaso. Faʻamatalaga eseese: Kaleifia Kalefonia, Denaris Giants, hybride Russian size F1. Faʻaleleia o tala fou: Polar bear with snow-white inflorescences, Lavender maofa matagofie ata lanumoana-lilac. O le Monarch Crimson e iai le lanu mumu o fugalaau fugalaau, o le miti ei ai le lilac lanu, lanu paʻepaʻe, lanu, Hallo ma le faʻaogaina o le piniki. Giant Purple Prince poʻo Ginny ma pulou le tele o se saukasi ma se lilac hue, mea faʻafefeteina, susulu.
  2. O le cactus-like or giant zinnia faʻatasi ai ma peti o loʻo faʻaaogaina i meaola umi, o pulou e gaogao, o petals e oʻo lava i le pito i lalo, fai se puʻu manogi i le pito. O le lauiloa Giant Cactus Flowers o loʻo faia mo laʻau, o ogalaau e uumi, e oʻo i le mita maualuga, pulou fugalaau moli, lanu mumu, la, lanu lanu moana.
  3. O le chrysanthemums e taʻua o le--maualuga. Pelu e tele, e aoina i vao laiti. Paʻu lanu paʻu lanu e fai ai se pu poʻo se foliga o se paʻu.
  4. Pompoms - o le zinnias ua paʻu, ma ua lanuina, o loʻo faʻaalia e le sili atu o le penisini, fugalaau olive. Faʻasusu malosi, faʻafeiloaʻi fulu ninii i luga o le eleele, e toto mai ia Iuni e oʻo i le faaiuga o Oketopa. Ituaiga eseese: Little Red Riding Hood, i le uluai kopi na taʻua o Rotcopchen. laʻau tele-laʻau i fugalaau fugalaau lanu moana mumu, e le paʻu le gaʻo i le la; Tom-Thumb, o le tele o ituaiga e pei o Little Red Riding Hood, ae o le fugalaau e le matua pala.
  5. Laʻau faʻafefe - o le tele o laʻau o le vao faʻatasi ma pulou vavalalata o fugalaau e iʻu ile 8-10 cm. O petals e vavalalata ma se pito faʻasusu, e le mafaamatalaina, i le tele o ituaiga mea e fesuisuiaʻi, e faʻateleina ma suia. O le lauiloa e masani ona faʻaogaina pupuu-lala laau lelei, pulou fugalaau e laiti, 3.5-4 cm le lautele, o lanu e manaia: mumu, coral, sun, white, cherry.

Faʻasalalau

O le vaega tele lenei o le zinnias, o le maualuga o le vavao o le vao e 45-55 cm. O pulou fugalaiti e laiti, e oo i le 3.5 i le lautele, lafola pe lafoaʻi, e pei o le terry. Petals of density density, pipiʻi i totonu o se pu. i ai lanu samasama lanu mumu po o lanu moli, o laina o peti laiti i le pito i lalo e sili atu le pogisa nai lo le isi. O le lanu vavalalata vavalalata e foliga mai o marigolds.

Le lauiloa, e masani ona faʻaaogaina i mamanu eseese o le laufanua:

  1. Persian kapeta, i luga o se pupuvao i le taimi lava e tasi o loo i ai ni fugalaau eseese mai le lanu samasama i le saffron.
  2. O KandyStrip, o se faʻasologa faʻapitoa o le kapeta Persian, o loʻo iloga i peti fugalaau, o le igoa lona lua o le ituaiga o Tiger.
  3. Gloryenshine, o se ituaiga o loʻo i ai le vao lanu vavalalata ma laʻau pulou lanu moli, o nisi taimi e iloagofie ai le lanu enaena lanu uliuli i luga o pamu.
  4. Cherry - o se paluga paʻu ma moli tafatafa, e faʻaaogaina mo le fausiaina o aiga i le tausaga taʻitasi i totonu o ipu, masini eletise, mea manogi, vevela lanu paʻu, moli ile pito i lalo, saffron i luga o le pito.
  5. Pepa Peresia e foliga mai e pei o se kapeta a Peresia, o le lanu o petals e paʻepaʻe po o lemoni, o le vao e telē, lapoa.

Apu

Na maua e le au faʻatoʻa le tele o ituaiga meaola e ala i le sopoia o laʻau lanu moana ma le matagofie, o ituaiga sili ona lauiloa e faʻaaogaina i le ata:

  1. "ProfusionMixed", na tuʻuina atu se faasologa o ituaiga lanu ma le tuputupu ae i lalo o lenei ituaiga. O le lala o le vao, lelei, ma fugalaau e tele. O palu gaʻo o le galala e tutusa ma le chamomile.
  2. O le lanu felanulanuaʻi "Carousel" o se ituaiga lapopoa tele o le zinnia, o pulou e pala, o pamu e vavalalata i le pito, eseese i le lanu, laiti, ola i le ogatotonu o se paolo ese.
  3. O le ituaiga Svizl e fai ma sui i Rusia e ituaiga e lua o Cherry Ivory faatasi ai ma pulupulu paʻepaʻe paʻepaʻe, o petals e suia le hue i le pito; Scarlet Yelou faʻatasi ma pulou o lanu mumu uʻamea, o gaʻo e siosiomia e se lanu enaena lanu moana.
  4. Taavale aisa - o se vao umi ma vao mamago, vaapiapi, vaeluaina.
  5. O le "Magellan" o se ituaiga e maualalo le tuputupu ae ma pupuʻu pupula e oo i le 10 cm le lautele. Lau lanu vai: galala, samasoni, moli, meaʻai suamalie, mumu mumu, lanu samasama ma pale.
  6. O le Peppermint Stick o se 'afa-siʻosiʻomaga faʻatasi ma se lanu felafolafoaʻi solo o laʻau mai le la i le mumu.
  7. O le mataʻutia o se vao vaovao ma fugalaau fugalaau eseese o lanu eseese, e faʻaoga mo le faʻaogaina o laufanua o laufanua.

Laulelei

O fafo e pei o le cosmea. O le vao e lafoaʻi, tele-siʻosiʻomaga, o le uʻamea e manifinifi, laʻitiiti mūmū, vaevaeina i tulivae laiti. Ole laititi o fugalaau e laʻitiiti, e oo ile 3 cm. E le tau tupu ona totoina petaliki, vaapiapi, uumi, lanu viole.

Linearis

O se ituaiga puupuu o le zinnia, o le foliga o se tamai togavao e oʻo atu i le 30 cm, faʻaauau. O lenei ituaiga o meaola e taʻua i nisi taimi o le vaiti-faʻafeiloaʻi, ae o lala tele. O petals e tele, vaapiapi, maai, samasama. O ituaiga eseese o meaola:

  1. Auro Ai - lanu-paʻepaʻe, o se fugalaau fulafula e pei o se daisy, i le ogatotonu o se laina tele o peti laiti.
  2. O le laʻau faʻamalama a Caramel e lalagaina i nai fugalaau laiti ma nofoaga lanu pogisa, o petals e tele, matte, pale samasama.
  3. Yellow Star - fugalaau lanu samasama.

Ua tupu le laina Linearis i totonu o fale mautotogi e pei o se aganuu masani, e le lelei tele le manogi i le tuua, talisapaia mo le umi o le fuga.

Totoina o zinnia

O le laau e vevela, e le faʻafeiloaʻi gutu, na o nisi ituaiga o vailaʻau e talia ai le vevela o le vevela.

Latou te ola i vine lannia. E teu i le fale pe i totonu o se kativa seʻia oo i le iuga o fulufulu toe faafoi. O le luluina o fatu e faia i le masina o Mati po o Aperila, e faigofie ai ona totoina le zinnia i ipu taʻitasi poo fualaau. Ua uma ona faatauina le eleele, ua uma ona faia, pe mo tamato. O le eleele e faia tutoatasi e ala i le faʻafefiloi i le tutusa tutusa o le eleele moa, le oneone oneone ma le humus.

A o lei totoina, e siakiina fatu mo le totoina, totogo mai i totonu o le lima aso. Aso filifilia e filifilia e tusa ai ma le kalena o le masina. E sili atu ona faigofie le faʻaaoga o fualaau o le peat, ua faʻamaluluina e aunoa ma le aveeseina o le faʻamalosi. Mo le totoina o vine e filifili ni papa e i ai le lautele o le 4 cm. I le nofoaga lona lua mo le faʻaogaina, ipu taʻitasi, e mafai ona e faʻatauina ni pusa paʻu laupapa e 6-8 vaega. Faʻamuʻu fatu i le loloto o le 0.5-1 cm. A faʻapipiʻi vaega, mataʻituina le va o le 4 cm i le va o laau totō. Mo le vave faʻafuaseʻi o le zinnia, o loʻo faʻatupuina ai le tulaga o le vevela: o mea totō o loʻo totoina lelei, faʻapipiʻiina i se ata, faʻamamaina i se nofoaga mafanafana, o le vaivaiga fautuaina ole germination + 25 ... +27 ° С.

E ono tulaʻi mai i le 5-7 aso. Ua aveeseina le ata tifaga, ua siitia atu nei laau i se nofoaga mafanafana susulu.

Vaega o le tuputupu ae o le zinnia

A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, o fualaʻau ua faʻamaʻiina ma faʻamalosi faʻatoʻaga Agricola mo totonu o laau. Faatasi ai ma le totoina o fatu i se gafatia tele, o le suaina o laau e faia pe a uma ona faaali mai le lautusi lona tolu.

O le maualuga o le vevela o le tuputupu aʻe e le maualuga atu nai lo le +22 ... +24 ° С, e le laʻititi ifo nai lo le +17 ° C. Afai e tele le toto o laau toto, latou te faʻamaamaina, faʻalauteleina le ao ile 14 itula. E ola le laau i le 2.5 masina pe a uma ona tupu mai, ona totoina lea o fatu i le 4 i le 6 vaiaso. I le faagasologa o le tuputupu aʻe, o le pine e faia mo le faʻaalia mai o ni taamilosaga taamilo, ua aveeseina le ape mai le aʻa. E mafai ona e tipiina i seleulu, e leʻi faʻamaʻi.

Fertilizing i le vaitau o le tuputupu ae e le silia ma le 1 taimi i le masina. E fautuaina e filifili le faigata, lea e aofia ai le potassium, calcium, phosphorus. Nitrogen fertilizers e faʻatapulaʻaina, ina ia aua nei faʻaleagaina aʻa. Mo le fafagaina, superphosphate, ammophoska, potassium sulfate, o le fugalaau faigofie "Flower", "Rainbow" e faʻaaogaina. A o le totoina i le eleele, e faʻafefeteina fualaʻau - e ave i fafo i se nofoaga malulu, e faʻatagaina i latou e faʻaalu le po i fafo, muamua i lalo o se fale ie, ona leai lea.

O le tausiga o le kinnamon fafo

O le faʻalavelave o fua faʻataunuʻu e aofia ai le veleina o fualaau aina, faʻafeinu i le taimi malolo, ofu pito i luga i le taimi o le vavao, aveeseina totogo pe'ā uma ona tupu, o le a fausia fou i lo latou nofoaga. Afai e eleelea le palapala, e fautuaina e ave le tatalaina.

Faʻatasi na o ituaiga o togavao. O fua mo le bouquet zinnias e totoe, e oo lava, ina ia maua ai le fugalaau.

Tsiniya e le o se mea e fia alu. E sili atu lona lelei i totonu o se nofoaga lelei, ae o le a fiafia foi i nofoaga malulu.

Tsiniya pe a uma ona tupu

A uma ona felelei faataamilo i laʻau o le fuga, o loʻo iai se fusi falala i luga o le fatu, o se ato fatu. Ua tiaʻi pe leai foi e faʻamaʻa. O le sili ona susulu, o le tele o tumutumu o le laina muamua e faailogaina i filo, e aoina fatu mai ia i latou. Afai e manaʻomia, e mafai ona siitia le vao i se fale mautotogi poʻo se togamalulu.

Faʻafefea ma le taimi e seleseleina ai fatu vine

'Otiʻoti ato ato e faʻamago faʻamago seia maeʻa. A maeʻa lena, ona latou tosoina lea i alofilima ina ia iloa ai fatu. A o leʻi faʻataʻitaʻiina, o loʻo faʻavasegaina. O le Zinnia o loʻo i ai se uiga iloga: e mafai ona tupu mai vine eseese mai le tasi ato. E mafua ona o le tulaga o le atinaʻeina o fatu.

Mo le totoina, tuʻu ai naʻo lauʻau e tutusa ma le uʻamea faʻatasi ma se pito lima ma vaapiapi i se pito sili ona laititi. O le lanu enaena o le Brown e lafoina i fafo, o laʻau e maualalo le teuteu e totoina mai ia i latou, e tusa lava pe maua mai fatu mai vao vao.

E vaeluaina e fugalaau fugalaau fatu laau i vaega. Latou te filifilia ituaiga o masini mo le taʻeina o le terry ma faapipii paʻu, e faʻaloloa i se siʻusiʻu fulufulu, e masani lava ona faʻatoʻateleina vaega o foliga teuteu.

Fatuina fua ile afifi, saini le tausaga o le aoina, lanu, ituaiga. Fafaga le fatu i le vevela i totonu o le pepa. I le maualuga o le faʻamafanafanaga, e faʻavaivai ai le germination.

Faʻateleina iania i le taumalulu

I totonu o nofoaga vevela, i le mea e leai se vevela malosi, o le kuknia e lilofia i lapnik, ogo mamago mai peas, ma isi mea gaʻo. Fai le puipuiga o le kiona. Busu le taumalulu i le laufanua, e ola i le tautotogo, toe amata ona fuga. Afai e manaʻo ai, e faʻataʻapeʻapeʻa, tuʻu ai se eleʻele eleʻele, faʻafeiloaʻi i ipu, fugalaau, ma pusa. Faʻaliliuina atu i se togamalulu po o se fale mo le taumalulu. Ina ia aua neʻi taofi lau vaʻa, faʻapipiʻi totoʻa.

Pests ma faʻamaʻi o zynia

O le Zinnia e puipuia mai slugs, iniseti felelei ma iniseti. Mai faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e faʻaaogaina. E seasea ona maʻi maʻi ia Zynias.

O loʻo fautuaina e le Susuga Summer Summer: o faamanuiaga o le zinnia i le togalaau

Ua totoina le laau mo ni mea teuteu, o loo i ai se vaega taua i le mamanu. E talisapaia e tagata e ona le fanua. Faamanuiaga o Ianuari:

  1. O lanu lanu matagofie o le foliga ma le paolo mai le samasama ma le lanu viole. O le tuusaunoaga o le lanumoana, na o le lavender ituaiga e fafagaina.
  2. Buds e le paʻu i lalo o le la, tu lelei i totonu o se fugalaau.
  3. E le o manaʻomia le tausiga i le eleele, eleele vevela, le lelei i le tuufaatasiga ma le eleʻele o le palapala.
  4. Fugalaau e faatosina ai iniseti pollinating: bees, butterflies. O fua e aina e manulele.
  5. Umi ma le taotoga o le fugalaau.
  6. Eseesega o meaola, ola i tulaga eseese.
  7. O le Zinnia e le faʻasauāina togalaau aina, togalaau, mo le totoina e le faigata ona filifili se nofoaga.

Pe a filifilia se nofoaga mo le maʻemaʻega, e tatau ona e mafaufau i fautuaga a le au tusitala:

  1. E sili ona totōina i vaega, mo le totoina tasi, ituaiga tele-fuga e sili ona lelei.
  2. Faʻapitoa - faʻataʻitaʻiga matagofie o tuaoi.
  3. O Zynia e sili atu ona faʻafefiloi ma asters, marigolds, saffron.

I le faaiuga o le vaitau, e mafai ona totoina vao i totonu o ipu, latou te fiafia ia fugalaau i le tausaga atoa.