Incubator

O le a le vevela e tatau ona i totonu o le incubator

O le faʻaleleia o le faʻaleleia o meaola laiti i totonu o le incubator e masani ona faʻaaogaina i totonu o aiga ma faatoaga. O le pulea o lana galuega ma faʻamaoniga mo le faʻavaeina o tagata taʻitoʻatasi o le galuega lea a se tagata talimalo lelei.

Faatomuaga

Ole soifua maloloina o talavou ma lo latou soifua maloloina (manatu o le faʻaaogaina o se afi) e faʻalagolago i le lelei o le faʻaleleia o le vevela ma le malūlū, o loʻo faʻatulaʻia tulafono masani o le vaalele ma le liliu mai o tamaiti ua faamoemoeina.

I totonu o le siosiomaga masani, o le tina-natura o loʻo i ai le tali, ma i totonu o le mea faʻapipiʻi mea uma e eseese: iinei o le tagata e nafa ma le saogalemu o le fanau ia te ia lava:

  1. Mo le faailoga tusi, o fuamoa ua avea e tusa lava, lamolemole, masani i foliga, e aunoa ma se va, e le sili atu i le 7 aso.
  2. E faʻamamaina le mea faʻapipiʻi, faʻamaʻi ma suʻeina le sauniuni, faʻavelaina i le vevela o +36 ° C.
  3. O laumei o loʻo taatia i luga pe faʻapipii faʻatasi ma se pito i luga (e faalagolago i fata masini).

O isi galuega uma (pe a uma ona tuʻuina fuamoa) o le a faia e se masini faʻapipiʻi, ao manaʻomia e le faʻaaogaina o masini ma masini faʻapitoa, le faʻaauau pea o le faʻatonutonuina o auala faʻaogaina, fua o le vevela, susu, suia le tulaga o fuamoa.

Talu ai ona o le lapisi o moa ua faia i le aso, ua fautuaina mo le faigofie ona taoto muamua fuamoa muamua i le afiafi, ono itula mulimuli ane - o auala, pe a uma le isi ono - laiti. O le mea lea, o moa i le taimi e tasi e oʻo mai i le tulaga o le sipelaga o le atigi.

E taua! O le fausiaina o fuamoa i le fale e naʻo le ola maloloina mai moa. Afai o le moa e ono aʻafia i faʻamaʻi, o le a maua e le moa.

Ituaiga o meainu vevela

E tolu ni faʻataʻitaʻiga autu o mita mita vevela, e manaʻomia ona tuʻuina i totonu o le incubator:

  • le siakiina o le vevela e faia e ala i se faamalama faapitoa, pe afai e filifilia se mercury poo le 'ava malosi o le ava;
  • e sili atu le faigofie ona fetuutuunai laina i le faiga eletoroni o le thermometer, aua o le sikuea ua faʻapipiʻi i fafo, ma i totonu o le incubator o loʻo i ai se suʻega e le paʻi i fuamoa - o ona faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i luga o le sikoa ma le sao o le sefulu-sefulu.

Alu

O faʻamaina o le ava malosi e iloga i vaega o puipuiga, faigofie o le faʻaaogaina (laʻititi) ma tau maualalo. E le afaina le siosiomaga ma le masini masini masini, e na o le tatau lava ona aoina mai gutu tioata. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina e le o atoatoa le faitauina o le thermometer.

Ava o le ava i Ryabushka 70 incubator

Fautuaga:

  1. Faʻaavanoa ia mita i itu eseese i le incubator e ausia ai taunuʻuga saʻo.
  2. Aua nei faatauina ni kopi taugofie, aua e le mafai ona faatuatuaina a latou molimau.

Aoao pe faʻapefea ona faia se telefoni mo se incubator.

Mercury

Mercury thermometers e i ai foi le feeseeseaiga o le fuainumera ma le tau itiiti, ae o lo latou saʻo e maualuga atu nai lo le ava malosi. Ae peitai, o se mea ua faaleagaina o se mea lamatia e le gata i tioata momomo, ae faapea foi i le mercury ua faamaligiina, o lona va o le a afaina ai le afifi ma lou manuia.

Ae ui i lea, ma le faʻaeteete faʻaogaina, e tatau ona faʻaaoga lenei faʻataʻitaʻiga i masini faʻavevela.

Telefoni

Ole faʻataʻitaʻiga eletise faigofie o se vaimaʻi faafomaʻi, lea e iai le sao ole faitauga i se tau aofaʻi ma se tau maualalo. Afai ua maua e le masini se suʻega faapitoa (masini), ona faʻafaigofie lea o lau galuega, aua o le masini o loʻo i totonu o le incubator, ma o le laupapa o loʻo i fafo.

O le thermometer e masani lava ona maua i le faatulagaga masani o le incubator, aʻoga e uiga i uiga o le faʻaolaina "AI-48", "TGB 140", "Sovatutto 24", "Sovatutto 108", "Nest 200", "Egger 264", "Laying", " "," Cinderella "," Titan "," Blitz ".

Meafaigaluega tau fuaina o meafaigaluega. Faʻaeteete i taufaʻatau taufaʻatau ma le taugofieina a Saina e le lelei. Faʻatau i faleoloa faʻapitoa e le maualalo ifo nai lo le tau o tau.

Fua o le vevela

  1. O le thermometer ua faʻamautuina ina ia le aofia ai le fesoʻotaʻiga o le vaega o galuega ma le atigi fuamoa, ona o le faitau o le vevela o le ea i totonu o le incubator, ae le o le vevela o le fuamoa, e manaʻomia.
  2. Taumafai e faʻaleleia le vai vevela mai le vevela ma le eletise. O le matamata i le vevela i le taimi ua atofaina, o le ae toʻa mo le saogalemu o tamaiti uma.
  3. O faʻamaoniga o le vevela, o le vevela ma isi faʻamaumauga i laʻasaga eseese o le fesuisuiai e ese ma faalagolago i faiga masani o le atinaʻeina o le pepe. Vaavaai le faʻavaʻa o le vevela ile lua i le tolu itula.
  4. O fuataga aupito sili ona lelei o le faʻavevela o le vevela e faia e ala i le faʻaaogaina o le mercury polo latalata i le nougat, pe a fai o le atigipusa o loʻo i ai. O le vevela poʻo le maualuga o le pepe e manaʻomia ai le faʻaosoosoina vave o le vevela.
E taua! O laumei na faataatia e le moa i le afiafi ma le po (mai le 20.00 i le 8.00), e le talafeagai mo le tuʻuina i totonu o le incubator, aua atonu o le a le faʻamaʻaina. O laʻau na tuʻu i le aoauli po o le aoauli e talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

Faʻasaina Tulaga

O le faʻalavelave faʻalavelave o le faʻavevesi e vaevaeina i le 4 taimi taimi:

  • muamua 7 aso mai le taimi o le faataatiaina o fuamoa;
  • le lona lua - le isi 4 aso e sosoo ai (mai le 8 i le 11);
  • lona tolu E amata mai i le 12 aso seʻia oo mai le uluaʻi sosoʻo o le moa e le o vaʻaia;
  • lona fa o le mea mulimuli e faaiʻu i le tosoina o le atigi ma foliga mai o se moa i le malamalama.

Atinaʻe o pou i totonu o le fuamoa

O le usitaia lelei o faailo masani o le vevela ma le susu susu e mautinoa ai le maualuga o le ola ma le atinae lelei o le fanau:

  1. Maualuga maualuga faʻavaveina le matua matua o le masini, lea e mafua mai i le faʻaalia o moa moa "e leʻo tele" ma se maea umbilical lalo ifo.
  2. Laititi maualalo faʻalauteleina le faʻagasoloina o moa mo le aso ma faʻaitiitia ai lo latou gaoioi (faʻalelei).
  3. Faʻasalaga taua ole vevela o le fua o le ola o le moa (embryo) o le a leai se mea.

Aoao pe faʻapefea ona e faia se mea e faʻavevelaina ai, faʻavaveina, faʻamaʻiina o le incubator i ou lava lima, pe faapefea ona vaʻaia le incubator ao leʻi tuʻuina fua.

E iai foi se faʻafitauli talitutusa e aunoa ma le tausisia o tulaga faʻafefeteina:

  1. Faʻasaʻo maualalo ua lamatia ai le leiloa o le tele o moa a le lumanai ma o latou atigi fagu amata, ona o le a faateleina le tele o le potu vaalele.
  2. Maualuga maualuga tolopo le tuputupu ae o le fanau, e taʻitaʻia ai le paʻu ma pipiʻi i le atigi.

Muamua

Aʻo leʻi tuʻuina i totonu o fata, e faʻamafanafanaina fuamoa i le +25 ° C, o le gaoioi o le kulimi ma le i ai o le potu malulu e siakiina i le fesoasoani o se ovoscope. Isi gaioiga:

  1. O le vaega muamua o loʻo faʻaalia i le amataga o le faʻavaeina o totoga sili ona taua o le moa a le lumanai (embryo). I le taimi lava e tasi i totonu o le incubator e tatau ona seti le vevela + 37.8 ... +38 ° С ma mataʻituina le maualuga ile 65-70%. O nei faailo e tumau pea i aso muamua e tolu.
  2. I le aso lona fa e faʻaitiitia ai le vevela i +37.5 ° C, ma le humidity i le 55%. E lua pe faatolu i le aso, ma vaʻavaʻai taimi tutusa, e tatau ona sui le tulaga o le fuamoa (liliu i ai), ae le muamua muamua i le 4-5 itula i le maeʻa ona tuʻuina fuamoa. O nei gaioiga o le a fesoasoani e aloese mai le tuiina o le pepe i le puipui o le fuamoa ma, o se taunuuga, lona maliu.
  3. I le faaiuga o le vaitau, o fuamoa o ovoscopic e tatau ona faʻaalia se faʻalapotopotoga faʻapitoa lautele e aofia ai le 2/3 o le isu. Ua aveeseina fuamoa ua teena. Ina ia faafaigofieina le faagasologa o le fouvalega i totonu o le atigipusa, tuu ata, faamatalaga.
E te iloa? E amata ona usu e pou le pese "pese", fetogi, ao le i faia ni fuamoa. O nisi e faaauau pea ona pepese i le taimi o le siaki (o nisi taimi pe a uma). O lea na la faasalalauina ai se faafiafiaga fiafia.

Le lua

I le laasaga lona lua, o le tino o le embryo ua oʻo lava i le lapoa tele, o le pulou ua aliali mai, ua fanau mai muamua mata, o le pi, ua pipii le allantois i le pito maoaʻe o le fuamoa.

O le vevela e tatau ona tumau i le 37.6 ... +37.8 ° C, o le susu - 55%. O le paʻu o le susu i lenei vaitau e mafai ona fasiotia ai tama. O le tulaga o fuamoa e sui a itiiti mai faalua i le aso, matauina o vaitau lanu.

E maua le maualuga o le maualuga ile faʻaaogaina o se masini ma vai faʻapipiʻiina i lalo ole fata. Mo le faʻavaveina o le faʻataunuʻu o mea e manaʻomia ai le susu, o loʻo tuʻuina se fasi mea i totonu o le vai.

Saili pe o le a se mea e fai pe afai e le mafai ona moa se moa.

Tolu

A o faagasolo lenei vaitau, o le ufiufi o loʻo ufiufi i fulufulu fulufulu mamoe, ma o pulou e ufiufi i le stratum corneum. O le vaitaimi o le vaʻaia tele e faʻaaogaina uma ai le porotini, ma o le taga o le isolima ua tosoina i totonu. O le vevela e tumau i totonu + 37.2 ... +37.5 ° C. E oo i le aso 14, e oʻo atu i le 70% le faʻamafanafana.

O le gaioiga malosi o le tolu vaega e manaomia ai le ea, o le mea lea o le ea o le incubator e 5-10 minute o le taimi 2-3 taimi i le aso (tatou te maitauina taimi tutusa).

A maeʻa le 18 aso, e faia le ovoscopy. O le siama e tatau ona tele le avanoa, ma le potu malulu - na o le 30%. O ua o pepe fananau o loʻo faʻaloloa ma e agai atu ile pito i luga o le potu. E faʻalogoina le masiʻamuʻu o moa. Fuamoa o le moa ovoscopic i laʻasaga eseese o le atinaʻe o pepe

Le fa

O le faʻasalaga lona fa e amata i se faigofie faigofie o le keli vaalele. O le vevela o le incubator e tausia i le pe tusa o +37.2 ° C, o le humu o loʻo faasolosolo malie ona suia i le 78-80%. O le incubator e faalua i le aso mo le 10-20 minute.

E le mafai e le lapisi ona suia le tulaga, ma o se avanoa e matua faatagaina lava e faatuina i le va oi latou. O le suʻi o moa ua avea o se faailoga o lo latou soifua maloloina. O le toʻa ma le toʻa e molimau i le tulaga masani o le moa. O leo mamafa ma mamafa e le faamalieina.

E tolu fasipolo i se moa maloloina e lava e tuia ai le atigi. O le manava muamua ma mata mata e fesoasoani i le pepe e alu ese mai le fale muamua. O pepe faatoa fananau mai o loʻo totoe i totonu o le mea faʻapipiʻi seʻia oʻo i le vevela, ona tuʻuina atu lea i se faila pe tuʻuina atu i le moa.

E te iloa? Na iloa e le British ornithologist Joe Edgar le gafatia o moa e maua ai le tigaalofa. I le avea ai o se vaega o le suʻega, na mamafa le moa, aʻo amio a lona tinā e pei lava na ia feagai ma le faafitauli lava ia. Tino pepe e mamao ese mai o latou aiga poʻo le tulaga o le maliu o se moa.

Hatch chicks

E tilotiloina moa mai moa ma filifilia ma le faʻaeteete. Mo nisi faʻaleleia, o loʻo gaoioi moa, tali atu i leo, ufiufi ma le susulu, faʻapupulaina mata vaivai, o se puʻu laʻititi ma se manava vaivai ma se ufiufi umbilical umbilical. O tamaiti vaivai e le mautonu ma faailoga manino o le vavae ese mai le masani masani, aua ua le maua le avanoa e avea ai ma tagata aoga.

Aoao pe faapefea ona tausia le moa pe a maeʻa se afi, auala e faʻaaogaina ai se moli mumila mo moa, auala e fafaga ai moa mai aso muamua o le olaga, pe faapefea ona fuafua le itupa o le moa, mea e fai i le manava i moa, mea e avatu i moa.
O le maualuga o le tino o moa ua mafua mai i ni vaega autu se lua:

  • fua maualalo maualalo;
  • le le usitaia o le pulega faʻavevesi.
O le lelei ma le faʻaeteete ile tausia o fanau ile atinaʻe i le incubator o le a matua faateleina ai le ola olaola o moa.

Auala e faʻafefiloi ai fuamoa moa: vitio

E faʻafefea ona faʻavela fuamoa moa: iloiloga

O oe o se mea sese laitiiti. E le mafai ona faʻatusatusa le vevela i le va o nei taʻiala, ona o taimi eseese e tatau ai ona ese le vevela, talu ai ona o nisi faʻasologa o gaioiga e tupu i vaitau eseese. O le mea lea, e le talafeagai le faia o se mea, ae ia galue malosi e tusa ai ma tulaga masani, ona oʻo lea i le 100% le gaosiga o moa.
Sanych
//forum.pticevod.com/vivod-ciplyat-v-inkubatore-i-pravilnaya-temperatura-t672-50.html#p9670

pe afai ei ai se mea fesoasoani i le taimi nei ...

faʻafefeteina i lenei tausaga e tusa ma le 35 fuamoa. o le susulu i le aso 7 i luga o le ovasopop, faʻasolo ese le fua. I le taimi atoa, o le saoasaoa e 37.8-37.9 g C. C. O le iniseti na tasi le ituaiga - mai le 19 fuamoa na maua ai le 6 avanoa (68% fertility), i le lona lua - mai le 17 fuamoa 7 e leai se aoga (59% o le tamaoaiga). 10 moa na gaosia mai i le uluai ituaiga o fuamoa na lafoaia (77%), 9 moa (90%) na gaosia i le lona lua. o le taunuuga o le pulou e sili atu nai lo le faamalieina, ma mafaufauina o le 77 ma le 90% o moa na gaosia mai fuamoa na lafoaia. e lei faamalieina le mea na totoina. incubator mai Vinnitsa - THERMAL 60 faatasi ai ma le toe faʻaaogaina o le tusi, fetuunaiga o le temp e ala i le thermometer mercury ma se sikulifili.

Nosovchanin
//forum.fermeri.com.ua/viewtopic.php?f=55&t=1300#p63284

Ma o aʻu o se tagata masani o le moli, o le taimi lea na ou faatauina mai ai le incubator, na tuuina mai ia te aʻu le ovoscope, ma o le mea atoa na taugofie ai au e faatau. Ou te saʻo i le incubator, e aunoa ma le aveeseina o fua.
marishka
//www.kury-nesushki.ru/viewtopic.php?t=520&start=40#p1644