Faatoaga faatoaga

O le a le toesea o meaʻai i manulele ma o a ni taunuuga e mafai ona taʻitaʻia ai?

E faaopoopo i amino acids, lipids, carbohydrates ma vitamini, minerale, mea e taʻua o le macronutrients (sodium, calcium, phosphorus, potassium, sulfur, chlorine, magnesium) ma microelements (uʻamea, copper, zinc, manganese, iodine, fluorine ma isi).

O faʻamaʻi na mafua mai i le faʻaitiitia o le kolamu o ni faʻafitauli faʻaleagaga ona o le faʻaititia o le faʻaogaina o macro-ma microelements i le tino o le moa.

O le a le toesea o meaʻai i manulele?

O meaola uma, o mea teuteu (ogo, canaries, peacock, ma isi mea), ma le faʻatoʻaga (moa, turuki, geese, ma isi) e tupuga mai i tulaga lamatia. O le faʻamaʻiina mai le faʻamaʻi e mafai ai e manulele o soo se tausaga.

I le faaopoopo atu i faʻamatalaga patino o le faʻaitiitia o le tino, e masani lava:

  • tolopoina le tuputupu aʻe ma le atinaʻe o talavou;
  • faaitiitia le gaosia o fuamoa;
  • vaivai, vaivaiga o maso (o manu felelei e le mafai ona tutu i luga o latou vae);
  • cannibalism (poklev pen, fuamoa);
  • alopecia ma apteriosis (o manu felelei latou te leiloa o latou fulufulumanu, o latou paʻu ua pala ma pala).

I le seneturi talu ai, e le i tupu le faamai, ae o le fesuiaiga o faifaatoaga moa e gaosia faapitoa, gaosia i paluga ma popo, e le masani le toesea o minerale.

O lena Maʻeu le mataʻutia o lenei tulaga ua faʻamaonia e:

  • le tikeri o le le atoatoa o se vailaau faapitoa (poo le tikeri o le le atoatoa i le va o mea oona);
  • le umi o manulele i luga o meaai le lelei;
  • le tulaga faʻapitoa o le manulele.

Faʻalagolago i nei tulaga, o le faʻaleagaina e mafai ona eseese - mai se laʻititi laʻititi o le gaosia ma le faʻaleagaina o le fulufulu mamoe i le maliliu o manu laiti ma matutua.

Mafuaaga o le faamai

O tulaga le masani e fesootai ma le le lava o mea e gaosi ai le minerale e tulai mai, o se tulafono, mo ni mafuaaga fesootai, o ia mea taitasi e faatetele ai le isi, faia ai se liʻo mataʻutia.

I le tulaga o le solia o le mauaina mai o micro-ma macro-elemene, o le tuufaatasiga o mea e gaosia ai polotini o le a faʻalavelaveina, lea e na o le faʻaaogaina i le fesiitaiga o vailaau oona e ala i le membrane.

O le faʻamalositino o nisi elemene e ala i fatuga ma gaogao e faʻaleleia. O nei laasaga e sili atu ona faʻamaonia le solia o le paleni-o le toto o le toto ma le faʻaogaina. O le le lava o le mineral e taʻitaʻia ai suiga i le system endocrinema o ia, i le isi itu, ua leiloa le mafai ona faatonutonuina le fesuiaiga o elemene micro ma elemene.

O mafuaaga o le maʻi e mafai ona:

  • le lava le faaaogaina o minerale mai meaai;
  • leai se gaʻo, faafaigofieina le faʻaaogāina o minerale;
  • togafitiga o le gastrointestinal tract of chickens;
  • osofaiga i totonu i totonu;
  • solia o tuutuuga o le tausiga o moa (televave, le lava le malamalama, satu o le ea ma kino matautia).

Vasega ma faailoga

Kalaku - o se tasi o elemene taua, e tatau ona fausia ai le puʻu, fulufulu, uʻu, puʻu ma fuamoa.

I luga o le fausiaina o fuamoa e itiiti ifo i le afa o le calcium uma i le tino o le manulele.

Faatasi ai ma se faaitiitia o tulaga o le calcium ua matauina:

  • leai se maso maso;
  • anemia (e mafai ona e iloa le paʻu o le paʻu ma mucous membranes of birds);
  • faʻasalaga;
  • faaitiitia le maualuga o le protein;
  • mimiti, vaivai o ponaivi.

E masani lava o le fua o le calcium ma le phosphorus, pe a sili atu le tele o le calcium i le tino e tusa ma le 1.7 taimi, ae o lenei fuainumera e eseese ma e faalagolago i le tulaga o le physiological ma le vaitaimi o le ola o le manulele.

O le faʻaitiitia o le phosphorus maualuga e oʻo atu ai i le leiloa o le calcium ma, o se taunuuga, osteoporosis. O le fuamoa o le manulele e sili atu ona vevela, ua faʻaitiitia le gaogao o moa.

I tamaʻi manulele talavou, e faʻatasi ai ma le faʻamalosi o le phosphorus:

  • vaivaiga vaivai;
  • malyatsii pi, vavau o ponaivi;
  • rickets ma le faatuai o atinae.

I le matua o le 5 masina, e tusa ma le 14% o le tupulaga talavou na iai se pa'ū faanatura matautia.

Faʻaauau sodium ma chlorine ua manatu faatasi o se soliga o le fesuiaiga o masima. E masani lava, o le le atoatoa o le sodium e tupu i le solia o le absorption i totonu o le manava po o le faateleina o le faʻamaʻaloga e fatugaʻo. O le faaletonu o le chlorine e tupu i le togafitiga o manufelelei ma apalai i le ituaiga masima salts ma le palapala.

Faailoga o:

  • tuputupu ae o le tuputupu ae;
  • faaitiitia le maualuga o le atigi fuamoa;
  • Mo le faʻataʻitaʻiga, i le apamemea apamele e tosoina se fulufulu manu e taʻitaʻi atu ai i se foliga lanumoana (pe a faʻamaʻaʻa le paʻu, o le puaʻa e mou atu ma se ituaiga o peʻa e foliga mai).

Faatasi ai ma se faaletonu chlorine i manulele talavou, e pipili ma le paʻu o maso e mafai, ma o le pa'ū maualalo o le chlorine e mafua ai le maliu o se manulele i le 58% o mataupu.

Potassium aemaise le talavou. O le masani masani ole potassium ile fafaga 0.4-0.5%. Faʻatasi ai ma le le lelei o le pasela, solia o le cardiovascular system, muscle muscle spasms, faʻaitiitia le faʻaleleia o mafaufauga, o manu felelei e avea ma lethargic ma e le tali lelei i fuamosa.

Magnesium aua o le tele o vaega o loʻo i totonu o se tulaga tuʻufaʻatasia i le tuufaatasiga o le ponaivi.

O le vaiaso talu ona faʻaumatia meaʻai ma masima i manu felelei, e faʻaitiitia le fua o le maso maso, o le maualuga o le fulufulu e faʻaitiitia, e le mafai e manu felelei ona 'ai, e mafai ona e vaʻaia se sulu, foliga, le pulea le gaioiga, faʻafefe, ona mate ai lea o manulele.

I manu felelei, e mafai ona e vaʻai i se tulaga e le masani ai o le ulu - e gaugau i tua, i lalo o le tino, faʻalaloa i luma. Faatasi ai ma le le lava o le calcium, o le tulaga ua faateteleina. Tele le masnesium i le fafaga 0.4% mo moa ma le 0.5% mo moa.

Manaomia gland faia 20-60 mg. E faapitoa lava le uʻamea mo le tupu aʻe o manulele.

Faatasi ai ma lona leai o se faailoga:

  • anemia;
  • malogo, palasi o se fulufulu, lona leiloloa;
  • tofo tofo;
  • taloina o le paʻu;
  • atinae faʻatupulaia.

Copper e masani lava ona maua i le tele o fuainumera o meaʻai e gaosia mo manulele. I le leai o se mea (faʻafia ona masani, le solia o le faʻaaogaina), o le tele o manulele laiti e maualalo, i nisi tulaga o loʻo i ai le paʻu o foliga mucous, paʻu o le paʻu, faʻaleleia o fulufulu.

Zinc O se vaega o le enzymes, faia le galuega a le latou activator, faʻamautuina le fausaga o nisi vaega. E masani lava pe a faʻaaogā le fafagaina ma le inu o mea inu vase e le tupu. Ae o le manaʻomia mo le sinimina e faʻaleleia i le taimi o le gaioiga ma faatasi ai ma le faateleina o mea e maua ai le calcium i le taumafataga.

O le faaletonu o le Zinc ua faaalia i le faaitiitia o le galuega o le epithelium o le gastrointestinal tract, o le mumū o le paʻu. Mo le afifi, o aʻafiaga o le paʻu o le zinc e sili atu ona taua: o loʻo i ai se vavau o le vaʻa, o togafitiga o le atinaʻe o le ulu, mafaufau, mata ma isi totoga.

Iodine o loʻo i totonu o vaovao o manu felelei, i le tuʻuina atu o ni oona - faʻapena foʻi i ovaries. O le maualuga o le iodine mo tagata matutua o le tuʻuina atu o manulele e 0.5 mg / kg, mo meaola laiti - 0.3 mg / kg. Iodine e taua mo le tuputupu aʻe masani o le fausiaina.

O faʻafitauli o le le atoatoa o le iodine o ni faʻaleagaga o le afifi, faʻaumatiaga o manulele matutua, faʻafefeteina fulufulu paʻu, suiga o le fatu i totonu o le oviduct.

Molybdenum e faigofie lava ona aʻafia i totonu o le inumaga, ae pe a iai le solatini soya i totonu o le fafaga, e sili atu le leaga o le faʻatagaina seia oʻo ai. O se faʻamatalaga patino o le vaivai o le molybdenum o se faʻavevesi i luga o ogavae, vavave o ponaivi susu.

Manganese faia se sao taua i le faiga o endocrine o manulele. Le manaʻoga mo le magnesium i manu matutua matutua - 30 mg, i moa - 50 mg. O le le lava o le manganese i le taumafataga e tau atu ai i le le pulea o gaioiga, emaciation, tupuga o le skeletal tuputupu ae ma le gaioiga. O manulele e masani ona vavalalata, o loʻo i ai se faʻamaoniga o se "sooga paʻu" ma suiga i ponaivi afu.

E tele igoa o tagata o Chick Jersey. Ona o lo latou lapopoa, na latou suia ai le taula.

Afai e te fia iloa nisi mea e uiga i le manulele laiti manufelelei, ona e alu lea i lalo: //selo.guru/ptitsa/bolezni-ptitsa/pitanie/zheltochnyj-peretonit.html.

Manaomia seleni - 0.2-0.3 mg i le kilokalama o fafaga. Faʻaaliga masani o le le atoatoa o le seleni o le faʻalūlūina lea o le faiʻai ma le lanu samasama lanumeamata i le gaʻo o le gaʻo, gaʻo, ma le manava. E i ai le fulafula o sooga, e le mafai ona gaoioi solo manufelelei. O loʻo faʻalauteleina le maʻi musele vaivai, aemaise lava i turuki ma pato.

Faʻailoga

Muamua lava, e tatau i se tasi ona gauai atu i amioga a manulele: pe latou te le amio sili atu ona le mautonu nai lo le mea masani, pe, i se isi itu, e foliga mai e le aoga, aua e te tali atu i se mea.

Ona iloilo lea pe o manulele e masani ona iloga o le le lava o mea oona: pe o le fuainumera o fuamoa ua faaitiitia, pe afai ua sili atu le leaga o le fua, pe afai o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae o loo i tua.

O le faʻamaʻi mulimuli e faʻatuina e se fomaʻi. e faʻavae i faʻamatalaga o falemai ma suiga faʻaleaga (mo lenei mea, e faia ai le autopsy mo manulele oti). O se suʻesuʻega vailaʻau o le fafaga ma le suʻesuʻega o le toto mo le mea o loʻo i ai mea oona.

Togafitiga ma Puipuiga

Mo togafitiga, latou te aumaia le meaai a manu felelei e tusa ai ma tulaga masani, ia faʻamalieina o latou aiaiga o le taofia. O meaʻai ma mea faʻaopopo ole mineral e faʻaaogaina - shells, gravel, gypsum, lime lalaga, gaʻo ivi.

I mea e gaosi ai meaʻai e sili atu ona lelei, latou te tuʻuina atu foi le gaʻo fualaʻau (0.2-0.4 ml mo le manu), sauniuniga o le vaitamini, ma le fefete masani.

Afai e le mafai ona faaopoopo le meaʻai o le calcium i le fafaga lanu lanumeamata o laau, kapisi, kāloti poʻo le calcium glucanate (0.1-0.5 g mo tagata taʻitasi i totonu o totonu o le lua vaiaso).

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le sinasina e maua ai meaola manu - iʻa ma meaʻai falaoamata. O le puipuiga aupito sili ona lelei o le toesea o minerale o le tausisia lea o tulaga masani o le fafagaina ma le tausia o manulele.