Laʻau

Iapani Iapani: tulaʻi ma tausi, ata

O Kerria o se laau lauiloa o le aiga Pink. Homeland - Iapani, i sautesisifo o Saina. E fiafia i mauga, fanua ma vaomatua. I Rusia, e masani ona latou fiafia i paka, alalaʻau, togalaau, sikuea, ma isi. Pe a totoina laau i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona filifili ituaiga e faʻavae i luga o uiga fesuiaiga o le itulagi.

Faamatalaga o le Kerry bush

O le laʻau e faaigoa i le igoa muamua o le faifaatoʻaga i Ceylon ma le aofaʻi o sui faila - W. Kerr. Na taʻua e tagata le igoa o le Kerry Easter. E mafua lenei mea i le mea moni e amata ona ola o ia i se tasi o sauniga sili ona taua i le lotu, ma ona fugalaau e pei o piniki piniki.

O le vao e vave ona tupu, e oʻo atu i le maualuga o le 3 m. E tupu mai i le ituaiga o laau lanu meamata. Tuʻu faʻamalosi, faʻamalosi, faʻatasi ma se pito iʻu. I le umi e oʻo i le 10 cm. O le pito i fafo o le ipu mafolafola, o le pito i lalo o le falemaʻi. I le vaitau o le tuputupu ae, o le laʻau o le maʻa maʻa, i le tautoulu - samasama.

O le pulupulu e minoi se manogi manogi (e talitutusa ma le manogi o laumei), e tu taʻatasi, e oo i le 4.5 cm le taamilosaga. E fuga mai mai ia Me. O le faasologa o le ola o fugalaau e 25-35 aso. Pe a faʻatulagaina tulaga talafeagai, e mafai ona matauina le toe faʻaleleia o pipi i le autumn.

A uma ona fuga, e aliali mai se drupe lanu uliuli. I le totonugalemu o Rusia, o se laau e pei o se tulafono, e le fua mai.

O le leai o se masalosalo o le mea totino o le faapalepale o le eleelea eleelea. O le mea lea, e mafai ona totō i tafatafa o auala tetele, fale gaosi oloa ma isi nofoaga ma le faʻaititia o le kesi.

Ituaiga ma ituaiga o Kerry

E na o le tasi le ituaiga laau sulu - Japanese kerriya. O ona lauiloa sili ona lauiloa na ola aʻe i Rusia:

UlutalaFaʻamatalagaLea
Picta (Variegata)E oʻo i le 1 m. Faʻamama samasama.Faʻasaʻo, faʻatasi ma laʻau papae ma le pito i luga.
AlbomarginataO se uiga tulaga ese o le tuai ona tuputupu ae.Faʻafeiloaʻi, faʻatasi ai ma se paʻu paʻepaʻe sinasina.
Argenteo-marginataE oo i le 2 m.I totonu o le nofoaga e fausia i se laina sili atu nai lo le ituaiga muamua.
Plena (laʻau pipi)E maua ai le tele o aʻa. Ona o lenei mea, e masani ona faʻaaogaina e fausia ai puipui.E pei o le fugalaau lau.
PlenifloraFaatasi ai ma ni fugalaau se lua o lanu auro, e toe faamanatu mai ai pompons.
Toa auroE fuga tele. E faigofie, e masani ona faʻapipiʻi, ma e iai le paʻu o lemoni.Malamalama lanumeamata, fausia se pale paleni.
Kin aFaatasi ai ma le tele o fugalaau teuteu.
AlbifloraFaʻatoʻa paʻu paʻepaʻe.

Faʻamauina o le Kerry Iapani i le avanoa

E mafai ona e vave totoina i le lauʻeleʻele poʻo le muaʻi ola i totonu o pusa. I le tulaga muamua, o le totoina o loʻo faʻatinoina i le tautotogo, pe'ā uma ona faʻafefeteina le eleele poʻo Oketopa ao leʻi oʻo i pulu. O tupuga tuputupu ae i tulaga o le potu e totoina i soo se masina sei vagana ai taumalulu.

O le nofoaga e tatau ona susulu, puipuia mai faʻataʻitaʻiga. Ae ui i lea, e mafai ona susunuina le laʻau i ultraviolet. O le mea lea, i le aoauli, e tatau ona vevela mea manogi. O se filifiliga lelei o le totoina i tafatafa o laau aina, lea o le a puipuia ai la latou pale mai le mu. O le tafu i lalo o le paolo e le manaomia, ona o lenei mea o le a leai se fugalaau matagofie.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  • I totonu o le susu, lalelei, humus, eleele mama, ia eli se lua 0.4 mita le loloto.
  • Liligi le paluga o le humus ma le turf i le pito i lalo, faʻaopoopo le 6-8 sipuni vavalaʻau o le faʻaaogaina o minerale (ina ia faia ai se tamai mauga).
  • Tuu le togavao i le ogatotonu i le komi, ma salalau le rhizome.
  • Faʻatumu le vavao ma se mea e sui ai. E tatau ona iʻu i le pito i lalo le ua aʻa.
  • Toto le palapala ile laitiiti ma le vai.

Tausia o Kerry i le Faatoaga

A uma ona totō i tua o se vao, e te manaʻomia le tausiga saʻo. Naʻo le tulaga lenei o le a le maʻi, o le a avea o se teuteuga manaia mo le togalaau.

Faʻasaga, laʻei pito i luga, teuteu

E manaʻomia e Kerria i aso taʻitasi le faʻamafanafanaina i na o le 2-3 vaiaso talu ona totoina. Ave le vai inu, mafanafana, ma le susu. Ona lava lea o timuga masani. Ae ui i lea, i le tau vevela ma i le taimi o le faʻavaeina o pulupulu, e manaʻomia le faʻaleleia masani. O le pito i luga o le eleele (pe a ma le 10 cm) e le tatau ona i ai se taimi e malolo ai. E talafeagai lenei mea mo le lelei atili o le fugalaau, o le tupu aʻe o totō fou ma lo latou puipuiga mai tulaga maualuga o le vevela.

Ma o lea susu e lelei ona taofi i totonu o le palapala, e fautuaina e mulch. Mo se faataitaiga, o lau paʻu. Afai o timuga e timuga tele, e tatau ona e vaʻaia pea le palapala ma vao, ina ia leai se faʻaogaina o le vai.

O le teuteuina o lala e tatau ona faia soo, aua o le togavao ua vave ona tupu. Ia Mati, ave faʻamalosi, faʻagogo pe malepe lala i le taimi o le taumalulu. Vaeva pupule pupuu i le 1/4. Oti ese lala i le taimi lona lua i le maea ai o le fuga muamua. I le faagasologa, aveese ia tuai tuai. O le togafitiga lona tolu o loʻo faia i le faaiuga o Iulai-Aokuso, ina ia tele ai le toe faʻafouina o tumutumu.

Ina ia maua le teuteu, e tatau ona faapuupuuina ia faagasologa umi i le tutusa lava. E le manaʻomia ona paʻi pepe. E taua foi le faʻanatinatiina o le vao i lea taimi ma lea taimi. Faʻafetai i nei faʻatonuga, o le vao o le a sili atu ona faʻapipiʻi, ae i le taimi lava lea e tasi.

O le taimi muamua e manaʻomia ai le faʻamaʻiina o le laau i le tautotogo, i le taimi lava e uma ona teuteuina. Faʻaaogā meaʻai e pei o se pito i luga (e sili ona faʻamamaina le mullein i le vai 1 i le 10). A maeʻa le 1.5-2 vaiaso, e mafai ona e faaopoopoina le pefu laupapa (i le sq.m. 100-200 g) ma le faapalaga (1:10). A maeʻa muamua ona fuga, e fautuaina ia faʻafeinu i ni mea faʻafefiloi faʻapitoa.

Tausia pe a uma le fuga

Afai o loʻo galueina le ula o loʻo i totonu o fale tausimai o lo tatou atunuu, e masani lava ona faʻalemu malie le gutu o le malo Rusia. Ae ui i lea, e fautuaina le faigata o le taumalulu mo faʻataʻitaʻiga taitasi.

Pe a tulaʻi atu i le itu i Saute o Rusia, e le manaʻomia le fale. Afai o le fugalaau ua tupu i le ogatotonu ma le malulu malulu, e tatau ona mulimulu le vao i lala vaovao po o lau mamago e puipuia ai le maalili, ma ufiufi ai mea e le susu i le pito i luga. E tatau ona e faia lenei mea pe a faʻaitiitia le vevela i -10 ° C, ae le faʻagaloina le tuʻuina o pu mo le faʻaogaina o le ea. Pe a susu, pala ma faʻavaivai i vai faʻafeusuavai, o le a amata ona pala ma pala le vao.

I le tautotogo, e faʻaalu lelei le fale, ina ia maua ai e le laau le taimi e faʻaoga ai i le siosiomaga lata ane. Muamua, aveese le ata tifaga, ona faʻaitiitia lea o le maualuga o le mulch i le 15 cm, ona faʻasaʻo loa lea o le vao.

Faʻatauga auala

O le auala pito sili ona faigofie o le vaeluaina o le faʻatalanoaga. E tupu faapenei:

  • I le tau mafanafana, ia eli ni tamai tamai (5-7 cm le loloto) latalata i le vao vao.
  • Failautusi felafolafoai i le eleele.
  • Faʻamau i latou i puipui.
  • A maeʻa foliga o laʻau (pe a ma le 3-4 vaiaso), faʻatumu le alavai i se mea e tuʻu ai, ona tuʻu ai lea o pito o lala ile luga.
  • O le aʻa o le a amata ona tupu i le tautoulu. I le tautotogo, vavae ese le taina o laau.

Faʻasolosolo faasolosolo e ala i le oti:

  • I le amataga o Aperila, vavae ese laʻau, ma Iulai - o lanu lanumeamata. Le itiiti ifo o se pea o fatugaʻo e tatau ona faia i luga o le vavae.
  • Laufanua i se nofoaga malulu, malulu o le fale koli.
  • E manaʻomia le tele o le taimi e atiaʻe ai le aʻa, o lea ia tuu ai vao laiti i totonu o le kiona mo le taumalulu.
  • Ia Me, faʻapipiʻi meaʻai i totonu o pusa ma aumai i totonu o se potu mafanafana.
  • O le isi vaitau, faʻafefe i le auala.

I le autumn, Kerry e faʻaolaina e fanau. Vavaeese pupu mai le togavao tina ma totoina eseese. Pe a fatuina tulaga talafeagai mo le atinaʻeina, e vave lava ona pasia le aʻa i le faʻaogaina, o vao vao e ola ae o se tagata matutua matua.

Pe a faʻatulagaina, e mafai ona e vaevaeina le togavao. O le isi lea auala e faʻatele ai kerria. I le taimi o le viliina, faʻamalamalama le rhizome mai le eleele ma vaevae lelei i ni vaega. E tatau ia i latou taʻitoʻatasi ona iai ni aʻafiaga lelei ma aʻafia. O le faʻaleleia o otaota o loʻo faʻatinoina i le auala lava lea e tasi e pei o le uluai folau. O susu laiti na fafagaina ai.

Maʻi ma meaʻai

O Kerria o se tasi o laau e sili ona malosi teuteu. Pe a fatuina tulaga talafeagai o le taofiga, e seasea aafia i meaola faalafua ma eseese iniseti.

I se tulaga e le masani ai, e mafai ona amata ona ola olaola o le apogaleveleve. E mafua lenei mea ona o mea sese i le tausiga: vaʻa vevela, pefu ma palapala i luga o le laʻau, o le i ai o laʻau matutu i ipu vavalalata. E mafai ona e faʻaumatia le meaola i mea iniseti. Mo se faʻataʻitaʻiga, Fitoverm, Fufanonom ma isi. Mo le puipuia o mea leaga i le potu, e fautuaina e faʻapipiʻi se mea e faʻamamafa ai meaʻai, solo le vao faʻatasi ma se 'ie susū, ma aveese le paʻu paʻu i se taimi tatau.

Ua faailoa mai e Mr. Summer resident: le auala e ola ai Kerry i le itulagi o Moscou

Pe a tulaʻi i le ogatotonu tutotonu, e tatau ona mataituina aiaiga faapitoa. Latou te faʻaaogaina foi i le itu o Leningrad. O ia manaʻoga e fesoʻotaʻi ma le tau.

I le maeʻa o le tautotogo, i le tau vevela, taoto ai se pulu faataamilo i lalo. Ufiufi i lālā faʻamalosi po o lau vevela ina ia pipiʻi le pipi i le eleele. O lea latou te le faʻasaʻo, fausia se faʻavaa. E tatau ona manatua i le mafaufau e tatau ona lelei le fale. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina avanoa mo le felafolafoai o le ea i totonu.

I le amataga o le tautotogo, i le timu ma le vevela tau, aveese le fausaga. Muamua aveese le faavaa, ona vela ese lea o lala laau, lala. O le susulu o le la e mafai ona afaina ai Kerria, o le taimi muamua lea e tatau ona puipuia i le ufiufi o mea. E mafai ona faʻatau i se faleoloa mo faifaatoaga. E mafai ona vavaeina ni paʻu mumu, ae o le a faʻalavelaveina le faʻalavelave faʻaola.

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono mo le totoina ma le tausiga, e amata ai ona fai e Kerry ni fualaau i luma o le tele o laau. O ona fugalaau e lanu ma tele, o le togavao o le a teuteuina soʻo se mamanu. O le tausia i togalaau Rusia e faigofie, fafagaina i se taimi talafeagai, teuteuina ma faʻamalosi. Afai e saʻo ona faia, e leai ni faʻamaʻi ma meaola faalafua e matautia i le laau.