Oʻi maʻi

Ae a pe a mate le moa

Pe a faʻateleina le tele o ituaiga o moa, e tele le au faifaatoaga e feagai ma faafitauli matuia, e aofia ai ituaiga uma o faʻamaʻi ma faʻalavelave i le faagaioiga o le tino o le avian. O se tasi o mea sili ona taatele i totonu ia i latou, o le pa'ū i luga o paʻu o moa laiti. O le mea ofoofogia ei ai aʻafiaga ogaoga mo talavou, e pei o le vave faʻavaivaia o le tino e mafua ai le oti o le tino atoa.

I le taimi na maua ai e le aufaifaatoaga o manu felelei i latou lava le tele o metotia e feagai ai ma lenei maʻi, mo le tele o faifaatoaga e leai ni poto masani o lenei faafitauli ua avea ma se tulaga lamatia tele i le faatoaga o manu felelei. I totonu o lenei tusiga o le a tatou vaʻavaʻai atu ai i mafuaʻaga autu o le moa o le moa, faʻapea foi le masani lelei i auala sili ona lelei e faʻafefe ai togafiti.

Mafuaʻaga autu o moa

E pei ona taʻua i luga, e tele faifaatoaga e feagai ma le faʻafitauli o vaivaiga faʻaleagaina o moa. E mafua ai le leaga o le tuputupu ae o moa, ae mafai foi ona oo atu ai i le vave o le oti. I aso nei, ua iloa e le fomaʻi masani le tele o mafuaʻaga o lenei maʻi, ae i totonu ia i latou e sili ona taatele e na o ni nai mea. O le tele o taimi, latou te aʻafia ai ma le soliga matuia o tulafono lautele mo le tausia o moa, e pei o meaai le lelei ma le le tausia o le tumama o le falemoa.

Fafaga leaga

O meaai le lelei e masani lava ona avea ma mafuaʻaga o ituaiga uma o faʻalavelave i le atinaʻeina o fuainumera taua o meaola o le faatoʻaga. Leai se mea faʻapitoa ma fua tele o moa. I le tuliloaina o le faʻaitiitia o le tau o le tausia o tamaʻi tamaʻi tamaoaiga ma faʻateleina le gaioiga o le gaosiga o meaola, o le toatele ua amata ona faʻatau meaai taugofie ae le lelei. O se taunuuga, e le maua e moa le tele o meaʻai e manaʻomia ma, sili atu ona taua, vitamini taua ma minerale. O le mafuaʻaga lea o le lagolagosua i le atinaʻeina o totoga taʻitasi, ma le faʻalavelaveina o le gaioiga o le tino, lea e mafua ai le teena o meaai, vaivaiga i vae, ma isi.

Saili mea e mafai ona tuʻuina atu i moa.

O se faʻalavelave mataʻutia i le gaioiga o le maskloskeletal system ma isi faiga e mafua ona o le le lava o le vaitamini A, E ma le calcium i le taumafa o meaola laiti. O le toesea i le taumafa o nei elemene ma mafua ai vaivaiga i vae, ma e taʻitaʻia ai foi i latou i le vaivai ma le faʻaleagaina lautele o le ovi.

Talu ai o le ata atoa o le faʻamaʻi e foliga mai e le mautonu ma le lelei, e le faigofie le fuafuaina o le tulaga lelei o le fafaga e aunoa ma suesuega maeʻa suʻesuʻega falesuesue. E ui i lea, e mafai ona maua se fualaʻau o le suamalie e ala i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le mamafa o le talavou, o le faʻaitiitia o le gaioiga, foliga vaaia o le le fiafia, le lava o le manaʻo, ma le leai o se faʻamaopoopoga o felauaiga, e aofia ai le tulaga o paʻu.

E taua! O meaai maualuga mo moa e tatau ona aofia ai vitamini A, B, D, E, se pasene maualuga o carbohydrates ma proteins, ma e iai foi se fausaga malu ma mama.

Mea e le lelei

O le tino o moa, faapea foi ma isi sui o le lalolagi o manu, i nisi o vaega o le atinae e manaomia ai le tele o vitamin aoga, minerale ma isi mea. O meaʻai paleni ma le faʻaaogaina o meaai mamago i le taumafataga e mafai ona mafua ai le le lava o vitamini taua, lea e masani ona mafua ai le tele o soliga o le tino o manu laiti, e aofia ai faafitauli ma vae. O le tele o taimi, o le le lelei o meaʻai e mafua ai:

  1. Rickets E aliali mai ona o se faaletonu i le tino o cholecalciferols, lea e mafua ona o le le lava o le calcium ma le phosphorus i le taumafataga. O le faʻamaʻi e mafua ai le faʻafitauli o le tino, faʻapea foʻi ma faʻalavelave i le faʻatinoga o le masukuleti system. O faʻamaoniga autu o rickets o loʻo faasolosolo malie. Muamua, o moa e matua faʻaitiitia le tuinanau, vaivaiga, fulufulu afaina, le fiafia, faʻaopoopoina le faʻasolosolo, ma vaivai le vaivai. A tupu lenei mea, o le lafoaia o le calcium mai le skeletal system, lea e masani ona iloa e le uiga masani o le faamaluluina o le pi (palpation). I le mataupu ua le amanaiaina, o rickets e mafua ai le le atoatoa, le maua le malosi ma le oti o moa.
  2. Auro. O se faʻalavelave lavelave faʻafomaʻi lea e mafua ai le faaleagaina o sooga ma mea vavalalata. Faʻaalia e mafua mai i le le lava o le tino o vitamini i le taumafataga. Faʻasolosolo i luga o se tasi o paʻu poʻo itu uma e lua o le manulele, o le a osofaʻi ma le faigata i luga o le teritori o le moa moa; i se iloiloga auiliili o sooga, e mafai e se tasi ona iloa o latou uiga mumu ma le faateleina o le vevela o le tino i le vaega o le maʻi.
  3. Tendovaginitis. O le maʻi faʻatasi lea e mafua ai le mumū o manoa i totonu o se manulele. E pei o le gasegase, o le faʻamaʻi o se taunuuga o se tulaga lautele i le tino o vitamini ma faʻaalia ai le mumū i totonu o sooga, mumu, fiva i le lotoifale ma le leai o se meaʻai.
  4. Perose. O lenei faʻamaʻi o se taunuuga o le le lava o le vitamini D i meaʻai a le hens, ona o le suiga e le masani ai o vae, lea e mafua ai le le atoatoa o le malosi o le afi. Peresis toetoe lava a le tali atu i togafitiga, o lea o nei moa e mate i totonu o nai vaiaso.
  5. Faʻalavelave lavelave. E tulaʻi mai o se taunuuga o le fafagaina o fatu e le mafaamatalaina i totonu o le tino. E masani lava o ituaiga uma ia o le saito (paluga ma fatulaisa, vaovao), faapea foi ma isi mea eleelea (ogalaau, tamai laau). E mafai foi ona mafua mai le faʻaleleia e ala i le fafagaina o le tamaititi ma le saito saito, meaʻai ma le maualuga o le kuluten, ma ona o le faʻaaogaina o vai eleʻele mo mea inu ava o le moa. O faʻamaoniga o le togafitiga o se uiga masani: o le moa ua vave ona mou atu o latou tuinanau, faʻafefeteina le gaoioi, o loʻo i ai se faʻalavelave lautele o latou tulaga, faʻapea foi ma le leai atoatoa o le toilalo ma le le mautonu i le nofoaga o le gasegase. O lenei mea e mafua ai le vave osooso o le tino ma le vave o le maliu o le talavou.
E taua! Afai e poloka le iniseti, e mate le manulele i totonu o le 48 itula, o le mea lea, pe a iloa uluaʻi faailoga o le maʻi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se fomaʻi poto.

Tulaga mama moa

O le le tausisia o manaoga masani mo tulaga o falemaʻi o se tulaga faaopoopo mo le atinaʻeina o moa ma le faʻamaʻi o paʻu, lea e mafai ona oʻo atu ai i manua ogaoga o le tino e le o le tala o se tulaga lautele o vitamini taua. O le tele o taimi, e le amanaia e le au faifaatoaga manaʻoga nei mo tulaga o fale o manu moa:

  1. Le lava o moli - E mafua ai le leai o se vailaʻau D i totonu o le tino o meaola laiti. O le faʻaitiitia o lenei vailaʻau i totonu o le tino o se tasi lea o mafuaʻaga autu o rickets, lea e faʻaalia i le faʻaumatia o le skeletal system. E pei ona taʻua i luga, e mafua ai le le lava o le manaʻo, vaivaiga, faʻafefeteina o meaʻai, le mautonu, faʻaogaina, faʻamaʻi pipisi vaivai, ma i mataupu sili atu e oʻo atu ai i le oti o moa.
  2. Laititi maualalo le vevela ma le susu tele i totonu o le moa moa - o le mafuaaga autu lea o le atinaʻeina o ituaiga uma o gasegase o le musikalokeletal (arthritis, tendovaginitis, ma isi), lea e mafua ai le mumu o sooga ma mea o loo siomia ai, e mafua ai le mumuina o sooga, faaleagaina o latou malosiaga tau afi, fiva i le lotoifale ma le atuatuvale lautele o le tulaga, e aofia ai leai se manaʻo.
  3. Laititi le savali ma glut coop - taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le gaosiga o moa. I le iuga, o lenei mea e oʻo atu ai i le oona o le tino maso, sooga ma le atuatuvale o le tulaga lautele o le tino, e aofia ai le paʻu tele o le fiaai, faapea foi le gaioiga o le afi.
  4. Le tausisia o le tumama lautele i totonu o le falemoa - e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma le faʻaputuina o lapisi i totonu o fale moa, lea e mafai ona faaleagaina ai vae vaivai o moa. O gasegase faatosina gasegase e vave faʻaleagaina le fefaʻasoaʻiga o le tupulaga talavou, lea e masani ona afua ai lo latou tiga ma le oti i ni nai aso.
  5. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e taua le tausia o le tumama i totonu o le falemoa

Faʻafitauli

I aso nei, o loʻo i ai se numera tele o aʻafiaga faʻamaʻi e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o moa, ae o le sili ona matautia i totonu ia i latou o faʻamaʻi pipisi ia e mafua ai ona faʻafefiloi ona aʻafia i totoga eseese ma tino. O le mea sili ona taatele i totonu ia i latou o: pullorosis, escherichiosis, ornithosis ma coccidiosis. Manatunatu i faʻamaoniga autu o maʻi, faʻapea foʻi auala sili ona lelei e taulimaina ai.

Pullorosis

Pullorosis o se faʻamaʻi pipisi faʻaleagaina lea e mafua ai le faaleagaina o le manava, faapea foi totoga ma le fausaga o le tino. O le faʻamaʻi faʻafuaseʻi ona salalau, aʻo iai le leaga tele o le tino. O le mafuaaga autu o le faamaʻi o le siama o Salmonella pullorum-gallinarum, lea e afaina ai le tino laiti ma le vaivai o le totoga o moa ona o le le usitaia o tulaga masani o le tumama mo a latou mea.

E te iloa? Pulloraz pathogen na vavae ese muamua ma faʻaogaina i le 1990 i le Iunaite Setete, faʻafetai i le saienitisi Amerika o L. Reiter.
O faʻapogai autu o le faʻamaʻi:

  • fiva, aʻo i ai le le mautonu, le fiafia, moe ma le teenaina o meaai;
  • mūmū o le mucous membranes;
  • faatumuina o le gaogao ma le gutu i se viso vavalo ma se manogi le lelei;
  • fulu fulafula;
  • manava manava, lea e iloa ona o le tele o mea leaga o le tua o le tino;
  • le faʻamaopoopoina o le gaioiga (pa'ū i luga o paʻu);
  • faigata le manava.

E le faigofie le fofoina o le maʻi, talu ai e masani lava ona le aoga le togafitiga, o le mea lea, pe a faʻamautu se faʻamautinoaga, o tamaiti ua afaina e mate ma lafoaʻi. I le taimi lava e tasi, o se manulele ola maloloina e maua i togafitiga puipui. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi vailaʻau faʻateleina o le tele o aʻafiaga.

O le sili ona lauiloa oi latou o le "Kolmik-E" ma le "Furazolidone". Faʻaaogaina tautala, i le faʻafefiloi ma le inu vai. O le metotia "Kolmika-E" o le 0.5 ml / 1 l o le vai i le aso, "Furazolidone" - e le silia le 3 g / 1 kg o le mamafa o manu i aso taitasi. Fafagaina o manu laiti i fualaau faasaina e faia mo le 5-7 aso, pe a maeʻa, pe a manaʻomia, e toe faia le togafitiga pe a maeʻa le 10-14 aso. O mea autu e puipuia ai pullorosis o le usitaia lea o tulafono lautele o le zoohygiene, faapea foi ma le puipuia faifaipea o le faʻaaogaina o le coop.

Escherichiosis

Escherichiosis o se faʻafitauli pipisi o le intestinal, lea e mafua mai i siama eseese o Escherichia coli (Escherichia coli), faapea foi ma isi siama e fesootai i le ituaiga Escherichia. O le gasegase o se taunuuga o le le tausia o le soifua maloloina lautele i le totoina o se manulele, ma e tulai mai ona o le faaaogaina o meaai eleelea po o vai. O maʻi o loʻo maua i lenei faʻamaʻi ua matauina ai osofaiga mataga o le enteritis ma le enterocolitis.

O faʻapogai autu o le faʻamaʻi:

  • vao moa;
  • teenaina o meaai;
  • maʻi inu;
  • tigā faʻamalosi;
  • fiva;
  • fulu fulafula;
  • afaina ma purulenti le lafoaia i le vaega o mata mucous o mata;
  • le faʻamaopoopoina le faʻatasia o felauaiga ona o le tupuga o serofibrinous arthritis (faanoanoaga i luga o vae).

Mo le togafitiga o le colibacillosis i moa, o le faʻafofogaina o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi. I le faia o lenei mea, "Kanamycin" (30 mg / 1 kg o le mamafa o le tino i le aso), "Levomycetin" (26 mg / 1 kg o le mamafa o le tino i le aso) poo isi mea tutusa tutusa e faʻaaogaina i moa ma meaai poʻo vai mo 5-6 aso. A maeʻa lena, e tatau i le moa ona faʻaalu se toe faʻaleleia o le auala faatasi ma fualaau o le probiotic sauniuniga "Chiktonik" (2 ml / 1 le vai mo le inu) poʻo le "Bioksimin" (0.2 g / 1 kg o le mamafa o le tino i le aso), poo a latou analogues, mo le 7-8 aso O le puipuia o siama, faamamaina maeʻaeʻa o le moa moa mai i mea e fautuaina, faapea foi ma le vaitaimi ile taimi (1 taimi i le 2 vaiaso) o le potu e maua ai le 1% Dioxidine solution, faatasi ai ma le 1 ml o le mea galue malosi mo le 1 cu. m coop.

E te iloa? O le siama Escherichia coli na maua muamua ma faamatalaina i le 1885, faʻafetai i taumafaiga a le fomaʻi fomaʻi ma le fomaʻi Theodor Escherich, ma mulimuli ane na faaigoa ai.

Ornithosis

Ornithosis o se faʻamaʻi pipisi faʻaleagaina na mafua mai i le tele o siama o parakalafa intracellular microscopic o le ituaiga o siama Chlamydophila psittaci. O le faʻamaʻi pipisi e faʻaleleia ai otaota mai vaʻalele mai manu feʻai poʻo manu felelei. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi e aʻafia ai le manava o le manulele, lea e mafua ai ona salalau i totonu o le totoga ma le tino, e masani ona mafua ai le soona inu o tino ma tino. Faʻasolosolo togafitiga o le ornithosis e oʻo atu ai i le oti o le talavou.

O faʻapogai autu o le faʻamaʻi:

  • fagu paʻu;
  • vevela ma le moe o moa;
  • leai se tuinanau;
  • le faʻamaopoopoina o gaioiga (pa'ū i luga o paʻu);
  • puupuu le manava;
  • afaina o le mucous membrane o mata;
  • o le foliga mai o le purulenti e tafe mai le isu ma mata;
  • manava manava ma se uiga lanu meamata o feces (e mafai ona suia i nisi taimi mo le malosi tele).

Latou te tau ma le konithosis i moa e faʻaaoga ai le Tetracycline (40 mg / 1 kg o le mamafa o le tino i le aso), Erythromycin (40-50 mg / 1 kg o le mamafa o le tino i le aso) poʻo le faʻaoga tutusa. O fualaau faasaina e faia faalelei, faatasi ai ma vaiinu po o meaai. O le auala masani o togafitiga e tumau mo le 10-14 aso, pe a uma ona toe suʻesuʻeina ma le totoʻa tagata ua afaina mo le i ai o siama. I le puipuia o faʻamaʻi pipisi, ua tuiina ai chicks i se tui puipui anti-rhinitis, tolu taimi, ma le va o le 5-7 aso.

E taua! O le a mafua ai le faaleagaina o le tino o le tagata, o le mea lea, o le galulue faatasi ma se manulele maʻi e tatau ona faia faapitoa i le puipuiga, ma se respirator lelei.

Coccidiosis

O le Coccidiosis e mafua mai i le parasite leicularular mai le subclass Coccidiasina. Faʻaleagaina o le tino o le manulele e ala i le faʻaaogaina o vai poʻo mea taumafa faʻasaina i le parasite o le ocyst. E faʻaumatia e le microorganism mucous membranes o moa, ma faʻaititia ai le tulaga lautele o le puipuiga, lea e mafua ai le faatoilaloina o manu laiti e isi faʻamaʻi pipisi. O le maʻi e tele ma masani ona tupu i le tautotogo ma le taumafanafana.

O faʻapogai autu o le faʻamaʻi:

  • leai se manaʻo i moa;
  • leai se popole;
  • fulu fulafula;
  • faateleina le galala;
  • manava manava faatasi ai ma se uiga masani o le mausali o le otaota ma pulu samasama;
  • le faʻamaopoopoina o gaioiga (pa'ū i vae).

Mo le togafitiga o coccidiosis, o togafitiga lautele o vailaau faʻatele e aʻafia ai le faʻaaogaina o meafaigaluega eseese e faʻamoemoe e taofia ai le taua o le parasite. O ia tupe o loʻo faʻafoe tautala faʻatasi ma meaai. O le sili ona lauiloa oi latou o le "Avatek 15%" (0.5 kg / 1 tone o le fafaga), "Zoalen" (0.5 kg / 1 tone o le fafaga), "Koyden 25%" (0.5 kg / 1 tone o le fafaga) , "Coccidin" (2.5 kg / 1 tone o fafaga).

Aoao atili e uiga i faailoga muamua ma togafitiga o coccidiosis i moa.

O fualaau faasaina e faia mo le 7-10 aso, pe a maeʻa, pe a tatau ai, e toe faia le togafitiga. I le puipuia o le atinaʻe o coccidiosis, e tatau i le tasi ona mulimulitai i tulafono lautele o le fafagaina o moa, ma faasolosolo taimi e faʻaaogaina le moa moa ma le 3% formalin solution, paʻu sulphate poʻo le 4% o le pulu.

E oti chickini: faʻafefea ona puipuia ma le mea e fai

O le tele o taimi, o le mafuaaga autu o le faʻamaʻi o moa ua faʻaalia i le pito i luga o lona atinaʻe, lea e mafua ai ona tele mea e leiloa mo le faatoaga ona o le maliu o le talavou. O le mafuaaga lena o ituaiga uma o puipuiga e taofia ai faʻamaʻi o moa o se tasi lea o metotia sili ona lelei e puipuia ai e le gata i tupe, ae faʻapea foi le soifua maloloina lautele o le faitau aofaʻi. Mo nei faamoemoega, o se numera tele o metotia ma metotia na faia, o le mea lea, i mea o loʻo mulimuli mai, tatou te auʻiliʻili faʻamalamalama auiliiliga aupito sili ona aoga ia i latou.

Tulafono mo le fafagaina ma le fafagaina o moa

O le faavae o le soifua maloloina lelei ma le tetee o le tino o moa i ituaiga uma o maʻi o se taumafa paleni. E naʻo le tulaga lenei o le a mafai ai ona tuʻuina atu le totoga o le moa ma elemene taua o loʻo avea ma faavae o se ola soifua maloloina mo moa i le gasologa o latou olaga. O meaai lelei ma paleni mo moa e tatau ona aofia ai mea nei:

  1. Fuamoa fuamoa. O se tasi o vaega autū o le taumafa o moa talavou, aemaise i le 2 vaiaso muamua o le olaga. O lenei oloa e aofia ai mea uma e tatau ai mo le tupu atoatoa ma le atinaʻe o mea. I le lua vaiaso muamua o le ola, o le fuamoa e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 40% o le aofaiga o meaai, ona faasolosolo malie malie lea ona aveese mai le meaai.
  2. Greens O se tasi o punavai autu o vitamini ma minerale taua, o le mea lea, e le pei o isi oloa, e tatau ona tuu i moa i le taimi atoa o latou olaga, mai aso muamua. I le fafagaina o moa, o soʻo se togalaau aina e talafeagai, ae o le sipuni fou, upega, pulou, aniani lanumeamata, lupe ma laupapa lili e aoga tele.
  3. Faʻailoga. Latou te tuʻuina atu le tino o moa ma minerale taua ma gaʻo, ma fesoasoani i le saoasaoa o le tuputupu ae ma le aoina o le tele o lafumanu. Faʻaaofia fatu i le taumafa o moa mai aso muamua o le olaga. Mo nei faamoemoega, toetoe o soo se croup, e tutusa lelei ma le maualuga, e talafeagai.E mafai ona suia meaʻai i fesuiaiga faapitoa, ae ui i lea, o sea oloa e faʻalauiloaina i le taumafataga pe a uma ona masani le masini.
  4. Hua o susu susu. E fesoasoani i le fafagaina o moa ma le aofaʻi tatau o le pata ma le polotini, faʻapea foi le tuʻuina atu o le inumaga ile microflora lelei ma lelei. O fua o susu susu e maua ai moa mai aso muamua o le olaga, ae o le kulimi fou e maualalo le gaʻo po o le gaʻo sina-kefir sili ona talafeagai mo lenei faʻamoemoe. Faʻaaogaina i latou i ni meaʻai lelei uma ma avea o se vaega o mea faʻafefiloi eseese.
  5. Fualaau faisua. Faatasi ai ma greens o le punavai autu o vitamini ma minerale taua. Soʻo se ituaiga o fualaʻau e talafeagai ma meaai, ae o pateta, elekonia, zucini, beets ma kāloti e masani ona faʻaaoga. O fualaau faisua ua aofia i le taumafataga o manufelelei mai le 1-2 vaiaso, ae peitai ina ia aloese ai mai le faaletonu o le gastrointestinal activity, o nai vaiaso muamua, o fualaau faisua ua tuuina mai faapitoa lava i le afifi.
  6. Faamanuiaga vitamini. Latou te faia le vaega o se punavai faaopoopo o minerale ma isi mea aoga. E masani lava mo lenei mea, ua leva mai le 3-4 vaiaso o le moa, o moa ua tuʻuina mai fatu saito (o le punavai autu o le vaitamini E), le falaoa a le fai meaʻai (o le punavai autu o le vitamini B), penisina ma limasone (o punavai autu o le palasini). E mafai ona e suia i latou i vitamini faigata, lea e mafai ona faʻatauina i toetoe lava o vailaʻau faʻatoʻaga.

Faitau pe faapefea ona fafagaina moa i aso muamua o le olaga.

O mealilo autu o le saʻo lelei o le fafagaina o moa:

  • E le fautuaina le fafagaina vave o moa pepe, o lea la e tatau ona faia le uluai fafagaina e le sili atu i le 16 itula pe a uma le pulou;
  • i le uluaʻi 1.5-2 vaiaso o le soifua, e tatau ona fafagaina chicks pe tusa o le 8 taimi i le aso, mo le mea lea e tatau ona tuʻuina atu i ai le tele o fafaga;
  • mai le 15 tausaga le matua, o le moa ua faasee atu i le 6 aʻai i le aso, ma a maeʻa le 3 tausaga, o le fafaga e le sili atu i le 3-4 taimi ile aso;
  • o le fafagaina o le moa i le afiafi e tatau ona avea ma sili ona tele ma maualuga-kalori, o le a fesoasoani e faatelevave ai le tuputupu ae ma le mamafa o meaola a manu laiti;
  • O le malologa i le va o le fafagaina o moa e le tatau ona sili atu i le 8 itula, o le taumafataga o le afiafi e faia e le muamua i le 20.00, ma le taeao tasi - faatasi ai ma ave muamua o le la.

Faiga Faʻapitoa

E masani lava, o laumei ma moa o le fale e le eseese o latou uiga i tulaga ola, o lea e mafai ona e tausia i latou i toetoe lava o soʻo se tulaga ma fale. Ae ui i lea, pe afai e tatau ona mulimulitaia e le tele o moa manu o tulafono masani o moa ola. I le taimi o le fausiaina o fefaʻatauaʻiga, e masani lava ona faʻalagolago le au faifaatoaga i la latou gaioiga, ma le amanaʻiaina le atinaʻeina o faʻafitauli masani i ituaiga uma o gasegase. O le mafuaaga autu lea mo le tali malosi a le manulele i suiga i tulaga masani.

Mo le faʻaleleia atili o pepe moa faatoa fananau mai, matou te fautuaina le fausiaina o se faʻailoga.

O le potu e ola ai le autalavou e tatau ona mafanafana, susulu ma vateatea. I le taimi lava e tasi, o le moa moa e tatau ona faʻaleleia lelei, lelei puipuia mai faʻataʻitaʻiga, ae faʻalelei. O le tulaga sili ona lelei o le maualuga o le maualuga o le ea i totonu o le 60%. E aoga foi le ave ma le tatau o le vevela. O moa faatoa fananau mai e manaʻomia le vevela, ae le tatau ona vevela, aua o le a afaina tele ai lo latou ola maloloina. O le mea lea, o le vevela i totonu o le moa moa e faasolosolo malie ma faasolosolo malie ona faʻaitiitia i le 2 masina.

O faʻatonuga o le vevela sili ona talafeagai mo tamaʻi tamaʻi oloa o loʻo i lalo:

  • e tusa ma +35 ° C - mo le 1-2 aso matua moa;
  • e tusa ma le +33 ° C - mo le 3-5 aso matua moa;
  • e tusa ma +31 ° C - mo le 5-8 aso matua chicks;
  • e tusa ma +28 ° C - mo moa i le 15-22 aso;
  • e tusa ma +26 ° C - mo moa ua 23-35 aso;
  • e tusa ma +23 ° C - mo moa e 40-55 aso;
  • e tusa ma le 18-21 ° C - mo moa e silia ma le 60 aso le matua ma le matua matutua o moa.

O le tausiga o moa Brooder O se tasi o tulaga autu mo le tausia lelei o le moa o le aso sili lea ona lelei. O pepe faatoa fananau mai i nai aso muamua e manaʻomia ona susulu i le uati. Pe a latou oʻo atu i le matua o le 5-7 aso, e mafai ona faʻaitiitia le umi ole ao i le ao i le 20 itula. A oʻo mai le moa i le 1.5-2 masina, e mafai ona faʻaitiitia le malamalama o le moli, ae o le umi o le ao o le moa e le tatau ona itiiti ifo i le 8-10 itula.

O le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le masukalokeletal system, e tatau ai ona tuʻuina atu i manu laiti mea faʻamalositino talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e amata i le lua masina, e tatau ona savavali i totonu o le ea fou (i lalo ifo o le tulaga sili ona lelei). Faatasi ai ma le faamoemoega lava e tasi e le fautuaina e tausia se numera tele o tagata taitoatasi i le avanoa e tasi. Mo lenei numera o moa ile 1 sikuea. m faasolosolo malie lava: mai le 30-35 pepe faatoa fananau mai i le 6 moa i le matua e 1.5-2 masina.

E taua foi le amanaia o le mafiafia lelei o le taotoga.

Faitau e uiga i foliga o le faʻamamaina o moa mo moa.

Afai e te fuafua e totoina moa i le taumafanafana, e le tatau ona sili atu le 5-8 cm, ae i le taumalulu e tatau ona faateleina le mafiafia o le mea autu i le 15 cm, a le o lea e mafai ona tolotolo le tuputupu aʻe talavou ma maʻi. I le amataga o le 2 masina, o le faʻaaogaina o le moega atoa e le fautuaina, o le mea lea, ia faaleleia le tulaga mama, na o le pito i luga o le moe e suia.

Puipuia faʻamaʻi

O le puipuia lelei o se tasi lea o auala sili ona lelei e puipuia ai faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi eseese o moa laiti. O le mafuaaga lena e tatau ai ona matua tausisia tulafono uma mo le ola ai o moa. Mo le puipuia o moa mai le tele o faʻamaʻi, e tatau ona e mautinoa:

  • ao le i fanau mai manu laiti, e faamama le coop faatasi ai ma sauniuniga "Glutex", "Virocid" poo a latou analogues;
  • tuʻuina atu i manu laiti mea e tatau ai ma microclimate, e aofia ai meaai lelei (faʻavae i luga o fautuaga o loʻo i luga);
  • aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o moa ma tagata matutua poʻo manulele manufelelei, ona o lenei mea ua tupu i vavaeese, nofoaga puipuia lelei;
  • mataituina i aso uma le tulaga mama o le inu vai, meaai ma moega;
  • siaki i taimi uma le soifua maloloina o moa;
  • i le masalosaloga muamua o le atinaʻeina o maʻi matautia, siitia le moa mama i se isi potu.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faapefea ona vaʻaia le moa moa i le fale.

E le gata i lea, i le avea ai ma se puipuiga, o le manulele e tatau ona fafagaina faavaitaimi i vailaau faʻasaina o antibacterial. Ina ia faia lenei mea, faaaoga le "Ampicillin" (20 mg / 1 kg o le mamafa o le tino i le aso), "Cockidin" (1.25 kg / 1 tone o le fafaga), "Koyden 25%" (0.5 kg / 1 tone o le fafaga), "Levomitsetin" 30-40 mg / 1 kilokalama o le mamafa i le aso), "Furazolidone" (3 g / 1000 ulu i le aso) poʻo isi mea faʻaoga tutusa. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e masani lava ona faia i le tautala (faatasi ai ma meaai poʻo vai, e fuafua i le ituaiga o vailaau faʻasaina), i totonu o vasega laiti e le silia le 5 aso aso taitasi. E taua foʻi le tui o moa. I le tasi aso o le matua, o tui moa ua tui faasaga i le faamaʻi o Hambor, i le 10-12 aso e gasegase ai Newcastle, ma i le 20 o ona tausaga e uiga i le bronchitis.

Saili po o fea o vailaʻau faʻasaʻi e mafai ona tuʻuina atu i moa.

O ituaiga uma o faʻamaʻi ma le maliu o moa o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le leiloa i le gaosiga o meaola ma meaola faʻatoʻaga. I le taimi nei, e tele naua fualaau faʻamalosi mo le vave tagofia o faʻamaʻi eseese, ae ui i lea, o le auala sili ona lelei e foia ai lenei faafitauli o le puipuia maualuga o maʻi. Muamua lava, e aofia ai le mataʻituina o tulafono lautele o zootechnics pe a faʻatupulaʻia moa, faʻapea foi tui ma le faʻapipiʻi mai i totonu o le tino o moa o vailaʻau faʻasaina faʻasaina.

Vitio: Faʻapefea ona fesoasoani i moa ia ola?