Laʻau

Pyracantha: tulaʻi ma tausi

Pyracantha o se laau teuteu teuteu e ola i le itu i saute o Europa ma Asia. E talisapaia o ia i le faʻaleleia o le laufanua mo le teuteu, ma le tele o fuālaʻau. Faʻailoga pulou mumu mumu, moli, poʻo samasama. I totonu o le faʻatoʻaga e totoina ituaiga o le malulu e mafai ona tatalia le vevela e oʻo i le -20 ° C.

E faʻaaogaina mo puipui. O le salalau lautele o palealii ma mea manogi - puipuiga lelei mai malo e leʻi valaʻauina. Pygantha e tupu taʻitoʻatasi pe i vaega. I le fale, i togalaau o le taumalulu, o ituaiga o vevela e masani ona vevela e fai ai le pasele ma le bonsai.

Faamatalaga o le Pyracantha Shrub

O le vao tuitui mai le aiga piniki e foliga mai o se cotoneaster. I le vaʻaia lelei, e faʻatusatusa i paluga o mauga, o le vao e fai ai fua o fua. O pi e sili atu pei o apu laiti. Ona oi latou, o le aganuu o le spiraa na muai faatulagaina o se vaega eleele o le apu. Oona ae le o fua suamalie e taumafa. I Kuperu, latou te faia ni faamalolo faamalolo, mea laiti. Ae o le tele lava o manulele e 'ai i luga o pyracantha, ae maise lava e fiafia i ai.

O le salalau poʻo le saʻo o lālā o le laʻau o loʻo ola, o le umi o vaimatua e maua ai le aʻa e oʻo i le 25 mm. Mo i latou, i le tele o atunuu o le lalolagi, ua taʻua le aganuu o le "afi afi" po o le "afi afi." I le vevela mafanafana, e oʻo atu i le 6 mita le maualuga. O vailaʻau matuitui e totoina i Rusia e sili atu ona maualalo. O laulaau o le pyracantha e laiti, paʻu, e faʻaloloa i se pito mataʻitusi poʻo le lapotopoto, o se lanu lanumeamata lanumeamata. Laʻau lauolaola laʻitiiti i luga. Aua nei pauu seia oo i le tau o le autumn. Paʻu paepae o le thyroid inflorescences e tosina mai ai pi ma isi iniseti. Tausia le teuteuina i le lua vaiaso.

Meaola ma ituaiga

I le tau le mautonu o Moscow Region, o se pyracantha o ituaiga e lua o loo ola pea: vaapiapi ma lanu mumu. I totonu o eria o loʻo i ai le taulaga e na o ituaiga malulu faʻamafanafana e faʻaleleia. I togavao taumalulu, o fale e fausia ai ituaiga eseese: tamai aai ma mumu pyracantha. O nei ituaiga meaola e le eseese i le faigata o le taumalulu, e masani ona faʻavaivai.

Pyracantha i luga o le laina

O le lauʻeleʻele o le vao vao o le itu i saute sisifo o Saina. O iina e tupu ai e oʻo i le 4 mita le maualuga. Lisi laupepa e oʻo atu i le 5 cm le umi e sau ma se fusi maʻa ma le oval. O le pubescence e fulafula, e tutusa ma le papa. O faʻapipiʻi o aʻafiaga e oʻo i le 8 cm le lautele. O pala e faʻamafola, mūmū poʻo le samasama, pala, oona tele. Eseesega o le pyracantha vavalalata faʻasaga i le saisaʻi o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Igoa tulagaBush maualuga, mFaamatalaga o vine
Orange Glow2,5Lanu moli sesega, e oʻo i le 7 mm le lautele.
Golden Charmer3Flat, moli, e oo i le 1 cm.

Bright Red Pyracantha

O le vao vaovao ma lala fugalaau e masani lava i vaomatua o loʻo i Asia Asia. E oʻo i le 2 mita le maualuga. O laʻau faʻafelatai e 4 cm le umi i le taimi o le tautoulu e suia ai le lanu mai lau lanumeamata e mumu mumu. O le inflorescences e paʻepaʻe pe o se kulimi uliuli. O fua o le 'amuʻu poʻo le mumu, meaʻai.

Igoa tulagaBush maualuga, mFaamatalaga o vine
Lanu Mumu3Mumu, faapaleni, e oo i le 6 mm le lautele.
Tupe Tonu Mumu2Mumu lanumumu, faatasi ai ma se pulufana, 4-6 cm le lapopoa.
Laʻau Mumu Mumu

Tausia ma fausiaina o pyracants i le togalaau

Faʻatau tekinolosi faʻaogaina, e le lelei le faʻaogaina o meaʻai i le tuufaatasiga o le palapala. E le tele se taimi e tupu ai ma tausia. Mo vailaʻau, o laufanua vaelua laufanua ua filifilia:

  • mai le leai o se malamalama, o le a tupu pea le laau;
  • i lalo o avega tuusaʻo, o laulaʻau e faʻamago, paʻu.

O se laufanua lafoaʻi laufanua, ma le latalata ane o le vai o le eleele, ua mamae, ua le lelei ona atiina ae.

Totoina o pyracantha i luga o le eleele

Saogalēmū faʻafeiloaʻi le toʻa toʻaititi. O le faʻaaogaina o le lauʻeleʻele e faia i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e uma ai ona faʻatau le fanua. O le lua o le tau e tatau ona faalua le tele o le ulo. Ua faʻamalosia le eleele i le humus 1: 1. Ua faataatia le alavai i le mamafa o le palapala susu ile eleele i lalo o le polo o le fatu laau. O le togavao e pipiʻi i aʻa o le ua, faʻafeinu tele, faʻatusatusaina le eleele i aʻa. I tausaga amata, e manaʻomia e paranesi le lagolago. A maeʻa ona uʻamea, ona aveese loa lea o le pusi.

Tausia o se pagota i totonu o le togalaau

E manaʻomia le faʻatau ile tausaga muamua o le alualu i luma, o loʻo aʻafia ai le aʻa. O laau matutua matutua o le lauʻeleʻele e ola ai. E faʻamamaina pe a amata ona mou lau. O le faʻamalosiina o loʻo faia i totonu o le vaega toto. Mo le tele o fugalaau ma fualaau suamalie, faʻamaʻiina faʻamalama, paluka, pata. O le malosi o le gaʻo e mafua ai le tele o laʻau, o le a itiiti ifo ovaries.

E le fiafia se tagata matua pyracantha i le gaosiga; o le vao ua toe faafouina ma teuteuina. I le taimi lava e fai ai, e faatagaina e ave i luga le ¼ o le pale. Oti tipi tuai i lalo o le aʻa e aunoa ma le tuʻuina o se vao. O le faia o le "lauulu lauulu" e faia i le tautoulu i le taimi o le vavao. E faʻamaʻaʻaina le tumama i le amataga o le tau totogo, ua aveeseina le fuʻa tiogo. I le taumalulu, o le aʻa o le togavao ua faʻafefiloi ma se paluga o mulch, humus poʻo isi mea gaʻo.

Faʻaauau o Pyracantha

I le natura, o le togavao e faʻalauteleina e fatu, i latitudes vaʻaia, e masani ona faʻaaogaina ia mea. O fatu e le fetaui mo le totoina o hybrids; e le mafai ona latou maua uma ituaiga o meaola. O le 20-senitimita lela e vavae ese mai le lua tausaga i le pito i luga. E teuina i totonu o le vai seʻia oʻo ina faʻavae aʻa, ona tuʻuina atu lea ile eleele. O le tausaga muamua, ua tupu aʻe le fatu i le fale poʻo totonu o se lauʻeleʻele, o aʻa e ono le mafai ona faʻafefe.

O fagu e faia mai ogalaau matutua mo le faʻalauteleina: o se tamaʻi tafana e togi i le eleele. E lelei tele latou faʻasolo mo le taumalulu. A maeʻa le tausaga ona tuueseese lea.

Maʻi ma meaʻai

E uiga i iniseti, na o aphids nest i luga o le pyracantha. E masani ona feaveaia e pulu. Soo se iniseti e faʻaaogaina faasaga i ai.

E leai ni faʻamaʻi pipisi. A e faʻatau sau laau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i luga o ogalaau. I luga o eleele malulu, i timuga timuga, e mafai ona maua ai ni faʻamaʻi: paʻu, tuai mumu, otaota. O vailaʻau faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi e faʻaaogaina mo le gaioiga i le faiga o fofo na faia e tusa ai ma faatonuga. Ua faaopoopo atu le fasimoli ia i latou mo le sili atu ona lelei. O le pulupuluina e faia i le afiafi, ina ia leai ni mumu i lau.

Fai mai Mr. Summer resident: o le gaosia o le pyracantha i le fale, e faʻaaogaina ai le faiga faʻavae

O le tuputupu ae o se aganuu e faʻaaogaina ai le metotia o le bonsai, ia amanaʻia le tulaga ese o le vao. E mafai e tamaʻi vine ona:

  • fusifusia, faia faʻamalosi mai ia i latou;
  • tipi le paʻu ma nonoa le tasi i le isi e fai ai se ogalaau malulu;
  • lapisi tagata matutua, tipiina i latou talavou.

O le laititi e avea ma plastika i le tasi itula pe a uma le fafaga. Pyracantha tuʻuina atu le tele o fesuiaiga. E mafai e le togavao ona "manatua" lona geometry. Pyracantha e avea ma teuteuga o le conservatory, fale, fale ma le ofisa.

I le fale, e manaʻomia e le laau ona tuʻuina atu le malamalama i le pogisa, masani ai le ea. E taua le matauina masani o le suāuʻu masani. E sili atu ma le tasi i le tausaga le faʻaaogaina o laei e faʻaaogaina i le auala e faʻasusu ai. E faʻamamaina fugalaʻau e tusa ai ma faatonuga, ona faaluaina lea o le tele o vai. E sili atu le totoina o le togavao i totonu o se koneteina telē, e le fiafia o ia i le gaosiga.