Laʻau

Ata ma le faʻamatalaga o laau uma teuteu mo le togalaau

O tagata o le taumafanafana e masani ona faʻaaogaina ni mea teuteu teuteu e teuteuina ai le tagata lava ia. E tele i latou, e le lelei, e manatu lautele, e le o noatia i se tasi o eria. E mafai ona vaʻaia i Siberia ma Urals. E i ai le la-alofa, malulu-faapalepale, vao-ola, maualuluga ituaiga. O faigata ma le filifilia o laau totō talafeagai mo ituaiga ma le lanu e masani lava ona le tulai mai.

O le totoina o laau teuteu, e tulituliloaina e le au fai togalaau ni sini i le taimi e tasi: o le muamua o le fatuina o se laufanua tulaga ese, o le lona lua o le puipuiga o le totoina mai le matagi, le pefu ma le vevela o le la. Pe a fuafua se mamanu, e tatau ona amanaʻia le manaʻomia o mea totō i totonu o se avanoa "patino".

Latou te manaʻomia se avanoa e sili atu nai lo se isi togalaau.

Vaaia o mea manogi teuteu

O le faʻavasegaina e faʻavae i luga o uiga masani o laau teuteu. Faatasi ai ma i latou, photophilia, lanu, foliga ma le maualuga o le pale, foliga vaaia, maualuga le iloga. O le faailo mulimuli e taua tele pe a faia se pa puipui. I le taimi lava e tasi, o vao e le gata o fugalaau, ae o vao tuitui foi.

E mafua mai i nei tulaga, fugalaau, fualaau aina, o loʻo faʻaogaina ma faʻamaina le malulu. E faʻavasegaina foi i le vaitau. O faifaatoaga e sili ona fiafia i ituaiga totogo e mafai ona totoina Forsythia, almonds, spirea, irga ma kerriya.

Jasmine, barberry, hydrangea ma rosa e iloga i se maualuga maualuga o teuteuga i le taumafanafana. I le tautoulu, e mafai ona teuteuina se togafiti a le tagata lava ia i le leaga, viburnum, o le mauga ma le hawthorn.

O le faʻamanatuga o le a maua ai le faʻafefe faafetai i le taʻifau, faʻamaualuga ma teu. I eria o loʻo faʻaalia i tulaga feʻafeʻaʻi malie, o laau e pei o le maapani Iapani, camellia, azalea, magnolia ma alofasi mata e sili ona lauiloa.

O laau teuteu teuteu mo nofoaga e lata ai

I le itulagi o Moscou, o le taumalulu e tumau mo le 5 masina. E na o le sili ona malulu e mafai ona ola i le malulu e mafai ona ola ai i se umi faʻalauteleina i faʻalauleʻa maualalo. E manaʻomia ina ia le lelei, o le a matou tusi e uiga ia i latou i le isi vaega.

Faatasi ai ma isi tuutuuga ia iloagofie ai le fetuunaiga i le gaosiga o le gaosiga ma le auai i tausaga taʻitasi. I le taumafanafana, o le tuputupu ae o faafitauli e masani lava ona le tupu. I eria e iai le siosiomaga masani, o le vevela o le ea e lelalo ifo i le +21 ° C.

Winter-hardy shrubs teuteu

O laau afu ma laau matagogo o loo taofiofi a latou teuteuga i le gasologa o le tausaga e aofia i lenei vaega. O loʻo faʻaalia i le tetee atu i matagi malosi ma le malulu.

Lilac

E i ai se manogi malosi, lanu lanu ma lanu muamua. E tele ituaiga eseese. I le vaitau o le vavao, latou te teuteuina le meaʻai i le lilac, paʻepaʻe papaʻe ma piniki. E sili ona lauiloa o le lilac, o ona uiga e faʻaalia i ni paʻu fefiloi.

Moemoe

E masani ona taʻua o Jasmine. O lona lelei e aofia ai lauulu paʻepaʻe paʻepaʻe, faʻaleleia o manogi, fugalaau tele, faʻalelei i le tausiga ma le tumau. I totonu o le togalaau ma le paka, o le ituaiga Blizzard e masani ona totoina. O lona uiga autu o le papalagi.

Clematis (clematis)

O teuteu teuteu i fugalaau o lanu eseese e mafai ona avea ma lanu violē, lanu piniki, lanu moana, lanu viole, fugalaau, paʻu ma paʻepaʻe. Latou te teuteu ai paʻu alpine ma puipui. O le umi o le siakiina e mai i le 8 i le 20 cm. O a latou foliga e ese foi: terry, foliga faʻailoga ma le logo.

Spirea

O se taunuuga o le tele o fuālaʻau, e ufiufiina le laau i lanu piniki ma sinasina. Eseese ituaiga e masani ona le tutusa ma isi. O le tele ma le faʻamaonia o mea leaga e avea ma teuteuga sili o le toga totogo. E mafai ona latou tupu uma i lalo o le paolo ma le la.

Hydrangea

I le ogatotonu o laina, e na o le taumalulu ma le vevela e mafai ona tupu. O le aulelei, o lo latou nuʻuo loʻo i le itu i saute, e le mafai ona ola i se vaitau masani o le tau. Faatasi ai ma le iloga o foliga e iloagofie ai le matagofie o mea matagofie, o mea e le mafaamatalaina, o le lau o laau. O le salalau ma le laulauina o laau e teuteuina i le lanumumu, paʻepaʻe, lanu lanumoana.

Heather

O se laau e lauiloa e se fuainumera tele o lala ma laulaau o se foliga o le sele. O le pito mulimuli e mafai ona lanu, lanumeamata, enaena, moli ma le paʻu. O laʻasaga taʻitasi e aofia ai fugalaau fugalaau o le lilac, e lanu-paʻepaʻe, lanu piniki. Latou te fiafia mai ia Iulai ia Novema.

Buddley

Mananaia ma le lanu susulu. O fafo e pei o terry lilacs. O le umi o le pulusulu e masani ona oʻo i le 45 cm le maualuga o le vao e tusa ma le 3 m. Faʻafetai i le tele o laufanua, o le laufanua e sili atu ona mataʻina.

Laʻau faʻamalosi mo le togalaau

I totonu o ituaiga e sili ona lauiloa e tumau pea lanu meamata i le taumalulu o:

  • O Aukubu o se laau suamalie matagofie e oʻo i le 2 mita le maualuga;
  • Laʻau o le Strawberry - pe a maeʻa foliga mai o piniki ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, o fua e fai ma tofo e pei o se vao vao;
  • Boxwood - o loʻo i ai uma ituaiga maualuluga;
  • Callistemon - laʻau uumi lanu, lanu piniki piniki po o lemoni;
  • Filifili - o le palepulepule, o le manogi manogi;
  • Cistus - e faʻaalia i vaʻavavevave vave ma lau lanu susulu.

E faʻamalosia togavao faʻamalosi mo le totoina i le tautotogo. Faafetai ia i latou, o le togalaau ua liua i se nofoaga faafiafia. I le tele o fuafuaga a le aiga, o laau mai lenei vaega o le a avea ma se mea e fusifusia i le va o laau e maualalo le ola ma laau.

Vaovao faʻasaina mo le togalaau

O togalaau faʻatoʻaga o loʻo faʻavasegaina, faʻaalia e le lanu vali. Latou te faʻavaveina faʻasolosolo faʻatasi, ma faʻateleina ai le matagofie.

Toto

Evergreen shrub, e aofia ai fugalaau paʻepaʻe ma lau lanu susulu. I le autumn, e aliali mai i luga o pulu lanumoana. O le laau e tumau lona teuteu e oo lava i le taumalulu. O ona lau laau, vali lanumeamata, paʻu, lanu samasama ma le mumu, ia atili ai ona matagofie le togalaau. Lerain e le lelei ma faigata.

Holly

O laau toto, teuteu i fualaau e pei o le fatu ma mea e le mafai ona maua. E fiafia tele le vao i le susu, faʻafeoloolo le paolo lelei. Fetuunai mea leaga pe a suia. Le tuʻuina atu o le pale i le foliga manaomia, pipi.

Weigela

Faʻatasi i le aiga Honeysuckle. Mo mea teuteu, e 10 ituaiga ua tupu. O i latou o ni laau afu, o loʻo faʻaalia i le le mautonu i le tausiga. Faatasi ai ma uiga masani, o foliga e pei o le logo ma le fugalaau, fugalaau o le petiole, o se laau saʻo e iloga.

Hazel

O le maualuga o le vao e 7 mita. O le palealii ei ai le ovoid po o le fulafula. Laʻau tele i autafa o loʻo teuteuina i le vaitusi. A maeʻa ona tupu, o le pepa lanu enaena enaena. Latou te matua i le faaiuga o le taumafanafana.

Mumps

Faʻailo i luga o fuga o le lau, lanu lanu o laulaau. E mafai ona paʻu, samasama, mumu, moli ma mūmū. O nei mea e sili ona iloga i le vaitaimi o le tautoulu. Mumps ua taʻua o se aiga o Sumakhovs. O nei meaola uma e sili ona teuteu.

Bubble

O lenei laau teuteu teuteu o le a teuteu ai soo se togalaau. O lona palealii lapopoa e aofia ai laʻau paʻu, teuteu i laulaʻau lapoa lapoa. O le tausiaina o le taʻavale e le tele se taimi e alu ai. E le lelei le palapala ma le ea. E mafai ona toto laau i autafa o auala. O ona foliga vaaia e le afaina ai.

Vaitafe Matagofie mo le Faatoaga

E mafai ona faʻapitoa tulaga taʻitasi. Ina ia fatuina se mamanu faʻaleaganuʻu, e tatau ona e faʻatuina mea e maua mai fafo e fetaui ma mea e fiafia i ai le tagata mafanafana. O la latou lisi e lautele.

Laʻau peony

E tutusa lava le ituaiga e tasi e pei o le lauiloa, ma isi. Peony. O le maualuga o le vao e le sili atu i le 1.5 m. O fugalaau e teuteuina ai vao e piniki, paʻu ma samasama. Paʻulaina o le Corolla 30 cm.

Rose

O fugalaau fugalaau e ese mai lanu. O le numera o tipu i laau taʻitasi mai le 3 i le 5. I le lautele o le vao e mafai ona oʻo atu i le 2 m. Faatasi ai ma le iloga o foliga vaaia e iloa ai le manogi manogi, le lelei, tetee atu i tau leaga.

Camellia

O fugalaau o lenei togalaau e aofia ai gaʻo uʻu. O le fusi o alalaʻau e aofia uma ai lanu mumu ma le kulimi. O kamela-lanu lanu-foliga e pei o le togalaau. O lapisi laʻau o le vavau o loʻo i ai se foliga paʻu.

Hibiscus (rose Saina)

O le tuʻufaʻatasia o faleoloa faʻapitoa e aofia ai ituaiga taʻitasi taʻitasi ma faʻalauiloa. O le mea muamua e totogo laau totino, o mea mulimuli nei o laau toto. I le taimi o fugālaʻau, e ufiufi vao i lanu paʻepaʻe susulu.

Acacia

O le laau, lea e tosina ai pi ma lona manogi manogi, e patino i le aiga legume. Maualuluga 30 m. O loʻo aofia ai faʻamaʻi papaʻe ma vao tuitui i lālā.

Rhododendron

Maofa fiafia. Manaomia se siosiomaga faʻapitoa, susu ma fugalaʻau. O vailaʻau faʻasaʻo ma o latou gaogao e talafeagai lelei mo le faʻatoʻaga i le Moscow Region.

Fualaau aina mo le togalaau e mafai ona faʻaaogaina e avea ma mea teuteu

E mafai ona iloa i latou i fuafuaga uma lava. O le totōina oi latou, o le tagata nofo i le mafanafana e le gata ina maua se elemene manaia o le faʻasologa o le laufanua, ae faʻapea foi le lelei o fualaau maloloina. O ia ituaiga multifunctionality e le gata i le faaopoopo ma le itiiti. E mafua lenei mea ona o le sili atu ona faigata le tausiga. O le le tausisia o mea taufaatoaga, o le seleselega atonu e le tele. Fualaau aina e tatau ona totō i le tautoulu. Le taimi sili e toto vave ai pe a uma le pala.

Toto

O se laau mai le aiga o Kizilov, e mafua mai i le faigata o le taumalulu ma le le mautonu. I totonu, e mafai ona totōina ai le siliva, o le toto mumu ma le paʻepaʻe. O le maualuga o le meaola teuteu e le sili atu i le 3 m.

Faʻafetai i lona pepa faʻapitoa ma le tele o fugalaau, e mafai ona teuteuina e se tamaʻi tamai togalaau. O fualaau suamalie e leai se mea manaia.

Euonymus

E mafua ona o tagata matutua. Faatasi ai ma uiga masani o laulaau ua laugatasia, o mea e tutupu i foliga o pulumu ma fua oona. E tusa lava pe a uma le pala, e tumau pea lona malosi.

Quince

Laʻau faʻamalolo faʻamalolo malolosi. I le lisi o tagata lauiloa e eseese pei o Yukigoten, Fascination, Nicoline, Pinklady, Zubutlinskaya. Manaomia le eleele lelei, susulu o le la, ma le lava susu.

Samoa

E faʻaaogaina e fausia ai puipui i le togalaau ma le paka. A maeʻa le tele o fugālaau, o le tele o vine susulu e aliaʻe

Barberry

E i ai se pale paleni. O loʻo faia e lala uumi o se mea mumu. O le maualuga o le 1.5 m. Corollas teuteu mo se vaitaimi umi. O fua e lanu lanu ma lapopoa tele.

Magnolia

Evergreen laau o le aiga Magnolia. E aofia ai le tusa ma le 80 ituaiga. Fugalaau e aliali i le amataga o le tautotogo e samasama, piniki, ma sinasina. O foliga e aofia ai foi se manogi manogi, lanu enaena po o le efuefu.

Togalaau

Laʻau matagofie matagofie. O le vao vao e masani ona totoina e avea o se pa puipui. E iloga e lala o loʻo i luga, o laʻau faʻamalosi e pei o le paʻu, o lanu lanumeamata lanumeamata.

Hawthorn

I foliga vaaia e talitutusa lava ma laau muamua. O lona teuteu e mafai ona faʻaleleia e ala i le taina. O togalaau e faʻamaʻaina i le faaiuga o le vaitau e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi.

Honeysuckle

O se lalelei matagofie e fua mai ai fua e maua ai se tofo faapitoa. Jam ma compotes ua saunia mai vine. O loʻo faʻaaogaina fao e tupu aʻe ai ituaiga eseese.

Elderberry

O loʻo i ai se manogi lelei ma faʻaleagaina meatotino. O le maualuga e tusa ma le 10 mita. I le faʻaaogaina o le saʻo, o le togavao ua tuʻuina atu i ai le foliga manaʻomia.

Kalina

E iloga i le tele o fugalaau, malosi faʻamalologa malosi ma le maualuga o mea teuteu. Faʻatasi i le aiga Honeysuckle. I le lisi o mea sili ona lauiloa o loʻo i ai ituaiga eseese e pei o Bul-de-nege, Uralskaya suamalie, Altai. O ituaiga e lua mulimuli e maua ai fua tetele, ma le lelei lelei.

Mr. Summer Summer: fautuaga autu mo le totoina o laau toto

Aʻo lei oʻo i le vaʻa, e manaʻomia ona e filifilia se nofoaga e fatu ai se fatu fou. I lenei taimi, e tatau ona e taulai atu i mea taufaatoaga manaʻomia. O fualaau o ituaiga eseese e manaʻomia le tele o le susulu o le la.

O aganuʻu lanu moana lanu moana e tele lava le malu-alofa. E mafai ona totoina totō laau taʻitasi ma i se vaega. O se filifiliga lelei o se tuufaatasiga o ni laau teuteu se tolu.

Laufanua o loʻo mulimuli mai:

  • Saunia le eleele (eliina, aveeseina o maa ma le otaota, faapipiiina).
  • Faia ni pupu mo tipu.
  • Ua totō togalaau vao.

O le mamao i le va o vao e faalagolago i le tele o le ola o le vao. O le avanoa e totoe e mafai ona faatumulia i aganuʻu ma le faʻapitoa. Afai e te le amanaiaina nei fautuaga, o le a latou faʻafefeteina le tasi ma le isi.

O laau toto e totoina i tafatafa o puipui, atinaʻega. I luga o moega fugalaau e mafai ona tuʻu uma i le ogatotonu ma le pito i tua. O filifiliga taʻitasi e muamua i lana lava auala. O se faʻapotopotoga tuʻufaʻatasia o togalaau o 'eseʻese eseese o le a avea ma "faʻalauiloa" o le mea.

E faʻapefea ona filifili mea teuteu ma fualaau aina

O le tele o mea totō ua totōina e teuteu ai le togalaau e tele lava. Faatasi ai ma itu taua e iloagofie ai:

  • manaoga patino o le tagata nofo i le taumafanafana;
  • fanua laufanua;
  • nofoaga fuafuaina o le vao;
  • faigata ona alu ese;
  • eleele ma tulaga fetolofi;
  • o le gaogao o le ola (tausaga ma le mamalu);
  • fetaui lelei ma isi togalaau toto e aloese ai i se feeseeseaiga i le va o fugalaau, oona ma foliga;
  • mea teuteu.

Mo le malepe o le laufanua laufanua, laufanua, faʻafefeteina laau toto e talafeagai. O i latou o loʻo i ai se fasi fanua, o ia mea e ono le talafeagai. I lenei tulaga, latou te filifilia ni fatuga laiti, filifili ituaiga e mafai ona faia soo se ituaiga. O latou uiga iloga o le leai o ni faafitauli ma se lauulu.