Tala Fou

Faʻafitauli o le vāega o faʻafitauli: sopo

Mo le tele o vaega, na maua nei e tagata o nei faletalimalo nei fanua i le tufatufaina e oʻo lava i le taimi o le Soviet Union.

I aso anamua, e leʻi faʻapitoa tagata i fanua aupito sili ona lelei, aua o le tele o vaega na ofoina atu filifiliga e leʻi avanoa mo le suotosina ma isi mea tau faʻatoaga.

Mai iinei, o le tele o nofoaga na aliali mai e le o se mea e sili ona mamanuina ma e tele ni slopes ma maualuga.

Afai o oe o le tagata e ona le fanua i se malifa, aua le faitioina e uiga i lenei mea moni. O le mea moni, faatasi ai ma le malamalama lelei i le mataupu, e faigofie lava ona faia se avanoa e sili atu le aoga mai se nofoaga faapena nai lo se tasi o loʻo i ai se faʻalelei atoatoa.

O le isi, o le a tatou iloiloina pe faʻapefea ona fausia ni vaega i se malifa, pe faʻapefea ona avea se nofoaga maoaʻe lelei ma lelei.

Vaʻa

Afai e iai le tikeri o le maualuga i luga o le 45, o le a manaʻomia le vaʻalele, o lona uiga o le faia o terraces.

O elemene e pei o laasaga tetele, i luga o luga o luga o luga o ia mea e te tuʻuina ai laau poʻo isi elemene o le togalaau..

O taʻavale taʻitasi o le a manaʻomia ai se puipui puipui, lea e faʻamalosia ai le laufanua ma faʻamautinoa le mautu o le palapala.

Aua le faʻaaogaina le terresti ma se faʻafitauli iloga e le saʻo. O le a faʻaitiitia vave le vai ma o le a maua e le laau ni sina susu, ma e mafai ona alu eleele.

O le foafoaina o eleele e tatau ona togafitiina, e ui lava o alii, e moni, latou te mananao e fai se ituaiga o fuafuaga masani. O nei vailaʻau e mafai ona tuʻufaʻatasia. I le taimi muamua e te fatuina se poloketi e oo lava i fomu, ae o le teuteuina ua faia i se mea e masani ai.

O puipui o taʻitasi taʻitasi e lelei ona teuteuina i maa, tila ma isi mea teuteu tutusa. E tele mea e faalagolago i ou tomai ma mafaufauga. I lenei tulaga, o tau e le maualuga i taimi uma.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina le taʻavale, lea e faigofie ona faʻatau i se tau taugofie mai tagata tomai faʻapitoa poʻo le mauaina foi e aunoa ma se totogi. O le toʻatele o tagata e faʻaaogaina nisi ituaiga o gaosiga, lea i le teuteuga o le 'upega tafaʻilagi e maua ai se olaga fou.

I le va o le maualuga o le terraces foliga maualuga faasitepu, lea e fai ma teuteu e le faigata e pei ona foliga mai. I luga o terrace taitasi e mafai ona e faʻapipiʻi fao. Ina ia faia se ituaiga vaeluaga i le va o le vaeluagalemu o le terrace, e mafai ona e faʻaogaina le pergolas, o loʻo teuteuina i luga o vaʻavaʻa.

I lenei auala, e mafai ona e fatuina ni vanu ma ni laau eseese eseese, lea o le a iu lava ina avea ma se gaioiolosi malamalama ma le nofo lelei. I le faʻaopoopoga, o laʻau taitasi e mafai ona avea ma seisi togalaau malulu faʻatasi poʻo se fasi fanua faʻatasi ma nofoa po o se mea faapena.

Fausaga eletise

O le a le mea e fausia ai puipui o le terraces - o se fesili taua.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻapipiʻiina lea ma le masani lautele o le 'upega tafaʻilagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le fale o piliki, ona mafai lea ona faia puipui i piliki.

O mea masani masani o ogalaau ia, ae latou te manaʻomia le faʻataʻitaʻiga. Faʻafefiloi faʻapitoa po o sauniuniga e manaʻomia.

I luma o le puipui (mai totonu) e fautuaina le faia o se maa maʻaleʻale i luga o le maualuga atoa. I lalo o le puipui e tatau ona e faʻaaogā paipa alavai. Latou te faʻatagaina le susu le aoga e faʻafefe mai le terrace.

E le gata i lea, o le a e manaʻomia se lagolago faaopoopo ma o le sili sili ona lelei iinei o se faʻamalosi faʻamalosi. O elemene faʻaopopo faaopoopo e tatau ona faʻapipiʻiina i se tulaga patino i le umi atoa o le puipui..

E le gata i lea, afai e maualuga le puipui, ona e tatau lea ona ufiufi le masini i le itu o le palapala, lea e tautau i luga o le puipui ma ei ai se mafuaaga e faia ai le faavae.

O le mea moni, o nei fautuaga uma e talafeagai e fuafua i le fua o le mamanu. O le tele o le televise ma puipui, o le sili atu ona malosi o le fausaga e tatau ona, ma le itiiti o galuega o le a manaomia mo laufanua matagofie.

I luga o tumutumu, e tatau ona e faʻaaogaina le tele o togalaau ma puipui maualalo, lea e te manaʻomia e faia ai vai faʻavaivai. I le isi itu, i le pito i luga o le fasi fanua, e mafai ona e faʻapipiʻi se atigipusa i vai ma mai iina e amata ai se fesoʻotaʻiga o togalaau. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona faʻafaigofieina le fausiaina o le eleele.

Eseesega

Afai e te filifili e le faʻaaogaina se faatulagaga masani, tagaʻi i foliga masani.

E mafai ona faʻaaogaina faʻasalalau solo i luga o le maualuga o le terrace, i le va o laina e le mavaʻa, o nisi taimi e pipii atu ai i faasitepu o laasaga.

O sea laufanua o le a sili atu ona masani..

E le gata i lea, o nisi taimi e sili atu ona talafeagai le filifilia o se laulau e leai se totogi.

A maeʻa, i luga o le vaega o le laufanua atonu e foliga mai e masani, ae o le mea moni o le a tatau ona faʻafetaui nisi o manaʻoga o tagata e ona, faʻavasega tulaga le lelei ma faʻaaoga lelei vaega eseese, faʻalagolago i meatotino o eleele, moli ma isi mea.

I lenei tulaga, o laasaga e faia i mea masani e foliga lelei.:

  • churbak - tu faʻatasi i autafa i le itu i luga ma le faia o se laasaga ese;
  • ogalaau - e mafai ona faaputuputu e avea o se laasaga ese ma atoatoa ona lagolagoina le eleele;
  • O maʻa e faigata ona feʻaveaʻi, ae o laasaga papa e sili ona matagofie ma masani ma maua ai le malosi maualuga.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai mo ni nofoaga i se malifa e tele filifiliga. E na o le tatau lava ona e mafaufau ma le mafaufau i mea totino o lau togalaau ma lafoai mea o iai.