Laʻau

Lobelia cascade: faʻamatalaga, tulaʻi, tausiga

Lobelia cascade poʻo Cascade ua avea ma ituaiga sili ona lua. O ona lau laau uumi e tautau ai se togavao matagofie.

Faamatalaga o Lobelia Cascade

O fugalaau lanu papaʻe, lanu moana, lanu viole, lanumoana ma le lilac-piniki (lapotopoto e tusa ma le 1 cm) le lanu e ufitia uma ai le laau. O se faʻalapotopotoga taʻitasi lenei, e le lelei i le tausiga. E fiafia o ia i nofoaga lafulemu ma eleele susu, ae mafai ona ola i nofoaga malulu. E fuga mai i fulu malulu. E gafatia ai le vevela e -10 ° C. Le lava le susu ma le maualuga o le vevela e mafai ona faʻalavelave i le fugalaau.

E foliga lelei i vaega e tuʻufaʻatasia ma fualaʻau vevela vevela (chamomile, fulu, petunia).

Tuputupu ae ma le tausiga o le cascade lobelia

Ina ia totoina lenei laau matagofie, e tatau ona e suesue i foliga vaaia ma mea e te manaʻomia. E aoga lenei i vaega uma o le fugalaau. O le faamasani ma i latou, e mafai ona e amataina se lobelia ma fiafia i vaaiga matagofie i le taumafanafana uma.

Totoina o le lobelia

O Lobelia e fafaga i le fale ma fatu. O se faʻatulagaga taimi e faʻaaoga ai le taimi ona o le microscopic size, pei o le pefu. Mo le totoina, e mafai ona e faʻatau fatu i fualaau aina poʻo tuʻu i luga o se ie. O le eleele mo le luluina ua saunia muamua, lea e faʻaaogaina ai le oneone ma le eleele i vaega tutusa, lea e faaopoopo ai le 0.5 vaega o humus. Faʻaauau le vaʻaia eleele ina ia leai ni faʻalavelave i le avanoa saoloto i le vai ma le ea. A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻamaʻi le eleele, faʻamafanafanaina i totonu o le microwave. O le atinaʻeina o laau i le laasaga muamua o se faagasologa uumi, o lea ua totoina ai i totonu o se fale kiona poʻo totonu o pusa oloa saunia i le faaiuga o le taumalulu.

O le fogaeleele e ufiufi i le tioata, ae le moe ma sosoloina i se vaifofo o le potassium i taimi uma. E sili atu ona lelei le totoina o fatu i se auala e le mafai ai ona tupu le totogo mai fafo. A maeʻa pe a ma le 10 aso, o le a aliaʻe muamua fua muamua, lea e tatau ona totoina i totonu o le pu mo le 3-5 pc.

O le mea sili ona taua i lenei taimi o le fausiaina. E le mafai ona e faʻafefe i le palapala, aua e mafai ona taʻitaʻia ai ma oti ai laau.

Tuputupu ae ma le tausia o laau

Pe a ma le masina, e lua laulaau moni o le a mafai ona iloa, o lona uiga ua oʻo i le taimi e faia ai se togi. E vaevaeina fatu ma faʻapipiʻi ai se tootoo, ma totō i isi koneteina (i le 1 m2 e sili atu ma le 10 fusi). I le maualuga o le 3 cm, e tatau lava ona e lue le pito i luga o le fana. O lea tausiga ma le tuputupu ae o le tuputupu ae o le a mafai ai ona e maua ni vaovao suamalie mo le totoina i le eleele avanoa.

I le avea ai ma pito i luga o laʻau ma laau toto, o vailaʻau faʻasaina ua faʻafefiloi ma mullein poʻo le falaoamata i le fua o le 1:10. E i ai se aafiaga lelei i le tuputupu aʻe, ae o a latou mea e sili atu e mafai ona tuʻuina atu ai le le lelei o fua. I le faʻaopopo atu i fugalaʻau, e manaʻomia e le 'eleʻele le faʻamalosia lelei ma le faʻaleleia o le eleele, ma i le tau vevela e fautuaina e faia lenei mea e sili atu le malosi.

Totoina o le tamaʻi lobelia i luga o le eleele

I le matala, e fautuaina le totoina o laau toto i le ogatotonu o Mei, pe a oʻo atu le tau o le kiona. I le va o vaovao, e tatau ona tumau le mamao o le itiiti ifo ma le 15 cm, ma fautuaina e totōina i le susu, eleele eleʻele humus. O fugalaau muamua na aliaʻe mai i le amataga o Iuni, ma faʻalauteleina pea fua seia oʻo i le faaiuga o Aukuso. I le faaiuga o le taumafanafana, afai o le vao ua vaeluaina, e faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamalosi i le palapala, ona totogo ai lea o laau aʻo leʻi amataina le kiona.

O lenei mea e le lelei, e le o mafatia mai le malulu malulu ma fuga laau uma o le taumafanafana. E mafai ona vaaia i totonu o le togalaau ma le togalaau, lea e olaola lelei ai i auala ma fugalaau. O le tele o taimi, e totoina le lobelia i fugalaau faʻapitoa i luga o vela, i totonu o atigipusa i luga o balconies, i mea e fiafia ai isi ma ona laulelei matagofie.